La Compagnie de Provence-voiteet ja kosmetiikkapisteeni

En edes muista koska minulla on viimeksi ollut näin suuri määrä erilaisia kosmetiikkatuotteita esillä. 🙂 Kuulun ehdottomasti enemmän siihen ryhmään, joka jemmaa purkit ja purtilot kaappien ja laatikoiden uumeniin, mielummin kuin pitää niitä esillä. 🙂 Pakko on kuitenkin myöntää, että ovathan nuo aika kauniita esilläkin ja paljon helpommin tulee nyt rasvattua kädetkin kun pullo on valmiiksi esillä muistuttamassa olemassa olostaan. 🙂

iIMG_8644.jpg

Sunnuntaina hyvästelin Decubalin ja Ceridalin perusvoiteet, kun niiden viimeisetkin rippeet sain ulos purtiloista. Ihoni on ollut koko alkusyksyn normaalia kuivempi ja nykyisin onkin pakko lutrata rasvojen kanssa aina suihkun jälkeen. Decubalin voide on loistava kasvorasva minulle, mutta vartalolla sen kuivumisaika on ärsyttävän pitkä. 😀 Ceridal-suihkeen kanssa on hieman sama juttu, vaikka sen pitäisi imeytyä koostumuksensa vuoksi todella nopsaan. 

iIMG_8640.jpg

Ystäväni ylisti La Compagnie de Provencen voiteita maasta taivaisiin ja päätinkin hänen ehdotuksestaan kokeilla hajusteetonta vartalo- ja käsivoidetta. Hajusteettomat valitsin siksi, että en sekoittelisi montaa erilaista tuoksua iholleni päivän mittaan. Suihkusaippuasta tykkään tuoksun kanssa ja se tuo jo oman vivahteensa päivään. Siihen kun lisää shamppoon, hoitoaineen, hiuslakan ja hajuveden, niin aika paljon on jo erilaisia tuoksuja sekaisin. 🙂 Siksi kosteusvoiteeni ovat yleensä aina tuoksuttomia. 

iIMG_8638.jpg

Vartalolle tarkoitettu kosteusvoide sisältää oliivi- ja manteliöljyä, voipuunvoita ja E-vitamiinia. Käsivoide on sisällöltään lähes sama (oliiviöljy, voipuunvoita, E-vitamiinia), mutta rasvaisempi koostumus sopii paremmin käsien kovalle rasitukselle joutuvalle iholle. Olen nyt parina päivänä rasvaillut näillä Extra Pur-hajusteettomilla voiteilla ja pakko on yhtyä ystävän ylistykseen. Voide imeytyy (ainakin minun rutikuivaan nahkaani) hieman Decubalia nopeammin ja tekee ihosta pehmeän. Kaikki kiristys on tipotiessään ja edes aamuisen suihkun jälkeen ei iho ollut sellainen kireä viulunkielimäinen korppu, kuten aiemmin. Hajusteita näissä ei ole, mutta oma nenuni haistaa kyllä “hajusteettoman” voiteen ominaishajun. 😀 Se onneksi haihtuu rasvan imeytyessä iholle, jonka jälkeen iho on… no öö hajuton. 😀 

iIMG_8643.jpg

Molemmat pumppupullot ovat kierrätettäviä, kosteusvoide on lasipullossa ja käsivoide muovipullossa. Hyvänä puolena sisällön ja kierrätettävyyden lisäksi on näissä uusissa voiteissa sisustukseen kauniisti sopiva valkoinen pumppupullo. 🙂 Pikkuinen juttu, joka meni ihan nappiin. 🙂 Ei tarvitse ainakaan hetkeen katsella punakorkillista Decubal-tuubia eikä vihertävää Ceridalia tuossa tasolla. 🙂 On niin matchy-matchy sävytettynä kaikki meikit ja voidepullotkin nyt tuon makuuhuoneen sisustukseksen kanssa, enkä ole edes koordinoinut sitä tarkoituksella näin. 🙂 🙂

iIMG_8647.jpg

Ajattelin illalla paljastaa teille yhden veikeän sisustusmuutoksen… 😉 Siihen asti moikat! <3

11 kommenttia “La Compagnie de Provence-voiteet ja kosmetiikkapisteeni

 1. Anteeksi nyt vaan, mut mun on ehkä pakko saada noi myös! Varsinkin toi vartalorasva. Tai no ei varsinkin vaan kyllä. Menin ihan sekaisin nyt.

  1. Irina: Vartalorasva on ollut kovassa käytössä mutta on niin riitoisaa että ehkä sentin on laskenut tuo pullon pinta. 🙂 Suosittelen todellakin, ihan huippuhyvä voide. &hearts;

 2. Tosiaan aika harmonisen näköinen kokoelma:D Ihailen vaan tällä kertaa kaunista kokoelmaasi sillä itse olen niin tylsä että käytän sinisen muovipullon ja metallirasian Niveaa:DDD Olen kaikkien hienouksien kokeilemisen jälkeen todennut että Niveat kosteuttavat ihon erittäin hyvin ja edullisesti (vaikka muuten olenkin luksuksen perään:)

  1. Sissi: Sinisen metallirasian Nivea on ihanaa, tulee oma lapsuus mieleen koska se oli isäni lempparivoide. Sitä laitettiin aina nenuun kun mentiin pakkasella ulos. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Minulle tulee sen tuoksusta aina mieleeni iskä, taidankin huomenna kipaista hakemaan oman Niveani. &hearts; &hearts; &hearts; En ole minäkään luksuksen perään ja olen sitä mieltä että monesti tavalliset Erisanit, Orioilit ja Ceridalit voittavat kalliit merkkirasvat teholtaan. 😀

 3. Olen myös tykännyt kyseisen valmistajan tuotteista! Ainoastaan tuo käsivoide oli taasen minun makuuni turhan vähän kosteuttava, joten sellaista en ostaisi toiste. Käsisaippuoita ja suihkugeelejä on kulunut senkin edestä.

  1. Kristiina: Minulla on toi kuivat kädet joten minulla se käsrasva imeytyy kokonaan eikä tunnu liian rasvaiselta. Polvia ja jalkojakin olen sillä rasvannut, koska se imeytyy nopeammin rutikuiviin kohtiin kuin tuo tavallinen vartalovoide. Käsisaippua ja suihkusaippua ovat myös loistavia, niillä pesun jälkeen iho on niin pehmoinen. &hearts; &hearts; &hearts; Eikä hintakaan ole paha koska nämä ovat niin paljon riittoisampia kuin Palmolivet tai muut paksut saippuat joita saa kaivaa ja valuttaa puteleista pihalle, ettei menisi puolet sisällöstä hukkaan. 😀

 4. Lisäämällä tuoksuttomaan voiteeseen hieman lemppari hajuvettä saa kivan tuoksuisen voiteen. Kannattaa tosin kokeilla pieneen määrään että varmana lopputulos on toivottu, kun tuoksut ovatkin herkkiä muuntumaan lämmön ja rasvaisuuden yms mukaan.

  1. tuoksua: Tuo on loistava vinkki, itsekin olen käyttänyt tätä konstia monesti jos olen ollut iltahippaamassa tai muutoin halunnut tuoksua erityisen hyvältä. Parfyymi on paras, eau de toilette on liian laimeaa ja se katoaa rasvan sekaan liiaksi. &hearts;

  1. Siina: Hetkonen, kirjoitan sulle tähän incin: <br />
   <br />
   vartalovoide:<br />
   <br />
   aqua<br />
   ethylhexyl stearate<br />
   dicaprylyl carbonate<br />
   glycerin<br />
   prunus amygdalys dulcis oil (sweet almond)<br />
   laurul glocoside <br />
   polyglycery-2 dipolyhydroxystearate<br />
   olea europaea fruit oil (olive)<br />
   butyrospermum parkii butter (shea)<br />
   aloe barbadensis leaf extract<br />
   tocopherol<br />
   chlorphenesin<br />
   aminomethyl propanol<br />
   xanthan gum<br />
   carbomer<br />
   citric acid<br />
   potassium sorbate<br />
   sodium benzoate<br />
   methylisothiazolinone

 5. Mistä näitä voi ostaa? Stockmannilla näitä vissiin myydään, sinnekkin on about 400km matkaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *