Joululahjatoiveeni ja joulu-ryysis-ähkyä

Tänä jouluna olemme sopineet yhteisesti, että aikuisten kesken satsataan ruokaan ja yhdessä olemiseen eikä lahjapaketteja anneta puolin eikä toisin. Lapsienkin lahjavuori pyritään pitämään maltillisena, eli noin max viisi pukettia per pikkutirriäinen. Nykyisin kun kaikilla on melkein jo “kaikkea”, on vaikea keksiä järkeviä lahjoja ellei ole selkeää lahjatoivelistaa. Varsinkin aikuisten kesken on hankala keksiä lahjaideoita, ellei perussettiä (suklaat, kukat, viinipullot ja / tai herkkukorit) lasketa. Harva kuitenkaan haluaa jouluherkkuja enää lahjaksi, kun niitä muutenkin tulee hamstrattua jouluksi.

Itselläni on aika lyhykäinen ostos-, haave-, lahjalista muutenkin ja ylimääräistä tavaraa karttavana ihmisenä toivon rakkailtani eniten yhteistä aikaa ja hauskanpitoa leffailtojen, piparien paistamisen sekä lautapelien (Monopoly, Afrikan Tähti, Kimble, Arvaa Kuka) pelaamisen merkeissä. Voisin kuitenkin oikein mielelläni ostaa itse itselleni nämä kaikki alla olevat “lahjukset”. 😉

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-11-27%20koht

Artekin A331-valaisin* on uusin lamppuhaaveiluni kohde. <3 Mehiläispesää muistuttava valko-messinkinen valaisin saisi paikan makuuhuoneesta kristalliplafondin tilalta vaikka heti. Hinta on kuitenkin sen verran suolainen, että tätä pitää pähkäillä aika pitkään ennen ostopäätöksen tekoa. Olen erittäin paha valaisin-friikki ja olisi ihana omistaa kaikki maailman kauneimmat yksilöt. Tämä valaisin ei ole kuitenkaan nyt ajankohtainen, sillä olen jo ostanut itselleni yhden joululahja-lampun, Louis Poulsenin valkoisen AJ-lattiavalaisimen ja se saa todellakin riittää. 🙂

Messinki on yksi tämän syksyn sydämen valloittajistani ja kelpuuttaisin Iittalan messinkisten Nappuloiden viereen Georg Jensenin saman sävyisen Ilse-kynttilänjalan*. <3

Valkoisille Nappuloillekin* keksisin heti paikan (tai montakin), yksi pitkä ja yksi pätkä sopisivat Nappula-jengini jatkoksi. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-11-27%20koht

Kalustepuolella haaveilen edelleen Ikean nahkaisesta Arild-divaanista tai muun merkin vastaavasta. Toiselle Artekin E60-jakkaralle* olisi myös koti valmiina. Eteiseen haluan Artekin 153A-ritiläpenkin* ja se onkin ensi vuoden ostoslistallani jo, sijalla kaksi itseasiassa. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-11-27%20koht

Säilytysjuttuihin olen ihan höpönä ja moni näpsäkkä tuote saisi minun puolestani muuttaa meille asumaan vaikka heti. 🙂

Showroom Finlandin valkoisen Mixrack -telineen* tahtoisin makuuhuoneeseen vaaterengiksi, sillä siihen saisi niin näppärästi ja vaivatta viskattua talviaikaan käytettävän kotiasuni eli verkkarit / fleecet ja neuleen / hupparin. Henkariin ripustaminen on minulle ylitsepääsemättömän vaikeaa, joten Hayn Loopista tai oksarekistäni ei ole ollut paljoakaan apua lattialle viskottavien kotivaatteiden kanssa. 😀 Lattialle ne menevät ennen nukkamaan menoa ja seuraavana iltana ne poimin sieltä lattialta päälleni takaisin. Tuleepahan pyyhittyä villakoirat ja pölypallerot makkarin lattialta samalla. 😀

Iittalan valkoisille Vakka-laatikoille* keksin niin monta erilaista käyttötarkoitusta, että niitä voisi olla peräti kahdesta neljään kappaletta. Eteisessä ne voisivat syödä edellisen vuodenajan kengät (talvella kesäkengät ja kesällä talvikengät) sekä asusteet. Myös langat, puikot ja muut kutimeni sujauttaisin mielelläni Vakkaan. Yöpöytänä / lisäpöytänä Vakka on myös loistava vaihtoehto.

Nomess Copenhagenin pienempi Makeup Organizer* olisi juuri passeli minun meikkikokoelmalleni, joka ei määrällään päätä huimaa. Se olisi myös katseenkestävä kaunistus, joten yksi minulle kiitos! 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-11-27%20koht

Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että Stockmann on yksi lempparikaupoistani!?! Stockan verkkokaupan lahjalista on erittäin kätevä, sen huomasin jo viime jouluna kun välittelin mummuille ja paappasille tytön lahjatoiveita leluista vaatteisiin. Oli kätevää kun heidän ei tarvinnut arpoa vaatteissa kokoja, ja lelulandian hikisessä tungoksessa pähkäillä satojen lelujen väliltä parhainta ja tytölle mieluisinta vaihtoehtoa 🙂 

Itse huomasin käytännöntasolla myös sen, että lahjalistan ollessa mukanani jouluostoksilla, en tullut sortuneeksi herätehankintoihin vaan ostin perheelle, ystäville ja rakkaille vain sellaisia juttuja mitä olivat omille listoilleen laittaneet. Säästyy aikaa, vaivaa ja hikoiluttaakin vähän vähemmän. 😀 Jouluryysis on nimittäin kaupassa ehkä pahinta mitä tiedän. Lämmitys pauhaa täysillä ja kauheat hikikarpalot nousevat huulen päälle, kun takki päällä yrittää päästä etanan vauhtia ihmismassassa eteenpäin katselemaan myymälän tarjontaa. Vuoronumeroita, tungeksimista, kiukkuisia ihmisiä, kiirettä… ja tähän päälle erittäin huono ilmanlaatu… Joululaulut ja Jingle Bellsit huutaa korvaan kaiuttimista, mutta mieli on kyllä kaikkea muuta kuin iloinen, hersyväinen, laulavainen tai rauhallisen ystävällinen. 😀 Tähän päälle vielä jokin joka jouluinen maksupääteongelma (kortit eivät toimi, varmennus ei toimi yli 50e ostoksissa, vain käteinen tähän kassaan tms), niin avot – hermoromahdus on taattu! 😀

Yhden lahjakeikan teen tänä vuonna kauppoihin sellaisena täsmäiskuna lahjalista kourassani ja that´s it. Ne jutut mitä ei löydy tai jos jotain unohtuu, tilaan sitten nettikaupan kautta ja hartaasti toivon että postin lakko ei täysin lamaannuta joulun pakettiliikennettä. 🙂

Tälläisiä aatoksia ja suunnitelmia joulun lahjarumbaan minulla. Onko teillä jo oma taktiikka mietittynä joululahjojen ostamista varten?? Kauppaan vai nettikauppaan? Listan kanssa vai ilman? Hyvissä ajoin vai viime tipassa 🙂

(Postaus sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit on merkitty *-merkillä)

29 kommenttia “Joululahjatoiveeni ja joulu-ryysis-ähkyä

 1. Hei Miia! Minua on jo niin kauan ihmetyttänyt se, miksi et tee keittiöremonttia vaan hankit kokoajan lisää pientä sälää kotiin, joka vaihtuu kovalla tahdilla. Eikö keittiö ole kodin sydän ;)? Olisit saanut jo unelmiesi keittiön kuukausia sitten, jos vain olisit laittanut siihen rahasi? Toki ihmiset ovat erilaisia. Itse haluan, että kotona on ns. pohjatyö täydellisesti tehty kiintokalusteiden suhteen ja sisustus tulee sitten viimeistelynä. Avartaisitko ajatusmaailmaasi tämän suhteen? En tuomitse, kysyn mielenkiinnosta ja hämmennyksestä.

  1. Satunnainen lukija: Köökkiremppa menee ensi vuodelle sekä aikataulun että budgetin ja parin muunkin jutun osalta. Odottavan aika on pitkä ja monta postausideaakin on olemassa aiheeseen liittyen, mutta toistaiseksi joudun pitämään suuni supussa. Syitä siihen on muutamia, joista yksi on se että olen monta kertaa nuolaissut ennen kuin tipahtaa ja saanut siitä kuulla pitkään. 😀 Siksi maltankin tällä kertaa mieleni ja kertoilen teille keittiöjutuista vasta kun kaikki asiat ovat jo työalla eikä vaiheessa.<br />
   <br />
   Kertoisin sinulle mielelläni vaikka kaiken keittiöön liittyen, mutta tällä hetkellä en valitettavasti voi. Ennen joulua tuskin tapahtuu mitään edistystä suuntaan taikka toiseen joten ensi vuonna sitten, toivottavasti jo heti tammikuussa. 🙂

 2. Mä olen onneksi niin peeaa, että ei tarvitse pohtia kauppoihin lähtemistä. 😀 Ja muutenkin mun mielestä pitäisi varsinkin jouluaikana olla kaupoissa (kauppakeskuksissa) narikat, joihin voisi jättää takkinsa ostosten ajaksi. Ehkä ihmiset eivät silloin valuisi sitä hikeä ja kaupatkin nettoisivat enempi.

  1. Irina: Ai vitsi, sinäpäs sen keksit! Narikka isoihin kauppoihin ja varsinkin kauppakeskuksiin olisi ihan luksusta ja pidentäisi ainakin minun ostosreissuni pituutta kun ei tarvitsisi tungoksessa hikoilla toppatakin kanssa. 🙂

  2. Hei, Matkuksessa Kuopiossa on narikat joihin voi jättää ulkovaatteet. Todella loistava keksintö. Matkus on suomen 5. suurin kauppakeskus. 🙂

  3. SatuS: Meidän pitää Irinan kanssa päästä Matkukseen käymään ja todistamaan tämä loistava lisäpalvelu!!! 🙂 Olisi niin huippua kierrellä kauppoja ilman sitä hikivirtaa toppavaatteilla sisätiloissa vaeltaessa. 😀 Miksei täälläpäin ole missään moista käytäntöä, höh. Saisi Itikset, Sellot, Kampit ja Jumbot ottaa mallia Matkuksesta.

  1. netta: Se sai keväällä uuden kodin. 🙂 Kyseinen divaani ei olisi sopinut missään vaiheessa tähän Ikean Arild-divaanin käyttöön, koska se oli vain yhden hengen versio. Arildiin mahtuu istumaan kaksi ja sylikkäin siinä viettää pitkiäkin aikoja putkeen. Haaveilen salaa divaanisohvasta, mutta niin kauan kuin vanha kolmen istuttava nahkasohvani on kelpo peli, ei vaihto ole ajankohtaista. Arild ei sellaisenaan olohuoneeseen mahtuisi, vaan minun pitäisi korvata nykyinen sohva yhdellä tai kahdella Arild-divaanilla. Ei tule tapahtumaan vähään aikaan tämä haaveeni. 🙂

 3. Mä en suorita jouluostoksia nettikaupoissa, vaikka muuten tilaan omaan käyttööni vaatteita, kosmetiikkaa sun muuta nettiputiikeista. Haluan mennä paikan päälle hipeltämään tavaroita, kun on kyse joululahjoista 🙂 Kirjoittelin juurikin samasta aiheesta 🙂 <br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://checklistbyblond.blogspot.fi/2013/11/jouluostosten-aika-ihanaa-vai-inhaa.html&quot; target="_blank">http://checklistbyblond.blogspot.fi/2013/11/jouluostosten-aika-ihanaa-vai-inhaa.html</a&gt;

  1. Aivan samaa mieltä. Olen ollut kohta 2 vuotta opintovapaalla ja rahaa ei ole liikaa ollut missään vaiheessa. Ostoskäyttäytymisenä on muuttunut radikaalisesti, voi helposti mennä viikkoja ostosten välissä. Sen kerran kun ostan jotain, esim nyt jouluksi, minä kyllä haluan itse mennä paikanpäälle valita tietyn myyntiartikkelin jne. <br />
   Onneksi keksin kivat lahjat ja ennen kaikkea lompakkoon sopivat.

  2. Blondi: Tulenkin lukemaan sinun postauksen kohta puoliin. :)<br />
   <br />
   Minulle ei ole hipelöinnillä enää niin väliä, en tiedä mistä se johtuu. Joskus aikaisemmin tykkäsin hypistellä kaikkea fyysisesti, mutta nykyisin osaan aika hyvin arvioida tuotetietojenkin perusteella miltä itse tavara näyttää tai tuntuu. Ja lahjatoivelistaa pyrin aina kuitenkin noudattamaan, useimmiten pakettitoiveet ovat ns. kovia paketteja joten niissä ei ole edes paljoa hypisteltäväkään. 🙂 Pörrötossut ja aamutakit on kyllä kiva ostaa itse kaupasta, niitä on aina ihana silitellä. 😀

  3. Lanttuleikkuri: Joululahjoja olisi hyvä ostella jo syksyn alussa, jotta ei tule kiirettä. Varsinkin tarjouskampanjoita pitäisi minunkin hyödyntää, koska joulun alla moni asia (varsinkin lasten lelut) ovat huippuhinnoissa. Stockalla oli kyllä juuri lasten jutut -20% ja sen kamppiksen hyödynsin itsekin. Säästö se on pienikin säästö.

 4. Haluamasi Artekin valaisin on vielä paljon kauniimpi livenä kuin kuvassa. Tykkään ihan mielettömästi. Meillä on vaan kaikki lamput hommattu jo ihan forever, joten mä jään vaan odottelemaan sun ostoksia. <br />
  <br />
  Koska mieheni ei käy lukemassa sinun blogiasi ( tai mistä sitä koskaan tietää ??? ) kerron julkisesti sain loistoidean suoraan Hesarista, ostan miehelleni ja lapselleni hilemukit joululahjaksi. Varastosta löytyi vielä Gigantin tarpeeton lahjakortti, eli mukit ovat suorastaan ilmaiset. Me juotiin hilejuomaa monta kertaa viime kesänä, eli taatusti kumpikin tykkäävät moisista. Eli liian kalliiksi ei tänä vuonna joululahjat tule.

  1. Lanttuleikkuri: Niin on, tuo mehiläispesä on tosi kaunis. &hearts; &hearts; Kelpaisi kyllä makkariin, tosiaankin. :)<br />
   <br />
   Onko se hilemuki sellainen kaksikerroksinen muki, jossa on siellä kerroksien välissä hilettä nesteessä?? Minulla on joskus ollut tuollaisia mukeja, ne oli hauskat. Ihana idea, itsekin voisin tytölle ostaa jotakin tuon tyylistä. 🙂

  1. Tuuli: Huomasin. 😀 Apua, niin tekisi mieli ostaa se kun saa reilusti alennustakin mutta nyt on pakko jättää väliin ja jatkaa haaveilemista. 🙂 Valaisin on ollut kiikarissani vasta niin vähän aikaa, että en vielä uskalla sellaiseen satsata. Jos tuo messinkinen väri pitää pintansa niin ensi jouluksi sitten vasta ostan jos ostan. Tämän vuoden valaisinkiintiöni on täynnä, ja oikeastaan ylitinkin sen jo moneen kertaan joten pakko on nyt hillitä haluja ja jättää se vielä toistaiseksi roikkumaan ideatasolle. 🙂

 5. Joululahjaostoksia varten teen ehdottomasti listan. 🙂 Ostokset aloitan hyvissä ajoin, jotta viime hetkien ryysistä ei tarvitse pakolla sietää. Tosin, oma tunnelmansa on siinäkin!

  1. Kristiina: Itsekin ajattelin olla suht´ hyvissä ajoin liikkeellä, vaikka aikasempina vuosina olen tähän mennessä jo tullut hankkineeksi parit paketit tonttujemmaani. 🙂

 6. Ikean valikoimista löytyy vähän Vakka-säilytyslaatikon tyyppinen, hintaansa nähden aika näyttävä säilytyslaatikko <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30234696/&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30234696/</a&gt; . On muovia, mutta pinnaltaan ja ulkonäöltään sopii tosi hyvin mm. Bestån korkeakiiltoisiin oviin. Kokojakin muistaakseni oli useampia. <br />
  <br />
  Tämä nyt oli tällainen panosta / pihistä -tyylinen pihistä-vinkki. 🙂

  1. Krisse: Viime Ikeareissulla noita katselinkin sillä silmällä, mutta jätin sitten ostamatta kuitenkin. Niissä oli hauskasti piirretty kylkiin mustalla tussilla kuvat mitä ne sisältää, esim kenkiä. 🙂 Itselläni ei ole piirtäjän lahjoja niin paljoa että uskaltaisin niihin itse alkaa töhertämään, mutta sisustustarrat voisin kyllä laittaa. 🙂 Laitan korvan taakse tämän, parille lootalle olisi kyllä käyttöäkin ja hinta on niin halpa että näihin voi varastoida vaikka kellarin juttujakin mikäli kotona ei ole tulevaisuudessa tarvetta. 🙂 Loisto vinkki! Kiitos! &hearts;

 7. Itse suosin joululahjojen ostamisessa nettikauppoja sekä ihan perinteisiä. Olen nytkin tilannut suurimman osan lahjoista netistä (ovat jo tulleet kotiinkin) ja näin säästänyt itseni stressiltä. Loput lahjat olenkin ostanut kaupoista, joten mulla ei ole enää minkäänlaisia paineita lahjojen suhteen. Mä tykkään tehdä jouluvalmisteluja hyvissä ajoin, kun töissä on tällä hetkellä todella kiirettä. Ihanaa ja stressitöntä joulun odotusta vaan sullekkin!

  1. Marja K: Lahjastressi on kamalaa, nettishoppailulla vältin sen itse viime vuonna aika hyvin. 🙂 Tänä vuonna turvaudun myös nettishoppailuun ja tiedänkin jo valmiiksi että kaikkia lahjoja en saa ostettua myymälästä. Kunhan vaan posti kulkisi ja kusti polkisi, jotta joulun postitusruuhka olisi purettu hyvissä ajoin ennen aattoa. :)<br />
   <br />
   Ihanaa joulun odotusta ja rentoa lahjashoppailua! &hearts; &hearts;

 8. Mietin aina, kun moni sanoo, että lapsille vain muutama joulupaketti, että mitä se käytännössä tarkoittaa. Että yhteensä viisi lahjaa kaikilta vai max viisi lahjaa per lahjanantaja.

  1. Leena: meillä se tarkoittaa sitä, että oma tyttöni saa lahjan per antaja eli yhteensä noin viisi lahjaa. Itse ostan yhden lahjan per muksu, joita on yhteensä kuusi, eli ostan kaiken kaikkiaan vain kuusi lahjaa vaan tänä vuonna plus yhden synttärilahjan. 🙂 Aikuisten kesken keskitymme ruokapuoleen ja jaamme kustannukset tasan. Näin saamme kaikki masut täyteen ja pidettyä ruokahävikin maltillisena, eikä tammikuussa tarvitse kiristellä kukkaroa juurikaan enempää kuin normaalistikaan. 🙂

  1. saparo: Huomasin ja nyt onm ehkä pakko ostaa se puuttuva toinen kappale. Vielä en ole käynyt sitä klikkaamassa ostoskoriin, mutta tiedän jo että tulen sen tekemään ellei valkoinen jakkara ole loppuunmyyty ennen kuin sorrun. 😀 Tuo on kyllä tarjouksena jo sellainen että jos kyseisen jakkaran ylipäätään meinaa ostaa, niin nyt se todellakin kannattaa. Harmittaisi kyllä vietävästi myöhemmin, jos jätän tämän tarjouksen nyt väliin ja ostan sen myöhemmin paljon kalliimmalla. 🙂

  1. saparo: Katsoin eilen tulleesta kuvastosta että valkoinenkin jakkara olisi ollut 144 euroa, joka olisi ollut todellakin huipputarjous. Mutta tuo hinta olikin vain siihen edullisempaan koivuiseen jakkaraan ja valkoinen maksaakin 160e. 20% ale on toki kohtuullinen ja varmasti ehkä hyödynnän tämän kampanjan, mutta pieni pettymys oli minun virheellinen innostumiseni siitä 144euron hinnasta. Plaah, no eip voi mitään. 😀 Niinkuin äitikin aina on minulle sanonut – lue myös ne pienet präntit (eli tässä tapauksessa tarjoushinta alkaen 144e, ovh alk. 180e). 😀 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *