Kotipostaus – Eteinen ja peiliseinä

Tervetuloa peremmälle! 🙂 Hyvin pitkän tauon jälkeen on postausvuorossa eteinen peiliseinineen. Peileistä ja erityisesti tuosta vinosta peiliseinästä on monesti toivottu postausta, mutta eteinen on meillä ollut sellainen murheenkryyni, jonne kerääntyy liian helposti kaikenlaista roinaa ja varastoitavia tavarapinoja. Nyt on eteinenkin melkein tip ja top, joten sitä kehtaa kuvata. 😀 

iIMG_8950.jpg

iiIMG_8947.jpg

Malm-lipasto toimittaa laskutason virkaa ja pitää sisällään kaikenlaista rompetta. Tason päälle on perjantain jäljiltä jäänyt pikkutavaraa, joiden oikeat paikat ovat kylläkin muualla. 🙂

iIMG_8940.jpg

iIMG_8960.jpg

Peilien takana oleva seinä sai viimein valkoisen maaliin pintaansa ja se olikin viimeinen maalattava seinä koko huushollissa. Nyt on maalivehkeet ja pensselit lopullisesti kärrätty varastoon, enkä niitä sieltä hae seuraavaan vuoteen ainakaan. 😀 Ruokapöydän kulman ja peiliseinän väliin jää 180cm tilaa, joten hyvin mahtuu kulkemaan pöydän ja seinän välistä, vaikka kuvassa välimatka vaikuttaa pieneltä.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-10-13%20koht

iIMG_8952.jpg

Iso Lokki-valaisin löytyy pöydän päältä ja edelleen tykkään kovasti jakkaroista ruokailutuoleina. Varsinkin yläviistosta katsottuna tuolit näyttävät todella kivoilta. Pöytä kaipaa jonkinlaisia pöytätabletteja tai kaitaliinaa ja olenkin jo löytänyt mieluisan vaihtoehdon Woodnotesin pöytätabletti-valikoimasta. Valkoisena tietenkin. 🙂 Olohuoneessa oleva Pappelina palautuu takaisin pöydän alle, kun saan nukkamattoni puhtaina pesulasta takaisin viikon parin sisään. Toisaalta mieleni tekisi ostaa toinenkin iso valkoinen Pappelinan Svea-matto, koska ne ovat yksinkertaisesti vaan niin helppoja huollettavia, eikä koiran aiheuttamat vahingot haittaisi yhtään. 🙂 Mattojen jatkuva pesetys on turhan tyyristä ja vaivaalloista autottomana.

iIMG_8964.jpg

iIMG_9112.jpg

Ulko-ovi löytyy kuvan oikeasta laidasta. Ovimattoa meillä ei nyt ole, kun en ole vieläkään saanut aikaiseksi ostaa Pappelinan valkoista Svea-mattoa koossa 60x90cm. Oven alle jää niin pieni tila, että Pappelinaa paksumpi matto ei siihen mahdu. Muuton Dots-ripustimet löytyvät seinästä kolmessa värissä, valkoinen, tammi ja musta. 🙂

iIMG_9115.jpg

Hayn Loop-naulakko on eteisessä paksuja talvitakkeja varten. Tai oikeastaan siirsin sen kyllä perjantaina eteiseen alunperin sen vuoksi, että vieraat saa takkinsa henkareihin. 😀 Mutta Loop on niin kiva, että siihen se sitten jäi. Kengät ovat lattialla ja siinä on kolme paria turhia kenkiä, jotka voisinkin napata pois heti postauksen teon jälkeen. 🙂 Ikkunasta puuttuu verhot sen vuoksi, että etsiskelen sopivan valkoisia puuvillaverhoja 260cm pituisena. Lyhyempiä löytyy vaikka kuinka, mutta pitkistä verhoista on huutava pula. Kangastakin jo kävin epätoivoisena katselemassa, mutta mielummin ostaisin valmiit verhot kunnon kanttauksilla varustettuna. Onneksi ikkunassa on kaihtimet, niin saa hieman näkösuojaa iltaisin. Muuten asialla ei ole onneksi kiirettä. 🙂

iIMG_9108.jpg

iIMG_9106.jpg

iIMG_9102.jpg

Muuton Dotsit ovat edelleen minusta aivan ihania ja tykkään tuosta kolmen värin yhdistelmästä. <3 Seinälle on jäänyt meidän syystrenssit, jotka voisin kyllä oikeastaan säilöä nyt talviteloille. Tänäänkin oli sen verran kylmä, että toppavaatteet oli jo kaivettava esiin kun mentiin ulos leikkimään. Dotseihin voisin takkien tilalle laittaa vaikka huiveja… 

Tälläinen on siis meidän sisäänkäynti alias eteinen. Perinteistä eteistä meillä ei siis enää ole seinän kaatamisen ja kiintokaappien poistamisen jäljiltä, vaan ulko-ovesta astutaan tavallaan suoraan sisälle keittiöön. Minä tykkään tästä loft-tyylisestä ratkaisusta tosi paljon ja varsinkin kesällä on niin valoisaa kun eteinen, olohuone ja keittiö on yhtä suurta tilaa isoilla ikkunoilla varustettuna. <3

Illalla tulossa keittiöpostausta ja yritän saada samaan syssyyn mahtumaan myös kylpyhuoneen. Kysymys-vastaus-videopostaus siirtyy ensiviikolle, koska en ole nyt yhtään ehtinyt miettimään mitään aiheeseen liittyen, kun tuli tuo perjantainen kuvaushomma niin yllättäen. 😀 Heti vaan kun saan sellaisen pienen hetken omaa rauhaa (ilman mekastavaa neitiä :D) ensi viikolla, niin laitan videon päälle ja istun rupattelemaan vastauksia teidän kymysyksiin. 😀 Mutta heipat hetkeksi ja palaillaan illemmalla uuden postauksen voimin asiaan! Mukavaa sunnuntaita! <3

18 kommenttia “Kotipostaus – Eteinen ja peiliseinä

 1. Kaunis koti! Niin mielelläni haluaisn nähdä kuvan, joka on otettu ulkoovelta.. Araruus näkyisi hyvin 🙂

  1. dirppadarppa: Äh, hyvä kun sanoit. 🙂 Itse en jotenkaan osannut taas yhtään ajatella kuvakulmia ja sitä miten hassu tuo meidän eteinen on muodoltaan. Paljon paremman kuvan olisi saanut kun olisin kuvannut suoraan oviaukosta sisään. Seuraavassa eteispostauksessa teen näin. 🙂

 2. Kiva kuvauskulma. Tästä kulmasta asuntoa ei olekaan juuri esitelty. Kuvissa eteisen lipasto näyttää omaan silmään liian korkealta tuohon paikkaan ja katkaisee näkymän peiliseinää pitkin muualle asuntoon. Toisaalta kuvassa ei näy miten eteisen oikea puoli avautuu keittiöön. Eli ei välttämättä olekaan niin tukkoinen miltä kuvassa näyttää 🙂 <br />
  <br />
  Pöytä näyttää hiukan orvolta tuossa lattialla. Voi olla että se väin näyttää siltä kun yhteyttä keittiöön ei näe. Ja matto varmasti rytmittää pöydän paremmin tilaan. Jakkarat ovat ihan kivoja, mutta selkänojalliset tuolit toisivat arvokkuutta ja ryhtiä pöytäryhmään. Nämä ovat kyllä ihan makuasioita ja jakkaroilla pöytä on toki rennompi. Jotenkin omaan makuuni hiukan liian rento ja tuo mieleen koulun/päiväkodin ruokapöydän…<br />
  <br />
  Valkoisella sisustaminen ei ole helppoa ja mielestäni olet onnistunut kyllä hienosti. Voisin kuvitella, että kun ovesta astuu sisään niin ensimmäinen fiilis on rauha. Sielu lepää ja stressi unohtuu…

  1. hani: En muista että olisin koskaan kuvannut ainakaan tikkaiden ylimmältä askelmalta kuten näissä kuvissa tein. 🙂 MInulla on laajakuvaobjektiivikin kyllä, mutta sen kanssa en ole vielä ihan tullut sinuiksi. Tulee liian kalansilmämäinen vääristymä sillä kuvatessa.<br />
   <br />
   Matto sitoo ruokailuryhmän omaksi kokonaisuudeksi ja minusta se on tärkeää meidän kotona, koska lattia on kauttaaltaan samaa parkettia ja keittiö on osa isoa tilaa. Koira tosiaan bubbasi torstaina nukkamatoillekin, joten ne matkaavat huomenna pesulaan. Olohuoneessa matto on tärkeämpi kuin pöydän alla, joten tämä on tälläinen tilapäinen kompromissi. :)<br />
   <br />
   minusta jakkarat ovat juuri sen vuoksi niin kivat, että ovat niin erikoiset muuhun verrattuna. Eikä koulumaisuuskaan haittaa minua yhtään, mukavaa vaihtelua istuksia välillä jakkaroilla. 😀 Uusia tuoleja olen kyllä tiiraillut Kartellin Victoria Ghostien tilalle, mutta en ole löytänyt mieleisiä, jotka olisivat sekä ulkonäöllisesti, materiaalinsa puolesta että mukavuutensa osalta sopivia. Ja jonkin verran on ehkä havaittavissa tuoliähkyäkin minulla, sen vuoksi en ehkä ole innostunut tuoleista ihan samalla tavalla kuin vaikka vuosi sitten vielä. 🙂 Makustelen ja funtsailen tuolien kanssa ihan rauhassa ja niin kauan kun jakkarat ovat mieluisat, niin en vaihda niitä pois. Mutta itseni tuntien en lupaa mitään, eikä olisi ihme vaikka vielä tämän vuoden aikana tulisi uudet tuolit jakkaroiden tilalle, hihii. :D<br />
   <br />
   Valkoisella sisustaminen ei ole helppoa. Niin monta asiaa on minullakin mennyt pieleen, mutta onneksi niistä oppii. 😀 Ovesta sisään tullessa on kyllä ainakin omasta mielestäni aivan ihana tunnelma ja vaaleus, tuntuu että koti olisi 200m2 kokoinenkin kun ovelta katsoo. Eteisen vinottainen peiliseinä tekee sellaisen efektin, että koti tuntuu aukeavan ja leviävän joka suuntaan kuin suppilon silmästä katselisi. 😀

 3. Harkitsin myös Dotseja sekä Looppia eteisen säilytysjärjestelmiksi mutta omasta mielestäni se olisi ollut sekavan oloinen, meillä nimittäin eteinen on olohuoneen yhteydessä:D<br />
  <br />
  Kivalta näyttää kuitenkin teidän eteinen:)

  1. Sissi: Sielunsiskoni, sinulla eteinen olkkarissa ja meillä keittiössä. 😀 Se tuo kyllä omat haasteensa siistinä ja viihtyisänä pysymiseen, eikä ihan mikä hyvänsä säilytin sovi. 🙂 Dotseista voisi rakennella sellaisen pienemmän asusteripustinpaikan, huiveille, kaulakoruille tms. Silloin se voisi toimiakin Loopin kanssa kivasti, kun molemmilla olisi selkeä merkitys ja tehtävä. On tuo meidänkin eteinen Dotsien ja Loopin kanssa vähän sekavahko, mutta menettelee kuitenkin. Minusta Loop on kauneimmillaan sellaisessa paikassa, jossa se on itse se huomion keskipiste. Nyt se jää minusta Dotsien varjoon, mikä on vähän sääli, koska Loopkin on ihana. 🙂

  1. Viivi: Dotsit on minusta ihania. &hearts; &hearts; Aloita kokoelman asettelu yhdellä tai kahdella Dotsilla. Minullakin oli alussa vain pari ja siitä se sitten lähti leviämään. 😀 😀

 4. Postauksesta toiseen jaksan aina vain ihastella kaunista kotiasi &hearts;. Ihanaa, että uskallat olla erilainen, ja kokeilla rohkeasti omia polkujasi; tuo avoin eteisratkaisu on tosi kiva 🙂 !! <br />
  <br />
  Onko sinulla mitään negatiivista sanottavaa tuosta Pappelinan matosta? Mieleni tekisi ostaa nimenomaan tuo valkoinen Svea eteiseemme, sillä nykyisen (valkoisen) maton kanssa meinaa mennä hermot, kun tuntuu, että se on koko ajan likainen. Hintaa sillä ei onneksi ollut kuin 50 euroa, mutta juuri tuosta syystä en haluaisi olla koko ajan viemässä sitä pesulaan, sillä pianhan sen hinta olisi noussut jo suorastaan tähtitieteelliseksi. Siksi mieleni tekisi panostaa laadukkaaseen ja helposti puhdistettavaan mattoon :).

  1. Tiia: Minun loft-koti ideani eteisen purkamisesta sai kyllä ihmiset raapimaan päätä ja ihmettelemään onko minulla aivotärähdys tms. 😀 Mutta pidin pintani ja kun lopputuloksen sitten näki niin moni perui puheitaan. 😀 Tässä kodissa tuo avoin ratkaisu toimii tosi hyvin, koska ikkunoita on niin paljon ja eteisen peiliseinä on vino. Eteinen oli ennen sellainen pieni koirankoppi, jossa oli kyllä kaikki tarvittavat pistokkeet datatöpseliä myöten esim työpöydälle, mutta tila ei riittänyt mihinkään. Eteisen peiliseinä oli täynnä isoja ja massiivisia kiintokaappeja, jotka sisään muuttaessa olivat lähes tyhjillään, mutta vuosien saatossa täyttyivät turhista romuista. 🙂 <br />
   <br />
   Minua ei moni ymmärrä, kun sanon että liika säilytystila on paha juttu, hihiii. 😀 Jokainen tietysti laittaa oman kodin mieleisekseen, mutta minusta liikkumatila on tärkeämpää kuin säilytystila, joka useimmiten menee ihan hukkaan sen vuoksi että säilytyksessä on 90% turhaa tavaraa ja vaatetta. En tiedä oletko koskaan eksynyt lukemaan minun ikivanhoja postauksiani, mutta tässä postaus eteisestä millainen se oli kun tähän kotiin muutimme 7-vuotta sitten ja muutama väliaikavaihe tässä välissä. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2011/08/eteinen-ennen-ja-jalkeen&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2011/08/eteinen-ennen-ja-jalkeen</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/02/puuh-ja-laah-nyt-on-99-valmista&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/02/puuh-ja-laah-nyt-on-99-valmista</a&gt;

  2. Eteistä ei kyllä enää tunnistaisi edes samaksi tilaksi alkuperäiseen verrattuna :D. Ainoastaan vino seinä paljastaa, että ehkä sitä kuitenkin samassa huoneessa ollaan, hih :).

 5. mun mielestä kodin pitää näyttää asutulta eikä miltään sisustuslehden &quot;feikki&quot;kotina….kenkiä saa ja PITÄÄ olla eteisessä…meilläkin on varmaan 20paria kenkiä sekä kaikkien takit eteisessä….meillä ASUTAAN!!!! parhaina hetkinä on lasten 5-8 kaverin kengätkin……=)))

  1. ulla: minun oma tyylini ei imitoi sisustuslehtikoteja (koska en ole edes lukenut sisustuslehtiä vuosiin) eikä tämä koti tavaroineen ole feikki. Mie en tykkää turhasta roinasta enkä myöskään halua pitää esillä mitään turhaa. Kenkien osalta esillä ovat vain ne mitä käytetään kulloinkin ja kylmien ilmojen saavuttua ei ole mitään järkeä pitää lattialla levällään tytön tennareita tai omia kesälipokkaitani. Samaa noudatan myös takkien ja asusteiden osalta, ne mitä käytetään on esillä ja muut on säilössä joko kaapeissa /laatikoissa tai varastossa. Ei asuminen tarkoita sitä, että kodin eteisen pitää olla täytetty kengillä ja takeilla. Se voi toki olla olosuhteista johtuen, mutta mikään edellytys se ei oikealle kodille ole. Meitä on monenlaisia perheitä erilaisilla tarpeilla ja elämäntavoilla varustettuna. Se mikä sinulle on aitoa, oikeaa ja normaalia, ei ole kuitenkaan kaikille kuten minulle. Yritetään hyväksyä ihmisten erilaisuus ja erilaiset tavat elää ja laittaa kotia, jookos? &hearts;

  2. Olen Miian kanssa samaa mieltä. Ei esillä tarvitse olla kuin ne tavarat, joita käytetään. Turhan (varsinkin esillä olevan) tavaran karsiminen helpottaa huomattavasti siivoamista ja arkipäivän elämää. Itse olen vihdoin päässyt viimeisen vuoden aikana ylimääräisestä roinasta eroon (kiitos Miian esimerkin), ja sitä myöden on stressi tästä kotona olevasta tavaravuoresta ja sen hallinnasta vähentynyt eksponentiaalisesti. Esimerkiksi eteisestä on takkeja ja kenkiä on lähtenyt jätesäkkikaupalla, ja vieläkin sieltä voisi karsia paljon ilman, että tulisi kyseisiä asioita ikävä. On kivaa ja niin helpottavaa, kun jokaiselle tavaralle on oma paikkansa. Meilläkin asutaan edelleen, vaikka ei enää sitä tavaraa ole lattialla ja joka tason päällä lojumassa. Joten kiitos Miia inspiroivasta ja ajatuksia herättävästä esimerkistäsi! 😀

  3. no niin…..meillä ei ole eteisessä mitään turhaa.ja kengät/takit on aina ne joita pidetään.(jokaisella n.2-5)takkia ja kenkiä saman verran.paitsi itellä saa laittaa nollan luvun perään….;-) silti meillä ei ole mikään kaaos eteisessä ja kaikille on paikkansa,olen todella perfektionisti…… onneks meillä on iso eteinen ja paaaaaaljon säilytystilaa

 6. Hei! Olen ahkera lukija blogissasi, mutta en ole aiemmin kommentoinut. Nyt kuitenkin rohkaisen mieleni! Kirjoitit, kuinka olet etsinyt laihoin tuloksin valkoisia 260 cm mittaisia verhoja eteiseen. Minulla on ollut sama ongelma; verhojen pitäisi olla juuri tuon 260 cm pituisia, mutta eihän sellaisia meinaa löytyä mistään. Lopukta hoksasin, että monet aluslakanat ovat tuon mittaisia ja ostin laadukkaan valkoisen lakanan ja ripustin ikkunaan 😀 Piti olla väliaikainen ratkaisu, mutta kröhöm… Edelleen on lakanat ikkunoissa. Kuulostaa vähän pöljältä, mutta menee ihan täydestä. Että vinkiksi vaan; näinkin voi tehdä 😀 <br />
  <br />
  Ja vielä lopuksi; kotisi näyttää tällä hetkellä oikein kauniilta!

 7. Hei, ihana blogi sulla 🙂 Mä himoitsen lokkivalaisinta enkä osaa päättä ostaisinko ison vai pienen lokin. Lokki tulisi ruokapöydän päälle tilaan jossa on aika matala katto. Ruokailutila ja olkkari on yhtä tilaa ja muualla paitsi ruokailutilassa on korkea katto (kotimme on kaksikerroksinen). Mitä olet mieltä, tuleeko ruokailutilasta vähän tukkoinen jos siihen ison lokin laittaisi juuri tuon matalan katon takia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *