Astiasarja vaihtoon – hakusessa vitivalkoinen ja simppeli astiasto

Aloitin Villeroy & Bochin New Wave-sarjan astioiden keräämisen neljä vuotta sitten ja kokoelmani on varsin kattava. Astiat ovat muotoilultaan todella kauniita ja laatu on erinomainen, mutta tulin silti siihen päätökseen että kaipaan simppelimpää astiastoa. Etsinnässä onkin ollut jo syyskuun alusta saakka todella virtaviivaisesti (lue tylsästi :D) muotoiltu ja väriltään mahdollisimman valkoinen astiasarja. Ikea ja Anttilan Anno-sarja kun lasketaan pois, ei jäljelle jää montaakaan vitivalkoista vaihtoehtoa. Vaatimuksenani kun on edellämainittujen lisäksi myös hyvä pinnoitus, joka ei naarmuunnu liian helposti. Paras mitä olen tähän mennessä löytänyt on Casa Stockmannin astiasarja*, jossa kaikki muut osat ovat etsimäni mukaisia paitsi kahvikupit.

casa-astiat.jpg

Tutullani on kyseiset astiat olleet jo pari vuotta ja jopa kulhot ovat päivittäisestä käytöstä huolimatta naarmuttomia. Tämä on todella poikkeuksellista kun ottaa huomioon että asiat ovat erittäin edullisia. Kävin kylässä hypistelemässä näitä ja tykästyin kovasti näiden ulkonäköön oikeissa kotiolosuhteissa (kaupassa kilometrien mittaiset astiahyllyt näyttävät aina yhtä tylsältä). Tein pienen pikavisiitin Stockmannille ja tilasin nettikaupasta kaksi leipälautaseksi sopivaa matalaa lautasta*, kaksi pastalautasta* ja kaksi kulhoa*. Näillä pääsen hyvin alkuun astianvaihtorumbassani ja voin omakohtaisesti varmistua astioiden laadusta ja ulkonäön sopivuudesta ennen New Wave-sarjani kirppismyyntiä. 🙂

muutastiat.jpg

Arabian Koko-sarja on muotoilultaan aika lähellä sitä mitä haluaisin, varsinkin 0,33dl vetoisen M-kokoisen laakean kahvikupin* osalta, mutta värisävy on liian kermainen. Sama väriongelma on myös Marimekon Oiva-sarjan teekannussa*, söpössä Tonkka-kaatimessa* sekä täydellisen muotoisessa Oivan 2,5 dl kupissa*. Villeroy & Bochin Artesano-sarjassa on muutamia kauniita osia, kuten kollaasiin poimimani korkillinen Original-kaadin*, mutta tätä sarjaa en ole nähnyt koskaan livenä enkä siis tiedä millainen on valkoisen sävy. Miksi ihmeessä laatuposliini tuntuu aina olevan kermaan vivahtavaa… Arabian 24 ja Teema ovat hyvä esimerkki kauniista muotoilusta väärässä valkoisen sävyssä.

Casa Stockmannin lautasista ja kulhoista nyt sitten aloitan, ne ovat nimittäin riittävän valkoiset ja oletettavasti tismalleen samaa valkoisen sävyä kuin meidän ruokapöytäkin. Kahvikuppien osalta en ole löytänyt mitään sopivaa, sillä muoto ja väri ei ole täsmännyt missään merkissä vielä toistaiseksi. Marimekon Oiva-sarjasta olen alkanut haaveilemaan kannujen ja kuppien osalta, se on niin suloinen ja sopivan mummolamainenkin. 🙂 Mutta hieman kellertävän värisävyn vuoksi taidan jättää haaveluistani huolimatta sen sarjan rauhaan, höh. Olisiko kenelläkään vinkkailla minulle laakean muotoisesta simppelikorvaisesta vitivalkoisesta kahvikupista? Vetoisuus tulisi olla vähintään 2,5dl. 🙂

(Kuvat: Stockmann.com. Postaus sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä)

33 kommenttia “Astiasarja vaihtoon – hakusessa vitivalkoinen ja simppeli astiasto

  1. Krisse: Tuon sarjan kupit ja kaatimet on tosi kivoja. Näyttävät ihan Arabian Kokoilta ainakin tuossa alemman kommentin linkissä. Kiitos vinkistä, pitääkin tutustua niihin paremmin. 🙂

  2. Gran Cru on luuposliinia. Joka on todella valkoista ja kestävää posliinia. Käsittääkseni Arabialla ei ole yhtään astiastoa tuotannossa joka olisi luuposliinia.

  3. Puhelimella kommentointi on todella työlästä…Rosendahlin sarja on minun silmääni aavistuksen hotelli/ ravintolamainen, mutta juuri sellainen yksinkertainen, jota jaksaa katsella pitempäänkin ja jota voi täydentää muilla sarjoilla. Minulla ei valitettavasti ole tästä astiasarjasta omakohtaista kokemusta, koska omaan makuuni on lähinnä taika-sarja ja muut värikkäämmät astiat :-)<br />
   <br />
   Onko Villeroyn sarja ollut hintansa väärti laadultaan?

 1. Marimekon Oiva-sarja on lähes vitivalkoinen. Se on paljon valkoisempi kuin Arabian astiat. Itselläni on muutama osa ja olen yhdistänyt ne Ikean 365-sarjan puhtaanvalkoisiin astioihin. Hyvin sopivat yhteen. Oivaa jos haaveilet niin voit niitä osia hankkia casa stokmannin lautasien kanssa yhdistettäväksi.

  1. Oiva on oiva: Itse katselin Oivaa Sokoksella ja Stockmannilla ja molemmissa ne näyttivät sellaisilta Arabian Koko-sarjan sävyisiltä eli hieman kermaisilta. Eivät onneksi niin paljon kellertäneet kuin Arabian Teemat. Onkohan myymälävalaistuksella ollut näppinsä pelissä??? Täytyykin katsoa niitä vielä uudelleen kun käyn seuraavan kerran jommassa kummassa liikkeessä. Ikean 365-sarja on kyllä vitivalkoinen, sen valkoisempaa astiasarjaa saa hakea. 🙂

  2. Arabia ja Iittala valmistaa kaikki valkoiset astiansa samalla värillä, jotta eri sarjojen valkoisia astioita voisi käyttää yhdessä. Väri on hieman ruskeaan taittava valkoinen. Marimekon astiat tehdään myös sillä täysin samalla valkoisen sävyllä kuin Arabian ja Iittalan. Eli Oiva-sarjan valkoinen on ihan yhtä rusehtava/kellertävä valkoinen kuin esim. Teeman ja Kokon.<br />
   <br />
   Ruotsalaisen Röstrandin astioiden valkoinen on huomattavasti sinertävämpi/harmaampi kuin Arabian. Iittalan verkkokaupasta ja Stockalta löytyy jotain Röstrandin tuotteita. Netistä tietysti sitten enemmän.

  1. E: Teema on liian kermainen. Se on aavistuksen lämpimämmän sävyinen kuin nykyiset New Wavet, jotka nekään eivät ole ihan vitivalkoisia. Malli olisi Teemassa kyllä täydellinen ja helposti kaiken kanssa yhdisteltävä. 🙂

 2. Mulla on noi Casan kulhot missä on tuo erikoinen reuna ja pakko sanoa, että saavat tosi helposti kolhuja! 🙁

 3. Entäpä Arabian Lumi? Vai haetkohan vielä selkeämpää linjaa? Väri on mielestäni puhtaan valkoinen! 🙂

 4. Hei! Onko sinulla kokemuksia Ikean 365 sarjan astioista? Onko huonolaatuisia tai helposti naarmuuntuvia tms kun olit ne poistanut jo vaihtoehdoista?

 5. Marimekon astioissa on laatu ollut pienoinen pettymys. Värit kyllä pysyy pesusta pesuun, mutta astiat naarmuuntuu herkästi ikävän harmaiksi sisältä. Huomaa erityisesti kaakaokupeista,jälkiruokakupeista,salaattikulhosta..

 6. New wave on lempparini ja keräilenki niitä pikkuhiljaa, mutta harmittaa vaan juurikin se väri, kaukana valkoisesta :/

 7. Meinasin heti mainostaa omia astioitamme, eli sekalaista miksausta KoKoa ja 24H:aa, äh mutta huomasin että haluat puhtaamman valkoiset. Itseäni ei ole luonnonvalkoisuuteen taittuminen haitannut, vaikka meilläkin puhtaan valkoinen sisustus pitkälti on, mutta ymmärrän jos ne eivät miellytä 🙂

 8. Pentikin Anis- sarjan kahvikupit ovat puhtaamman valkoisia mitä Iittalan Teema. Muoto on simppeli ja pinnoitus on huippuluokkaa. Lisäksi se vielä, että ne valmistetaan Suomessa, toisinkuin esim Iittala!!

 9. Casaa on minullakin nuo samat kulhot sekä isot mukit. Ovat kyllä neljän vuoden jälkeenkin täydellisen naarmuttomia, vaikka joka päivä käytetään, mutta kolhiintuneet mielestäni liian helposti. Harmi!

 10. Oletko tutustunut Arabian Oma -sarjaan? Mielestäni sarjan astioissa on kaunis muotoilu. En ole kyllä varma, onko Omaa laajamittaisesti myynnissä, tehtaanmyymälässä olen kyllä nähnyt. 🙂

  1. Pentikin ego? Vai tarkoitatko arabian (iittalan) egoa. Sitä nimittäin meinasin itsekin ehdottaa. Äärimmäisen kauniit (ja ainakin minun silmääni vitivalkoiset ;)) kahvikupit, joissa on kuitenkin särmää ja ideaa.

 11. Valkoista teemaa olisin täälläkin ehdotettaisiin. Todella tylsä mutta serveteillä saa aina uuden ilmeen kattaukselle. Menee arkeen ja juhlaan eikä ole niin mahdottoman kallis, jos sattuu kuppi menemään rikki niin raaskii ostaa uuden. Itse pidän myös siitä että on vaikka millaista tarjoiluastiaa, kulhoa yms….. 🙂

 12. Itse olen myös haaveillut tuosta Marimekon Oiva-teekannusta jo jonkun aikaa, en ole kyllä vielä uskaltautunut mihinkään kauppaan sitä ihailemaan luonnossa.

 13. Siis onko kaiken pakko olla just samaa sävyä ja valkosta?????ihan tyhmää, pidä nyt vaan ne New wavet vai mitkä ihmeet lieneekään kun et kuitenkaan ole tyytyväinen mihinkään

 14. Mä suosittelisin kans Teemaa, ja vaikka sen väri nyt häiritsis niin voin vakuttaa että noista kahdesta – pöydästä ja astiasta – se on se joka kestää paremmin aikaa. Muotoilukin on aika taattua tavaraa.

 15. Kiitos teille jokaiselle vinkkaajalle. 🙂 Loistavia ehdotuksia on tullut ja nyt alan googlaamaan näitä vaihtoehtoja. 🙂

 16. Hei, siirrä astiahankintaa ja päivitä muita kodin muita kohtia, kuten valokatkaisimet ja pistorasiat, jotka kellertää ja vaatii akuutimmin uudistusta. Jossain vaiheessa myös listaremppa voisi olla paikallaan ja oviremppa myös. Kotisi sisustus on nyt mennyt parempaan suuntaan puunvärin tultua kuvioihin. Aiemmin oli liian valkoista.

 17. Päädyin lopulta siihen ratkaisuun, että yhdistelen Oivaa ja Kokoa keskenään. Säästän muutaman osan myös New Wave-astioistani ja näiden kolmen astiasarjan yhdistelmällä saan rakennettua kivan ja toimivan setin meidän kotiin ja tarpeisiin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *