Olohuone odottaa joulukuusta…

Olohuone on muuttunut normaaliakin valkoisemmaksi kun messinkiset Nappula-kynttilänjalat siirtyivät yhteensopivan Artekin A110-valaisimen kaveriksi keittiön puolelle. Punaiset sisustusjutut (omenat ja tomaatit) on syöty, ruusut heitetty pois ja punavalkosen tyynynpäällisen jemmasin ensi joulua odottamaan. 🙂 Olohuoneen ainoat väripilkut ovat tällä hetkellä vihreä myrtti sekä ruskea puuapina.

iIMG_0642.jpg

IMG_0661.jpg

myrtN%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-07%20

Jouluksi haemme tytön kanssa aidon joulukuusen, jonka tulen todennäköisesti sijoittamaan kodin keskiöön, eli olohuoneen ja keittiön väliselle tyhjälle “tanssilattialle”. Kuusi koristellaan pattereilla toimivalla valosarjalla, koska keskellä lattiaa sijaitsevaan kuuseen en turvallisuussyistä voi vetää perinteistä sähkötöpseli-valosarjaa. Kuusen muut koristeet tulevat olemaan pääasiassa valkoisia ja tyttö saa halutessaan ripustaa kuuseen omat pinkit / vaaleanpunaiset joulupallonsa.

iIMG_0626.jpg

iIMG_0653.jpg

Tuohon Iittalan Vakka-laatikoiden ja talolyhdyn kohdalle ajattelin laittaa 65cm korkuisen sypressin ja siihen ehkä muutamia pieniä koristeita. Sypressi olisi sopivasti olohuoneen ja keittiön välimaastossa, joten siihen saisi kauniisti myös muutaman kultaisen joulukoristeen. Kulta / messinki jatkuisikin luonnollisesti tuonne keittiön puolelle. 🙂 Tai sitten virittelen sypressiin pelkät valot, sekin on kaunista. <3

IMG_0665.jpg

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-07%20koht

iIMG_0643.jpg

Makuuhuoneen pidän kokonaan valkoisena, olohuoneessa mukaan astuu vihreä tehosteväri, joka jatkuu myös keittiön puolelle kasvien, kukkien, talvisten yrttien sekä joulukuusen muodossa. Keittiössä vihreän lisäksi messinkiä / kultaa pieni ripaus. Tälläisiä joulusuunnitelmia minulla on ja ensi viikolla käyn etsimässä puuttuvat koristeet sekä sypressin.

iIMG_0627.jpg

iIMG_0628.jpg

iIMG_0666.jpg

Mitään kovin dramaattista joululookkia ei meidän kotiin tule tänä vuonna ja pidän koristelut hyvin minimalistisena. Joulukuusi ja koristeelliset joulupallot ovat selkein merkki joulusta, kaikki muut osaset ovat siirrettävissä ja muunneltavissa sisustukseen sopivaksi myös joulun jälkeiselle ajalle. Yritän keskittyä siihen, että tuon jouluisuutta sisustukseen enimmäkseen syötävillä asioilla, kuten jouluomenoilla, joulukarkeilla, joulutortuilla sekä piparikulholla. Kuusen, pipareiden, glögin ja joulukinkun tuoksuyhdistelmä tekee minulle joulun, koristeilla ei niin ole väliä. 🙂

Nyt on lähdettävä ruokakaupan ryysikseen hakemaan ruoka-aineksia, meillä on nimittäin tänään luvassa leffailta ja päätin tehdä itse pizzapaloja. Viime kerralla kun yritin pizzaa itse tehdä, onnistuin polttamaan pizzani uuniin kun höpötin puhelimessa ystävän kanssa ja unohdin koko pizzan. Vasta palaneen käryä haistaessani tajusin että haju tulee omasta uunista. 😀 Nyt täytyy olla tarkkana kuin porkkana, ettei sama kämmi käy uudestaan. 😀

Ihanaa lauantain jatkoa kaikille! <3

19 kommenttia “Olohuone odottaa joulukuusta…

 1. Teillä on kyllä ihana paikka kuuselle tuo &quot;tanssilattia&quot;, vaikka valojen kanssa joutuukin vähän soveltamaan. Olohuone näyttää ihanan raikkaalta!

  1. LadyBlue: valojen kanssa on kyllä hankalaa kun niistä ei voi vetää töpseliä seinään. Patterivalot toimii aina vähän miten sattuu, mutta ehkä ne nyt yhden joulun kestäisi. 🙂

 2. siis sun sisutamiset on niin pintaliitoa,en tajua…..miks ostat kokoajan jotain &quot;uutta&quot;…. kuitenkin &quot;haaveilet&quot; uudesta keittiöstä….silti kokoajan tuhlaat rahoja kaikenmailman turhuuksiin……sitten valitat että ei oo varaa keittiöön????? en vaan tajua,,,kannatas varmaan säästää siihen kunnon keittöön eikä pistää kaikkea TURHUUTEEN&quot;sulla ei näytä olevan mitään sisätöä elämässä.kokoajan laitat rahaa kaikkeen turhaan sisustukseen ja sitten valitat etteä ei oo rahaa keittiöremonttiin….mikä sun elämässä on todella tärkeää?????

  1. Ulla: Keittiön osalta en voi valitettavasti tässä vaiheessa kertoa mitään. Remppa menee ensi vuoteen ja kertoilen asiasta sitten vasta seuraavan kerran kun se starttaa. 🙂

 3. Vietätkö lapsen kanssa joulun kotona? Minusta on tosi kiva laittaa enemmänki joulukoristeita ihan lastenki takia (vähän punaista väriä, tonttua yms..). Vaikka ei ihan överisti tietenkään. Oletko somistanut tytön huonetta mitenkään joulua varten? 🙂

  1. äiskä: Ainakin osan joulusta vietän. 🙂 Minulla punainen väri ei ole koskaan kuulunut joulun sisustukseen enkä lapsen vuoksi sitä väkisin laita tänäkään vuonna. Minusta kodin saa jouluiseksi ilman punaistakin. 🙂

 4. Miksi olet joulukuun 7. pv korjannut punaisen tyynynpäällisen pois &quot;seuraavaa joulua odottamaan&quot;? Mitä ihmettä, enkö nyt ymmärrä jotakin?<br />
  <br />
  Anna nyt ihmeessä tyttösi takia pirttiin tulla väriä, tonttuja,vähän huiskinhaiskista, iloista jouluntunnelmaa. Kuka haluaa viettää sairaalassa joulun..

  1. LE: Siksi että yksinäinen punaraitainen tyynynpäällinen ei näyttänyt kovin kivalta eikä se myöskään tuonut &quot;jouluisuutta&quot; yhtään sen enempää. :)<br />
   <br />
   Ei meidän koti ole sairaalan näköinen ja jokainen perhe tekee ja luo omat jouluperinteensä itse. En ole koskaan perustanut perinteisestä punaisesta joulusta ja siltikin osaan itse nauttia joulun tunnelmasta ihansiinä missä kaikki muutkin ihmiset. Meillä jouluun ei tänä vuonna kuulu punainen, sen tilalle tulee vihreää. 🙂

 5. Minä en myöskään ymmärrä tuota kamalaa hamstraamista ja sit parin viikon päästä tavarat ovat jo kaapissa ja pikkuhiljaa ne myydään eteenpäin?! Ja samaa mieltä mitä aiemmin joku mainitsi, lasten takia tottakai täytyy laittaa joulua, tärkein juhla koko vuodessa. En ymmärrä sitä, että joulu jätetään laittamatta ihan vaan kun ei satu sillä hetkellä tykkäämään punaisesta. <br />
  <br />
  Sinulla on ollut kiva blogi, jotenkin minusta sinun turha säätäminen ja ostaminen ja myyminen on alkanut turhauttaa. Toivottavasti elämässäsi on muutakin kuin sisustamista.<br />
  <br />
  Rauhallista joulua.

  1. chara: Meillä joulu ei ole tärkein juhla vuodessa vaan syntymäpäivät. Ja enhän minä ole missään vaiheessa kirjoittanut että joulu jätetään laittamatta kokonaan. Meidän joulusta ei tule punaista, vaan valkovihreäkultainen ja siinä on ihan tarpeeksi joulua lapsillekin. Itseäni ei turhauta oman kodin kanssa huseeraaminen yhtään vaan se on minulle ihanaa puuhaa. On kiva iltaisin mietiskellä ja suunnitella kaikenlaista ja ideoida uusia juttuja. Tätä ei kaikki ymmärrä mutta ei tarvitsekaan. Toiset tekevät suurella intohimolla käsitöitä, toiset harrastavat jotain muuta. Minä sisustan ja mietin uusia projekteja sekä omaan kotiin että muualle, :)<br />
   <br />
   Rauhallista joulua sinullekin!

 6. Aito kuusi on kaunis ja sen tuoksu tuo joulun, mutta upea oli se sun viime jouluinen kuusikin, tykkään valkoisuudesta kodissasi 🙂 Ihana koristella lapsen kanssa yhdessä joulukotia, tyttö on jo niin iso, että hänellä on varmasti oma näkemyksensä koristelun suhteen 😉

  1. t: Viime vuoden valkoinen kuusi oli tosi nätti ja mietin aika monta kertaa laittaisinko valkoisen kuusen tällekin joululle. Tahdon kuitenkin sitä aitoa kuusen tuoksua kotiin ja myös tytölle tahdon antaa kokemuksen ihan oikeasta elävästä kuusestä jonka neulaset varisee ja jota pitää kastella. 🙂

 7. Mikä hitto teitä kaikkia vaivaa – suomalainen kateus varmaan – aivan ihana valkoinen koti, harmoniaa, tyyliä ja ääreettömän hyvää makua!! Jokainen laittakoon kotinsa miten haluaa – vaikka värikkääksi sirkukseksi, jos siltä tuntuu – en vaan tiedä kamalampaa kuin värien sekametelisoppa! Ihana ostaa uusia sisustusjuttuja vaikka joka viikko – inspiraatiot kun syntyvät räjähtämällä ja silloin on toimittava. Pitää vaan olla sitä kuuluisaa pätäkkää! Ja kuka sen punaisen värin jouluun on keksinyt – ei Jeesus-lapsen syntymään tiemmä mitään punanuttuisia pieniä ukkeleita liittynyt! Hoi hoi, katsokaa näitä kuvia ja antakaa silmänne levätä!!!

  1. Arja: Monelle punainen on joulun perinneväri ja ymmärrän sen että pelkistetty ja &quot;väritön&quot; koristelu saattaa olla monen mielestä &quot;väärin&quot;. Jokaisen pitäisi kuitenkin sisäistää se että ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa juhlistaa joulua tai koristella kotia. Kaikki tavat on täysin ok, jopa se ettei vietä joulua ollenkaan. 🙂 Itse yritän aina pitää tämän mielessäni kun postailen. En odota hyväksyntää enkä ymmärrystä kaikilta, mutten myöskään tuputa omia tapojani kenellekään enkä varsinkaan kritisoi sitä että toiset tekevät asiat eritavalla kuin minä. Sisustaminen on onneksi hyvin turhanpäiväinen aihe kiistelyyn, jokaisella on loppupeleissä aina oikeus laittaa oma kotinsa kuten haluaa. :)<br />
   <br />
   Kiitos ymmärtäväisestä kommentistasi! &hearts; &hearts; Mukavaa sunnuntain jatkoa! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *