Eka askel otettu, Oiva-lautaset ostettu :)

Jes! ūüôā Sain t√§n√§√§n tehty√§ joitakin p√§√§t√∂ksi√§ astioiden suhteen ja kannoinkin kotiin nelj√§ Marimekon Oiva-lautasta. Ja koska olen heikkona yrttiruukkuihin, sorruin shoppaamaan my√∂s Sagaformin tammisen yrttiruukun, joka onneksi l√∂ytyi alelaarista edullisesti. ūüėÄ

iIMG_1535.jpg

Py√∂re√§n Oiva-lautasen halkaisija on 20cm ja ne ovat loistavan kokoiset leip√§lautasiksi. Leip√§lautasen virkaa meill√§ toimitti ennen New Waven neli√∂nmuotoiset 24x24cm lautaset, joita oli 8kpl eli aivan liikaa meid√§n tarpeisiin. Nelj√§n hengen astiasarjalla tulemme p√§rj√§√§m√§√§n jatkossa oikein hyvin, ja tuleepahan pesty√§ astioita nopeammalla vauhdilla, kun ei ole ylim√§√§r√§isi√§ kappaleita kaapissa hy√∂dynnett√§v√§n√§. ūüôā

iIMG_1544.jpg

iIMG_1536.jpg

Marimekon Oiva-sarja on tismalleen samaa s√§vy√§ kuin V&B:n New Wave. Kuvassa vertauksen vuoksi Oiva-lautaset ja New Wave-kahvikuppi. Alunperin minun piti vaihtaa New Wave-sarjani kokonaan toisenlaiseen, mutta saatan sittenkin s√§√§st√§√§ itselleni puolet olemassa olevista kahvikupeistani, eli 4kpl. ūüôā

iIMG_1559.jpg

iIMG_1557.jpg

Yrttej√§, yrttej√§, yrttej√§… Uusi Sagaformin ruukkuni istuu muiden yrttisysteemieni joukkoon vallan mainosti. ūüôā

iIMG_1575.jpg

iIMG_1563.jpg

Nyt olen yhden askeleen edemp√§n√§ astiahankinnoissani. T√§t√§ pit√§√§ melkein nyt juhlistaa, sen verran hitaanpuoleista ¬†ja takkuavaa on ollut p√§√§t√∂ksentekoni t√§m√§n asian suhteen, hihii. ūüėĬ†

Kivaa iltaa kaikille! <3

22 kommenttia “Eka askel otettu, Oiva-lautaset ostettu :)

 1. Vaikken olekkaan astiapähkäilypostauksiisi kommentoinut, niin kyllä ne on jokainen luettu :D<br />
  Tuo marimekon sarja on kyllä mukavan oloinen ja ainakin mun mielestä sopii ihan älyttömän hyvin noiden kuppien kanssa, jos/kun ovat samaa sävyä! <br />
  Ja tuo yrttiruukku on mahtava ja tuo kivasti s√§vy√§ muuten niin vaaleaaseen sisutukseen, tykk√§√§n! ūüôā

  1. JereVii: Oivassa on muutamia aivan ihania osia, kuten n√§m√§ tavanomaiset peruslautaset ja kolmen desin laakeat kupit, sek√§ ne ihanat kannut, pannut ja kaatimet. &hearts; &hearts; Kuppeja ajattelin s√§√§st√§√§ nelj√§, voi sitten fiiliksen mukaan yhdistell√§ lautasia ja kuppeja kesken√§√§n. V√§ris√§vy natsaa NewWavessa ja Oivassa niin hyvin yhteen, ett√§ ne on melkein kuin samaa sarjaa. ūüôā

 2. Oletko ollenkaan ajatellut juhlia ym…vierailuja vai onko sulla niin pieni yst√§v√§piiri/suku et tulet p√§rj√§√§m√§√§n 4 :ll√§??????????

  1. ulla: Olen ajatellut ja p√§√§tin ett√§ en ajattele asiaa. ūüôā En aio varata kaappeihini vierasvaraa ollenkaan. Hyvin hyvin harvoin meill√§ on samanaikaisesti yli nelj√§√§ aikuista kahvittelemassa, joten perusastioillani p√§rj√§t√§√§n my√∂s siskojen ja yst√§vien tullessa kyl√§ilem√§√§n. Juhliakaan en usein j√§rjest√§ (edes vuosittain), mutta jos j√§rjest√§n niin vuokraan tarvittaessa astiat tai sitten k√§yt√§n kertiksi√§. Tyt√∂n syntt√§reit√§ varten tarvittaisia kolmekymment√§ kahvikuppisetti√§ ja muut astiat siihen p√§√§lle, en todellakaan aio sellaisia m√§√§ri√§ kerta vuoteen tapahtuvaa syntt√§rijuhlaa varten ostaa. Ja muksujen keskin√§isiin syntt√§reihin syntt√§riteemaan sopivat kertak√§ytt√∂astiat on muutenkin aina ostettu. <br />
   <br />
   Nelj√§n seteill√§ siis p√§rj√§t√§√§n oikein hyvin. Eip√§ tuota aikaisempaa kahdeksan setti√§k√§√§n tullut pahemmin koskaan k√§ytetty√§. ūüėÄ

 3. Oiva valinta ūüėÄ FDS:ssa oli joku Oiva-lautanen alessa, en kyll√§ muista mink√§ kokoinen…tais olla suorakaiteen muotoinen. Sopii muuten kauniisti sinun New Wave -kuppien kanssa. Loistovalinta!

  1. Kati: Niinp√§s taisi ollakin. ūüôā Olin ihan unohtanut, kiitos vinkist√§si! &hearts; &hearts; Suuntaan samantien FDS:lle katsomaan mitk√§ osat l√∂ytyiv√§t alesta. ūüôā

 4. Kivannäköinen astiasto, odotan mielenkiinnolla sarjan loppuosien ilmestymistä. Tuo yrttiruukku vei kuitenkin sydämeni! &hearts; Aivan mielettömän mahtavan upea ja sopii kyllä niin hienosti hyllykköösi!<br />
  <br />
  Mukavia pakkaspäiviä!

  1. Kati: Pikkuhiljaa ostelen uusia tarvittavia osia t√§h√§n uuteen sekameteli-sarjaani. ūüôā Kulhot (koko) ja teepannun (oiva) ostan varmasti t√§ss√§ ihan l√§hiaikoina, mutta muut osat saavat varmasti odotella muutaman viikon. Yrit√§n perusteellisesti mietti√§ mit√§ me tosiaan tarvitaan ja v√§ltt√§√§ turhien kappaleiden ostamista. Kupit ja kulhot on meill√§ eniten k√§yt√∂ss√§. :)<br />
   <br />
   Tuo Sagaformin ruukku on täydellinen! &hearts; &hearts; Se on suloinen ja siihen voi laittaa mitä vain. Pieniä viherkasveja tai joka kaktuksenkin, jos ei yrttejä halua. &hearts;<br />
   <br />
   Pakkanen on tänään aika kirpeästi puhaltanut ja huomiseksi on luvattu vielä kylmempää. Hrrrrr, muuten ei haittaa mutta posket jäätyy kun viima on niin kova. :)<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa! &hearts;

  1. Syhi: Niin on. ūüôā Nuo reunat oli juuri se syy, miksi ihastuin n√§ihin Oivan lautasiin enemm√§n kuin muiden merkkien vastaaviin. &hearts;

 5. En tied√§ mik√§ pakkomielle minulla on, (varmaan kun olen nelilapsisen perheen lapsi) mutta astiastossa tulee minulla olla jokaista astiaa v√§hint√§√§nkin se kuusi ūüėÄ <br />
  <br />
  Mutta tosi kivat ja simppelit lautaset. Ajattomat, mik√§ on ainakin minulle t√§rke√§√§ sill√§ en halua ostaa joka vuosi uutta kun olen kyll√§stynyt edellisen muotoon/v√§riin. Nykyisten kanssa on k√§ynyt v√§h√§n niin: opiskelijaboksiin aikanaan ostettu musta ikean lautassarja on palvellut todella hyvin… mutta ūüėÄ Onhan ne v√§h√§n sellaiset… ūüėÄ Viel√§ en ole l√∂yt√§nyt sopivaa astiastoa tilalle niin ikealla menn√§√§n!

  1. Satu: Ajattelin itse aikaisemmin ihan samalla tavalla. ūüôā Mutta jos tarkemmin miettii, niin harvemmin kaksi ihmist√§ tarvitsee kuutta kuppia tai kulhoa. En tarkoita suinkaan sit√§ ett√§ astioita tulisi olla yksi per nuppi, mutta meill√§ on samoja nelj√§√§ kuppia, lasia, lautasta ja kulhoa py√∂ritetty viimeiset puolivuotta ja astiapinojen alimpiin on alkanut suorastaan kerty√§ p√∂ly√§. ūüėÄ Ikea on minusta ihan ok, jos niit√§ sitten uusii sit√§ mukaa kun vanhat hajoaa, kolhiintuu tai naarmuuntuu. Itsell√§ni autottomana on vaikea Ikeassa asioida ja ainakaan toistaiseksi ei lasitavaraa voi netink√§√§n kautta tilata. P√§√§sen vaivattomammin kun hankin v√§h√§n parempilaatuista, toivon mukaan marimekon Oiva on hyv√§laatuinen. Kohtahan se n√§hd√§√§n, kun p√§√§st√§√§n tyt√∂n kanssa niit√§ kolhimaan, hiii. ūüėÄ

   1. Blondi: Lautasten muotoilu on kyll√§ mietitty tosi tarkkaan ja kivasti. ūüôā Yrttisein√§ on lempparini, sit√§ jaksan toljotella joka p√§iv√§. ūüėÄ

  1. Jenny: Viikottain meill√§ k√§yd√§√§n kyl√§ilem√§ss√§, yksi tai kaksi henkil√∂√§. Jos kahvit keittelen ja piirakat tarjoilen, on se kolme kuppia, kolme lusikkaa ja kolme lautasta mik√§li itsekin kahvittelen. ūüôā Nelj√§n astiasarjalla siis p√§rj√§t√§√§n oikein hyvin. ūüôā

  2. Niin eip√§ niit√§ oikein enemp√§√§ voi tullakaan kyl√§ilem√§√§n kerralla, kun ei p√∂yt√§√§n mahdu eik√§ ole astioitakaan ūüėČ Leikki leikkin√§. Minusta vaan tuntuu niin hassulta, ett√§ on tuommoinen minip√∂yt√§ ja minim√§√§r√§ astioita ūüôā

  3. Jenny: No jos sattuu joskus useampia tulemaan samalla oven avauksella kaffille, niin olkkariin mahtuu istumaan viisi henke√§ ja niiden lis√§ksi kaksi lis√§paikkaa voi taikoa Hayn tuolista ja Artekin jakkarasta. ūüėÄ Meill√§ miniel√§m√§ toimii tosi hyvin ja minip√∂yt√§ on kivan intiimi. Ei tartte huudella toiseen p√§√§h√§n morjenstuksia kun voi istua s√∂p√∂sti nassut k√§den mitan p√§√§ss√§. ūüėÄ

 6. Niin kaunista jälleen kerran ♡<br />
  Mist√§ l√∂ysit tammisen yrttiruukun…tahtoo my√∂s ‚ô°

  1. Hanna: &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Sagaformin Fix-ruukut ostin Sokokselta. Se l√∂ytyy alessa my√∂s nettikaupan puolelta. ūüôā

 7. Heh :). Meillä on kyllä edelleen tosi erilainen käsitys hitaasta ja takkuavasta päätöksentosta. Olet mielestäni supernopea käänteissäsi ja ostopäätöksissäsi. <br />
  Samaa mieltä oon kuitenkin tosta astioiden määrästä. Usein ihmisillä on tapana varastoida just astioita kaappeihin, kun ehkä kerran vuodessa on tilanne jossa tarvitaan yli neljää kuppia tai lautasta.

  1. Anna: Yleens√§ olen kohtuullisen nopea mutta joissakin jutuissa vatvominen kest√§√§ kuukausia. ūüôā Minullakin oli joskus tavoite ker√§t√§ iso astiasto, mutta onneksi tulin j√§rkiini puoliv√§liss√§ ja lopetin ker√§ilyn siin√§ vaiheessa kun oli kahdeksan hengen setti kasassa. Nyt kun olen niiden kanssa elellyt muutamia vuosia, huomasin ett√§ kiertovauhti on yll√§tt√§v√§n hidasta. Jokaisen lautaspinon alimmat nelj√§ olivat l√§hes koskemattomia, joten nelj√§n setti on se mill√§ meid√§n perhe p√§rj√§ilee oikein hyvin. ūüôā

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *