Ostoslista vuodelle 2014

Tein jo valmiiksi ostoslistaa tulevalle vuodelle ja lyhykäisyydessään se on tälläinen:

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-10%20koht

Artekin ritiläpenkki eteiseen, jonka alle saan esim Iittalan Vakka-laatikot. Penkki tulisi eteisen ikkunan eteen, missä on juuri sopivan kokoinen paikka tälle istuimelle. Ikkunan alla olevaa patteria ei voi peittää (tulee muuten vilu) ja näin saisin tuon ongelmakohdan hyötykäytettyä ilman että siitä koituisi lämmitysongelmia. 🙂

Artekin toinen E60-jakkara olisi toivottu keittiön ruokapöydän ympärille varaistuimeksi. Sitä voisin hyödyntää myös sivupöytänä sekä laskutasona, silloin kun jakkaralla ei ole istujaa. 

Iittalan Nappuloita voisi olla useampia, sillä ne näyttävät älyttömän hyvältä usean kappaleen rykelmässä. 

By Lassen Line-kynttelikkö on Kubuksen pikkusisko ja kruunukynttilöiden kanssa se olisi sovan pieni ja siro olohuoneen String-hyllylle. 

Toisen Hayn Hee Lounge-nojatuolin tahtoisin olohuoneeseen, vaikka se ei välttämättä mahdu sinne kovin kauniisti. Olisi niin mukavaa saada yhden blogissakin olleen inspiraatiokuvan mukaisesti sohva ja kaksi nojatuolia vastakkain. Sohva sopisi silloin olohuoneen ikkunan eteen ja kakkosHee tulisi nykyisen Hee-tuolin viereen sohvan tilalle. 

Sitten on ikuisuusprojektini nimeltään keittiö, joka elää omaa elämäänsä. Tämän suhteen en vielä halua hiiskua mitään, mutta kenties alkukevään aikana jotain viimein tapahtuu. 😉 Kylpyhuoneen osalta meinaan maalata puunvärisen paneelikaton ja listat valkoisella, uusintakäsitellä saunan mustalla Supilla, vaihtaa kylppärin valaisimen ja uusia ainakin kaapistojen ovet ja ehkä tason sekä altaankin. Tämä on tarkoitus toteuttaa viimeistään juhannukseen mennessä, mutta tarkempaa aikataulua en ole itselleni asettanut. Siinä onkin oikeastaan sitten listattuna kaikki ensi vuoden missioni, lukuunottamatta pieniä kausijuttuja kuten kevään tulppaaneja, sisustustyynyjä ja satunnaista pientavaraa kuten keittiövälinettä. Vuosi 2014, tule jo! 😀

Rentoa iltaa kaikille! <3

(Tuotekuvat: Valmistajat)

22 kommenttia “Ostoslista vuodelle 2014

 1. Ihana ostoslista! Voisin kotiuttaa myös meille noista kaikki! 🙂 Pitempään oon jo haaveillu perus Artekin jakkaroista ja ritiläpenkistä. Mutta ehkä jouluna minua muistetaan &quot;vain&quot; nappuloilla. 😉

  1. Maikki: Nappulat on kyllä niin ihania että jos sellainenkin pukin paketista putkahtaa niin superia on. 🙂

  1. ulla: Ritiläpenkki on tosi hyvä ja käytännöllinen. Meille se tulisi eteisen ikkunan eteen jossa patteri ja kyllähän sitä voisi käyttää muuallakin esim kesäaikaan, kun lämmitys on pois päältä. 🙂

  1. Miessisustaja: Olen miettinyt tosi pitkään erilaisia vaihtoehtoja meidän eteisen patterin eteen ja tämä Artekin ritiläpenkki on ehdottomasti ja selkeästi paras ratkaisu. Penkin rakosista pääsee lämmin ilma virtaamaan hyvin eteenpäin ja silti ikkunan edustalla olisi jokin käyttötarkoitus, kun nyt se on vain tyhjä ontto tila. 🙂 Ja penkki peittäisi kuitenkin sopivasti rumaa patteria, joten esteettinenkin etu sillä olisi. 😀

 2. ritiläpenkki oli muutama vuosi sitten Stockalla hullujen päivien tarjouksessa enkä kerennyt ostamaan sitä. <br />
  <br />
  Se on ollut mun ostoslistalla jo ???? 10 vuotta. Mutta jos sä ostat sen ja myyt sen sitten mulle, kun kyllästyt ? mustaa kubusta ei ole sun kotiin vielä tullut `?

  1. lanttuleikkuri: Niin oli, muistan sen ja itsekin sitä kärkyin. 🙂 Hinta oli tälle isommalle penkille muistaakseni 250e eli naurettavan vähän. Silloin harmitti minuakin. Yhtä hyviä tarjouksia ei ole tullut mistään vastaan, -20% on ollut paras tarjous mitä olen mistään löytänyt. <br />
   <br />
   Mustaa Kubusta ei ole tullut vielä ostettua ja olen 110% varma etten sitä ostakaan koskaan. 😀 Jos sen virheen kuitenkin teen jossain vaiheessa niin jälleenmyyntitilanteessa lupaan ottaa sinuun yhteyttä. 🙂

 3. Ihanan simppeleitä juttuja. Meil on koti täynnä ties minkätyylisiä tavaroita ja huonekaluja, ärsyttävää! 😉 Appivanhemmat syytää meille heiltä perintötavaraa enkä tiedä enää minne sitä laitan, se kun ei ole kovin lähellä omaa nykyistä sisustusmakuani. Yritin juuri markkinoilla miehelleni tuota sinun simppeliä tv-tasoa olkkarissa. Meillä kun on tuossa yli 4m seinää johon sen saisi kivasti sopimaan.. Jotain kivaa vitriiniä myös tartteis.. Eiks Bestålla ollu sellaistakin mahdollista saada?

  1. Kati: Minulle ei ole kovin montaa kertaa mitään tarjottu saati tyrkytetty, joten minulle ei ole kertynyt kenenkään vanhoja mööpeleitä. Nuorempana olisi ollut ihanaa, että olisin saanut mukaani ekaan omaan kotiini muutakin kuin oman huoneeni kalusteet, mutta meidän perheessä ei ole koskaan ollut mitään liikaa. 😀 Neljän metrin seinälle saisi kivasti 3kpl 120cm kokoista Beståa ja siihen jäisi molemmin puolin 20cm tyhjää tilaa. Bestå-kaappeihin saa vitriiniovia, eli kyllä, vitriinikaappi on mahdollista rakentaa osasista, kun valitsee oviksi lasiovet (kehyksillä tai ilman). 🙂

  2. Kiitos vastauksestasi! Pitää kyllä heti alkuvuodesta mennä Ikeaan noita ihastelemaan. <br />
   <br />
   Ja mulla on tosiaan hieman museohullut appivanhemmat, joten sieltä sitä kamaa tulee, tahdon tai en 😉

  3. Kati: Kannattaa kurkata, hinta on ainakin enemmän kuin hyvä ja minusta Bestån laatukin on (hintaansa nähden erityisesti) todella hyvä. Monipuolisesti laajennettavissa ja muokattavissa lisäosilla ja kivan yksinkertainen ja hyvän kokoinen. :)<br />
   <br />
   Minulla iskä keräsi vanhoja tavaroita vuosikymmenet, mutta niistäkään ei ole minulle tarjottu mitään. Tavaran arvo mitataan meidän perheessä tarpeellisuudella, ei rahallisella arvolla, joten aika vähän mitään kertymiä on tullut iskää lukuunottamatta. Toisaalta kukaan meistä ei omista mitään järjettömän hintaisia juttujakaan joita pitäisi säästämällä säätää suvun kesken. tavallista tusinamööpeliä joka kestää oman aikansa ja joutaa sitten risana roskiin tai turhana kierrätykseen / myyntiin kirpparille. 🙂

  1. Kati: Tiedän tuon tuskan. 🙂 Minun iPhone on kanssa metka tapaus, tytön nimen korjaa aina Avaaja ja äiti sanan muuttaa jostain ihmeen syystää ätsii sanaksi. 😀

 4. Mitä sä olet mieltä tuosta Marimekkoa ja Iittalaa ympäröivästä kohusta? Vaikuttaako se tuleviin ostopäätöksiin ollenkaan. Mä olen itse haaveilut tuosta Iittalan nappulasta, mutta en tiedä pitäisikö alkaa boikotoida Iittalaa…Mä olen kuvitellut ne valmistettavan Suomessa ja siksi olen niistä kovasti tykännyt. Mutta en kyllä tahdo maksaa maltaita Thaimaassa huonoissa oloissa tehdyistä tuotteista :/

  1. ansku: Marimekon osalta se vaikuttaa, koska koen että en uskaltaisi blogissani kuvata ja esitellä heidän printtituotteitaan. Niiden alkuperästä kun on nyt jo muutamia kertoja ollut näitä plagiointikohuja ja koen että bloggaajana minulla on moraalinen vastuu kirjoittaa faktoista. Jos faktaksi myöhemmin paljastuisikin että printti on ollut kopio, minua ärsyttäisi suuresti ja joutuisin palaamaan postaukseeni muokkaamaan tekstiä ja ilmoittamaan siinä että tälläinen asia on selvinnyt. Tuntuisi kurjalta.<br />
   <br />
   Iittalan suhteen minulla ei ole moisia tunteita, sillä itselleni on ollut selvää jo vuosia että kaikkia Iittalan tuotteita ei valmisteta Suomessa. Iittalan brändi on suomalainen, mutta tuotteista osa on samalla tavoin ulkomailla tuotettua massaa, kuin muillakin merkeillä. Iittalan Vakka-laatikot, jotka minäkin omistan, valmistetaan Suomessa ja tälläisten tuotteiden osalta koen että korkea hinta on sen väärti. Iittalan lasituotteiden ja astioiden osalta ei ole mekitystä missä ne valmistetaan, koska en koe niillä olevan korkeampaa statusta merkkinsä vuoksi. Ne ovat minulle perusjuttuja, kuten esim Hackmannin kattilat tai Housen pöytätabletit. :D<br />
   <br />
   Itse olen sitä mieltä että idän tehtaissa on paljon hyvää. Moni nuori (en tarkoita nyt sentään pikkulapsia) työllistyy tehtaaseen ja se elättää perhettä. Mikäli tehtaat pistäisivät laput luukulle, osa kuolisi nälkään, ihmiskauppa lisääntyisi ja rikollisuudesta ja ihmisoikeuksia loukkaavasta toiminnasta nyt puhumattakaan. Tehdastyö mahdollistaa monelle pöperön pöytään ja vaikka me täällä länsimaissa kauhistellaankin heidän surkeita olojaan, on siellä myös paljon myönteisiä puolia tuolla parjatulla tehdastyöllä. Itse toivoisin että valvonta olisi siellä todella paljon tiukempaa 24/7 jotta väärinkäytöksiä ja uhkaavia tilanteita ei olisi. Palkkatasolle toivoisin myös nostetta, eli tehtailta tuotteita tilaavien pitäisi yhteisesti päättää se että he maksavat valmistuksesta enemmän ja täten palkkatasoa siellä voitaisi nostaa. se vaatisi todella tarkkaa valvontaa ja kirjanpitoa väärinkäytösten ja rikollisuuden ehkäisemiseksi. En usko että meillä länsimaisilla olisi mitään sitä vastaan jos esim jokainen Iittalan halpamaassa tuotetusta tuotteesta maksaisi meille euron enemmän ja se samainen euro menisi suoraan ihmisten palkkoihin siellä. Mutta maailma on sellainen kuin se on ja muutokset tapahtuvat hyvin hitaasti. Me voimme vaikuttaa omilla teoillamme asioihin, mutta en ota itse stressiä tästä tämän enempää. Tiedostan tilanteen, toivon siihen muutosta ja pyrin kannattamaan kotimaista. Täytyy ajatella myös suomalaisia ja Suomea, Suomen työpaikat pitää turvata ja kaupankäynti on arvokasta. 🙂

  1. Anskunen: Mustat jakkarat maalasin valkoiseksi ja toisen selkänojallisen jakkaran myin SuvisVillan Suville. Heidän eteisessä se onkin aivan täydellinen. Toinen musta jakkarani on varastossa parhaillaan, en tiedä maalaisinko sen uudestaan. Ajatuksissani on että sutaisisin sen kirkkaan keltaisella ja tekisin siitä tytölle tuolin ja hankkisin hänelle pienen &quot;kampauspöydän&quot; prinsessa leikkejä ja piirtämistä varten. 🙂

  2. Ok, itsellä on tarve parille mustalle jakkaralle, niin ajattelin kysäistä josko omasi olisivat olleet tyhjän panttina jossain 🙂 tykkään kovasti blogistasi ja kiva kun postaat niin usein.

  3. Anskunen: Mustia jakkaroita ei ole kuin se yksi selkänojallinen ns. Artekish-jakkara. 🙂 Sen voin kyllä myydä sinulle, jos tahdot. Ei ole niin tärkeää saada sitä tytön huoneeseen. :)<br />
   <br />
   Eli siis tämä tuoli:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/09/artekish-tuolin-ihastelua&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/09/artekish-tuolin-ihastelua</a&gt;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *