Avoin vastaus ja välitilinpäätös

Nimimerkki “Satu” jätti minulle kommentin, joka pitää sisällään monta sellaista seikkaa, josta saan tasaisin väliajoin palautetta. Vastaan tähän kommenttiin postauksen muodossa, jotta saan vastattua teille kaikille yhteisesti.
5052043bc98c7e573b00037b.jpg
Olen seuranut blogiasi jo kauan. Blogin lukeminen oli aluksi inspiroivaa ja ihailin bloggaajan ihania sisutusideoita ja niiden toteuttamisrohkeutta. Pikkuhiljaa inspiraatio vaihtui ihmetykseksi ja lopulta vaivaannuttavaksi… Koen, että ostamispakko ei suinkaan ole laantunut vaan vauhti sen kuin kiihtyy… 
En tiedä missä vaiheessa olet blogiani alkanut seuraamaan, minkä vaiheen koet olleen sinusta inspiroiva. Mikäli ajankohta on ollut 2012 vuoden alkupuoli, oli silloinen sisustusvaiheeni hyvin aktiivinen ja totaalisen erilainen kuin mitä se on nykyisin. Uskoin ihan tosissani vuodesta 2010 asti, että haluan asua pehmeäsävyiseksi, hotellimaiseksi ja ylelliseksi mieltämäni vaalean sisustuksen keskellä, mutta olin väärässä. Tämän myöntäminen ei ole itselleni enää vaikeaa, vaikka siitä seuranneita ratkaisujani onkin paljon moitittu ja moititaan edelleen. Sisustusmuutoksesta, jonka aloitin vuoden 2013 alussa, johtuen on vauhti ollut koko viime vuoden ajan melkoista menoa ja tavaraa on tosissaan tullut ja lähtenyt melkein yhden kodillisen verran. Vauhti ei onneksi kiihtynyt, vaan pysyi hyvin tasaisena koko viime vuoden. Vuodessa tapahtui erittäin suuri muutos ja olen itse todella iloinen että lähdin rohkeasti muuttamaan kotini sisustusta enkä jäänyt tuskailemaan greigen ja kromin keskelle.
5051fe1dc98c7ebe5b000daf.jpg
Koko ajan pitää ostaa uutta pientavaraa, lamppuja, mattoja, sisustustavaraa, pakko ostaa, myydä, ostaa ja myydä. Lukijalle tulee lähinnä kauhistuksen tunne… tekee mieli sanoa rauhoitu ja nauti elämästä! 
Minä nautin elämästä, välillä vähemmän ja välillä hyvinkin paljon. Blogini ei ole sentään koko elämäni enkä halua blogistani elämänkerta-tyyppistä tehdäkään. On asioita jotka kuuluvat blogiini ja on asioita jotka jätän blogin ulkopuolelle. Blogissani keskityn sisustukseen ja muuhun kevyempään höpöttelyyn, oikeassa elämässäni suurimmat ilot tulevat kuitenkin rakkaista ihmisistä ja yhteisistä asioista joita teemme. 
5052319dc98c7e6a4d0047fa.jpg
Sofia tuossa ylempänä kirjoitti hyvät listat kaikesta ostoksista eikä siinä suinkaan ollut kaikki. Pitkä puolustuspuheenvuoro sai aikaan sellaisen fiiliksen, että taidat uskoa tuohon itsekin, mitä selität! 
Nimimerkki “Sofia” oli melko kattavasti listannut viime vuonna tekemiäni ostoksia. Vastaukseni Sofialle ei ollut kirjoitettu puolustusmielessä, vaan avasin hänelle omia ajatuksiani ja kokemuksiani hänen esille ottamiinsa asioihin. On oikeastaan melkoisen samantekevää miten vastaan, koska kommentoijan oletus on yleensä sama – kalikka kolahti omaan nilkkaani. Jos en julkaise kritisoivaa kommenttia, on kommentoijan oltava oikeassa koska aihe on minulle selvästi liian arka. Jos en vastaa mitään, on kommentoija edelleen oikeassa koska vastaamattomuuteni tarkoittaa että suutuin kommentista. Jos vastaan kommenttiin lyhyesti, on kommentoija selvästi oikeassa koska en osannut perustella mielipiteitäni riittävän hyvin. Jos vastaan kommenttiin perusteellisesti, on kommentoija oikeassa koska puolustelen itseäni ja kiellän ongelmat.  Kritisoiviinkin kommentteihin pyrin vastaamaan mahdollisimman perusteellisesti ja seison tottakai omien ajatuksieni, tekojeni ja sanojeni takana. 
5051fd65c98c7e815f000c9f.jpg
Sisustajana en ymmärrä muutamia asioita. Sinulla on kohtuu pieni kerrostaloasunto, josta bloggaat useitakin postauksia päivässä. Rajaat aina keittiön ja kylpyhuoneen pois, koska et pidä niistä. 
Kotimme on juuri sopivan kokoinen meille, enkä haaveile isosta omakotitalosta tms. Keittiön rajaan usein pois, koska kuten sanoit, se ei ole kovin kaunis. Kylpyhuone on minusta ihan ok näköinen, laatat ovat kivat ja saunakin on minusta viihtyisä nyt kun se on tumma. Kylpyhuoneen valaistus on kuitenkin surkea, lähes olematon ja valokuvaaminen on hyvin hankalaa. Siinä suurin syy miksi kylpyhuoneesta en juurikaan postaile. Toinen syy on se, että kylppärissä / saunassa ei tapahdu muutoksia juuri koskaan, joten postattavaakaan ei ole. Olenkohan kymmenisen postausta kylpyhuoneesta blogivuosieni aikana tehnyt, niissäkin on toistoa jonkin verran.
5052043fc98c7ebe5b0019bb.jpg
Eikö olisi kiva säästää(!) ja jättää ostamatta Leimut ym., jotka viihtyvät kodissa max viikon ja laittaa rahat uuteen keittiöön, mikä on oleellinen osa asuntoa ja keskisellä paikalla?
Laitan rahaa säästöön joka kuukausi, olen tehnyt niin jo vuosia ja teen niin myös jatkossa. Voisin toki säästää kaikki rahani ja lakata ostamasta kokonaan, monen mielestä se tuntuu olevan ainoa oikea tapa elää. Itse en kuitenkaan halua sitä tehdä ja olen löytänyt hyvän kultaisen keskitien säästämisen ja tuhlaamisen suhteen. Keittiön suhteen asiat ovat myös hoidossa. Tästä aiheesta kerron teille myöhemmin lisää, mutta toistaiseksi huuleni ovat sinetöidyt. 
505220fdc98c7e0357001b3a.jpg
Onko säästäminen mahdotonta vai onko joka penni laitettava viikoittain uuteen sisustussälään? Monelle lukijalle tulee varmasti sama fiilis kuin minulle, että kamala ostopakko on korvike jollekin tyhjyyden tunteelle, niin kuin se valitettavan usein on.
Säästäminen ei ole mahdotonta ja olen säästänyt jo vuosia. Kuten jo ylempänä vastasin, laitan joka ikinen kuukausi rahaa säästötilille sekä rahastoon. Minulla ei ole ostopakkoa enkä saa itse ostamisesta mitään iloa. Olen itseasiassa lopettanut kaupoissa kiertelyn tyystin ja nettikauppavisiititkin tapahtuvat nykyisin syystä – eli kun olen etsimässä jotakin tiettyä. En haahuile turhanpäiten kaupoissa shoppailemassa, vaikka blogini kautta ehkä saakin sellaisen mielikuvan.
Elämässäni on tapahtunut paljon asioita, sekä hyvässä että pahassa. En ole kuitenkaan koskaan kokenut elämäni olevan tyhjää. Nautin suuresti tavallisesta arkielämästä ja koen että varsinkin tällä hetkellä olen oikein tyytyväinen ihminen. Ainahan sitä kaikkea haluaisi, mutta haluamisista huolimatta en koe tällä hetkellä tarvitsevani tai kaipaavani mitään mitä minulla ei jo ole.
50522100c98c7e321b0009c3.jpg
Peräänkuulutat usein sitä, että ette matkusta jne. Saman ikäisen lapsen äitinä mieleeni tulee usein ajatus tämän puolustuspuheenvuoron lukiessani, että kummastakohan se lapsi nauttisi enemmän, viikon pulikoinnista ja äidin huomiosta lämpimässä auringon alla vai alati vaihtuvista lampuista, huonejärjestyksestä, pienesineistä, asunnon kuvaamisesta jne.
En ole koskaan ajatellut matkustelua tärkeänä asiana enkä koe jääväni mistään paitsi sen vuoksi että en joka vuosi käy ulkomailla. Itseäni ei perinteiset lomamatkat edes kiinnosta, joten turistirysät ja hotellin uima-altaalla makoilu on poissuljettuja oman riittämättömän mielenkiintoni vuoksi. Tyttöni on kolmen vanha ja hän ei todellakaan osaa vielä arvostaa Espanjan rannalla makoilua sen enempää kuin Helsingin rannalla makoilua, eri asia jos olisi kyse kymmenenvuotiaasta tytöstä. Ehkä blogistani tosiaan saa sellaisen kuvan, että vuorokauteni sisältö koostuu pelkästään bloggaamisesta ja oman kodin sisustamisesta. Näin ei kuitenkaan ole. Touhuamme tytön kanssa yhteisiä juttuja vaikka kuinka, harrastuksista tavalliseen arkipuuhasteluun, mutta ne eivät blogiini kuulu. Tämä osa elämästäni on minulle pyhin ja sen rajaan blogini ulkopuolelle.
505220e9c98c7e321b000971.jpg
Haluaisin heittää sinulle haasteen: Kirjoita postaus kaikista hutiostoksista vuotena 2013! Mahdatko pystyä siihen? Eriväriset sisutustyynyt, lakanat, tuikkukipot, lamput jne. jne. Siis tavaroista, jotka sekä tuli että meni vuonna 2013. Siitä on ekologisuus ja minimalismi kaukana. Tuollainen yhteenveto voisi olla sinullekin herättävä.
Tämä heittämäsi haaste on minusta hyvä, laitan tämän kyllä korvan taakse mutten lupaa mitään. Ulkomuististani voin listata melkoisen litanian virheostoksiani ja olen monesti aiheesta postaillutkin. Vuosi sitten keväällä ostamani turkoosit ja vaaleanpunaiset tavarat olivat ja menivät, mutta en kirjaimellisesti miellä niitä virheostoksiksi. Tein tietoisesti päätöksen niiden ostamisesta silläkin uhalla että en jaksakaan katsella niitä kuin viikon. Ja kun tuossa historiikkia viime vuodelta koontipostauksiin keräsin, huomasin että vaaleanpunainen viihtyikin meillä yllättävän pitkään. Itsellänikin oli nimittäin mielikuva siitä että se väri tuli ja meni viikossa. 🙂 
505221c2c98c7e6a4d003dc2.jpg
Nykyään minua on alkanut häiritä blogissa sen sopulimaisuus. Tuntuu, että Miia sinulla ei ole enää yhtään omaa ideaa. Joka ikisessä blogissa on Happy Lightsit, Hayn pöydät ja tuolit, Kanto, AJ, jne. jne. Olisi kiva, jos edes joku tuote olisi kodissasi ainutlaatuinen eikä toisintoa ja matkimista muista blogeista! Toivon sinulle joka tapauksessa pelkkää hyvää. Otat kauniita kuvia ja jaksat positiivisesti vastata kommentteihin.  
Tästä aiheesta olen myös postaillut pariin otteeseen, tuoreimman massasisustamistakin koskevan kirjoitukseni löydät TÄÄLTÄ! Olen kanssasi täysin erimieltä ja olen hyvin varma että yksikään bloggaaja ei sisusta kotiaan sen perusteella mitä muut bloggaajat ovat ostaneet. Minusta on hassua että bloggaajat halutaan väen vängällä sulloa samaan muottiin ja julistaa että bloggaajilla ei ole itsellään omaa tahtoa. Sisustusbloggaajien keski-ikä taitaa olla kolmenkympin paremmalla puolen ja useampia tämän genren bloggaajia tuntevana voin sanoa, että ainakin jokainen minun tuntemistani bloggaajista tekee sisustusratkaisunsa ja ostopäätöksensä pelkästään omien tarpeidensa mukaan. Kyllähän sitä ideoita ja vinkkejä toisilta saa, mutta en usko yhdenkään bloggaajan koskaan ostaneen mitään sen perusteella että halutaan samaa kuin toisella. Kyllä se haluaminen lähtee siitä itse tuotteesta ja se on monelle täysin sivuseikka onko kyseessä “blogituote” vai ei. Ja hyvät ideat lähtevät kiertoon kuin kulovalkea, oli sitten kyse DIY-jutusta tai uutuustuotteesta. 
Olen saanut inspiraatiota ja ideoita paljon blogeista, mutta häpeäkseni on myönnettävä että viime vuonna en ehtinyt lukemaan blogeja kovinkaan aktiivisesti. Siksi monen blogin tapahtumat ovatkin itselleni pimennossa enkä tiedä kuinka paljon mitäkin tavaraa näkyy missäkin. Hayn tarjotinpöydät ovat varmasti blogeissakin todella suosittuja, ne ovat nimittäin täydellisiä kaikin puolin enkä ihmettele yhtään että moni on sellaisen ostanut. <3 <3 Louis Poulsenin AJ-lattiavalaisinta en vuorostaan ole nähnyt suomalaisissa blogeissa, tai ainakaan niissä mitä itse luen silloin kun olen blogikierroksella käynyt. Kanto-teline nyt on sellainen suomalaisen kodin tavallinen peruspilari, vähän kuin Iittalan lasit ja Arabian astiatkin… 
Minusta meidän kodin persoonallisimmat jutut on makuuhuoneessa oleva oksarekkini, olohuoneen kaksi massiivista julkitila-valaisinta, jättimäinen tupla kupla-valaisin, Lack-hyllyseinä yrtteineen, isot seinän peittävät peilit eteisessä, keinu olohuoneessa ja kodin yleinen ja avara ilme. Nämä ovat minusta ne kodin makeimmat jutut jotka tekevät tästä kodista minulle kauniin, persoonallisen ja ainutlaatuisen. Minusta persoonallisuuden tavoittelu ei ole persoonallisuutta. Persoonalliset ratkaisut tulevat itsestään omia ja perheen tarpeita ajatellen, ne syntyvät siitä millaiset asiat ovat kenellekin kauniita. Ja jokainen koti on laittajansa näköinen, eli omalla tavallaan persoonallinen. Se että kymmenellä sisustusbloggaajalla sadasta on valkoinen sohva ja sen edessä Hayn tarjotinpöytä, ei tarkoita että he ovat ryhmä suomisopuleita. He nyt sattuvat yksinkertaisesti pitämään kyseisistä jutuista omassa kodissaan ja ehkä ovat samanhenkisinä ihmisinä päätyneet kaikki bloggailemaan. Minä olen aina kannustanut omia bloggaamisesta kiinnostuneita lukijoitani kokeilemaan oman blogin kirjoittamista ja yhteisiä mielenkiinnonkohteita varmasti löytyy sisustuksen saralta paljonkin. Minulle sisustusblogit eivät ole uutiskirjeitä tai sisustuslehtiä, joissa pitäisi olla aina edelläkävijä ja keskittyä erikoisiin ratkaisuihin. Sisustusblogit ovat 95% tavallisen ihmisen tavallista elämää asumiseen ja kodin sisustukseen liittyvine juttuineen. Ja sitä minä itse haluan lukea. <3
Toivon että tämän erittäin pitkän ja perusteellisen postauksen myötä voidaan jättää menneet vuodet taakse ja pystyisin aloittamaan tämän uuden vuoden puhtaalta pöydältä myös täällä blogini puolella. Menneet ovat menneitä, tehdyt asiat ovat tehtyjä ja vanhojen vatvomisen sijasta haluankin nyt keskittyä uusiin asioihin. 🙂 
Haluan kiittää Satua, joka sai asiallisesti ja ystävällisesti kiteytettyä usein esitetyt kysymykset yhdeksi kommenttikokonaisuudeksi. Toivotan sinulle ja kaikille muillekin kommenttia jättäneille mukavaa alkanutta vuotta! <3
Kyllä keveni mieli kun sain tämän purkaa ulos. Kiitos kaikille jotka jaksoitte lukea, huomiseen! <3
Miia / Oma Koti Valkoinen - -

56 kommenttia “Avoin vastaus ja välitilinpäätös

 1. Että jotkuu jaksaa kyseenalaistaa kaiken minkä teet… Huoh. <br />
  Jokaisella on oikeus elää omaa elämää juuri kuten haluaa. Se että on aktiivinen blogisti ei tee hänestä huonompaa ihmistä/äitiä kuin siitä, joka koko ajan roikkuu netissä ja lukee toisten kirjoittamia blogeja ja jaksaa kirjata ylös mitä blogisti tekee… <br />
  Minustakin tahtisi on nopeaa joissakin asioissa, mutta niin on minullakin joissain toisissa asioissa. ;)<br />
  <br />
  Koita jaksaa!! 🙂 ojennan virtuaalisesti kimpun valkoisia tulppaaneja sinulle!

 2. Hei Mia! <br />
  <br />
  Olen seurannut blogiasi vuoden verran aktiivisesti. Pidän tyylistäsi blogata, kuvistasi ja erityisesti nykyisestä sisustustyylistäsi. Ymmärrän mitä tarkoitat minimalistisuudella kodissasi. Kodissasi on monia kivoja juttuja mitkä ottaisin heti omaan kotiini ja muutenkin sisustustyyleissämme on paljon samaa. Kommentteja tässä blogissa en kuitenkaan lue juuri koskaan. En oikein ymmärrä tätä negatiivisuutta sinua ja blogiasi kohtaa. Sinulle Mia ja pienelle tyttärellesi toivotan ihanaa ja onnellista uutta vuotta! Seuraan blogiasi jatkossakin.

 3. Mukava huomata, miten positiivisesti jaksat vastaanottaa kritiikkiä ja kyseenalaistavia kommentteja, niitä kun aina välillä tulee, aiheettakin.<br />
  <br />
  Itse inspiroidun blogistasi! Valkoinen koti on kauneinta! Toivottavasti uusivuosi tuo mukanaan paljon kauniita asioita ja postauksien kautta myös jaettavaksi meille lukijoille.

 4. Mä en tajuu, mistä noita nimettömiä toopeja (tai Satuja) löytyy. Ihmiset ovat tosi julmia &quot;nimettöminä&quot;. Missä ovat käytöstavat?<br />
  <br />
  Oikeesti, tehköön ja ostakoon Miia, mitä haluaa. Jos mitään ei tapahdu, ei blogiakaan kannata pitää. Eikä kenenkään ole pakko lukea, jos siltä tuntuu. Minä luen, koska tykkään Miiasta ja Miian blogista. Kiitos Miia ja jaksamista!

 5. Miia, sulla on ihana blogi ja pidä tää!! P..kan puhujia riittää kateustta se vaan on. Ite oon köyhä sisustaja, mutta kaikesta ihanasta on kiva haaveilla sinun innoittamana. ;)<br />
  <br />
  Tsemppihali!

 6. Voih! Olen vasta alkanut seurata kivaa blogiasi ja olen todella pahoillani saamistasi muutamasta (minun mielestäni) ikävästä kommentista. Ilmeisesti arvostelu kuuluu bloggaamisen luontaisetuihin. Muistan erittäin elävästi sen tunteen, kun ensimmäisen vastaavan sain omaan blogiini. Olen tunneihminen ja se meinasi viedä kokonaan &quot;pois raiteiltani&quot;… Nyt olen jo tottunut, että aika ajoin niitä vaan tulee.<br />
  <br />
  Kirjoitat usein, tarjoat lukijoillesi paljon. Ilmaiseksi. On se niin epäoikeudenmukaista, että joku katsoo oikeudekseen maksaa siitä arvostelulla. Epäilen, että SuvivaiSarivaiSohvivaimikä se oli, ei itse pidä blogia, koska silloin hän tietäisi, miltä tuollaisten kommenttien saaminen tuntuu.<br />
  <br />
  Kaikkein ikävintä – en ymmärrä, miten edes kestät sen – on lopussa; toivon sinulle joka tapauksessa PELKKÄÄ HYVÄÄ. Mitä hyvää – miksi sitten haluaa pahoittaa toisen mielen, eihän kukaan tuollaisesta ilahdu?<br />
  <br />
  Ärtymykseni tuota kommentoijaa kohtaan kasvaa tässä kirjoittaessani, joten paras lopettaa. Sen vielä kirjoitan, että meillä on kotona vieläkin samoja huonekaluja kuin vuonna -78 kun menimme naimisiin. Nyt on elämäntilanne sellainen, että aloitan koko huushollin uudistamisen. Ja kyllä, kyllä katson toisten blogeja juuri sillä mielellä, että saan vinkkejä omaan kotiini. Ei siksi, että saisin samanlaista, mutta inspiroituakseni. Toinen vaihtaa sisustuksen kerran elämässään, toinen joka viikko – jokaisella on oikeus käyttää omat rahansa niinkuin haluaa.<br />
  <br />
  Niin kovasti haluaisin linkit näiden arvostelijoiden blogeihin, jos vaikka vinkkejä sieltäkin saisi…

 7. Vaikka mitä kirjoittaisit en yksinkertaisesti pysty uskomaan, että yhden lapsen yh-äidillä tämän kaiken megaostelun jälkeen jäisi vielä rahaa säästöön. Jokatapauksessa rahaongelmasi tai muutkaan yksityiselämän ongelmat eivät kuulu minulle tai kenellekään muulle. Kuka vaan voi pitää netissä minkälaista blogia vaan ja sitä kenenkään ei ole oikeus moralisoida tai haukkua. Ne jotka eivät halua lukea voivat jättää lukemisen väliin ja surffailla muilla sivustoilla!

 8. Nyt sä voisit Miia sitten jatkossa jättää näiden ihmettelijöiden ja arvostelijoiden kommentit julkaisematta ja satunnaisesti vaikka linkata tätä postausta, jos julkaisetkin jotain nillityksiä. Olisi jo korkea aika sinunkin päästä n a u t t i m a a n blogistasi eikä aina vaan joutua selittelemäänpuolustelemaanperustelemaan valintojasi o m a a n kotiisi. Kritiikkiä pitää meidän kaikkien elämässämme sietää, mutta ei näitä sun saamia kommentteja enää pysty pelkäksi kritiikiksi sanomaan, niin paljon suomeksi sanottuna paskaa olet niskaasi saanut. Nyt nainen pää pystyyn ja menkööt kriittiset ja nillittäjät elämään omaa elämäänsä ja lukemaan itselleen mieluisimpia blogeja!

 9. Millainen sisustusblogo se olisi jos tavarat ei vaihtuisi? Ja niin kauan kuin käytät omia rahojasi, ei luulisi sen olevan kenenkään murhe. Blogi on varmaan loppuenlopuksi niin pieni katsaus elämääsi että en lähtisi arvostelemaan sen perusteella elämäsi valintoja mm. rahan käytössä.<br />
  Jostain syystä tietyt blogistit ärsyttää ihmisiä ja keskustelupalstoilla (varmaan mitä tarkoitan…..) sitten porukalla herjataan ja puhutaan paskaa. Anteeksi suorapuheisuus, ärsyttää vaan niin tällainen käytös! Olisiko he sitten tyytyväisiä jos lopettaisit bloggaamisen? Tulee vaan väistämättä mieleen että sitä haetaan. <br />
  En aina kommentoi mut tulee joka päivä luettua blogiasi! Aina uutta postausta odottaen. <br />
  Oikein ihanaa vuotta sinulle ja tyttärellesi 🙂

 10. …ja mie en oo tuo &quot;Satu&quot; sitte… Ikinä en vois mennä arvostelleen toisen valintoja…<br />
  Voimia ja voimahaleja Miia &hearts;

  1. Ja täällä yks Satu lisää, joka ei ole &quot;tuo Satu&quot; :O Ääk, mitä tekstiä. Hienosti Miia vastattu!<br />
   <br />
   En kyllä ymmärrä, mitä se muille kuuluu miten paljon ostelet, laitatko rahaa säästöön jne… Teet juuri niin kuin itse tykkäät. Minä ainakin saan blogistasi aina vaan hyvän mielen ja paljon inspiraatiota! Jatka vaan samaan malliin 🙂

 11. Minä tykkään tosi paljon sinun kirjoittelusta,sekä blogistasi,seuraan jokapäivä sitä.Olen saanut hyviä vinkkejä sinulta,ei kannata välittää kateillisten panettelusta,niitä tulee aina olemaan.Olet tosi rohkea,kun uskallat kertoa itsestäsi kuvan kanssa kaikkea yksityisyydestäsikin,en minä vaan pystyisi.Jatka samaan malliin,on muuten päivän pelastus sinun juttusi.<br />
  Muuten oletko perehtynyt fen shuin sisustuksiin,olisi kiva lukea siitä. Oikein hyvää alkanutta vuotta.

 12. Hei!<br />
  Voi hyvän tähden mitä palautetta olet saanut. Vaan todella pitkäpinnaisesti olet niihin jaksanut vastata. Kyllä on tämä maa pullollaan katkeria ja kateellisia ihmisiä, kun noin rankasti toisen ihmisen harmittomaan elämään puuttuvat. Eipä voi kun ihmetellä, että miten ihmiset kehtaavat!<br />
  Kaikkea hyvää sinulle alkaneeseen vuoteen. 🙂

 13. Sinulla on aivan ihana blogi ja kotisi on todella kaunis. Älä välitä kateellisten kommenteista, jätä ne julkaisematta. Ihanaa alkanutta vuotta!

 14. Hyvä kirjoitus! Myönnän itsekin välillä ihmetelleeni, että mikä tavaran osto vauhti sinulla on, mutta milloinkaan en sitä tänne ole ääneen ajatellut! Enkä oikein ymmärrä, että miksi muutkaan sitä jaksaa jatkuvasti tuoda esille. Jokainen tekee niinkuin parhaakseen näkee ja piste. Myönnän myös että olen itse syylistynyt juuri tähän samaan osta ja myy- kierteeseen. Olen tehnyt itsekin virhehankintoja viime vuosina jotka ovat lähteneet kiertoon alle vuodessa… ja siltikin miellän itseni minimalistiksi juuri samoista syistä kuin sinäkin! Ja sitäpaitsi, eikö ennemmin niin että pistää kiertoon &quot;vanhaa&quot; ja ostaa sillä uutta tilalle kuin että hamstraa uutta eikä luovu mistään… se vasta kalliiksi kävisi! 😀 Nyt kuitenkin kun malttaa luopua, niin uuden hankintaan on jo pieni pohjakassa valmiina! ;D <br />
  Tsemppiä Miia! &hearts;

 15. Sinulla on aivan ihana blogi. Olen itse seurannut tätä vajaat 4kk ja pidän todella sun sisustustyylilstä Olet iloinen ja positiivinen ihminen jotenka älä anna noiden mielipidein haitata. 🙂 koti on koti ja siellä on sydän 🙂

 16. Hieno kirjoitus. Olen pitkää ihaillut blogiasi, vaikka oma sisustusmaku on hieman erillainen. En näe mitään syytä miksi sun pitäisi omia tekosiasi ja ostoksiasi puolustella kenellekkään. Omia päätöksiähän ne ovat. Jatka sillä linjalla mikä toimii sulle parhaiten. 🙂

 17. Miksi lukijat kokevat nimettöminä voivansa kommentoida monesti jopa asiattomaan sävyyn toisen, täysin vieraan ihmisen elämää? Kuinka moni heistä sanoisi ne samat asiat kyseiselle henkilölle hänet kasvokkain tavatessaan? Ja kuinka vaikea on ymmärtää, että bloggaajat eivät todellakaan kerro kaikkea elämästään? Eivätkö ihmiset vieläkään ole oppineet, että kulissien takana on se totuus, ja se voi olla todella kaukana siitä miltä asiat ulospäin näyttävät. Ihminen joka hymyilee sinulle kauniisti, voi itkeä sen hymynsä takana läheisensä menettämistä, yksinäisyyttään, omaa vakavaa sairauttaan jne. Ja kun itsellä on paha olo, ei se siitä parane, vaikka yrittäisi saada muillekin pahan olon ja mielen, päinvastoin. Valitettavan omakohtaisesti olen nämäkin asiat oppinut, joten ehkä tätä koskeva ymmärrys tulee vasta oman kantapään kautta, jos silloinkaan.<br />
  <br />
  Olen mieheni kanssa reilu kolmekymppinen, akateemisesti koulutettu pariskunta ja olemme molemmat vakituisissa, hyväpalkkaisissa töissä. Asumme keskihintaisessa asunnossa, joka on sisustettu Ikean, Anttilan yms. huonekaluilla, mutta toki löytyy TuplaKupla- sekä Block-valaisinta yms. jonkin verran. Näistä asioista huolimatta meille ei juurikaan ole kertynyt rahaa säästöön. Käymme ulkona syömässä, ostamme ruokakaupasta mitä haluamme ja jopa matkustelemme ulkomaille vuoden parin välein. En ymmärrä tätä ihmisten pakkomiellettä säästämiseen. Tai siis miksi on pakkomielle nimenomaan toisten ihmisten säästämisestä, eihän se kuulu kenellekään muulle kuin henkilölle itselleen. On tietysti hyvä, että on pahan päivän varalle jotain tallessa, mutta ei se saa kääntyä itseään vastaan. Olen tästäkin nähnyt omissa vanhemmissani varoittavan esimerkin, kun säästäminen muodostuu itsetarkoitukseksi, eikä rahaa voi käyttää vanhuuden tullen edes oman terveyden kustannuksella omien sairauksien hoitamiseen. Lisäksi tänä taantuman/laman aikana ihmisten pitäisikin vastuullisesti ja sopivassa määrin kuluttaa (tietysti omien tulojensa ja taloudellisen tilanteensa mukaisesti), jotta päästäisiin yt-neuvotteluista ja kasvavasta työttömyydestä eroon. Ulkomaille matkustaminen ei tosin kuulu tähän kategoriaan täysin, koska silloin rahat ohjautuvat pitkältikin Suomen ulkopuolelle. Mutta käytän mielelläni palveluita, sillä niillä nimenomaan työllistetään täällä kotimaassa ihmisiä.<br />
  <br />
  Lopuksi vielä haluan sanoa, että minulle Miia sinun blogisi tuo ihanan irtioton arjen kiireestä ja huolista. Toivon sinulle oikein valoisaa ja onnellista kevättä ja lähetän isot kiitokset siitä, että jaksat ilahduttaa meitä lukijoita kauniilla kuvillasi ja ajatuksillasi!

 18. Voi apua mitä ihmettä nämä ihmiset oikein kyselee ja kommentoi! Aivan käsittämätöntä! En voinut edes lukea viimeisimpiä lukijoiden kommentteja, joita listasit. ANTAKAA NYT HYVÄT IHMISET MIIAN ELÄÄ KUTEN MIIA ELÄÄ, JA ELÄ SINÄ KUTEN ELÄT, EIHÄN MIIAKAAN SIIHEN PUUTU!<br />
  Aaaaaargh! EI OLE YHTÄ OIKEAA TAPAA ELÄÄ, OLLA ELÄMÄTTÄ, SÄÄSTÄÄ, TUHLATA, SISUSTAA TAI OLLA SISUSTAMATTA. Shut up! <br />
  Niin ja ennen kaikkea JÄTTÄKÄÄ KOMMENTIT MIIAN ÄITIYDESTÄ JA HÄNEN LAPSESTAAN KOKONAAN KOMMENTOIMATTA!!<br />
  <br />
  MITÄ MIKÄÄN TEILLE KUULUU

 19. Mielestäni sinun pitäsi tehdä rikosilmoitus jatkuvasta häiriöstä. Eräs toinen bloggari niin teki, ja kävi ilmi, että lähes kaikki häirikkökommentit tulivat samasta osoitteesta.<br />
  Että siinä, kunnianloukkaajat, tutiskaa nyt housuissanne.

 20. Minun mielestäni. Sinulla on kodissasi valkoinen pohja ja vaihtelet jatkuvasti sisustuksesi väritystä ja hieman tyyliä.. Kun ihastut johonkin väriin tai tyyliin, vaihdat sen kotiisi täysin kokonaan. Eli kun tulee esim. Mustavalkokausi, koko kotisi on täysin mustavalkoinen ja kohta kyllästyt ja ihastut uteen väriin ja vaihdat sen.. Tämä on sinun tyylisi ja se sopii sinulle ja hyvä niin. Tämä on myös syy siihen, miksi ostelet ja myyt piensisustusjuttuja jatkuvasti, eikä se riso minua pätkääkään. Ja uskon että juuri tämä vaihtelevuutesi on se juttu miksi blogisi on suosittu, vaikka kotisi on pieni ja kuvissa usein samat huoneet ja kohteet 🙂 Tärkeintähän on, että itse viihdyt kodissasi ja kun nautit sisustamisesta myös teet sitä! 🙂

 21. Hei, olen seurannut blogiasi jo pitkään eikä minulla ole tapana kommentoida. Halusin vain sanoa, että ihmisillä on omassa elämässään tai omassa itsessään jotain pielessä, jos he kritisoivat blogiasi. Minä en ainakaan viitsisi kuluttaa aikaani ja energiaani negatiivisessä mielessä kenenkään blogiin. Mielestäni oma vapaa-aikani on niin arvokasta, että haluan tehdä kivoja ja positiivisia asioita, joista minulle tulee hyvä mieli. Yksi niistä on blogisi seuraaminen. Arvostelijasi voisivat ottaa vastuun omasta elämästään ja ongelmistaan sekä keskittyä siihen miten he saisivat omasta elämästään mahdollisimman mukavan ja antoisan. Voimia sinulle Miia!

 22. Minä, joka olen henkilökohtaisesti päässyt nauttimaan sinut turhasta ostoksesta, joka oli minulle hyvin haluttu ja toivottu olen sitä mieltä että osta, osta, osta. Se musta Kubus, jookosta ! Ja sitten kun kyllästyt, myyt ja olen sitten ekana ostamassa sitä Kubusta, joohan !<br />
  <br />
  Vein lauantaina lastenvaatekirppikselle lapseni vaatteita ja siellä oli joukossa jopa bodeja. Lapseni on 120 cm pitkä. Jos mulla olis edes pisara sun energisyyttäsi…

 23. Uskomatonta. Että joku kehtaa alkaa blogin pitäjälle nillittämään moisista asioista? Ei se ole lukijoiden rahoista pois, jos ostat jotain ja kohta myyt sen pois. Eikä blogiasi ole kenenkään pakko lukea, jos ei jotakin tekemisesi miellytä. Sä saat Miia tehdä ihan niinkun susta itsestäsi tuntuu! 🙂 Blogiasi on ihana lukea ja saan siitä rutkasti ideoita, kiitos niistä! 🙂

 24. Olen todella pahoillani puolestasi, että joudut edelleen selittelemään ja puolustelemaan sisustusharrastustasi ja tekemiäsi valintoja. Komppaan useimpia aikaisempia kommentoijia, en ymmärrä mitä se kellekään kuuluu, millaisia valintoja teet? Ja vaikka tekisitkin välillä virheostoksia, mitä sitten, kukapa meistä ei tekisi välillä virheostoksia tai muuten vääriä valintoja pienissä tai isoissa asioissa? Mielestäni on suorastaan hävytöntä vihjata, että tyttäresi jotenkin kärsisi siitä, ettei pääse ulkomaan matkoille shoppailujen vuoksi, ethän blogissasi kuitenkaan keskity mitenkään lapsenkasvatusasioihin, emmekä me lukijat voi tietää yhtään, mitä kaikkea teet tai olet tekemättä perheesi kanssa. <br />
  <br />
  Kovasti tsemppiä ja jaksamista, toivottavasti negatiivisen palautteen määrä vähenee ja saat nauttia enemmän bloggaamisen hyvistä puolista! Ja kiitos vielä, että saan lukea ihanaa blogiasi, jota päivität ihailtavan usein 🙂

 25. Miia älä anna kateellisten kirjoittelun masentaa. Jatka samaan tahtiin sisustamisessa, suunta on aivan oikea, olet kehittynyt valtavasti. Ihailen tyyliäsi kovasti, vaikka olen itse jo neljän lapsen mummu kohta 70v. Olen saanut monta ahaa-elämystä blogistasi ja totettanutkin omassa valkoisessa ja siistissä kodissani.<br />
  Hyvää alkanutta vuotta itsellesi ja tyttärellesi.<br />
  Postauksiasi odotellen, olet kuin oma rakas tyttäreni!

 26. No voehan viddu… vai että sun pitäs jättää sisustustouhut sikseen ja lähteä lapsen kanssa ulkomaille lomailemaan! OIKEESTI?!! Mistä noita tommosia &quot;minä tiedän sua itseäs paremmin mikä sulle ja sun perheelle on parasta&quot; -tyyppejä oikein pulpahtelee esiin? Jos rantaloma on jollekin perheelle se vuoden kohokohta, jolloin annetaan lapsille ja parisuhteelle aikaa, ei se kaikille sitä välttämättä ole! Se, mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Ei kaikki hernekeitostakaan tykkää! Itse en henkilökohtaisesti tykkää kummastakaan, en rantalomista enkä hernekeitosta, enkä niitä lapsillenikaan ole tarjonnut, mutta ihan normikansalaisia niistä on näyttänyt tulevan<br />
  <br />
  Voi tziisus, mitä sinä – ja varmasti aika moni muukin bloggaaja – saat kestää!<br />
  <br />
  Voimahali täältä sinne &hearts;

 27. Hyvä kirjoitus. Minusta jokainen ostaa ja käyttää rahansa juuri niin kuin haluaa. Hyvä jos vielä jää säästöönkin. Itse ainakin pidän juuri sisustuksesi vaihtuvuudesta, milloin pöytä vaihtaa paikkaa, seiniin laitetaan uusia tauluja tai teet uusia hankintoja. Pidä vain oma tyylisi, kaikkia ei voi miellyttää, mutta en minäkään seuraa kaikkia blogeja, vain niistä mistä pidän.

 28. Kaunis kiitos kaikille kommenttia jättäneille! &hearts; &hearts; Kaiken kritisoinnin keskellä olen saanut paljon positiivista energiaa ja tsemppihenkeä teiltä ihanilta kommentoijilta, jotka osaatte suhtautua blogiini pilke silmäkulmassa. 🙂 Blogini tarkoitus on tuottaa kevyttä lukemista ja ajanvietettä sekä hyvänmielistä sisältöä kaikkien saataville, erityisesti heille jotka jakavat kanssani innostuneisuuden sisustamiseen. Ja kuten yksi ihana vuosia blogiani lukenut lukija (nykyinen ystäväni) minulle sanoi; on hyvä että joku toinen tekee virheostokset omasta puolestaan. :D<br />
  <br />
  Ja jokaiselle kritisoijalle haluan sanoa, että olen lukenut kommenttinne vaikken olisi niitä julkaisut ja mielipiteenne ovat minulle tulleet selväksi. Vaikka teistä saattaa tuntua siltä että suljen silmäni ja korvani kritiikiltä, en ole näin kuitenkaan tehnyt. Olen paljon miettinyt asioita kommenttienne perusteella ja itsetutkiskelua on aina välillä hyvä tehdä muutenkin. Tiedän ja tunnen kuitenkin itseni ja olen päättänyt etten jatkossa en enää julkaise tätä kyseistä aihetta koskevia palautteita, koska asioista vänkääminen on kuormittavaa pitemmän päälle. Blogissani alkaa nyt uusi positiivisuuden aikakausi. 🙂

 29. Vaikka mä itsekin välillä mietin, että sulla on nopeasti muuttuva mieli ja melkoinen tahti ostella tavaraa, en kyllä ymmärrä pätkääkään, että miten joku ottaa sun elämässä blogissa näkyvät asiat omaksi asiakseen. Tottakai krittiikki kuuluu aina asiaan, mutta onhan se hullua miten ihmisiä näyttää noin paljon liikuttavan se, miten sinä käytät rahasi tai mitä tavaroita ostat omaan kotiisi. Luulisi että jokaisella olisi se oma lompakko ja oma koti joiden sisältöä vatvoa 🙂 Tsemppiä, sulla on hieno asenne näitä motkottajia kohtaan!<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://valkoisiatarinoita.blogspot.com&quot; target="_blank">http://valkoisiatarinoita.blogspot.com</a&gt;

 30. Harmittaa puolestasi ja kaikkien blogeja kirjoittavien puolesta. Jatka samaan malliin, voi jos edes vähän saisin imettyä blogistasi positiivisuutta ja energiaa, jota se uhkuu. Uutterasti jaksat puolustella valintojasi, itse en pystyisi. En ymmärrä miksi kukaan seuraa blogia mistä ei tykkää? Hyvää kevään jatkoa!

 31. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee… ;)<br />
  <br />
  Asiallisesti ja hienosti vastasit, jatka samaan malliin. Eihän blogia ole kenenkään pakko lukea, miksi ihmeessä antaa joku nuin olemattomien asioiden vaivata mieltä?!? Hankkikoon elämän :)<br />
  <br />
  Kiitos kauniista blogista ja hyvää uutta vuotta 2014 &hearts;

 32. Olen äärettömän positiivinen ja iloinen henkilö (piirteitä, joista olen saanut kehuja pitkin elämääni), enkä mitenkään paatoksellinen, mutta toivoisin silti, että ihmiset ymmärtäisivät joskus pysähtyä miettimään elämäänsä.<br />
  <br />
  Olen reippaasti alle keski-ikäinen, mutta joutunut hyvästelemään jo joitakin rakkaita lähipiiristäni. On jotensakin ylipääsemättömän vaikeaa tajuta, että meistä jokainen täällä taplaa elämämme tyylillämme, mutta annamme aivan liian paljon painoarvoa toisten mielipiteille ja yhtälailla moni sortuu kovin kärkkäästi arvostestelemaan muiden elämää, vaikka loppupeleissä eikö meidän pitäisi keskittyä tekemään omasta elämästämme meille ja lähipiirillemme paras mahdollinen ja antaa muiden elää elämänsä omalla parhaaksi katsomallaan tavallaan, koska vaikka olisimme kuinka empaattisen luonteen omaavia niin emme kuitenkaan voi olla se toinen ihminen ja nähdä maailmaa hänen silmin, hänen kiinnostuksen kohtein, hänen arvomaailmoin, hänen historiansa kautta jne, jne.<br />
  <br />
  &quot;Elämä on kuin yksisuuntainen tie, joten tee kaikkesi, että nautit nähtävyyksistä&quot; minä ainakin yritän 🙂 Ja samalla iloitsen muidenkin &quot;nähtävyyksistä&quot; nehän eivät ole minulta millään tavalla pois vaan rikastuttavat minunkin elämääni! 🙂

 33. Itse tein juuri päiväpeitto-ostoksen, joka osoittautui sittemmin harhalaukaukseksi. Nimittäin kun harmaa sängyn pääty tuli toimitukseen, huomasin, että sävyt eivät sovikaan yhteen. Jos siis joku kaipaa HAY Designin harmaata Mega Dot -päiväpeittoa parisänkyyn, voipi ottaa yhteyttä…. 😀

 34. Luen blogiasi joka päivä. Se on yksi parhaista! Uskomatonta miten ihmiset kehtaa tulla arvostelemaan toisen elämää ja valintoja tuolla tavalla! On täysin oma asiasi kuinka perheessänne käytetään rahaa ja matkustatteko vai säästättekö! Tsemppiä ja jaksamista näiden typerien kommenttien kanssa

 35. Miia, olet tehnyt hyvän päätöksen jos/kun et aio aiheeseen liittyviä negatiivis-painotteisia kommentteja enää julkaista. Kenenkään ei ole pakko blogiasi seurata, varsinkaan jos se on jollain tapaa &quot;vaivaannuttavaa&quot;. Näillä negatiivisia kommentteja jättävillä ihmisillä on todellakin omassa elämässään tyhjiö jota he yrittävät säälittävästi saada täytettyä. Voiko tuollaisesta tulla kenellekään normaalille ihmiselle hyvä mieli?! <br />
  <br />
  Meitä blogiasi oikeasti inspiroituneena ja positiivisella mielellä seuraavia lukijoita taitaa olla melkoinen määrä joten jatka samaan malliin mutta jätä nuo kritisoijat tosiaan aivan omaan arvoonsa. Minä ainakin olen puolestasi vilpittömän onnellinen että osaat ja pystyt rakentamaan kodistasi juuri sellaisen jossa TE viihdytte. 😀

 36. Mä oon harvoin kommentoinu sun kirjoituksiasi, mutta nyt halusin &quot;avata suuni&quot;. Ei voi muuta kun ihmetellä noita kommentteja, mitä olet saanut. Mitä se kenellekään kuuluu, vaikka käyttäisit koko omaisuuden sisustamiseen -sinunhan ne rahat on! Taitaa monen ikävän kommentin takana olla silkka katellisuus, kaikilla kun ei ole yhtä lailla varaa satsata esim. merkkihuonekaluihin tai sitä taitoa kietoa kodin sisustus kauniiksi kokonaisuudeksi.<br />
  <br />
  Ja mitä tulee tuohon sisustusmuutokseen, niin tottakai mieltymykset voi muuttua! Sä oot rohkeasti lähtenyt toteuttamaan visiotasi, ja se on ihailtavaa! Monet jämähtää siihen tuttuun ja turvalliseen. Ja kuten mainitsit kirjoituksessasi, se että tietyt esineet ja huonekalut yleistyvät blogeissa ei ole pelkkää kopioimista vaan osoitus siitä, että useampi henkilö on tykästynyt kauniiseen tuotteeseen.<br />
  <br />
  Kirjoittamisen ja sisustamisen iloa sulle jatkossakin, jätä ikävät kommentit omaan arvoonsa!

 37. Kiva että tämä Satu sai myös purkaa huonon olonsa sinun blogin kommentti boksiin. Mielestäni toisten ostokset ja arkielämä eivät kuulu kenellekkään. Itse tykkään todella paljon siitä kun kokeilet kaikkea uutta ja olen saanut insipiraatiota juuri siitä kun sisustuksesi ja väri maailma vaihtuu suht usein. Minun oma äitini on myös sellainen että kyllästyy nopeasti johonkin väriin ja myy eteenpäin edellisen värimaailman tavarat. Mitä väärää siinä on? Enkä usko että tämä vaikuttaa tyttäreesi yhtään mitenkään. Aivan uskomatonta että joku jaksaa niin puuttua sinun raha asioihin. Taitaa naisella itsellään olla raha-asiat retuperällä.. :/ Mutta Miialle ihanaa alkavaa vuotta ja tsemppiä! Jatka samaan malliin! 🙂

 38. Olen nyt vuoden lukenut blogiasi ja kyllähän tuon ravaran vaihtumisen on huomannut. Mutta en minäkään ymmärrä miksi se joissakin ihmisissä niin suuria tunteita herättää. Parempihan se on, että ne tavarat, joita ei enää tarvitse, laittaa takaisin kiertoon kuin että niitä säilöö vuosikausia kaapeissa ihan vaan siksi ettei kukaan pääsisi vahingoniloisena sanomaan mitään. Samalla saa rahansa (ainakin osittain) takaisin eikä sekin makaa sidottuna itselle turhaan esineeseen.<br />
  Seuraavatkohan nämä ihmiset samalla lailla muita blogeja ja kommentoivat jos tavara X ei ole näkynyt blogissa ensiesittelyn/parin viikon jälkeen vaan on siirtynyt kaappiin/varastoon?<br />
  <br />
  Itse olen juurikin sellainen hamsteri, että en osaa luopua edes niistä esineistä joiden olemassaoloa en muista… Onneksi muutan usein ja ärsyynnyttyäni tavaramäärään saan luovuttua edea parista esineestä kerrallaan (alku sekin…)

 39. Hei Miia! On hyvä päätös lakata julkaisemasta negatiivisia kommentteja. Se keskustelu on niin nähty. Eihän sinun tarvitse puolustella ja selitellä valintojasi kenellekään. Eiköhän sisustukseen aina kuulu hankintojen tekeminen, ja jos haluaa vaihtaa tyyliä vanhat tavarat täytyy laittaa kiertoon ja hankkia uutta tilalle. Paljon hommaahan siinä on, mutta onhan se kannattanut. Tavarat päätyneet uusille onnellisille omistajille, samalla olet saanut rahaa uusiin hankintoihin ja kotisi on (minimalistisesti) kaunis. Mikäköhän ekologinen ongelma tässä on? <br />
  <br />
  Kommenteissa on usein myös todettu, että 80 m 2 kotisi on pieni – varmaankin loukkaamistarkoituksessa. Ihmettelen vaan myös itse Helsingissä asuvana, että miten niin pieni? Sinullahan ja tytöllähän on Helsingin mittapuun mukaan ihan ruhtinaallisesti tilaa – neliöt täällä on niin kalliita, että täytyy olla paljon perittyä rahaa tai tienata ihan järjettömän hyvin, jos tuota väljemmin aikoo asua. <br />
  <br />
  Tsemppiä sinulle, jatka mukavan blogisi pitämistä positiivisessa hengessä!!!

 40. &hearts; Ihania, positiivisia, kauniita kommentteja olet saanut, luin kaikki! Ja olen niin samaa mieltä kaikkien yllä olevien kanssa! &hearts; Ihanaa iltaa! 🙂

  1. Tuo, ettet enää julkaise negatiivisia kommentteja, on varmasti järkevä päätös. Ne varmasti ruokkivat toinen toistansa tai sitten kommentit tulevat ihan muutamalta tyypiltä. Ja hyvää mieltähän lukijat ovat täältä (pääsääntöisesti;) hakemassa.

 41. Tämä kommentti on varmaan jo tullut esille edellisissä mutta sanompahan oman mielipiteeni. Tämä blogi on varmastikin blogin pitäjälle ellei päätyö niin ainakin sivutyö. Miksi ei hankkisi uusia esineitä jos omistaa sisustusblogin? Kai niistä jotain rahaakin saa vaikka käytettyjä onkin.<br />
  <br />
  Mun mielestä ei olisi tarvinnut antaa (todella asiallista ja rakentavaa) palautetta alkuperäiselle kommentoijalle, jonka erittäin epäasiallinen kommentti lapsesta oli loukkaava ja täysin tuulesta temmattu.

 42. Seuraan aktiivisti, mutta en ole tainnut ennen kommentoida. Nyt on kuitenkin ehkäpä pakko kertoa millainen kuva minulle on jäänyt tuosta asiasta josta palautetta sait. Mielestäni blogissasi on menty erittäin paljon parempaan suuntaan uuden tavaran hankkimisen suhteen. Esimerkiksi tuo vaate- ja asustemääräsi on ihailtavan pieni. Kun panostaa laatuun, ei tarvitse määrällisesti niin paljon. Kuinka moni pystyy samaan? Kuinka monella kaapit pursuille halpoja rytkyjä joista osa on tuskin koskaan päätynyt päälle? Myöskin teidän sisustuksessa näyttää nyt olevan paljon ajattomia ja helposti yhdisteltäviä huonekaluja joista varmaan iso osa on tullutkin jäädäkseen. Ja hyvähän se on laittaa kiertoon sen väriset kamat joita ei enää itse käytä, sensijaan että ne jemmaisi kaappiin. Rahankäyttö on jokaisen oma asia. Koti on minullekin tärkeä ja siihen olen valmis panostamaan. Esim. minulle tuttavan yli 20 tonnin auto tuntuu järkyttävän kalliilta enkä ikinä laittaisi sellaista summaa autoon.

 43. Miia, blogisi kautta minä vanha nainen olen alkanut miettiä kuluttamista aivan eri tavalla kuin ennen. Sinä mietit ostoksiasi. Jos ei onnitstu tuote palautetaan tai myydään. Toisin kuin minä joka jätin sen varastoon tai heitin pois. Ostin ennen aivan sokkona mielitekojen mukaan. Olen puhunut monelle tästä oivalluksesta jolla olen saanut myytyä tuotteitani pienellä hinnalla tuottaen samalla jollekkin toiselle iloa hankinnasta. <br />
  Tykkään myös positiivisuudestasi. Olisi kiva jos meilläkin kävisi joku Miia pistämässä vaikka vaan yhden nurkan välillä kuntoon. <br />
  Oikein iloista kevään odottelua,<br />
  Martta

 44. Ihania olette! &hearts; &hearts; &hearts; teidän jättämät ymmärtäväiset kommentit ovat kuin lääkettä sairaalle sydämelle. &hearts; &hearts; &hearts; Olen niin pitkään saanut kurjaa kommenttia päivittäin ja pitänyt kaiken sisälläni että helpotus on sanoin kuvaamattoman suuri, kun tämän postauksen Satu-nimimerkille tein. Ja teidän asennoituminen höpöhöpö-blogiini tuo minulle voimaa jaksaa ja myös ymmärrystä sen suhteen etten ole ihan yksin ajatuksineni. 🙂 kaunis kiitos siis jokaiselle jotka olette minulle positiivista, kannustavaa ja lohdullista kommenttia jättäneet! &hearts; &hearts; &hearts;

 45. Tsemppiä Miia ja jätä negatiiviset kommentoinnit omaan arvoonsa! Itse olen kokenut pahaa mieltä negatiivisesta kirjoittelusta juurikin tässä lähiaikoina ja ymmärrän ettei ole helppoa unohtaa sanomiset jotka satuttaa mutta minäkin sain paljon tsemppiä ystäviltä joten se kyllä auttaa kun huomaa ettei kaikki ihmiset ole ilkeitä. Jotkut ovat vaan niin kateellisia ja katkeria ihmisiä, ketkä minkäkin syyn takia ja haluavat sen purkaa niihin ihmisiin joilla elämä tuntuu olevan järjestyksessä. Voimia jatkoon, on meitäki jotka saa sinulta hyviä vinkkejä ja ideoita sisustamiseen &hearts;

 46. Huoh, olipa turhamaisista asioista sinulle komentoitu… Pää pystyyn vain!<br />
  Itse olen seurannut blogiasi reilun vuoden ja blogissasi on paljon hyvää! Ainut pikku miinus minkä osaisin kriitiksi antaa, on se että postaukset ovat todella samanlaisia ja etenkin se, että kuvat (vaikka hienosti otettuja onkin) ovat samoista kohteista joka postauksen yhteydessä. Jotain uusia kuvakulmia tai vastaavaa siis kaipailisin! 🙂

 47. Luin vain tämän postauksen. Kommentoin tässä vain tähän postaukseen ja jonkun (Satun?) kommentteihin, jotka olit poiminut tekstin pohjaksi. En ole lukenut yllä olevaa kommenttiketjua.<br />
  <br />
  Olen ihan ällikällä löyty siitä minkälainen viha, ärsytys ja kateellisuus ihmisten kommenteista huokuu! Karmeaa kuinka ihmiset haluavat haastaa ja ärsyttää sinua. On hienoa että teet kodillasi ihan täsmälleen mitä haluat, ihan sama onko jollakulla muulla blogaajalla sama huonekalu vai ei. Sisustaminen on yksi luovuuden ilmentymä, kuten niin monet muutkin asiat eleämässä ja siten taidetta. Kenelläkään ei ole oikeutta tulla sanomaan mitä saat tehdä kodissasi. Pidä jatkossakin hauskaa ja tee mitä haluat! Kotisi on kaunis, koska se on sellainen kuin sinä haluat! Haters Gonna Hate, kuten sanotaan. Annetaan vihaajien olla ja keskitytään siihen mistä tykätään! 🙂 Voimia ja parhautta!

 48. Luin myös kaikki saamasi palautteet tähän kirjoitukseen, ja olen samaa mieltä. Siis, en pysty ymmärtämään mikä juuri sinun blogissasi on niin ärsyttävää, että saat päivittäin paskaa niskaan, ja vahingoniloa kun yksityiselämässäsi tapahtui jotain vähemmän mukavaa. Saako muut bloggarit paljon &quot;ivapostia &quot; vai saatko vain sinä täyslaidallisen? Olen oikesti usein miettinyt tätä, että miksi juuri sinä saat kurat niskaan, enkä ymmärrä, miten joku toinen on niin pirun suosittu ja kaikkien ihailema, vai eikö he vain julkaise niitä vähemmän mairittelevia palautteita? Voimia sinulle ja toivottavasti jaksat pysyä positiivisena etkä katkeroidu.<br />
  T:Tiina

 49. Kiitos vielä kertaalleen teille jokaiselle ihanalle ihmiselle tsemppaavista ja ymmärtäväisistä kommenteistanne! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;<br />
  <br />
  Kaunis kiitos virtuaalisen halauksen saattelemana: <br />
  <br />
  JenniKaro, &quot;Lukija edelleen&quot;, Mari, Tyttönen, Sanna, Sirpa, Mervi, Virpi, Irina, Maria.R, Laura, Meän Satu, SatuS, Satu M, Inkeri, Kati, JohannaL, Heli, vallu, Lilja, Aamu, &quot;En ainakaan tuomitseva&quot;, &quot;Oikeuden puolustaja&quot;, karolinaaa, &quot;Anonyymi&quot;, lanttuleikkuri, may, Lissu, Pirkko, Teija N, Eeva L, idae, Mallu, Tanja, Vanilja, &quot;tyylikästä&quot;, ellu, Kivita, Heli, Jenna, Pinn, Tuuli, Suvi, Sanna, Juliet, leena, Martta, Mari, Outi, &quot;ensimmäistä kertaa blogissa vieraileva&quot; ja Tiina! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *