Ostoslistan päivityspostaus

Päivitin hieman loppuvuoden sekä ensi kevään ostoslistaa ja melkoisen lyhyen listan sain tälläkin kertaa aikaan. 🙂 Olen ihastunut Uashmaman paperipussukoihin niin paljon, että muutaman lisäpussukan ajattelin vielä ostaa. Omissa pussukoissani säilytän tällä hetkellä pellavaservettejäni, viikattavia puhtaita pyykkejä sekä sitruunoita. Lisätarvetta olisi ainakin parille pienelle pussukalle sekä kahdelle L-kokoiselle pussukalle. Uashmaman tuotteiden paras puoli on vesipestävyytensä lisäksi niiden viemä pieni säilytystila. Pussukat saa nimittäin viikattua yhtä pieneen tilaan kuin pellavaservetitkin, joten ei haittaa vaikka pussukoita olisi välillä yli tarpeenkin. 🙂

uashmamar.jpg

uashmama-sac-papier-lavable-blanc.jpg

uashmama-paper-bag-in-het-bruin-en-klein

Tytön huoneesta puuttuu edelleen säilytystilaa ja olen kallistunut ostamaan tytölle valkoisen Malm-lipaston 160cm leveänä mallina. Ylimpiin laatikoihin suunnittelin laittavani vaatteita ja alimmat laatikot olisivat kätevät leluille ja askarteluvehkeille. 

malm-lipasto--laatikkoa-valkoinen__60763

Paperinarumatto-kokeiluni ei oikein puklailevan koirulin kanssa onnistunut ja matto pääsi pesulaan jo muutaman viikon käytön jälkeen. En tiedä raaskinko mattoa laittaa lattialle enää, en ainakaan nyt syys-talvi-kevät aikaan kun koiran tassut ovat rapaiset. Mattoa kuitenkin kaivataan, joten Pappelinen iso Svea tuli taas takaisin ostoslitalleni. Olohuoneessa majaileva vanhempi Svea siirtyisi keittiöön ruokapöydän alle ja uusi Svea tulisi olohuoneeseen vanhan tilalle. 🙂 Myös eteiseen kaipailen mattoa ja valkoinen 70x90cm kokoinen Svea onkin aikeissani ostaa pikimmiten. Kun vaan nyt löytyisi ostopaikka, josta valkoisen pikku-Svean saisi parin viikon sisällä…

5052dc02c98c7e9a16004843.jpg

Ruokapöytä kaipaa jonkinlaista liinaa tai tabletteja ja olen katsellut sekä Pappelinan Svea-pöytätabletteja että Woodnotesin vastaavia. Woodnotesin tabletteja en pääse näkemään livenä, koska ostopaikkoja on rajatusti ja valkoista Woodnotesia ei tunnu löytyvän mistään. Pappelinan tabletti tai pitempi kaitaliina olisi sen vuoksi ehkä järkevämpi ratkaisu, ja muovi materiaalina on ruokapöydällä helppohoitoisempi kuin Woodnotesin paperinaru-versio. 

pappelina-svea-tischl_ufer-wei_-mit-edel

Ruokatuolien osalta en ole vieläkään tehnyt päätöksiä. Haluan tulevien tuolien olevan puuta ja mielellään kokonaan valkoiset. Istuinmukavuuden tulisi olla hyvä, koska seuraavien tuolien on tarkoitus kestää sekä käyttöä että muuttuvia tarpeita mahdollisimman pitkään. Seiska-tuolien muotoilusta tykkään kovasti, mutta en haluaisi tuoleihini kromisia jalkoja. Ymmärtääkseni Seiskoja saa myös muokattuuna, joten jos en löydä parempia niin nämä voisi olla varteenotettava vaihtoehto. 

be760dd2a637b0fc8f18ec6e4c32f3c4_f5163.j

BoConceptin Zarra-tuoli on valkoisena tosi kaunis ja kevyt. Se on myös virtaviivaisempi muodoltaa kuin Seiska-tuolit. En tiedä haluanko enää valkoisia nahkatuoleja, joten nämäkään tuolit eivät ole aiheuttaneet suurta huokailua. Kaanin valkoiset Jazz-nahkatuolitkin ovat edelleen mielessäni, mutta mutta… en tiedä niidenkään suhteen, koska nekin ovat nahkaa. 🙂

ab919da09fd215187de8373e851a67d5_f2178.j

Tämän listan lisäksi ilmenee varmasti jotakin pientä ostettavaa, kuten uudet salaattiottimet, kynttilöitä, koristetyynynpäällisiä, pari puuvillaista verhoa ja muuta vastaavaa. Myös makuuhuone kaipailee uutta valaisinta, mutta en ole löytänyt vieläkään mieleistä. 🙂 

Kertooko tämä lyhyt lista ja pitempi harkinta-aika sitten siitä, että olen aika tyytyväinen omaan kotiini, eikä minulla enää tarvetta tehdä kovin suuria muutoksia… Näin itse ajattelen ja tunnen. 🙂 

Tuntuu ihanalta, että kotona on nyt hyvä olla ja sisustuksen osalta ollaan enemmän valmiin kuin keskeneräisen puolella. Tavaraa on sopivasti, ylläpitosiivous ei vie kuin korkeintaan tunnin viikossa ja arki on helppoa ja minusta myös kaunista. <3 <3 <3

Illalla postailen teille kumppareista, jotka veivät sydämeni. Ainoa ongelma niiden suhteen on se, että oikeaa kokoa ei löydy mistään, snif. Nyt jatkan etsintääni ja toivottavasti illan postauksessa on sivulauseena maininta “matkalla kotiin”. 🙂

Ihanaa sunnuntain jatkoa kaikille! <3

(Tuotekuvat: Uashmama, Ikea, Pappelina, Vepsäläinen)

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

26 kommenttia “Ostoslistan päivityspostaus

 1. Juuri äskeisessä postauksessani kerroin kuinka hankin lisää Pappelinan Sveaa :D<br />
  Tilasin 70 x 90 maton aikoinaan Scandinaviandesingcenteristä ja sieltä taas tämän uudenkin. Toimitus 3-6 päivää 😉

  1. Suvi: Hihii, Pappelina on kyllä ihan paras kaikista! &hearts; &hearts; &hearts; Saako tosiaan noin nopeesti Scandinaviandesigncentteristä?? Katsoin sielät ja toimitusaika oli ainakin tiedoissa määritelty viikoiksi. Oliko sinullakin niin ja silti tuli nopeesti??

 2. Tosta Malm lipastosta, suosittelisin itse ostamaan kaksi 80 cm lipastoa vierekkäin 🙂 tein kerran vertailua ja se näytti aivan samalta kun tämä leveämpi versio, se tuli muutaman kympin halvemmaks ostaa erillisenä sekä kahden pienemmän muuntautumiskyky on parempi sitten kun kyllästyykin leveämpään ja voi vaihtelua halutessaan laittaa ne erilleen 🙂

  1. Emmi: Kiitos vinkistä, näin teen nyt sitten itsekin ja ostan siihen päälle valkoisen Malm-lasilevyn, joka peittää rakosen. 🙂

  2. Näin jälkiviisaana on hyvä sanoa, että tuo 80 leveä Malm oli viime kuussa Ikeassa tarjouksessa 59e. 🙂 Jonkun kympin olisi säästänyt. Piti itsellekin pari hakea, mutta ei vaan muka ehtinyt ja sinnehän ne jäi kauppaan. :)<br />
   <br />
   Anu

  3. Anu: Auts. 😀 Olen tiiraillut Malmia huutonetistä ja tori.fistä, käytettynäkin kelpaa kyllä kunhan on siistikuntoinen. Valkoista ei vaan tuppaa täältä etelästä löytymään mistään, tai sitten kyseeseen tulee vain nouto joka ei itseltäni kovin helposti onnistu kun en omista autoa enkä korttiakaan. Mutta ei onneksi ole vielä kiirusta, joten odottelen josko ilmestyisi myyntiin jonnekin vanhana. 🙂

  1. Elina: Maali oli Tikkurilan Helmi-kalustemaali ja valmiiksi valkoiseksi sävytetty purkki. Valkoisen väri oli 595L ja sitä löytyy ainakin Prismasta valmiina purkkeina. 🙂

 3. Miltä nuo Pappelinan matot tuntuu jalan alla? Mun tekisi kamalasti mieli tuollaista helppohoitoista mattoa, koirien kanssa se olisi loistava, mutta se tuntuma vähän pelottaa. En ole missään päässyt niitä hipeltämään. Mistä mattoja kannattaisi tilata? Kiitos jo vastauksestasi 🙂

  1. mmay: Pappelinan matot tuntuvat pehmeiltä ja huoneenlämpöisiltä. Ne ei ole kylmät, vaikka ovatkin muovia. 🙂 Mitä isompi matto, sen pehmeämpi tuntu. Isoin 180x260cm kokoinen matto, joka meillä on olohuoneessa on ihanan kuohkea, koska se on hieman väljemmin &quot;kudottu&quot;. <br />
   <br />
   Pappelinan mattoja löytyy monista nettikaupoista ja Stockmanniltakin. Yksivärisiä Svea-mattoja on hieman vähemmän tarjolla ja varsinkin valkoinen on monista paikoista loppu jolloin toimitusaika on useita viikkoja. Itse olen tähän mennessä tilannut kaikki valkoiset Sveat SisustusSaganin nettikaupasta. 🙂

  1. nappi: Jokin aika sitten hankin ne jakkarat jotka jo ehdin maalaamaan mustasta valkoiseksi. 🙂 Ne ovat nyt ruokatuoleina keittiössä, mutta niiden tilalle haluan jossakin vaiheessa pitempiaikaisemmat tuolit. Mikään kiire ei asialla ole enkä osta uusia tuoleja ennenkuin olen satavarma uusista tuoleista. Nämä jakkarat olivat tälläinen väliaikainen idea, josta tykkään kyllä. 🙂

 4. Haaveilen tuosta Sveasta. Mulla on sellainen matto- ongelma että kissani oksentelee usein ja aina matolle. Miten mahtaa sellaisen läntin siivoaminen Sveasta onnistua?

  1. Sari: Meillä koira oksentee myös nykyisin aika paljon ja olen saanut jopa kirkkaan keltaisen sappinesteoksennuksen pois ilman maton värjääntymiä. 🙂 Siksi uskallan suositella Pappelinaa myös sinullekin. Ja kuivempi karvaoksennus lähtee tosi helposti matosta pois, ei jää jälkeäkään siitä. Vesipesusta myös plussaa, eli tahrakohdat voi omassa kylppärissä pestä ja suihkia puhtaaksi, jos käy isompi oksu- tai kakkivahinko. Matto kuivaa hetkessä, joten kuivatteluun ei mene tuntia paria kauempaa. 🙂

  2. Siivoamisesta pitää minunkin kommentoida…meillä on muovinen musta-valkoraitanen matto Elloksesta keittiön lattialla. Lapsella tippu ruokalautanen maton päälle ja ruoat siinä samalla meni just valkoiselle leveälle raidalle! Siivosin sen pois samantien, harjasin ja jynssäsin, pesin vielä pesukoneessakin. Tahra jäi, kylläkin hyvin pieni. Näin siis tomaattipohjaisen ruoan kanssa. Mietin täs lähinnä et jos menis keittiöön lapsiperheessä ni saa silti olla varovainen, osittain 😉

  3. laita ensi kesänä hetkeksi aurinkoon. Tomaattitahrat aika hyvin sulaa pois auringossa. <br />
   Ja lapsiperhetalossa ei kukaan kuvittelekaan että olisi tahratonta.

  4. vierailija: Voi räkä miten huono tuuri. :/ Tuollainen on kyllä ikävää, että tahra jää vaikka tuoreeltaa putsaisi. pappelinalleni on tippunut myös vaikka mitä, mustikkakeitosta tomaattikastikkeeseen mutta toistaiseksi olen saanut kaikki liat pois ilman tahroja. Sormet laitan ristiin ja solmuunkin, jotta jatkossakaan ei jäisi tahraa.

  5. lanttuleikkuri: Tuo niksi on muuten täysin totta. 🙂 Äiti aikoinaan haalisti valkoisten mattojen tahroja auringossa, ja hyvin ne katosivat kun pari päivää oli matot auringossa olleet. 🙂

 5. Kiva lista! Itsekin ajattelin tehdä ensimmäisen hankintalistani omaan blogiini. Pohdin tosin, että pitäisikö tehdä sellainen todellinen lista, joka on mahdollista toteuttaa, vai sellainen &quot;unelmoin&quot; lista..hmmm! Toisaalta, eikös niiden unelmien toteutus ala siitä, että ne sanoo ääneen :)<br />
  <br />
  Käy hei kattomassa mun blogia. Siellä on nyt se vauvan huoneen seinä valmis: <a rel="external nofollow" href="http://www.valoisastikotona.blogspot.fi/2013/11/tapetointiohjeita-ja-valmis-vauvan.html&quot; target="_blank">http://www.valoisastikotona.blogspot.fi/2013/11/tapetointiohjeita-ja-valmis-vauvan.html</a&gt;

  1. Elina: Tee molemmat postauset jos vaan ehdit ja haluat. 🙂 Itse tykkään lukea blogeista haaveilu- ja ostoslistoja joten jos niitä saa kaksin verroin niin aina parempi. 🙂 Tulen kurkkaamaan. 🙂

 6. Seiskoissa on kyllä tosi hyvä istua. Lisäksi mm Vepsäläisellä on aika usein kamppiksia, esim kaikki – 10 %. Paitsi sinut tuntien, sä päätät ja 10 min myöhemmin olet jo ostanut.

  1. lanttuleikkuri: Seiskat on kyllä mukavat tuolit. 🙂 Hihiii, ihan vielä en sentään ole rynnännyt seiska-ostoksille. 😀 En oikein kromatuista jaloista välittäisi ja en ole varma mikä se ulkomaalainen liike oli josta sai ostettua Seiskoja haluamansa osasista kasattuna. Tuttuni osti omaan kotiinsa special-tuolit, täytyy häneltä kysyä uudestaan kun minä dementikko en muista enää. 😀 😀

 7. Onko näiden haavelistojen tekeminen TARKOITUKSENA SAADA NIITÄ YHTEISTYÖKUMMPANEITA :)<br />
  <br />
  Minkä verran maksat veroa näistä yhteistyöjutuista?

  1. Nimetön: No ei todellakaan ole. 😀 Yhteistyöjuttujen saaminen ei ihan tuolla tavalla toimi että teet blogiisi kerjuulistaa ja toivot että pakettia alkaa pukkaamaan ovista ja ikkunoista. 😀 :D<br />
   <br />
   Itse olen oman rahan naisia, eli ostan itse oikein mielelläni sen mitä haluan, koska haluan, ja kun haluan. Toki on oikein ihanaa joskus saada yhteydenottoja yrityksiltä ja heidän kauttaan kivoja tuotteitakin, mutta pääasiallisesti ostan kaiken aina ihan itse omista rahoistani ja myös seison näiden ostoksieni takana. 🙂 Ostokuitteja on kertynyt vuosien varrella pahvilaatikollinen ja kaikki mahdollinen tiskirätistä AJ-valaisimeen on arkistoituna tulevaisuutta varten. Voin helposti osoittaa jokaisen tuotteen, vaatteen ja tavaran kohdalla mikä on ostettu itse, mihin hintaan, milloin ja mistä. Vastaavasti paperit löytyvät myös kaikesta blogin kautta saadusta. Verot on myös hoidettu asianmukaisesti kaikesta saamastani (raha ja tuotteet) niinkuin kuuluu. 🙂

 8. Moi,<br />
  kirjoituksesi pomppasi silmiini, kun googletin Malmia. Tarkoitus on ostaa lipasto juurikin tytön huoneeseen ja ajattelin kysyä sun kokemuksia eli löytyikö lipasto ja onko se kätevä ratkaisu?

  1. Hanna: ostin tytölle korkeamman ja kapeamman Malm-lipaston, joka osoittautui huonoksi hankinnaksi. Malm-laatikostot ovat kauniita ja edullisia, mutta laatikoiden pohja ei ole kovin kestävä. Isoja kirja- tai lehtipinoja en suosittele laatkoihin laittamaan, sillä pohja alkaa notkua. Vaatteiden ja pehmolelujen tms muiden keveiden tavaroiden säilytyksessä Malm on hyvä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *