Vuoden 2013 yhteenveto – osa 2 (helmikuu)

Nyt vuoroon yhteenveto helmikuusta 2013, jolloin oli jo ihanan valoisaa ja kodin selkeyttäminen oli alkanut. Järjestin ison blogikirppiksen, jonka avulla sain monta kaunista esinettä eteenpäin ja omaa kotiani enemmän itseni näköiseksi. Muutos oli tässä vaiheessa vielä hyvin pientä, mutta suunta oli kuitenkin oikea. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-13%20koht

Makuuhuoneessa vaihtui hopeiset paljettityynyt greigeen ja yritin pitää makkarin osalta homman hanskassa ja enemmän karsia tavaraa pois kuin lisätä sitä. Tiesin jo tässä vaiheessa että tulen ennen pitkään myymään kromiset jutut pois, mutta en raaskinut sitä vielä alkuvaiheessa tehdä. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-13%20koht

Tein yhteistyökampanjan taulufirman kanssa ja olohuoneeseen tuli hetkellisesti ripaus vaaleansinistä. Taulu oli oikein kaunis, mutta valitettavasti aivan liian pieni tuohon isolle seinälle ja se saikin lopulta matkata uuteen kotiin. Olohuoneen osalta tavaran vähentäminen oli hyvässä vauhdissa ja olohuone oli suhteellisen minimalistinen. 

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-13%20koht

Käväisin elämäni ensimmäistä kertaa laitattamassa itselleni ripsipidennykset. Nämä täydelliset ripset ovat ystäväni SuvisVilla-blogin Suvin käsialaa ja ne pysyivät minulla moitteettomassa kunnossa huoltamatta yli kuusi viikkoa. Huoltoa en koskaan mennyt tekemään ja 12 vkon päästä laittamisesta irtosivat viimeisetkin ripset. 😀 Heti kun Suvi on saanut vauva-arjen rullaamaan ja uuden kodin sisustuksen viimesteltyä, varaan hänelle ajan ja marssin ottamaan uudet ripset. Olkoot ne minun synttärilahjani itselleni ensi helmikuussa, kuten nämäkin olivat. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-13%20koht

Taloon putkahti turkoosi tehosteväri liinavaatteiden ja Iittalan Kastehelmien muodossa. Tämä oli lempparivärini joskus vuonna 2007, jolloin meiltä löytyi turkoosia pellavapaneeliverhoa ja pöytätablettia kesäsisustuksesta. Kun vuonna 2008 kyllästyin turkoosiin, vannoin etten enää koskaan sitä kotiini tahdo. Mutta kuten olen tässä jo oppinut, ei kannata koskaan vannoa mitään suuntaan tai toiseen kun on sisustuksesta kyse. Turkoosi oli minulle salama rakastuminen, joka yhtä nopeasti sitten katosikin kuvioista. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-13%20koht

Aloin systemaattisesti korvaamaan kromisia ja hopeisia tavaroita valkoisilla. Ensimmäisten korvattavien joukossa oli oikealla puolella näkyvä Lene Bjerren valaisimessa oleva varjostin. Siinä oli alunperin Pentikin hopeinen Sofie, joka alkoi tökkimään hyvin nopeasti. Liikaa kromia ja hopeaa oli joka puolella ja heti kun lisäsin valkoista joukkoon, raikastui tila kummasti. Helmikuussa minulla oli jo uudet sisustussuunnitelmat valmiina mielessäni ja toteutus alkoi pienillä teoilla ja liikkeillä suuntautua kohti valkoisuutta ja minimalistisuutta…

Osan 1 eli tammikuun tapahtumat voit lukea TÄÄLTÄ!

Osa 3 (maaliskuu) ja 4 (huhtikuu) ilmestyvät huomenna. 🙂 Näitä historiapostauksia on kiva tehdä, koska moni asia on ehtinyt unohtumaan. Kuvista voi luntata ja virkistää muistia siitä mitä kaikkea tässä on tullutkaan sählättyä vuoden aikana. 😀 Tästä vauhti vaan lisääntyy, kun koluan vuotta eteenpäin. Maaliskuussa muistaakseni maalisuti aloitti viuhumaan ja mitähän kaikkea muuta sitä tuli touhuttua tämän kodin kanssa….? No, se selviää huomenna. 😀

Ihanaa iltaa ja rentouttavaa viikonloppua! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

6 kommenttia “Vuoden 2013 yhteenveto – osa 2 (helmikuu)

 1. Ihan mahtavaa kun jaksat tehdä tällaisen vuosikoosteen! 🙂 Minä olen seurannut blogiasi päivittäin jo yli vuoden joten melkein kaikki sisustusvaiheesi on myötäeletty, mutta kun olet tuollainen hitusen keskivertoa vauhdikkaampi sisustaja ja tavaroiden vaihtaja (ja tänä siis pelkällä hyvällä sanottuna :)) niin eihän sitä voi muistaa mitä kaikkia vaiheita asuntonne on vuoden aikana käynyt läpi. Esim tuota turkoosia en muistanut yhtään! Ja vaikka silloin kun nuokin vaiheet ovat olleet ajankohtaisia ovat ne useimmiten tuntuneet omaankin silmään ihan kivoilta ja toimivilta, niin näin jälkeenpäin katsottuna kyllä tökkii ja olet ehdottomasti löytänyt paremman suunnan, ehkä sitten kantapään kautta. 🙂 blogiasi onkin kiva seurata juuri siksi, että vaikka kaikista tyylijutuista ei itse pitäisikään niin koko ajan tapahtuu ja aina tulee uusia kivoja juttuja. Itse en ole lainkaan design-tuotteiden perään ja omaan makuun ne tuntuvat useimmiten liian moderneilta, mutta kun isommat raamit ovat kunnossa (sisustuksen peruselementit muuten, tilojen raikkaus j hyvät &quot;fengshuit&quot;) niin nykyistäkin tyyliäsi jaksaa seurata. Hyvää joulua ja loppuvuotta sinne, olkoon ensi vuosi yhtä mielenkiintoinen sisustusvuosi kuin tämäkin. 🙂

  1. Jenppa: En muistanut itsekään enää tuota turkoosia kausiväriä, äkkiä ne jutut näemmä unohtuu. 😀 Ihana on kyllä kerrata kaikkea vuoden aikana tapahtunutta. Tietysti muistoihin mahtuu myös niitä kivuliaitakin hetkiä, mutta on onneksi paljon hyvääkin tapahtunut kuluvan vuoden aikana. Sisustuksen osalta on menty sata lasissa kohti uutta päämäärää ja olen todella tyytyväinen että olen uskaltanut rehellisesti tuoda esille mielenmuutokseni tänne blogiinkin, vaikka tiesin että se aiheuttaa paheksuuntaa monissa lukijoissa. Tavaraa reissasi ristiin rastiin kun yritin keksiä keinoja saada uusi ja vanha tyyli sekoittumaan toisiinsa niin että kodin tunnelma olisi ollut selkeä ja modernimpi. Huonosti siinä onnistuin ja mitä pitemmälle vuotta elettiin, sen tiukempi paikka tuli myydä kauniita tavaroita pois. Parhaat viimeisenä tietysti ja tässä on nyt muutama sellainen odottamassa ensi vuotta ja seuraavaa kirppistä. 😀 Kirppikset on kylläkin jatkossa hyvin pieniä, enimmäkseen pikkutavaraa ja tytön pieneksi jääneitä vaatteita. Onneksi näin, on aika rankkaa näpytellä tavaraa myyntiin ja hoitaa postitusrundit ja muut ilman autoa. Postiin olen kantanut tuolia sun muuta, kulkenut metrolla kuormieni kanssa ja postin väkikin jo minut muistaa. 😀 Jaksavat aina naureskella minun pisan tornimaisille rakennelmille kun rullailen rattaat täynnä tavaraa postin liukuovista sisään, hihiii. 😀 <br />
   <br />
   Vauhti tulee hidastumaan tulevaisuudessa koska koen löytäneeni hyvän balanssin ja sen kultaisen keskitien. Kausijuttuja ja -värejä ilmestyy varmasti aina silloin tällöin ja enköhän löydä uusia haaveilunkohteitakin, mutta kyllä tuo jatkuva maalisudin heiluttelu on hetkeksi historiaa. :D<br />
   <br />
   Ihana olet! &hearts; Kiitos kivasta ja pitkästä kommentistasi ja mukavaa että olet jo vuoden päivät pysynyt menossa ja vauhdissa mukana. &hearts; &hearts; Halaukset ja hyvän yön toivotukset! &hearts;

 2. Hauska seurata huimaa muutostahtiasi vuoden varrella… Itse tykästyin aluksi kromiseen ja valkoiseen kotiinne, mutta silloinkin mietin että liika on liikaa.. Nyt mielestäni on kuitenkin kaikkein paras sisustus pitkään aikaan. Paljon sellaisia esineitä jotka mieluusti kelpuuttaisin meillekin.. 🙂 edelleen minua vähän huvittaa se kuinka nopeasti muutat mieltäsi tai ostat jonkun tuotteen ja annatkin sen pois… Ehkä maltti olisi valttia ainakin joskus 🙂 mutta meitä ihmisiä on niin moneksi eikä ketään tule tuomita pelkän blogin perusteella. Sinusta kyllä välittyy se että olet lämminsydäminen ihminen johon olisi varmasti mukava tutustua paremminkin &hearts;

  1. deliciousliving: Itse sitä sokeutuu omalle kodille ja näkee asiat niin suppeasti joskus. 🙂 Minäkin vänkäsin vastaan että ei ei ei ole mitään liikaa, mutta niinpä vaan oli sitten kuitenkin. 😀 Onneksi virheistä voi oppia ja tuo sisustuskausi opetti minulle tosi paljon. En samaa virhettä tule varmaankaan tekemään enää toiste. :D<br />
   <br />
   Maltti olisi todellakin valttia, mutta en ole vielä ehtinyt sitä puolta itsessäni tarpeeksi kehittämään. Olen nopeasti innostuva ja kun innostun jostain, niin menen sata lasissa eteenpäin. Yleensä tämä piirre minussa on vain hyvä juttu, mutta sisustuksen osalta sitä voisi hieman hillitä. :D<br />
   <br />
   Kaunis kiitos sinulle! &hearts; &hearts;

  1. Joanna We: Vanha sisustustyylini oli tosi kaunis, mutta se ei ollutkaan sitä mitä halusin. Tämän tajuamiseen meni tosi kauan aikaa, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. 🙂 Tässä nykyisessä tyylissä viihdyn todella hyvin, ja tuntuu siltä että olisin kirjaimellisesti &quot;kotona&quot;. &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *