Yrttipuutarhani

Keväisen sisustuksen osalta pyrin siihen, että yhdistetyssä avokeittiö-olohuone osiossa olisi korkeintaan kaksi katseenvangitsijaa. Toinen niistä on tämä keittiön puolella oleva yrttipuutarhani, joka hurjaa vauhtia alkaa olemaan valmis. 🙂

pIMG_1294.jpg

Neliskanttisen ruokapöydän käänsin viistottain jo jokin aika sitten ja minusta se on tosi kiva näin. Se myötäilee nyt eteisestä olohuoneeseen kulkevaa vinoa seinää ja on huomattavasti mielenkiintoisemman näköinenkin. 🙂

pIMG_1301.jpg

Yrttejä löytyy yhteensä kymmennen kappaletta – basilikaa, timjamia, oreganoa sekä herneenversoa. Yrttiruukkuina on Eva Solon tekojuurelliset kasteluruukut sekä Uashmaman S-kokoiset paperipussukat. Uashmaman pussukoissa olevat yrtit olen kietaissut väljästi hedelmäpussin sisään, jotta kasteluvesi ei tule Uashmamasta läpi. Yrtit eivät ihan yhtä vehreästi kasva näissä paperipussukoissa kuin Eva Soloissa ja tarkoituksenani onkin jatkaa Evojen keräilyä. Kahden ruukun vuosivauhdilla olen tähän asti niitä ostellut ja tätä perinnettä mukaillen meinaan ostaa tänä vuonna kaksi lisää. 🙂

pIMG_1303.jpg

Stockmannilta heräteostoksena ostamani Sagaformin maustemylly sijaitsee nyt seinähyllyllä toistaiseksi. Laitoin sen sisään suolaa ja pakko on sen verran hehkuttaa tätä myllyä, että se päihittää Muuton maustemyllyt mennen tullen. Muuton myllyt ovat olleet ihan ok, mutta täyttäminen on hankalaa ja myllyt ovat alkaneet jumittaa vaivausvaiheessa. Tämä Sagaformin mylly on helppo täyttää, karkeutta voi säätää ilman että osat lentelee ja myllyn koneisto on tässä huomattavasti parempi kuin Muuton myllyissä. <3

pIMG_1304.jpg

pIMG_1300.jpg

Puinen Aappa roikkuu nyt yrttipuutarhassani. Idea tuli tytöltä ja onhan tuo aika veikeä kaveri missä tahansa roikkumassa. 😀

pIMG_1297.jpg

pIMG_1309.jpg

Ostin kauppareissun yhteydessä kaksi kimppua valkoisia ruusuja, joista toisen laitoin Eva Solon kahvipannuun ja ruokapöydälle. Minulla kun on vain yksi oikea maljakko, toimii Eva Solon Cafe Solo-pannun lasiosa välillä myös maljakkona. 

pIMG_1308.jpg

Koiralla on pitkästä lääkekuurista johtuen vatsa ollut sekaisin jo pitkään ja ihana Hanna Korvelan mattoni otti osumaa. Matto on nyt odottamassa pesemistä kylpyhuoneessa ja yritän viikonlopun aikana saada sen putsattua. Onneksi matto on 160x160cm kokoinen neliö, joten mahdun näpsäkästi putsaamaan sen pyykinkuivaustelineen päällä suihkuttelemalla. Siinä se saa samaan syssyyn myös kuivaa ja toivon että saan viimeistään maanantaina maton takaisin lattialle. 

pIMG_1302.jpg

pIMG_1295.jpg

Tälläinen on minun kaunis katseenvangitsija seinäni. <3 <3 Muutoin vähäeleisessä sisustuksessa tämä seinä luo kodikkuutta ja ihanaa tunnelmaa. Ja sanomattakin taitaa olla selvää että ruokapöydän ääressä istuessa yrttien tuoksu leijailee ihanasti nenukkaan. <3 <3 <3

Se olisi sitten perjantai ja viikonlopun aika…. 🙂

26 kommenttia “Yrttipuutarhani

 1. Todella todella kaunista! Silmä lepää ja rakastun aina vaan enemmän ja enemmän kotiisi ja sisustusmakuusi!! 🙂 Puunväri ja valkoinen sopii niin loistavasti yhteen, i love it! Ja roikkuuko pöydän päällä uusi valaisin, kokonaan valkoisena? 😉

  1. Maikki: ihan muutaman tammisen pikkujutun lisäämisellä parkettikin alkaa näyttää kivemmalta. 🙂 pöydän päällä on se samainen Artekin valkomessinkinen A110 lamppu jonka loppusyksystä ostin. 🙂 messinkinen alarengas ei juurikaan näy silloin kun valo on päällä. 🙂

  1. Elina: on juuri ne. Pesin keittiön verhot käsinpesuohjelmalla tuossa ennen joulua ja ne kutistui pituudesta 10cm. Entiset ylipitkät verhot ylettää nyt just ja just lattiaan, kävi hyvä tuuri siis. 🙂

 2. Kivan näköinen yrttipuutarha 🙂 olen miettynyt Eva Solon ruukun ostamista, säilyykö yrtit hyvin siinä? 🙂

  1. Jenni: Eva Solon ruukut on loistavia. 🙂 niissä pysyy yrtit hyvänä jopa kuukausia. Viime keväänä ostamani yrtit kestivät hengissä yli kaksi kuukautta. 🙂 toissa vuonna ne kestivät helmikuun lopusta syyskuun alkuu, joten voin todellakin suositella Eva Soloja. 😀

 3. Ihana puutarha!! Mutta missä se ihana matto?? Kokeiles sitä pöydän alle viistoon tietty kans. Vois näyttää kivalta ja tois &quot;pehmeyttä&quot; 🙂

  1. BloginSeuraaja: mattoon oksennettiin koiran toimesta ja odottaa kylpyhuoneessa pesuoperaatiota. Vinottain se ehti olemaan vajaan viikon verran tuossa pöydän alla, ennenkuin tuli oksuvahinko. Se on tosi kiva niin. 🙂

 4. Olen jo pitkään pohtinut että hommaanko pari tuommoista ja nyt päätin että kai se on hommattava 🙂 Blogiasi seurattuani sinulla on ollut nuista positiivistä palautetta jo useammalla kertaa. Itsellä on harmittanut kun basilika kuolee alta aika yksikön jos sitä yrittää kasvatella siinä kaupan ruukussa. Otatko muuten sen muovilokeron pois ja istutatko sen miten tuohon ruukkuun? Lisäätkö jotakin multaa vielä vai?

  1. moonangel: Itse olen ollut äärettömän tyytyväinenEvan yrttiruukkuihin. Olen tosi huono kasvien ja kukkien kanssa ja ne aina kupsahtavat parin viikon sisällä, vaikka olisivat kuinka kestävää ja helppohoitoista lajiketta. Myrttikin on kuivunut ohjeiden mukaisesta hoitamisestani huolimatta niin pahasti että se on entinen. Evan ruukuissa ei tartte muuta muistaa kuin että alaosassa on koko ajan vettä. Riippuen vuodenajasta ja aurinkoisuudesta, voi olla että kerta viikkoon kastelukin riittää. Basilika imee enemmän vettä kuin minun muut yrttilajikkeeni, mutta se rehottaa aina pisimpään ja kasvaa eniten. <br />
   <br />
   Itse leikkaan sen muovisen istutusruukun halki ja otan kokonaan pois. Toisinsanoen nostan yrtin multapaakkuineen Evan ruukkuun ja that´s it. 🙂 Evan ruukussa esivalmisteluna pitää pujotella valkoiset langat isoiksi roikkuviksi silmukoiksi yläruukun pohjan rei´stä. Ne toimivat juurina, jonka kautta yrtti imee itseensä vettä tasaisesti. Näin yrtti pysyy oikeassa kosteudessa eikä itse tarvitse arpoa onko kastellut tarpeeksi vai liikaa. 😀 Mitään multaa tai ravinteita en lisäile, pelkkä yrtti multineen riittää ja veden lisäys sinne alaosaan ruukkua. 🙂

  2. Kiitos vastauksesta 🙂 Lähti yksi tuommoinen 11cm ruukku tilaukseen, jos se toimii myös meillä niin sitten voisi hommata muutaman lisää 🙂 Jostain syystä minullakin meinaa unohtua tuo kastelu 😉 Onneksi meillä asustaa vain Bonsai ja muutama orkkidea joiden kohdalla ei haittaa vaikka ei muistaisi niin useasti kastella 😀

  3. moonangel: Minullakin on 11cm kokoisia ruukkuja, ne sopii tosi hyvin yrteille. 🙂 Minä en ole onnistunut Bonsaitakaan pitämään elossa, kaksi olen omistanut joskus ja molemmat meni kasvien taivaaseen. 😀 Orkideasta nyt ei tartte edes mainita, just heitin viimeisen risuoksaksi muuttuneen orkideani roskikseen. 😀

 5. Nyt on kyllä todella kauniin, tasapainoisen ja selkeän näköinen tuo ruokailunurkkaus! Pöytä sopii hirveän hienosti noin vinottain. Ja kuule, minä tykkään tuosta enemmän noin ilman mitään mattoa..<br />
  Ja sitten on pakko tunnustaa, että olen tähän asti sivuuttanut nuo EvaSolo- ruukut kiinnostumatta niistä yhtään, mutta nyt alkoi hiipiä salakavalasti hirveä mielenkiinto kokeilla edes yhtä. Sulla taitaa vaan olla valoisampi paikka yrteillä kuin mun keittiön ikkuna (pohjoiseen). Pitääkö yrtti oikein istuttaa mullan kanssa purkkiin vai tökätäänkö vain siinä pienessä ostopurkissaan?

  1. Rosavilla: Tuo vinottainen asettelu on tosi kiva, tulee ihan mieleen joku kaunis kahvila. :)<br />
   <br />
   Itsekin tykkään matottomuudesta, mutta maton kanssakin tuo pöytäryhmä toimii kivasti. :)<br />
   <br />
   Suosittelen kokeilemaan yhtä ruukkua ja jos olet tyytyväinen niin alat keräilemään niitä minun kanssa. 🙂 Vaikka ruukku on melko hinnakas, on ne maksaneet itsensä takaisin pitämällä yrttini hengissä ja varsinkin basilikat ovat aina kasvaneet ja tehneet lisää uusia lehtiä, joita voi ruokaan sitten sujautella. Kaunista ja maistuvaa hyötysisustamista. :)<br />
   <br />
   Yrttiä ei tarvitse erikseen istutella, jos laitat niihin kaupan valmisyrttejä kuten minä. Ruukuissa voi kasvattaa myös siemenistä alkaen, jolloin kannattaa aluksi laittaa elmukelmua pariksi päiväksi ruukun pinnalle (katsoin ohjeen yrttien kasvatus sivustolta). Kaupan yrteistä leikkaan sen muoviruukun halki ja nappaan kokonaan pois. Multamöntti ei leviä Evan ruukussa, vaikka onkin pienempi kuin itse ruukku. 🙂

 6. Yrtit toimii kyllä kauniina katseenvangitsijana! &hearts; Mä oon pari kertaa yrittäny pitää pientä yrttipuutarhaa, mut mulla on viimestään parissa viikossa kaikki nuukahtanu.. Noi yrttiruukut on varmasti viisas hankinta, täytyy laittaa hankintalistalle!

  1. Heli: Yrttiruukut ovat kyllä olleet minun pelastukseni. Suosittelen kokeilemaan Eva Solon 11cm kokoista yrttiruukkua (maksaa paikasta riippuen 32-35e). Lupaan ettet tule pettymään. 🙂

 7. Hei, missä ruokapöydän tuolien istuintyynyt on, etkös ostanut ne Luhdan tyynyt niihin, vai muistanko väärin? Jotenkin pisti heti silmään, ettei oo tyynyjä, minusta tuolit kaipaa niitä 🙂

  1. saparo: Sitä pitäisi kysyä pikkuneitiltä joka iloisesti pelleili tänään ruoan kanssa! 😀 Nyt naurattaa jo mutta päivällä ei kyllä huvittanut yhtään. Tyttö nimittäin syötti koiraa omasta lautasestaan kun minulla silmä vältti ja toinen tyynyistä on nyt tomaattikastikkeessa. Yksi pehmuste olisi kuvissa näyttänyt typerältä niin otin senkin sitten pois tuolilta. 🙂 Viikonloppuna on siis tiedossa kunnon pyykkäystä, pestävänä on nimittäin oksennettu matto ja tomaattinen istuintyyny sekä muu pyykki. 😀

  2. Kuulostaa todella tutulta 😀 lasten ansiosta meidänkin ruokapöydän tuolien pehmusteet odottaa parhaillaan kodinhoitohuoneessa pesuun pääsemistä :D<br />
   Toivottavasti tomaatti lähtee pois, se on välillä hankala saada lähtemään irti :/

  3. saparo: En saanut tomaattitahraa puhtaaksi ja istuintyynyyn jäi tosi inhottavan näköinen läntti. Se on vielä reunassa joten päällisen kääntäminen ei vie ongelmaa pois. :/ Yritän valkaisevalla Vanishilla vielä kerran liottaa pehmustetta, jos tomskutahra vaikka vähän vaalenisi.

 8. Koiralle rapsutuksia ja pikaisia paranemisia &hearts;3 Ei ole kivoja nuo pitkittyvät lääkekuurit 🙁 Täällä kissa voi jo hyvin ja on onneksi tervehtynyt 🙂

  1. R: Nyt on tabletti-kuuri loppu, mutta korvatippoja joudun aamuin illoin antamaan vielä viikon kaksi. Sen jälkeen on kontrolli ja toivottavasti ei tarvita enempää lääkkeitä näihin vaivoihin. Onneksi sinun kisuli voi hyvin, kamala säikähdys se olikin. &hearts; &hearts; &hearts;

 9. Heippa! Tuli tässä mieleen, että sinähän osaat kertoa sekä tuon Hayn tuolin että Victoria Ghostin istuinmukavuudesta ruokapöydän tuolina! Me ollaan mietitty Victoria Ghosteja mutta alkoi mietityttämään onko ne tarpeeksi mukavat jos on vähänkään pidempi ruokailu. Ja sit oon miettinyt samaa Hayn tuoleista. Tuolien vaihto ei oo vielä ajankohtainen, mutta olis kiva jo tietää mihin alkaisi panostamaan. Nykyiset on niin mukavat istua, mutta raskaat ja jo vähän kärsineen näköiset.. Mikä on siis sinun mielipide näistä tuoleista? 🙂 Mukavaa viikonloppua täältä sinne 🙂

  1. J: Minusta molemmat on mukavia, mutta jos joutuisin valitsemaan niin Victoria Ghost on kyllä parempi. Siinä istuu pitempään mukavasti, Hayn Heessä alkaa ritilät painamaan peffaa ja lapaluun kohtaa jos tuntia pitempään istuu yhteen soittoon. :)<br />
   <br />
   Molemmat tuolit on kauniita ja kivoja. Itse tykkään edelleen myös Victoria Ghostien ulkonäöstä, vaikka omat tuolini vaihdoinkin näihin Hayn Hee-tuoleihin. Heet on paremmat meidän sisustukseen, mutta Victorioissakaan ei mitään vikaa ole. Tosi vaikean valinnan eteen kyllä joudut kun H-hetki tuolien vaihdolle koittaa. :)<br />
   <br />
   Ihanaa viikon jatkoa! &hearts; &hearts; &hearts;

 10. Moikka!<br />
  <br />
  Aivan ihana yrttiseinä &hearts; Olen pitkään harkinnut samaa mutta onnettomana viherpeukalona olisi se vain kasvien hukkaa :)<br />
  Mutta miten ihmeessä te kaikki 3 mahdutte syömään tuossa ruokapöydän ääressä? Ihailtavaa minimaalisuutta kodissasi on muutenkin. Tsemppiä blogiin!

  1. Bambi: Tämä seinä on minun ylpeydenaiheeni. 🙂 Tykkään siitä tosi paljon ja seinä onkin nyt kodin lempinurkkani. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Pöytä on 80x80cm ja tässä mahtuu syömään oikein hyvin. Kaksi mahtuu leveästi ja neljä sopivasti. Meillä pöydälle katetaan vain astiat, lasit, ruokailuvälineet ja ehkä kukkamaljakko tai kynttilöitä, tarjoilujutut ovat erikseen keittiön tasolla.. :)<br />
   <br />
   Ihanaa päivän jatkoa ja kevään odotusta! &hearts; &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *