Vinkki alennusmyynteihin!

Olen jo pari vuotta tiedostetusti välttänyt alennusmyyntejä ja jättänyt myymälöissä kiertelyn sikseen. Olen menneisyydessäni ollut kamala tavarahamsteri ja paheeni oli juurikin aletuotteiden hamstraaminen periaatteella “kun nyt halvalla saa”. Todella kovan työn tein itseni kanssa, että opin siihen että hinta ei ole ratkaiseva määritelmä tavaran tärkeydelle ja halvallakaan ei kannata täyttää kaappeja turhalla. 

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-20%20koht

Nyt kun alekausi pamahtaa taas päälle ja kaupat ovat pullollaan punaisia houkuttelevia hintalappuja, haluan jakaa muutaman oman niksini joiden avulla olen saanut pidettyä itseni kurissa. 🙂

 • Tee etukäteen lista tarpeellisista tavaroista ja puutteista, joiden ostaminen on edessä jokatapauksessa.
 • Tee erillinen lista niistä kaikista ihanista tavaroista ja vaatteista jotka HALUAISIT mutta joita et välttämättä tarvitsisi
 • Käy vielä ennen kauppaan (nettikauppa tai myymälät) menoa molemmat listat läpi ja vertaa niitä keskenään. Onko niissä päällekkäisyyksiä? Tarvitsetko esimerkiksi leikkuulaudan tarvelistalta, jonka voisit yhdistää lempparimerkkiisi, jonka tuotteita on useampia haluamis-listalla? Mieti tarkkaan kannattaako leikkuulaudan osalta lähteä etsimään halpaa hintaa, laatua ja kestävyyttä vai sisustuselementtiksi sopivaa ulkoasua? Mikä näistä on tärkein ostopäätökseen vaikuttava seikka? Löytäisitkö kenties niiden kaikkien yhdistelmän?
 • Kolmas kerta toden sanoo! Yhdistä näiden kahden listan tärkeimmät tuotteet yhdeksi ostoslistaksi ja käy se vielä kriittisesti läpi. Montaa tavaraa voi käyttää useammalla tavalla, joten kaikkea ei tarvitse olla aina erikseen. Esimerkkini: Maidon vaahdotin on täysin turha kapistus taloudessa jossa vain parikertaa kuussa juodaan erikoiskahvia. Lämpimän maidon saa vaahdotettua tarvittaessa myös käsivispilällä tai sähkövatkaimella mikäli sellaiset jo omistaa. 🙂
 • Nyt kun listasi on valmis, voit lähteä etsimään kaupoista tarvitsemiasi juttuja. Kolua aina ensimmäisenä alennushintaiset tuotteet läpi. Mikäli ostoslistasi tuote ei ole alessa, mieti kuinka paljon ja millä aikataululla tavaraa tarvitset. Jos asia on akuutti, osta se normaalihinnalla. Se maksaa itsensä takaisin tarpeellisuudellaan. 🙂
 • ÄLÄ OSTA MITÄÄN LISTASI ULKOPUOLELTA, vaikka kuinka tekisit löytöjä!!! Mikäli et ole laittanut listallesi uutta pipoa tai kumisaappaita, et tarvitse niitä vaikka saisit herätyksen alepipon löydettyäsi. Pysy tiukkana itsesi kanssa! 🙂

Näillä nikseillä olen itse pärjännyt hyvin ja aleostokseni ovat jääneet aika vähiin. Säästyneet rahat olen käyttänyt mm. kevään uutuuksiin ja muihin juttuihin joita olen miettinyt pitempään. Ja omassa lompakossani säästö on ollut satasia, sillä olen tosiaankin ollut aivan järkyttävän lepsu aleshoppailija. 😀

Edullisia ostoksia kannattaa tehdä tarpeen vaatiessa, mutta jos tarvetta ei ole ÄLÄ OSTA! Näin vältyt klassiselta “ai mulla on tälläinenkin”-syndroomalta sekä vuosienkin kuluttua hintalappujen kanssa kaapissa roikkuvien “maailman parhaimpien alelöytöjen”-säilytykseltä. 😀 Tsemppiä kaikille! Mennään tiedostaen kohti kauppoja tänä(kin) vuonna! 🙂

4 kommenttia “Vinkki alennusmyynteihin!

 1. Olen parisen vuotta sitten päässyt eroon ostosteluistani, nykyään ongelmana on, etten saa mitään ostettua, vaikka rahaa onkin käytettyävissä paremmin kuin opiskeluaikana 😉 . Alemyynneissä kyttään ainoastaan Finnish designshopin alekoodia, jos sellainen -20% jossain vaiheessa ilmestyisi.

  1. SanMa: Nyt tuli FDS:lle -15% kamppis, koskee varastossa olevia tuotteita tosin vain mutta heillä on aina aika hyvin tuotteita hetitoimitettavana. 🙂

 2. Mielenkiintoinen juttu tuo kahden listan tekeminen. Töissä meillä kävi syksyllä kierrätyskeskuksen luennoitsija kertomassa maagiset sanat "jokaisen tavaran on joku joskus jossain tehnyt", ja se iski täysillä tajuntaan, kun samalla näytettiin kuva tehtaassa istuvasta nuoresta naisesta joka tuijotti kameraan ommellessaan. Miksi ostaa roinaa turhan päiten hetken huuman takia ja sitten joku kaunis päivä se lentää roskiin tai lähtee kierrätykseen. Olen siivonnut kaappeja pikku hiljaa ja siivotut kaapit tuovat hyvälle mielelle. Jos jotain oikeasti todella paljon haluaa niin sen voi ostaa kun on puntaroinut tarpeellisuutta. Kaupoissa saan tavaraähkyn varsinkin nyt joulun alla kaiken koristepaljouden keskellä.

  1. Annika: Jokaisen tavaran on joku aina tehnyt, totta ja tosi hyvä pointti. Minusta ostaminen ei ole pahasta, mutta sellainen päätön alelaarien penkominen ja halvalla hamstaaminen on. Maailmantalous ei pyöri jos jokainen laittaa lompakonnyörit kireälle, mutta toisaalta aletuotteiden katteet ovat usein niin huonoja että alemyynnilläkään ei yksistään liiketalous pyöri. Itse olen tässä viime aikoina miettinyt tosi paljon kuluttamista, sekä omaani että globaalitason ostelua. Vaikea aihe purtavaksi ja vaatii vielä minulta paljon työtä että osaisin pukea ajatukseni joskus postauksen muotoon. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *