Artek A110 & Ikea Ranarp

Olen ajatellut lisätä lipaston päälle siron riippuvalaisimen ja olen päätynyt Artekin A110-mallin valkomessinkiseen versioon. Vaihtoehtoja kävin läpi vaikka kuinka ja tulin siihen tulokseen, että kaikki muodokkaat versiot (kuten Muuton ihana Myy ja Artekin A330S) ovat poissuljettuja. Haluan valaisimen olevan yksinkertaisen kaunis ja ehkä hieman maskuliininenkin, olematta kuitenkaan liian rujo.

12283.jpg

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-10-14%20koht

Tykkään kovasti AMM-blogista ja ihanasta Jenniferistä, jonka kotoa löytyykin tämä valkomessinkinen Artekin A110-valaisin. Ja kuten ylläolevasta kuvasta näkee, on String-hylly ja A110 aivan täydelliset toisilleen! <3 <3 Thank you Jennifer for your inspirational blog and permission to loan your gorgeous picture! <3

white_pendant_lamps.jpg

Kyseinen A110 valaisin on sellainen, jota päädyin kerta toisensa jälkeen katselemaan, joten luotan vaistoni ja visioni olevan oikeassa. 🙂 Kyseinen valaisin saattaa jossain vaiheessa päätyä keittiöön tulevan saarekkeen päälle, jolloin se kaipaa kaveria toisesta samanlaisesta. Siihen asti se saa palvella “eteisen puolella” lipaston päällä. 

Valaisimia läpi käydessäni löysin myös Ikean uudet Ranarp-sarjan valaisimet, joihin ihastuin myös. Erityisesti pöytävalaisin on minusta kivannäköinen ja makuuhuoneen valkoiseen maailmaan tammiparketin kaveriksi se olisi minusta tosi hieno. Hintakaan ei tunnetusti päätä huimaa, joten saattaa olla että uteliaisuuteni Ranarpia kohtaan kasvaa niin isoksi, että Bestå-lasilevyjen ostamisen ohessa nappaan sellaisen mukaani. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-10-14%20koht

10160724316_4c78393688_o.jpg

ikea_ranarp_inspiration_4.jpg

ikea_ranarp_inspiration_3.jpg

Pöytävalaisinta ajattelin makkarin Tray-pöydälle pienen TuplaKuplan tilalle. Vähän erilaista välillä… 🙂

Joululahjaksi itselleni olen jo tilannut yhden valaisimen, jonka toimitusaika on monen monta viikkoa. Valaisimen pitäisi saapua joulukuun alkupuolella ja pelasin hieman varmanpäälle tilaamalla sen jo nyt, jotta se varmasti ehtii ennen joulua kotiin. Tästä lampusta ja sen paikasta en teille vielä enempää hiiskukaan, vaan pidän teidän jännityksessä valaisimen saapumiseen asti. ;D

Ruskaista syyspäivää kaikille! <3

(Kuvat: Artek, AMM Blog, Ikea, Ikea Livet Hemma)

17 kommenttia “Artek A110 & Ikea Ranarp

 1. Tuollainen Ranarp lattiamallisena voisi sopia mulle tänne. Ehkä sohvan ja keittiön väliin tai sitten tuohon &quot;väliseinälle&quot; joka jakaa keittiön ja eteisen. Jotenkin tykkään tuosta simppelistä ja industriaalisesta lookista. Jossain blogissa muuten oli eilen (?) juttua myös tuosta valaisimesta ja siellä kerrottiin, että tuo klipsikiinnitteinen vai oliko juuri pöytämalli on vedetty turvallisuussyistä tilapäisesti pois markkinoilta.

  1. Irina: Lattiamallinen sopisi sinun olkkariin siihen sohvan viereen. &hearts; &hearts; Ja se yhdistäisi kivasti vesihyasinttirahinkin kokonaisuuteen, eikös tuollainen messinki ole melkein kuin rahi. 😀 :D<br />
   <br />
   Itse en ole tuota uutisointia löytänyt ja ainakin vielä tänään on nettisivuilla myynnissä noita kaikkia lamppuja. Toivottavsti eivät tee takaisinvetoa ja ota tuotetta myynnistä, on meinaan niin kivan näköinen lamppu. &hearts; &hearts;

  2. Toi pöytävalaisin on ehkä aavistuksen mageemman näköinen kuin lattiamalli, mutta nykyisten valaisimien kanssa en keksi ihan äkkiä pöytämallille paikkaa. Siksi ehkä se lattiavalaisin olisi sopivampi.

  3. Irina: pöytävalaisin on minustakin paras, mutta tykkään kovasti lattiavalaisimen käännettävästä varresta. Sillä voi hyvin suunnata valon sinne minne haluaa. 🙂

 2. Minäkin ihastuin noihin Ikean valaisimiin, kun ne jossain blogissa juuri näin. Pitäisi ihan käydä katsomassa, näyttävätkö ne yhtä hyviltä luonnossa kuin kuvissa.<br />
  <br />
  Aurinkoa tiistaihin!

  1. Vekarus: Olisi kiva nähdä valaisimet livenä. 🙂 Toivottavasti ne ovat yhtä kauniit kuin kuvissakin, joissa ne on todella upean näköiset. &hearts; Mieleeni tulee aivan Tom Dixonin tuotteet. :)<br />
   <br />
   Ihanaa tiitai-illan jatkoa! &hearts;

 3. Kauniita valaisimia. Yksi asia mietityttää,että sinulla ei taida olla samanlainen tyyli, kuin monessa muussa blogissa, joissa bloggaaja vastaa kaikkiin postauksiin tulleisiin kommentteihin!! Tykkään lukea juttujasi ja olenkin jäänyt koukkuun, täytyy joka päivä kurkata oletko kirjoittanut uusia juttuja.

  1. Piitu: Kyllä minä pyrin jokaiselle vastaamaan aina. 🙂 Nyt on ollut niin paljon työkiireitä, etten ole samalla tavalla ehtinyt koneelle kuin esim keväällä ja ennen sitä. Kommentteja tulee päivässä reilut 50kpl ja haluan vastata jokaiselle aina ajatuksella. Pyhitän yleensä illat kommenttivastauksille viikonloppuja lukuunottamatta (jolloin vastailen pitkin päivää kun ehdin istumaan alas) ja tunnin puolitoista vastailen, ennen kuin on pakko mennä untenmaille. 🙂

  1. Viivi: Artekilla on paljon kauniita valaisimia. &hearts; Tämä pitkulainen A110 on oma lempparini. 🙂

 4. Tuo Ikean on niin hieno! Näin sen jo kuukausi sitten ikean blogissa mutten ole sittemmin kuviin törmännyt. Tätä täytyy käydä kurkkimassa livenä, kaavailen meidän makkariin tuota pöytäversiota…tai sitten jalallista olkkariin 🙂 Artek on tietty myös upea ja ajaton klassikko.

  1. Sofia: Ranarp-valaisimet on kyllä todella kauniita! &hearts; &hearts; Mieleeni tulee niistä Tom Dixon ja hänen tuotteet. 🙂 Tuo pöytälamppu on sellainen minkä haluaisin omaan kotiin, ainakin sovitettavaksi. 🙂

 5. Katselin kyseistä valaisinta juuri Suomidesignia myyvässä putiikissa tässä meidän kotikadulla ja se oli aika metallisen oloinen ja yllättävän kapea. Kaunis kuitenkin. Etsimme keittiöön lamppua, olohuoneessa on Tom Dixonin Copper (tai on sitten kun mies saa sen ripustettua:) ja on aika vaikeaa etsiä sille kaveria jos tulevaisuudessa ruokailutila on olohuoneen yhteydessä, me muutetaan niin paljon että sisustus-juttuja pyritään pitämään samana niin paljon kuin mahdollista.

  1. Sissi: minut valaisin yllätti iloisesti, sillä se oli paljon kauniimpi kuin muistinkaan. 🙂 eikä minusta sen metallisuus korostu liikaa, vaikka onkin selvästi enemmän &quot;miehinen valaisin&quot; kuin naisellinen. :)<br />
   <br />
   Tom Dixonilla on niin hienoja juttuja, tuosta Copperista tykkään myös kovasti.&hearts; Sen kaveriksi onkin varmasti vaikea löytää samaan tilaan sopivaa toisenlaista valaisinta. Ihan kaikki kauniit vaihtoehdot kun eivät sovi. 🙂

 6. Heippa! Mitä luulet, sopisiko tuo Artekin valaisin yksinään olkkariin esim. sovapöydän ylle, vai onko liian pieni? Meillä siis olkkarissa tällä hetkellä vain jalkalamppu. Laittaisin mieluusti kaksi valaisinta vierekkäin hieman eri tasoihin kuten tuossa yhdessä kuvassakin on, mutta meillä ei ole katossa kuin yksi pistokerasia, joten se ei onnistu. Toinen mitä olen miettinyt on Secto designin Octo -valaisin, joka on taas sitten aivan eri tyylinen.<br />
  <br />
  Yks vaihtoehto vois olla laittaa octo olkkariin ja kaksi Artekia keittiönpöydän ylle, mutta hieman epäilyttää, ovatko sitten liian eriparia toistensa kanssa.<br />
  <br />
  Kiitos jo etukäteen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *