Samsung WD806P4SAWQ kuivaava pesukone

Meidän ikivanha pesukone irtisanoutui työsuhteestaan erittäin kiukkuisesti ja sopimuksemme vastaisesti, hihii. 😀 Tämä ei tullut suurena yllätyksenä, sillä se on oikutellut minulle jo pitkään (postaus vuoden takaa). Poistovesiletkun tukkeutumia olen availlut jo kymmeniä kertoja ja viimeisenä niittinä laaksahti poistovesikoneisto lopullisesti. Sen olisi ehkä saanut korjattua ostamalla noin 40 euron arvoisen varaosan, mutta koska koneella on ikää jo reilut kymmenen vuotta on aika päästää se kodinkoneiden taivaaseen ja lakata kiusaamasta poloista enempää. 🙂 Kuivurimmekin vetelee viimeisiään ja ennen kuin se jonain kauniina päivänä syttyy palamaan ylikuumenemisen vuoksi, saa sekin lähteä Sortti-asemalle jatkojalostukseen. Olen tässä porakoneen käyttämisen ja pienten sähkötöiden lisäksi oppinut tänä vuonna myös hieman pesukoneen korjailua ja putkihommia. 😀 

fi_WD806P4SAWQ-EE_008_Left-40-Angle_whit

Uusi kone tulee ensi tiistaina ja se on Samsungin WD806P4SAWQ-mallin monitoimivempele. Se on pesukoneen ja kuivausrummun yhdistelmä, joka on erityisominaisuuksien puolesta hellävarainen sekä vaatteille että ympäristölle. Kuivaavista pesukoneista olen lukenut paljon negatiivista palautetta netistä, mutta uskon että kehitys on mennyt parissa vuodessa sen verran eteenpäin että tämä kombinaatio pelaa vuonna 2013 paljon paremmin kuin vuonna 2011. 🙂 Siispä rohkeasti kohti uutta ja saa nähdä kuinka tyytyväinen tulen olemaan kuivaustulokseen. 🙂

Pese kätevästi pesukoneen ja kuivausrummun yhdistelmällä

• 8 kg:n pesukapasiteetti 
• 5 kg:n kuivauskapasiteetti
• Yhtä puhdasta kylmälläkin vedellä Eco Bubble™ -tekniikalla
• Älykkäitä toimintoja, kuten painon tunnistus ja Smart Check

fi_WD806P4SAWQ-EE_010_Dynamic_white.jpg

Energiapihi pesukoneen ja kuivausrummun yhdistelmä on hellävarainen vaatteillesi ja ympäristölle. Innovatiivinen Eco Bubble -teknologia sekoittaa pesuaineen ilmakuplien kanssa niin, että vaatteiden pesu on hellävaraista ja niistä tulee yhtä puhtaita kylmässä vedessä kuin lämpimässäkin. Samsungin Eco Bubble -tekniikkaa käyttävä yhdistetty pesukone ja kuivausrumpu selviää 8 pyykkikilosta ja kuivaa 5 kiloa kerralla. Siinä on monia älykkäitä toimintoja, jotka säästävät sekä aikaa että energiaa.

Eco Bubble -tekniikan ansiosta pesuaine liukenee nopeasti ja tarkasti. Pesuaineeseen lisätään ilmaa, mikä muodostaa kuplia, jotka tunkeutuvat tiivistettyä pesuainetta nopeammin vaateisiin. Eco Bubble -tekniikka ei ole riippuvainen lämpötilasta, joten vaatteesi puhdistuvat kylmässä vedessä yhtä hyvin kuin lämpimässä. Lisäksi energiaa säästyy.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-05%20koht

Kestävä ja hiljainen moottori

Samsung Eco Bubble -pesukoneessa on harjaton digitaalinen invertterimoottori, joka käyttää magneetteja rummun pyörittämiseksi. Uusi moottori vähentää kitkaa, mikä puolestaan tekee pesukoneesta keskivertoa hiljaisemman. Moottorissa on vähemmän liikkuvia osia, joten pesukone kestää selvästi pidempään. Voimmekin tarjota 10 vuoden takuun Eco Bubble -pesukoneelle.

AIR Wash on kuin oma kemiallinen pesula

Samsungin WD806P4SAWQ tarjoaa AIR Wash -toiminnon, joka käyttää ilmaa arempien materiaalien hellävaraiseen puhdistukseen. 
Se on kuin oma kemiallinen pesula, joten voit pestä vaatteet itse ilman huolta niiden kutistumisesta tai vaurioitumisesta pesukoneessa.
 
N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-05%20koht

Diamond Drum huolehtii vaatteistasi

Samsungin virtaviivainen Diamond Drum -rumpu pesee vaatteet hellävaraisesti ja tehokkaasti. Rummussa on timantin muotoiset syvennykset. Erityisen pienten reikien ansiosta vaatteet eivät jää kiinni eivätkä vahingoitu. Pese puhtaasti ja varmasti Diamond Drum -rummulla.

Asetukset yhdellä napin painalluksella

Eniten käyttämäsi asetukset tallennetaan MyCycle -painikkeelle, joten pyykinpesu käy kätevästi vain yhdellä napin painalluksella.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-05%20koht

Nopeampaa pesua – Quick Time Wash

Quick Time Wash -toiminto auttaa, kun sinulla on paljon tehtävää. Toiminnon avulla voit suorittaa 15, 20, 30, 40, 50 tai 60 minuutin pikapesun käytettävissä olevasta ajasta ja pestävän pyykin määrästä riippuen. Kahden kilon pyykkimäärän pikapeset vain vartissa.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-05%20kohtN%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-05%20kohtN%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-05%20koht 

Meillä pestään pyykkiä noin joka toinen päivä ja sitä ei kerry koskaan kokonaista koneellista. Meille viiden kilon kuivausmäärä on siksi oikein sopiva ja ainoan poikkeuksen tekee pellavalakanat, jotka joudun pesemään ja kuivaamaan kahdessa osassa. Se ei tosin muuta mitään sillä vanhallakaan koneella ei enempää kerralla pesty saati kuivattu. 🙂

fi_WD806P4SAWQ-EE_007_Front-Open-Angle_w

Että semmoinen pakko-ostos sitten tähänkin väliin oli vielä mahdutettava, jotta vuoden 2013 kokonaisbudgettilaskelmani ei vahingossakaan jäisi plussan puolelle. Heippa hei veronpalautusrahojen jämät. 😀 Ja minä kun niin yritin päästä kodinkoneostojen osalta ensivuoteen, kohtalon ivaa sanon mie. 😀 

Minä menenkin nyt reippaana pesemään nyrkkipyykillä pari paitaa ja vähän alusvaatteita, jotta huomenna olisi jotakin päällepantavaa. 😀 Sitä ennen tyhjennän kuitenkin tuon pesukoneen vihon viimeisen kerran. Likaisessa pesuvedessä lilluvan pyykin kanssa touhuaminen onkin just sitä mitä tälle illalle eniten kaipasin, ou jee! 🙂 Moikat kaikille ja huomiseen! <3

(Kuvat ja tuotetiedot Samsung.com. Postausta ei ole tehty mainosmielessä eikä se sisällä mitään hyödykettä missään muodossa! Muuta kuin sen, että saan tuulettaa teillekin että ensi tiistaista alkaen pyykinpesuongelmani ovat hetkeksi HISTORIAA!! :D)

56 kommenttia “Samsung WD806P4SAWQ kuivaava pesukone

 1. Vaikuttaa hyvältä koneelta! Mä oon jo pitkään haaveilut kuivausrummusta, mutta vielä meillä ripustellaan pyykit kuivumaan, höh. Jospa tässä joskus hommaisi rummun, niin ei tarvitsisi tehdä tuota superärsyttävää pyykkienripusteluhommaa enää!

  1. Viivi: Toivottavasti on yhtä hyvä kuin mitä luvataan. Pesu ja kuivaus pitäisi onnistua kaappikuivaksi sti kohtuullisessa ajassakin, joten ei mene sen enempää aikaan pesuun ja kuivaukseen kuin erilliskoneillakaan. Nämä ovat kehittyneet viimeisessä vuodessa niin paljon, että uskallan luottaa niiden toimivuuteen. :)<br />
   <br />
   LG:n yksi malli on tosi haluttu ja todistetusti myös toimiva, mutta sen toimitusaika olisi ollut aivan liian pitkä kun se on loppu kaikkialta tällä hetkellä. En jaksa pestä käsin pyykkiä kuin maks. viikon ja siksi valitsin sellaisen koneen joka löytyi myymälästä heti ja sille sai toimituksen mahd. nopeasti. Tämän Samsungin ei pitäisi olla ainakaan paljoa huonompi, mutta myyjillä ei ollut omakohtaista kokemusta tästä laitteesta joten eivät osanneet vertailla sen ihmeemmin. Tärkeintä on että se pesee hyvin ja jos kuivaa edes lähestulkoon kuivaksi niin sekin riittää minulle. <br />
   <br />
   Ja parasta on se, että saan koneen päälle somisteltua kynttilöitä ja muuta kaunista omia saunahetkiä varten. &hearts; &hearts; &hearts; Tätä juhlaa ei ole ollut kun pesutornin päälle ei mitään voi laittaa ja kylpyhuoneessa on heikosti laskutilaa kynttilöitä varten. 😀

  1. EL: Kerron heti ensitilassa kun saan yhden koneellisen pyykkiä pestyä ja kuivattua. Jos en tiistaina ehdi niin keskiviikkona viimeistään. Toivottavasti laite toimii niinkuin luvataan. 🙂

 2. Meiltä löytyy kyseinen kone ja se kuivaa pyykin täysin kuivaksi. Viiden kilon pyykin pesuun ja kuivaukseen menee vajaa kolme tuntia. Sama aika kuin pesukoneella ja kuivausrummulla menisi muutenkin.

  1. Satu: Jes, ihana kuulla positiivinen kokemus. 🙂 Kolme tuntia on ihan kohtuullinen aika pestä ja kuivata pyykkiröykkiö. Nyt on mennyt nelisen tuntia näillä vanhoilla koneilla, kun ne eivät enää toimi ihan niin kuin pitää. Pesuohjelma pesee lähes kaksi tuntia ja kuivuri toisen mokoman. Kuivuria on pitänyt viimeiset pari kuukautta myös jäähdytellä välillä mikä on pidentänyt pyykkäämiseen menevää aikaa. Odotan niin innolla että pääsen testaamaan uutta konetta. &hearts; &hearts; &hearts;

 3. Voi ei, nyt en voi kun pahoitella puolestasi :(<br />
  Kuivaavat pesukoneet kun käyttävät ihan eri tekniikkaa kuin tavallinen rumpu, vaatteet kuivuvat todella hitaasti ja niihin jää kummallinen haju ja useinmiten ovat vielä ryppyisiä ulos ottaessa. Meillä on kokemusta kolmesta eri mallista, kun kyseinen härpäke kuului vanhan asuntomme kalustukseen ja se vaihdettiin tuon 5 vuoden aikana siis kahdesti uuteen vanhan hajottua. Viimeisimmän mallin kohdalla odotin turhaan, että kone toimisi ja lopulta vaadin miestä ostamaan meille kuivausrummun. Meillä siis pikkuiseen kylpyhuoneeseen tungetiin vielä tuon kuivaavan koneen (joka on vielä muotoiltu kuivausrummuksi, joten sen päälle ei saa toista konetta) lisäksi kuivausrumpu. Ja vannoin, että koskaan en itse tuollaista mene ostamaan 🙁

  1. Suvie: Älä ainakaan vielä pahoittele. 🙂 Itse olen todella optimistinen ja toiveikas kyseisen koneen osalta. Parin vuoden takaiset kuivaavat pesukoneet ovat olleet täyttä sutta, mutta niiden tekniikkaa on kehitetty huimasti ja niiden suunnittelutyöhön on panostettu aikaisempaa enemmän. Pidä siis peukkuja pystyssä että kone on niin hyvä kuin annetaan ymmärtää. 😀 Tulen kyllä kertomaan teille millainen se on, oli sitten pettymys tai ei. 🙂

 4. Meilläkin on ecobubble. Ei vissi ihan sama, meillä on 7 kilon versio. Mut siis todella tyytyväinen olen. Pyykinpesusta on tullut lempipuuhaani 🙂

 5. Oo, kuivuri samassa! Ja kemiallinen pesukin vielä(tai siis se sitä vastaava)! Jään innolla odottamaan kokeilusi tuloksia, kerrithan niistä sitten täällä? 🙂

  1. cherry: Kemiallisen pesun osalta en ole laittanut odotuksiani kovinkaan korkealle. Se on minulle täysin sivuseikka. Mutta jos kone tosiaankin luvatusti sekä pesee että kuivaa alta kolmeen tuntiin, olen niin onneni kukkuloilla että oksat pois. 😀 Tulen ehdottomasti kertomaan teille kokemuksestani heti ensimmäisen koneellisen jälkeen, joko ensi tiistaina illalla tai sitten keskiviikkona. 🙂

 6. Meillä on pari vuotta nyt ollut kuivaava pesukone, enkä tajua miten koskaan oon tullut toimeen ilman sitä. Hyvä hankinta! Ei enää kuivuvia lakanoita ovien päällä, eikä ankeita kuivaustelineitä joiden päälle kissat pomppii, ja joita ne ehti vuosien varrella hajottaa varmaan satojen eurojen arvosta. Ihan huippua myös se että jos aamulla päättääkin että myöhemmin onkin saatava just se pyykkikorissa makaava vaate päälle niin eikun pika pesu ja kuivaus 😀

  1. mira p: Positiivisista kokemuksista on kiva kuulla ja oma valintakin tässä samalla vahvistuu enitisestään. 🙂 Tuo yhden vaatteen pikapesu ja kuivatusmoodi on kyllä toimiessaan aivan huikea juttu. Ei mene kauaa kun on se lempparipaita pestynä ja kuivattuna käyttövalmiina. 🙂

 7. Vaikuttaa hyvältä, toivottavasti pelittää.Katselin noita muutama vuosi<br />
  sitten mutta silloin eivät oikein vakuuttaneet, kuten itsekin totesit.<br />
  Jälkikäteen oon tyytyväinen,että vanha torni (jonka rumpu oli tosi hidas)<br />
  vaihtui uuteen torniin. Mä yleensä urakoin pyykkiä siten, että koneesta rumpuun ja<br />
  uutta settiä tilalle koneeseen. Tää ei ois mahdollista yhdistelmällä. Mut jos<br />
  ei pyykkiä urakoitavaksi asti, niin sittenhän se ei haittaa.

  1. Marie: Pari vuotta sitten minäkin näitä jo katselin, mutta edes myyjä ei uskaltanut suositella niitä siihen aikaan. Nyt näihin kuivaaviin pesukoneisiin on käytetty enemmän resursseja ja ne ovat kehittyneempiä kuin ennen. Odotukset on minulla kovat ja olen optimisin mielin. 🙂 Mikäli kone osoittauukin huonoksi kuivaajaksi, niin harmittaahan se mutta ei onneksi maailmaa kaada. Postailen heti käyttökokemuksestani kun saan ekan koneellisen pestyä ja kuivattua. 🙂

 8. Kuulostaa hyvältä laitteelta. En ole kuullutkaan kuivaavasta koneesta. Voisi olla harkinnassa, kun nykyinen kone sanoo yhteistyösopimuksen irti. Toimii vielä moiteettomasti, vaikka ikää on kohta kahdeksan vuotta. Eikä kertaakaan ole mitään korjattu, ja pyykkiä pestään nelihenkisessä perheessä kuitenkin usein. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  1. Marja K: Toivottavasti uusi vekotin toimii kuten luvataan ja saan yhdellä koneella tehtyä jatkossa saman kuin kahdella ennen. 🙂 Sinulla on kone kestänyt tosi hyvin käytössä, toivottavasti kestää vielä vuosia ennen kuin on aika hankkia uusi tilalle. :)<br />
   <br />
   Myöhäiset itsenäisyyspäivän toivotukset takaisin! &hearts;

 9. Hihhii, innolla odotan kokemuksiasi uudesta pesukoneesta! <br />
  Terveisin, Pyykinpesua rakastava 😉

  1. Tiia: Postailen heti kun saa ekan koneellisen pestyä ja toivonmukaan myös kuivattua, eli tiistai-iltana tai keskiviikkona. 🙂

 10. mihin ihmeeseen tarttet kahden hlö taloudessa noin isoa konetta?????ja et tuu tekemään puolillakaan noista erikoisohjelmista yhtään mitään.

  1. ulla: Minusta pesukonetta ei missään nimessä pidä hankkia juuri sen hetkisen tilanteen mukaan vaan katsoa tulevaisuuteenkin. Pesukonetta ei toivottavasti tarvitse vaihtaa seuraavaan kymmeneen vuoteen, joten mistäs sitä tietää mitä kaikkea ehtii sinä aikana elämässä tapahtumaan. :D<br />
   <br />
   Minusta viiden kilon perusmäärä ei ole koneelle mitenkään suuri, se on jopa normaalia pienempi. Pellavalakanat painavat jo niin paljon, että vaikka asuisin yksinäni niin pellavatuplapussilakanaa varten pitäisi silti olla minimissään tämän kokoinen kone. <br />
   <br />
   Minä kyllä aion hyödyntää erikoisohjelmia mahdollisuuksien mukaan niin paljon kuin vaan on mahdollista. Kerrankin on sellainen kone jossa on erilaisia ohjelmia tarjolla, joten odotan jo innolla että saan &quot;kuivapestä&quot; minun juhlamekkoni ja silkkipaitani. 🙂

 11. Kuulostaa hyvältä ja varmaan teille hyvä peli. Itse en voisi millään moista hankkia, tätä neljän hengen urheilevan perheen pyykkirumbaa ei tolla pystyisi millään pyörittämään…

  1. Rose: LG:llä on kuivaava pesukone 12kg pyykkimäärälle joka kuivaa muistaakseni 10kg. 🙂 Kerran päivässä jo sillä pesaisee ja kuivaa pyykkisatsin niin uskoisin sen toimivan myös isommassa perhekoossa. Meille tämä 8/5kg kone on just sopiva ja toivon että se pelaa niin kuin luvataan. 🙂

  2. Paitsi, että mä pesen koneellisen, laitan ne kuivuriin ja pistän seuraavan koneellisen peseytymään silloin kun pesen pyykkiä. Harvoin tulee pestyä vain yhtä koneellista 🙂

  3. Rosw: Tuo on kyllä kätevää, eli erilliskoneet voittaa tämän kuivaavan pesurin juuri tuossa että pystyy kahta asiaa tekemään samaan aikaan ja saa nopeammin enemmän likapyykkiä puhtaaksi ja kuivaksi. 🙂

 12. Kuivaava pesukone on parasta mitä maailmassa on keksitty!!! Itse en ymmärtä yhtään miksi sitä ei arvosteta. Edellisessä asunnossani minulla oli sellainen ja jouduin luopumasn tilan puutteen vuoksi siitä muutossa ja olen katunut sitä JOKA päivä! Ei rumia pyykinkuivaustelineitä tai tilaa vieviä pesutorneja. Nytkin tekisi mieli hankkia sellainen silläkin uhalla että sen jälkeen ei enää suihkuun mahtuisi 😃. Mulla ei ole siitä mitään pahaa sanottavaa. Yksikään vaate ei kärsinyt ja pyykinpesu oli maailman helpointa. Se kone on jumalan lahja naisille!

  1. Liisa: Ensimmäiset kuivaavat pesukonemallit olivat niin huonoja, että se ehkä on aiheuttanut yleisen kielteisyyden niitä kohtaan. Mutta tosi on, että niitä myydään nykyisin aika paljon ja niiden tekniikka on kehittynyt aimo harppauksen eteenpäin. Itse olen optimistinen ja uskon vakaasti siihen että kone sekä pesee että kuivaa priimatasoisesti. En malta odottaa että pääsen pesemään pyykkiä. 😀

 13. Eco bubble -systeemi kuulostaa bullshitiltä. Hienhaju nyt vaan ei häviä mihinkää ilman kuumaa vettä.

  1. epäilevä: Tuo Eco Bubble-toiminto sekoittaa ilmakuplat ihan pesuveteen pesuaineineen, joten pelkästä &quot;ilmapesusta&quot; ei ole kyse. Nis. kemialliseen pesuun meinaan itse käyttää kuivapesuainetta jolloin pesutuloksesta pitäisi tulla ainakin lähestulkoon yhtä hyvä kuin pesulassa. Sielläkin kuivapesu suoritetaan sellaisessa &quot;tuulikaapissa&quot; nimittäin. 🙂

 14. Tuolla aiemmassa tekstissä kerroit, kun ekologisuuden vuoksi kyseltiin sun pyykkaustapoja, että aina peset täyden koneellisen? Nyt kerrot, että et juuri koskaan pese täyttä konetta. Onko tapanasi valehdella useinkin? Toivottavaa olisi, että miettisit hieman ympäristöäsi ja pesisit täysiä koneellisia!

  1. Liikaakaikkea: Vanhoilla koneilla ei ole voinut pestä eikä kuivata täysiä koneellisia yli puoleen vuoteen. Niiden kapasiteetti on 6kg mutta viiden kilon määrä on niissä ollut maksimi jo pitkään. Kuutta kiloa ei rumpu jaksa enää pyörittää ja se jää jumittamaan. On erittäin epäekologista käyttää näin vanhoja koneita kuin mitä minulla on ollut. Ne olivat toki aikansa huipulla silloin reilut 10-vuotta sitten, mutta B-luokan pesukoneesta ja kuivausrummusta ei nykystandardien valossa saa ekologisia tekemälläkään vaikka täysiä koneellisia pesisi. Niin paljon on kehitystä tapahtunut vuosien varrella. :)<br />
   <br />
   Uusissa koneissa on pyykkimäärän mittaus (siis kaikki uudet koneet 2010-vuoden jälkeen valmistetut) joten jos peset yhden paidan, se ottaa vettä vain sen yhden paidan pesua varten. Sähkö on tietysti toinen seikka, mutta nämä vievät niin vähän nykyisin sähköäkin että uskon sähkölaskun tipahtavan useita kymppejä vuositasolla.<br />
   <br />
   Ja ei, tapanani ei ole valehdella. 😀

  2. No haloo, kyllä yli 20 vuotta vanhassa koneissakin on vajaa täyttö ohjelma tai valinta jolla veden kulutusta sai vähennettyä.

  3. juusteri: Se riippuu koneen merkistä ja mallista, kaikissa ei todellakaan ole vajaatäyttöohjelmaa, kuten ei ollut meidän vanhassa pesukoneessa, eikä kone ollut läheskään 20 vuotias.

 15. Noh, kerrohan niitä kommentteja käytännöstä, kuinka se kone on toiminut?! Olisi harkinnassa juuri sama vehje.

  1. Iivari: postaus on tulossa huomenna. 🙂 Olen tyytyväinen edelleen, pesuohjelmia on melkein liikaakin ja puhdasta tulee. meillä pestään pyykkiä joka toinen päivä, useimmiten ns. pikaohjelmalla eli vähän likaantuneen pyykin-ohjelmalla jonka pesuaika 40asteessa on noin tunti pyykkimäärästä riippuen (40-60min haarukassa). Kuivauksen asetan manuaalisesti puoleentoistatuntiin ja tulee kuivaa. 🙂

 16. Joo, innostuin sun hehkutuksesta ja mietin nyt samaa konetta. Mietin tuota syvyysmittaa: se on normaalia syvempi eli 65 cm eli onko koneen ulkomitta oikeasti niin syvä vai onko siinä &quot;varoja&quot; laskettu mukaan. Meillä kone tulisi kaapin sisään, jossa vapaa mitta juuri noin 64 cm!

  1. Julia: Kone on meidän vanhaa vehjettä suurempi, mittaan sinulle tarkan senttimäärän kun pääsen kohta kotiin. 🙂

  2. Julia: Mittasin todella tarkasti ja putkien kanssa syvyys on seinästä mitattuna 64,6cm. Tuon lisäksi tulee vielä luukku, eli kokonaissyvyys on reippaasti yli 65cm. Kaapin sisään ei mitenkään tätä saa mahtumaan.

 17. Hei!<br />
  <br />
  Vanha kone tekee kuolemaa ja aloin harkitsee ko konetta. Tämä vanha on huippu siinä mielessä että sen kanssa silitysrauta aikalailla jäi kerämään pölyt kaapiin, kone ei rypistä vaatteet.<br />
  <br />
  On kokemusta yhdestä Samsungista (n. 2-3 v vanha malli) ja se rypisti kaiken ja kunnolla.<br />
  <br />
  Niin mites tuo kone, kuika rutussa vaatteet / kankaat ovat pesun / kuivauksen jälkeen?

  1. Elvi: Anteeksi etten ole vastannut sinulle! Huomasin kommenttisi vasta nyt. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Vaatteet eivät ole mielestäni yhtään ryppyisempiä kuin normaalissa kuivurissa kuivattamisen jälkeenkään. Jos lakanapyykkiä (erityisesti pellavaa) pesee yli 6kg kerralla, jää siihen ryppyjä jonkin verran kuivatusohjelman jäljiltä. Kuivatusta suositellaan 5kg asti, mutta itse kuivaan lähes kaiken vaikka pesisin kilomäärältään suurempiakin koneellisia. 🙂

 18. Onko tämän leveys tarkasti 60cm? Kun meille mahtuisi vaan 59.5 leveä ja tästä koneesta haaveilisin..

  1. Hanna: On tasan 600mm eli 60cm tuo leveys. Mittasin oman koneeni ja varmistin tuloksen vielä erikseen teknisistä tiedoista:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.samsung.com/fi/consumer/appliances-kitchen/laundry/combo-washer-dryer/WD806P4SAWQ/EE&quot; target="_blank">http://www.samsung.com/fi/consumer/appliances-kitchen/laundry/combo-washer-dryer/WD806P4SAWQ/EE</a><br />
   <br />
   Millaiseen tilaan kone olisi tulossa? Jos esim tason alle kaapin sisään, voisiko toiselta puolen jättää kaapinrungon sivulevyn pois ja kiinnittää tason kulmaraudalla suoraan seinään?

 19. No höh. Mutta iso kiitos kommentista, koska paikallisessa liikkeessä tätä ei ollut ja nettikauppa ei suostu mittaamaan! Tulee seinän ja kiinteän kaapin väliin, joten purkaminen menee vähän haastavammaksi. Tämä on -90 rakennettu tila, taisi sillon kaikki olla kapeita päältätäytettäviä koneita.

  1. Hanna: Purkaminen on kyllä hankalaa jos toisella puolella on seinä… Tulisiko kone kylpyhuoneeseen seinän ja kalusteen väliin vai tason alle kalusteeseen? Periaatteessa kalustekaapin vaakatason runkoa voisi puolisenttiä lyhentää jotta sivulevyn saisi 0,5cm siirrettyä. Aikamoinen säätäminen se kyllä on, sillä runko pitää irroittaa tasosta ja taustaseinästä sekä saada purettua jotta siihen pääsen käsiksi. Jos rungon alla on sokkelijalat saa kaapin onneksi tason alta poistettua ilman että tason silikoneihin tarvitsee kajota. pitää vaan muistaa tukea pöytätaso jollakin siksi aikaa kun kaappi on poissa sen alta. Jos kaappi on allaskaappi niin suosittelen jättämään nikkaroinnin väliin, menee liian vaikeaksi ja hanaan putkineen saa koskea vain valtuutetut putkimiehet…<br />
   <br />
   LG:llä on on myös kuivaavia pesukoneita, niiden mitat saattaisivat olla sopivat ja mitä olen kokemuksista kuullut niin LG on pesukoneissa hyvä merkki hintalaatusuhteeltaan. &hearts;

 20. Enpä sitten löytänyt ainakaan tältä istumalta sitä blogikirjoitustasi, jonne aiemmin kommentoin.. :)<br />
  <br />
  Nyt on muutama koneellinen parin vuorokauden aikana ehditty jo pesemään meidän samanmoisella koneella. Verrokkina meillä viitisen vuotta vanha Candy Go 510 5 kg pesevä pyykinpesukone. Siihen verrattuna ei tämä Samsung nyt niin hiljainen ole, voisin jopa sanoa että hieman enemmän melua pitävä kuin tuo Candy. Toki meidän 70-luvulla rakennetun kerrostalon sisäseinät ovat kuin paperia äänieristyksen osalta, mikä varmasti vaikuttaa asiaan. Toisaalta Samsung on jämäkämmän oloinen ja antaa siten vaikutelman kestävästä koneesta, ja todella toivotaan niin. :)<br />
  <br />
  Pieniä erehdyksiäkin sattui heti ekoilla pesukerroilla, kun innoissani halusin kokeilla tuota &quot;AIR wash&quot;-toimintoa pikkuisella söpöllä aasi Ihaalla… nyt yhden kerran jälkeen pesukoneen sisukset haiskahtavat hiukan kärynneeltä, samoin Ihaa ja ellen ihan väärin katsonut niin on muutama ruskeaksi palanut paikkakin Ihaan kuosiin tullut. Voi ei… sitten yritin pelastaa tilannetta valitsemalla Air fresh (tms.) -toiminnon koneesta, mutta se ei auttanut hajuun, kenties päinvastoin oli sekin liian kuuma ko. pehmolelun materiaaleille. Nyt Ihaa on tuulettumassa parvekkeella ja koko perhe toivoo pikaista paranemista.<br />
  <br />
  Opettelua se on näemmä tämänkin kanssa aluksi. 🙂

  1. pikku_kaksion: Meillä pesukone on hyvin hiljainen, ainut ääni minkä kuulee oven ollessa kiinni on vieno viemärin korina veden poistamisen yhteydessä. Minulla verrokkina oli todella vanha pesukone ja sitä edeltänyt päältä täytettävä (Candy?) pikkukone. Myös vuoden 2003 Mielestä on kokemusta, ja omasta mielestäni tämä Samsung on sitäkin hiljaisempi. Vaikea on tietysti ilman desibeli-mittaria varmaksi vannoa, korvakuulo ei aina ole 100%:sesti oikeassa ja kylpyhuonekin on vaihtunut vuosien varrella kodista toiseen. <br />
   <br />
   Air Wash -toiminnossa puhaltaa lämmin ilma, olisiko Ihaa voinut reagoida tuohon lämpöön? Todella kurja juttu tuon Ihaan kanssa kävi. 🙁 Ihaalle voisi kokeilla ihan tavallista käsinpesua, miedolla pesuaineella (nestemäinen) ja kädenlämpöisellä vedellä, jotta pahan hajun saa pois. Pesukone itsessään kannattaa laittaa pienen pesuainemäärän kanssa tyhjänä pyörimään 95°C :seen. <br />
   <br />
   Itselläni oli käyttöohje kylpyhuoneessa pari viikkoa, josta sain luntattua pesuohjeet. 🙂 On kyllä nappia ja säätöä melkoisesti tässä koneessa kun vertaa meidän vanhaan pesukoneeseen, jossa sai valita pesuasteen ja that´s it. :D<br />
   <br />
   Toivottavasti arki uuden koneen kanssa alkaa sujumaan! &hearts;

 21. Heips! Etsiessäni kokemuksia kyseisestä koneesta, tuli blogisi vastaan, niin kysymys kuuluukin että vieläkö olet tyytyväinen koneeseen ja onko ollut jotain ongelmia? Hieman epäileväinen itse siis olen samsungin koneeseen, mutta vertailussa kuitenkin aika samoissa menee vastaavan kokoisen LG:n kanssa. Aivan ihanaa blogia myös pidät, uppouduin moniin teksteihisi! (:

  1. Jemzkuli: Olen edelleen tyytyväinen. 🙂 Nyt kesäaikaan olen kuivannut pyykit pyykkitelineellä, pesukoneen linkousvauhdin (1400 kierrosta minuutissa) ansiosta varsinkin vaatepyykki on niin &quot;kuivaa&quot; jo koneesta tullessaan että narulla kuivuminen on nopeaa. Kuivausominaisuus onkin siksi ollut kesälomalla. :)<br />
   <br />
   LG:n koneista ei itselläni ole kokemusta, mutta siskollani on LG ja hän on vuorostaan todella tyytyväinen omaansa. Uskoisin että aika saman tasoisia ovat. 🙂

 22. Hei!<br />
  Ostin itse viikko sitten Samsungin WD80J5420AW kuivaavan pyykinpesukoneen. Paljon samoja ohjelmia kuin sinullakin. Tein aluksi kalibroinnin niin kuin ohjeissa luki, mutta silti jos pesen esim. puuvilla ohjelmalla 4-5 kiloa pyykkiä 40 asteessa, ohjelman pituudeksi tulee 3h 20min. (ei kuivaus ominaisuutta käytössä, pelkkä pesu) Onko pesuohjelma todellakin noin pitkä? Vaikka kyseessä onkin eri kone niin en usko että tässä minun koneessa olisi noin pitkät pesuajat.. Luin aiemman postauksesi missä arvostelit koneesi ja sinulla oli normaalit ajat. Osaatko yhtään sanoa missä vika? Sinulla kuitenkin enemmän kokemusta Samsungin kuivaavasta pyykinpesu koneesta (:

  1. Emma: Hui miten pitkä pesuaika, minulla tuollainen kilomäärä puuvillapesussa perusohjelmalla kestää 2h, yleensä pesen puuvillaiset lakanat samalla ohjelmalla kuin vaatteetkin (eli säädin kohtaan Päivittäinen Pesuohjelma, astemäärän muutos 60°c ja pesuaika säätyy itsestään noin 45minuuttiin). <br />
   <br />
   Kuivauksen asetan yleensä manuaalisesti 1-1,5 tuntiin riippuen kuivattavasta pyykistä. Lakanat kuivuvat hieman pidempään kuin vaatteet.

 23. Moi, miten on kone kestänyt ja varsinkin kuivuri? Uuden koneen etsintä päällä ja mielessä tuo kuivaava pesukone.

  1. Mona: reilut kaksi vuotta on kone ollut käytössä ja toimii edelleen moitteetta. 🙂 Olen tykännyt koneesta ja sen kuivausominaisuudesta. 🙂

 24. Ostin tämän koneen samaan aikaan kehujesi perusteella ja eilen se sitten hajosi. Rumpu jumitti paikoilleen eikä mikään pesuohjelma enää toimi, märät likaiset pyykit sisällä ja nyt sit ilman konetta.

  1. Pettynyt koneeseen: Todella kurja juttu. 🙁 Koneessa on pakko olla jonkinlainen valmistusvirhe sillä rummut eivät hevillä jumiudu paikoilleen. Minulla kone pyörii edelleen hyvin, ei ole minkäänlaista ongelmaa sen kanssa ollut vaikka koneella alkaa olla ikääkin jo useampi vuosi. <br />
   <br />
   Minulla vanhassa pesukoneessa luukun lukitus aukesi kun tyhjensin vedet alaluukun kautta. Kone kun tyhjenee niin lukitus lähtee. En tiedä toimiiko tuo niksi tässä Samsungissa kun en ole joutunut ikinä sitä kokeilemaan, mutta kannattaa silti kokeilla. Saisit ainakin pyykit pois koneesta.<br />
   <br />
   Olet varmaankin ollut jo yhteydessä myyjäliikkeeseen, mutta jos et niin ehdottomasti samantien soittoa tai sähköpostia menemään! Toivottavasti saatte nopeasti korvaavan koneen tilalle että arki lähtee rullaamaan! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *