Pieni kattaus makuuhuoneeseen ✩

Mikäli yhden joulutoiveeni saisin toteutumaan, tahtoisin sen olevan aattoaamuinen kattaus suoraan sänkyyn pienen ja pehmeän paketin kera. Paketista paljastuisi pumpulinpehmoiset valkoiset pörrösukat, joita olen muutamassakin kaupassa jo ehtinyt ihastelemaan. <3 Aamukahvin tilalta voisin hörppiä Nordqvistin jouluntuoksuista ja -makuista teetä, johon olen täysin rakastunut (vaikkei aamukahvia voitakaan mikään).

IMG_0505.jpg

IMG_0508.jpg

IMG_0525.jpg

Halusin fiilistellä tätä joulutoivettani ja tein makkariin itselleni pienen kattauksen kuuman teekupin, kukkien, lahjapaketin (paketti ei ole minulle, eikä se sisällä kyllä pörrösukkiakaan :D) sekä kynttilän muodossa. Tarjottimena toimii olohuoneessa olevan Hayn Tray-pöydän pöytälevy-osa, jonka ansiosta erillistä tarjotinta ei enää tarvita tässä huushollissa. 

IMG_0524.jpg

IMG_0509.jpg

IMG_0514.jpg

Finlaysonilta yhteistyön kautta saamani J.F. by Finlayson-malliston tekstiilit ovat aivan ihanat ja makuuhuoneesta tuli näiden myötä uusi lempparipaikkani. <3 Tein muutamista eri merkkisistä pellavalakanoista vertailupostauksen kesällä ja moni suositteli tätä J.F. by Finlaysonin Emilie-pellavasarjaa, josta minulla ei ollut silloin kokemusta. Nyt voinkin sanoa, että Emiliet asettuvat oman kokemukseni mukaan kärkisijoille Balmuirin kanssa ja sen laatu on todellakin erinomainen. Valkoisesta värisävystä on sanottava, että se on kirkkaamman ja kauniimman valkoinen kuin Balmuirin tai Villa Stockmannin vastaavat pellavat. Jos siis etsit oikeasti valkoista pellavalakanasettiä, niin suosittelen ensisijaisesti J.F. by F:n Emilietä, joka taitaakin olla markkinoiden valkoisin pellavalakanasarja tällä hetkellä. Hintatasonsa osalta annan näille Empuille vielä extrapisteet, sillä laatu on Balmuirin veroinen, mutta hinta huomattavasti huokeampi. Tämä siis minianalyysini kaikille teille, jotka olette kanssani miettineet pellavalakanoiden laatu- ja hintaeroja. 🙂

IMG_0511.jpg

IMG_0517.jpg

IMG_0523.jpg

Teimme tytön kanssa viime viikolla hieman omaa taidetta ja muutama kuva on päätynyt kehyksiin asti. 🙂 Lasten itsensä tekemät taideteokset toimivat kauniisti kehystettyinä osana sisustusta, ja ne ovat myös oiva joululahjavinkki lapsilta mummuille ja paapoille annettuna. 🙂 Tästä tulossa postausta huomenna. Lämpöistä iltaa kaikille! <3

(Postauksessa olevat tekstiilit saatu Finlaysonin tuotekampanjan kautta)

36 kommenttia “Pieni kattaus makuuhuoneeseen ✩

  1. Miessisustaja: Mie tykkään tosi paljon tästä valkoisesta ja rennosta makkarista, millaiseksi tuo lopulta muotoitui. 🙂 Ei ole liian fiiniä eikä sliipattua, vaan juuri sellainen rennon pehmeä ja kauniin valkoinen pilvenhattara, jossa on mukava nukkua ja nykyisin myös viettää illat istuksien. 😀

 1. Näyttääpä ihanan talviselta ja lämpöiseltä :)<br />
  En malta odottaa oman makuuhuoneen remonttia, joka suosiolla siirrettiin joulun jälkeiseen aikaan, jotta pääsen eroon vauvansinisistä ja kukallisista seinistä 😉

  1. Suvie: Sinulla tulee olemaankin sitten uusi keväinen makuuhuone uuden raikkaan vuodenajan ja uuden vuoden kunniaksi, ei lainkaan huono ratkaisu siirtää makkarin remppa ensi vuoteen. 🙂

 2. Ihanan näköistä! Tuli oikein sellainen lämpöinen tunnelma noista kuvista. Voisin hypätä tuonne vaikka heti nautiskelemaan aamiaista 😉

  1. Jonna_Carita: Makuuhuoneen tunnelman osalta onnistuin kyllä aika hyvin, siitä tuli tosi ihana pesäpaikka ja viihtyisin siellä huomattavasti enemmän kuin mitä ehdin. 🙂

 3. Ihana huone ja todella onnistuneet kuvat! Huomasin selaavani kuvia edes takas ties kuinka monta kertaa 🙂

  1. Syhi: Tosi vaikeaa on kuvailla onnistuneesti kun hämärä alkaa jo laskeutumaan, ja talven sinertävä valonsävy tuo omat haasteensa myös. Mutta kuviin onnistuin taltioimaan samanlaisen fiiliksen kuin mitä makkarissa on oikeastikin. Sellainen lämminhenkinen ja pehmoinen pesäpaikka tuo nyt on. 🙂

 4. Kysyisin, että mistä olet katsellut valkoisia pörrösukkia. Itse sellaisista haaveilen, mutta ei ole sopivia sattunut kohdalle. Ja tiedätkö mistä saisi villasukkia tai sen tapaisia, joissa olisi palmikoita? 🙂

  1. SatuS: Seppälästä olen löytänyt parhaimmat pörrösukat ja -tossut, KappAhlissa on myös kivoja. &hearts; &hearts; &hearts; Palmikkosukkia oli Gina Tricotissa kuukausi sitten, mutta viime visiitilläni en niitä enää harmikseni nähnyt. H&amp;M:n sukkapuoli kannattaa myös katsoa palmikkosukkien varalta. 🙂

 5. Voi että miten ihanan näköistä. Mä niin olen nyt entistä kateellisempi noista ihanista valkoisista ihanuuksista… Kokeilin jo ketutukseen 2euron porukkakenoakin jos olisi tullut edes jotain mukavaa mutta ei…jatkan siis näppäimistön kuivaamista kuolasta =)

  1. Heli: Nuo J.F. by Finlaysonin valkoiset lakanat ja palmikkoneuleet on tosi ihania kyllä. &hearts; &hearts; &hearts; Minullakin kenot on vetämässä joka viikko mutta eipä ole minulla onni potkaissut koskaan vielä. 😀 Mutta ei se fortuna mitään annakkaan, jos ei me kenota. 😀

 6. Upealta näyttää! Hieman tekisi mieli aloittaa makkariremontti uudestaan, muttei nyt ehkä ihan heti kuitenkaan, kun ei tämä ole vielä edes ihan valmis 🙂

  1. Vekarus: Kiitokset! &hearts; &hearts; &hearts; Mie olen parin vuoden aikana vetänyt makkarin kolmeen kertaa nyt uusiksi ja tämä viimeinen on kyllä just se mieluisin kaikista. 🙂 Tässähän alkaa kohta käymään itsellä aika pitkäksi kun ei ole mitään sen ihmeempää projekteeraamista täällä kotonakaan. 😀

  1. jenni: Sain kuviin tosi hyvin taltioitua tuon tunnelman joka makkarissa nyt on. 🙂 Kiitos! &hearts; &hearts;

 7. Aivan mielettömän ihanalle näyttää jälleen, Miia on tullut takaisin &hearts; Kysyinkin arvonnan yhteydessä että millä teet tuon ihanan muokkauksen? Mistä ne valkoiset kauniit joulupallot on ostettu (arvonnan yhteydessä)

  1. t: Juups, I´m back. :D<br />
   <br />
   Sain kuvien muokkaamiseen vinkin White &amp; Fresh-blogin Irinalta, joka on jo tovin käyttänyt tätä PicMonkeyn ohjelmaa. PicMonkeyllä siis olen nyt parit kuvat muokannut, lisännyt lumihiutaleita ja muuta söpöä. :D<br />
   <br />
   Valkoiset joulupallot on Stockmannilta ja ne ovat pari vuotta vanhaa mallistoa. Mutta tämänkin vuoden valikoimasta löytyy aivan ihania palloja, valkoisenakin. 🙂

  1. ulla: Sitten kun vielä joku sen aamupalan tekisi ja toisi sänkyyn. 😀 No, näillä mennään ja on se ihana nauttia aamupalaa sängyssä itsekin tehtynä. 😀

 8. Lähteekö sinun pellavalakanoista paljon pölyä? Minulla on H&amp;M:n harmaat ja ne pölyää. Lattiallakin huomaa, miten pölyä kertyy enemmän. Olen sinnitellyt lakanoiden kanssa, vaikka olen vähän allergiaan taipuvainen… Ajattelin, jos pölyäminen vähenisi useammassa pesussa ja kuivausrumpukuivauksessa. Jostain löysin kommentin, ettei valkoiset lakanat pölyäisi samalla tavalla. Voisiko käsittely olla erilainen… Ja eri merkeissäkin on varmaan eroja.

  1. Sanna: Balmuirista ja Finlaysonin pellavista ei ole lähtenyt kuin kuivausrummussa. Villa Stockmannista lähti ihan muutamia pieniä hötösiä ennen pesua mutta pesun jälkeen ei ole niistäkään lähtenyt mitään. Minulla on ollut kahdet Henkkamaukan pellavalakanat, toiset palautin ja toiset annoin pois, koska ne pölisi. Tyynyliinasta varsinkin tuli sellaista haituvaa joka kutitteli nenässä. Pesussa se väheni, mutta ei kadonnut lyhyessä käytössäni koskaan kokonaan. Minulla meni hermot ja pistin vahingon kiertämään. 😀 Kerroin kylläkin niiden uudelle omistajalle että ne pölisee ja ovat aika karkeatkin. En ole kysellyt onko ne heillä vielä käytössä vai ovatko hankkiutuneet niistä eroon. Täytyy kysäistä mikä on tilanne, ties vaikka olisi pölinä ja haituvat historiaa… 🙂

 9. Ihanan raikas makuuhuone!!! Täälläkin haaveillaan pellavalakanoista, täytyykin laittaa korvan taakse nuo Finlaysonin lakanat! Ja tuo torkkupeitto ja tyynyt!!! AAW!!! &hearts; 😉

  1. Suffeliini: Nämä Finlaysonin pellavat on nyt Hobbyhallissa -30% tarjouksessa. 😀 Justiinsa katsoin ja meinasin että voisin kaksi isoa tyynyliinaa tilata itsellenikin. 😀

 10. Olen samaa mieltä, J.F by Finlaysonin pellavalakanat on ihan parhaita! Olen ollut todella tyytyväinen ostokseeni ja valkoiseen väriin tietenkin &hearts;

  1. Tiia: Tuo Finlaysonin valkoinen sävy on aivan ihana. &hearts; &hearts; Paketissa muovin läpi katseltuna sitä valkoisuutta ei huomaa ja ne näyttävät ihan perusvalkoiselta pellavalta, eli sellaiselta hieman lämpimältä. Oli ihana yllätys kun avasin omani paketista ja ne ovatkin VALKOISET! &hearts; &hearts; &hearts; 🙂

  1. Love: HUomenna arvonta sulkeutuu ja maanantaina huutelen voittajaa täällä blogissani. 🙂 Olehan kuulolla maanantaina iltasella. 🙂

 11. Hei ! Ostin vähän aikaa sitten Finlayson Emilie tupla pellavapussilakanan, olen pessyt sen monia kertoja, ravistellut, tuulettanut ja kuivannut rummussa ja aina vaan sietämätön pöly ! 🙁 Laitoin palautetta ja lähetin lakanat finlaysonille tutkittavaksi. Vastaus oli että; ikävä kyllä pellavamme on tällaista joten laittamalla uudet asia ei korjaannu. Sinullako ne ei siis pölyä ? Minusta on outoa että olisi muka noin hintaville lakanoille normaalia, omistan yhden h&amp;m pellavalakanat ja niidenkään kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa !

  1. Iina: En ole huomannut pölyämistä ollenkaan, en missää vaiheessa. Ainoastaan rummussa kuivaten lakanoista irtoaa nöyhtää, mutta se jää siis koneeseen ja on ihan normaalia rumpukuivauksessa vaatteidenkin osalta. H&amp;M:n pellavalakanoista minulla irtosi pölyä, se kutitti nenääkin enkä voinut nukkua lakanoissa. En pessyt niitä kylläkään kuin kaksi kertaa kunnes annoin ne jo eteenpäin, olisivat saattaaneet kolmannella pesulla olla jo ihan ok. <br />
   <br />
   Ainut mikä itselläni tulee mieleen on se, että onko pesukone liian täynnä pestessä (ja kuivuri kuivatessa)? Tai onko pesuainetta annosteltu liikaa jos kyseessä on pulveri? <br />
   <br />
   Itse pesen lakanani kolmessa osassa, kaksi pussilakanaa on eka koneellinen, aluslakana ja neljä tyynyliinaa toinen koneellinen ja tuplapussilakana kolmas koneellinen. Käytän nestemäistä pesuainetta jota annostelen aina vähemmän kuin suositus sanoo. Pesu 60°C. Usein myös silitän lakanat, ehkä silläkin on vaikutusta. Muita syitä en keksi tuolle erolle, että sinulla pölyttää mutta minulla ei. 🙁

  2. Erikoista kyllä.. Olen pessyt lakanan yksinään joten liian täydestä koneesta ei voi olla kyse. Ja pölyä lähtee lakanasta oikeasti paljon 😀 Kodinhoitohuone on ihan pölyssä, kaikki vaatteet mitkä päällä on kun lakanaa käsittelee ja yhden yön kun niissä on nukkunut niin makkarin lattialla pyörii pölytolloja.. Ja Finlaysonin mielestä normaalia, olen kyllä hyvin pettynyt kun olivat vielä aika arvokkaat 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *