Mix & Match – kaunis eripari-astiastoni

Tässä olisi nyt sitten ensimmäinen testivedos uudesta astiastostani. Kokonaisuus on yhdistelmä eri sarjojen parhaista paloista ja minusta tämä toimii todella kauniisti yhteen. Marimekon Oiva-sarja tuo ripauksen mummolan rentoa tunnelmaa ja V&B New Wave vuorostaan juhlavuutta. 🙂

IMG_1739.jpg

IMG_1743.jpg

Olemassa olevasta Villeroy & Bochin astiastostani säästän 4kpl New Wave Latte-kuppeja ja ison Flow-tarjoilukulhon. Uusia osia en ole vielä kaikkia ostanut, Oivan leipälautasia lukuunottamatta ostin ainoastaan yksittäiskappaleet yhteensopivuuden varmistamista varten. 🙂 Ja matalasta lautasesta en ostanut vielä mallikappalettakaan, mutta sen osalta tulen varmaankin kallistumaan Arabian Koko-sarjaan.

IMG_1734.jpg

Neljä Marimekon Oiva-leipälautasta ostinkin jo, mutta Oivan Hennika-teekuppi on toistaiseksi ainokainen. Meillä nämä kupit tulisivat kahvia varten ja vanhat New Wavet olisivat isomman kokonsa vuoksi teekuppeina. Kolme Oiva-kuppia ostan jossakin vaiheessa lisää, mutta kuppien osalta ei onneksi ole kiirusta.

IMG_1729.jpg

Kulhoiksi minun piti ostaa Arabian Koko-sarjaa, mutta totesin että niiden pohja on halkaisijaltaan niin pieni, että kulho ei pysyisi pystyssä meidän pikkuneidin käsissä. Siksi söinkin sanani ja päädyin ostamaan testiin Teema-sarjan 0,5dl kulhon ja 21cm kokoisen syvän lautasen. Teeman sävy on kotioloissakin pikkuriikkisen kermaisempi kuin Marimekon Oivan, mutta eroa ei havaitse ihan niin selkeästi kuin kaupassa. Astiat heijastavat valoa tuplaten tuossa korkeakiiltoisella ruokapöydällä, enkä saanut värieroa kuviinkaan taltioitua. Mutta iso se ero ei kuitenkaan ole, onneksi. 😀

IMG_1731.jpg

Tätä söpöläistä en voinut jättää kauppaan enää. 🙂 Marimekon Oiva-teepannu on kaikessa yksinkertaisuudessaan koko astiastoni kirkkain tähti. <3

IMG_1727.jpg

IMG_1737.jpg

Tässä vielä osat, joista uusi sekalaista sakkia oleva astiastoni tulee rakentumaan:

 • 4kpl V&B New Wave iso 4dl kuppi (teekuppeja)
 • 4kpl Marimekko 2,5dl Oiva Hennika-kuppi (kahvikuppeja)
 • 1kpl Marimekon Oiva teepannu
 • 4kpl Iittala Teema 0,5dl kulho
 • 4kpl Iittala Teema 21cm syvälautanen
 • 4kpl Marimekko Oiva 20cm leipälautanen
 • 4kpl Arabia Koko-matala lautanen
 • 1kpl V&B Flow-tarjoilukulho vet. 1,5L
 • 1kpl Arabia Koko tarjoilukulho vet. 3L (tämän ostan vasta synttärijuhliin)
 • Aterimet kuudelle (malli ja merkki on vielä hakusessa)
 • 6kpl pellavaservetti (Villa Stockmann)
 • servettirenkaat tuunaan juuttinarusta aina tarpeen mukaan
 • Salaattiottimet tammea Casa Stockmann
 • Kakku-/piirakkalapio Magisso (teräksinen)

IMG_1741.jpg

Valkoinen on pääväri, johon puunsävyt tuovat ihanaa rentoutta. Fiiliksen mukaan voi tulevaisuudessa maustaa astiastoa värillisillä yksittäisillä kupeilla ja kulhoilla. Hyvä tästä vielä tulee vai mitä? 🙂

Aurinkoista päivää kaikille! <3

EDIT: Unohdin juomalasit kokonaan listastani. 🙂 Ne minulla onkin jo kaikki hankittuna:

 • 4kpl Iittala Kartio iso juomalasi
 • 6kpl Iittala Kartio pieni juomalasi
 • 4kpl Iittala Essence kuohuviinilasi
 • 4kpl Iittala Essence valkoviinilasi
 • 4kpl Iittala Essence punaviinilasi
 • 1kpl Iittala Essence-kaadin

44 kommenttia “Mix & Match – kaunis eripari-astiastoni

 1. Tuo New wave -kuppi on aivan eri paria teekannun ja Oiva-kuppien kanssa, vaan harvemminpa kahvi- ja teekuppeja samassa pöydässä näkeekään samaan aikaan.

 2. Eikö sinulla koskaan käy vieraita vai miten voit pärjätä 4hengen astiastolla? Itselleni ei tulisi mieleenkään hankkia mitään astioita alle 6kpl vaikka olen yksinasuva!

  1. ööööhhh: Käy vieraita, mutta harvemmin käy kahta ihmistä enempää kerralla kuitenkaan. Neljän hengen astiastolla pärjää kyllä hyvin jos itselleni ja kahdelle muulle kahvit keittelen. 😀

  2. Entä jos pidät tyttärellesi syntymäpäiväjuhlat sukulaisten kesken? Juovatko vieraat kahvinsa pahvimukista?

  3. Nella: Mikäli järkätään viralliset synttärit niin vuokraan astiaston sitten sitä varten. Ei niitä varten riittäisi edes 12 hlön astiasto, joten ihan turha on hamstrata kaappeihin astioita. Lapsille synttäriteemaan sopivat kertikset tulee jokatapauksessa vaikka olisi astiasarjakin olemassa, koska muuten tapahtuu vahinko. :)<br />
   <br />
   Vuokra-astioissa on sekin hyvä puoli, ettei tarvitse pestä niitä itse. Senkus pakkaa käytetyt likaiset astiat takaisin lainalaatikkoonsa ja joku tulee hakemaan ne pois synttäreiden jälkeen. Pääsen vähemmällä vaivallakin siis. 🙂

  1. S: Minusta New Waven aterimet on aavistuksen koristeelliset ja haluaisin tilalle jotakin tavanomaisempaa. En ole vielä löytänyt korvaajaa. 🙂

 3. Kauniita astioita!<br />
  Mä kyllä kanssa mietin ihan samaa, että miten ihmeellä sä pärjäät noin vähillä? Pesetkö astioita jatkuvasti?

  1. Rose: Kerran päivässä pesen koneellisen astioita ja jos ei ole pinttynyttä kattilaa tai vuokaa, pesen pikapesuohjelmalla joka säästää sekä sähköä, vettä että aikaa. 🙂

  1. Ps. Marimekon omassa myymälässä teepannu 67€, eli saa vähän halvemmalla sieltä. terv. mm-myyjä. 😀

  2. Salla: Marimekolla on joskus myös omia kantis-kampanjoita jolloin saa yhdestä tuotteesta -20%. 🙂 Niitä kannattaa kärkkyä myös, ja isompien tavaratalojen( Stockmann, Sokos) alekuponkeja myös. 🙂

 4. Kauniisti on yhdistelty astiat! Tuo teepannu on yli-söpö!! Sä oot kyllä taidokkaasti ripotellut tuota minunkin kammotustani (jos muistat? :), eli tammensävyä ja saanut sen näyttämään koko ajan vähemmän vastenmieliseltä itsellenikin. Vihreä, valkoinen ja lämmin puu toimii tosi herkullisesti yhdessä.<br />
  <br />
  Mä yhdistän itse kahta I:tä; Iittalaa ja Ikeaa ja hyvin toimii! 🙂 En jaksa itse mitään tiukkapipoista kattamista yhtään, joten minä tykkään ainakin tästä sun kombosta!

  1. Blondi: Teepannu on kyllä sellainen sydämensulattaja. &hearts; &hearts; &hearts; :)<br />
   <br />
   Muistan, me ollaan molemmat oltu aikamoisia tammikammoisia. 😀 Hyvä että siekin olet löytänyt tammen parhaat puolet, valkoisen ja vihreän kanssa se on tosi kaunis. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Minä yritän siirtyä tiukkapiposta luonnonlapseksi, tähän tulokseen tulin kun aloin miettimään hurahdustani yrtteihin, kasveihin ja kukkiin. Ja tammeenkin. 😀 Niin se mieli muuttuu ja kehittyy paatuneimmillakin &quot;I hate Oak&quot;-sisustajilla. 😀

   1. Leena: Päädyin ostamaan arkiruokailuun Teeman matalat lautaset ja niiden lisäksi muutaman ison 28cm halkaisijalla olevan Koko-lautasen katelautaseksi. <br />
    <br />
    Minulla on koneessani pikaohjelma, joka pesee vartissa astiat puhtaaksi. Illalla kasin aikaan laitan koneen päälle ja aamulla on puhtaat astiat käytettävissä uuteen päivään. Kattilat ja uunivuoat pesen aina iltaisin puhtaaksi, muuten ne pinttyy ja kuivaa ärsyttävästi ja niitä saa konepesusta huolimatta jynssätä altaassa harjalla. En huuhdo erikseen kattiloitakaan puhtaaksi ennen koneeseen laittoa, ainoastaan kaavin kaikki irtojämät roskikseen ennen sitä. :)<br />
    <br />
    Minä olen heikkona vuorostani valaisimiin ja tuoleihin. 😀 Niitä on vaan vaikeampi jemmailla kaapinperukoille, joten olen pahassa pulassa. Astiajuttuihin kun olen nyt perehtynyt paljon normaalia enemmän, olen alkanut löytämään itsestänikin pienimuotoista astiafania. Yritän kuitenkin olla hullaantumatta uusiin sarjoihin ja osiin tämän enempää, sillä meidän perheessä ei ainakaan toistaiseksi tarvita isoa arsenaalia astioita. 🙂

 5. Hei! Mistähän ruokapöytäsi on ostettu? Näyttää tosi kivalta ja just passelin kokoiselta pieneen kotiin 🙂

  1. Vilja: En osaa sanoa ostopaikkaa, koska ostin sen itse käytettynä tutultani. Huonekalukaupoista varmasti löytyy joitakin malleja ja Kalustekauppa.comista löysin korkeakiiltovalkoisen pöydän, jossa tismalleen samat mitat kuin omassani. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.kalustekauppa.com/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=RRBL-120&quot; target="_blank">http://www.kalustekauppa.com/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=RRBL-120</a&gt;

 6. Oi miten ihana oiva teepannu! 🙂 Suorastaan suloinen! Itsellä on Teemaa valkoisena ja syvät lautaset ehdoton lemppari. Tykkään niitten muodosta, joka on jotenkin niin suoraviivainen. Itse olen tosin hitusen kyllästynyt pelkkiin valkoisiin astioihin. Sinulla nyt kivasti tuo puu antaa pehmeyttä ja väriä. Itse meinasin yhdistään teeman kanssa annon hetki-sarjaa, eli musta-valkoista. 🙂

  1. Terhi: Söin puuroni tänään syvältä Teemalta ja se on kyllä kätevän kokoinen lautanen. Ja kattauksessa todella kauniskin. &hearts;<br />
   <br />
   Oletko muuten huomannut Housen uutuudet? Mustavalkoista kuviointia – raitaa ja salmiakkiruutua. Niiden valkoinen sävy on tismalleen sama kuin Teemassa ja malli on kiva. 🙂 Prisman nettisivuilta en niitä löytänyt, joten jos asioit S-ketjun liikkeissä joissa myydään Housen astioita niin kurkkaappas nekin. 🙂 Mustavalkoinen toimii aina! &hearts;

  2. Kiitos vinkistä! Katsoin nimittäin tänään annon hetki sarjaa ja vertasin sitä teemaan. Eihän ne minun onnekseni tietenkkän mätsää yhteen! 🙁 Teema on ihan kerman värinen, toisin kun hetki taas ihan valkoinen pohjaltaan. Täytyypä siis ensikerralla vilkaista Prismassa käydessä nuo housen astiat!

  3. Löysin muuten sokoksen sivuilta mustavalkoiset mukit nimeltään House Pick`n Mix. Raidalline ja ruudullinen. Liekkö ne mitä tarkoitit? Tosin muita &quot;osia&quot; samaan sarjaan en bongannut tuolta sivuilta.

  4. Terhi: Anno ja Teema ei oikein keskenään sovi. Prisman uusi astiasarja sen sijaan sopii Teeman kanssa ihan täydellisesti. 🙂

  5. Terhi: Just se pick`n mix sarja eli tämä: <br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://prisma.s-verkkokauppa.fi/fi/ProductDisplay?storeId=11851&productId=3158003&langId=-11&catalogId=11202&__utma=162513661.1584621722.1386461192.1390469634.1390774495.6&__utmb=162513661.1.10.1390774495&__utmc=162513661&__utmx=-&__utmz=162513661.1390774495.6.6.utmcsr=google|utmccn=(organic)|utmcmd=organic|utmctr=(not" target="_blank">http://prisma.s-verkkokauppa.fi/fi/ProductDisplay?storeId=11851&productId=3158003&langId=-11&catalogId=11202&__utma=162513661.1584621722.1386461192.1390469634.1390774495.6&__utmb=162513661.1.10.1390774495&__utmc=162513661&__utmx=-&__utmz=162513661.1390774495.6.6.utmcsr=google|utmccn=(organic)|utmcmd=organic|utmctr=(not</a> provided)&amp;__utmv=-&amp;__utmk=55657387<br />
   <br />
   Astioita on raidallisia ja salmiakkiruutuisia ja Itäkeskuksen Prismassa oli myös pilkkukuosilla olevia astioita. En tiedä oliko ne pilkkukupit ja kulhot tätä samaa uutta sarjaa, mutta samaa tyyliä ja värisävyä olivat. 🙂

 7. Taas todettava, että ihania nuo Oivat, niin pannu, lautanen kuin kahvikuppikin! Omaan makuuni noi New Wave-kupit riitelee liikaa noiden muiden kanssa, itse laittaisin nekin vaihtoon ja tilalle lisää Oivaa tai muuta enemmän niihin sopivaa.

  1. saparo: New Waven kupeista on niin kiva hörppiä teetä, etten vielä ainakaan raaski kaikkia myydä pois. 🙂 Oivat on kyllä ihan mielettömät, vaikka ne onkin &quot;vain&quot; valkoiset, on niissä ihana tuntuma. &hearts; &hearts;

 8. Sisustuksessa saa minun makuuni näkyä elämän kerroksellisuus,eletty elämä.Se näkyy nyt astioissasi,sillä vanha on saanut uutta rinnalleen.Upeasti toimivat yhdessä.Meillä sopivasti menevät yhteen valkoisina MM:n astiat,Kokot,Teemat,Egot ja jotkin Asan kipot ja kupit,jos tarve niin vaatii.Toimii!Erityisen toimivina pidän muuten niitä Koko-sarjan pikkuruisia lautasia,joiden värikkyydellä saa halutessaan kuppien alle kivaa värisäpinää!Tuo MM:n teekalustonsa on tosikaunis,hienosyisemmät irtoteet se vain päästää niistä sihtireistä lävitse.Mutta kauneus menee mulla tuon jutun edelle ja asetan palan talouspaperia suodattimeksi sihtiin joidenkin teelaatujen kanssa.Oletko muuten ajatellut jotakin tehosteväriä valkoisen rinnalle täksi kevääksi?Sitä täällä itse pohdin.

  1. Kanivinossa: Pikkuhiljaa alkaa kerrostumat kasvaa minunkin kodissa. 🙂 JOkaisesta sisustusjutusta jää aina jotakin takataskuun ja nykyiset tavarani ovat hyvin pitkälti sellaisia joiden uskon asustavan meillä vuosien kuluttua. :)<br />
   <br />
   Koko-sarjaan toivoisin kirkkaampia värejä niiden pehmeiden pastellisten rinnalle. Kirkkaan keltainen, kaunis koralli, raikas omenanvihreä ja pirteä pinkki esim olisivat sellaisia että joutuisin ryntäämään kaupoille ostamaan niitä. 🙂 Näyttäisikö hiukkasen ihanalta, jos valkoisessa kattauksessa oli yksi keltainen kulho ja yksi pinkki kuppi. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Oijoi. &hearts;<br />
   <br />
   Tehosteväriksi olen miettinyt keltaista ja vihreää. Vihreä tulee yrteistä ja kasveista, keltainen sitten jostakin pienestä sisustustekstiilistä ja kynttiläpurkista kenties. Myös pinkki ja oranssi on alkaneet taas himottamaan, mutta luulen että pidän sisustuksen yleislinjan kuitenkin suht hillittynä ja käytän vain yhtä väriä vihreän lisäksi. 🙂

 9. Minusta tämä mix&amp;match -astiasto on aivan loistava! Eriparia joo, mutta sillä tavalla mielenkiintoisesti ja yhdistävänä tekijänä kuitenkin valkoinen väri. Ja miten vapauttavaa, että ei tarvitse orjallisesti kerätä mitään tiettyä sarjaa vaan tuohonhan voi helposti yhdistellä muitakin jos joskus tulevaisuudessa tuntuu siltä. :)<br />
  Enkä oikein jaksa ymmärtää kommentteja joissa penätään että kerran-kaksi vuodessa järjestettäviä juhlia varten pitäisi olla vähintään se perinteinen (pakollinen?) tusinan astiasto kaapissa. Meillä ei neljä oikein riittäisi, mutta ei se nyt niin käsittämättömältä tunnu, että jollain muulla voisi riittää. 🙂

  1. Jessica: Eriparisuus on ihanaa vaihtelua. Olen aika orjallisesti aina kerännyt jotakin tiettyä astiastoa ja nyt onkin ihana ajatella että vain taivas on rajana. :)<br />
   <br />
   Harvalla riittää tusinan astiasto sukujuhlia varten, joksi lapsen synttäritkin miellän. Ja olisi silkkaa hölmöyttä kerätä parinkymmenen hengen kahvitteluastiasto kaappiin vain siksi että niillä saattaa kerta vuoteen tehdä jotakin. Jos pitäisin kutsuja usein niin asia olisi tietysti aivan toinen, mutta minulla ei ole mielenkiintoa eikä tilaakaan säilytellä kahvikuppeja ja asetteja kymmenittäin kakkulautasista ja muista nyt puhumattakaan. 🙂

 10. Tuo teekuppi aluslautasen kanssa on väärässä mitoituksessa. Kuppi on liian matala suhteessa lautasen kokoon – hassun näköinen. Ja minäkään en ymmärrä miksi pitää hommata niin minimalistisen vähän kuppeja että pitää laskea montako kertaa päivässä juodaan. Jotenkin hassu ajatus että kaikkeen muuhun satsataan mutta astioissa ollaan liian tiukilla… Ehkä kokoelmasi on liian mix, arvokkuus kärsii.

  1. leena: Kuppi ja lautanen ovat samaa sarjaa mutta niitä ei ole tarkoitus käyttää tuolla tavoin. Meillä ei ole kupeille asetteja olenkaan, ainoastaan leipä- / kakkulaitasia ja kuppeja erikseen. Mittasuhteilla ei siksi ole merkitystä. :)<br />
   <br />
   Ei meillä lasketa sitä kuinka monta kertaa päivässä kukakin juo. Itse juon kahvit kahteen tai kolmeen kertaan (2-3 kuppia), mehua ehkä lasillisen (1 lasi) ja vettä juon yhdestä ja samasta lasista koko päivän, jonka otan siis aamulla käyttöön ja laitan illalla pesuun (1 lasi). Tyttö juo vettä omasta vesimukistaan ja ruoan kanssa juo useimmiten maitoa. Tytöllä menee laseja päivässä noin 6 (hänellä on kaksi omaa emali-mukia ja kolme prinsessa-lasia tavallisten astioiden lisäksi). <br />
   <br />
   Ei ole kyse siitä että pihistelen astioissa, vaan siitä etten halua täyttää kaappeja turhaan. Jos joku pitää minun tapaani köyhäilynä sen vuoksi että astiamääräni ei ole riittävän normaali, en sille mitään voi enkä haluakaan voida. Oma tavoitteeni on omistaa vain sellainen määrä tavaraa joka helpottaa arkeani ja elämääni, muttei aiheuta säilytysongelmia eikä ylimääräistä kuormaa. Tavaran pitää olla säännöllisesti käytössä, muuten se on turha. Turhaa tavaraa en säilytä ja se on periaate mistä pidän kiinni. 🙂

 11. Kivalta vaikuttavat astiat! Itsekin tykkään sekoitella eri sarjoja.. toisin sanoen poimia sieltä ne rusinat pullasta.. heh 🙂 Päävärini on ollut valkoinen myöskin astioista, ja katsoimpa että hyvin näkyy käyvän yhteen värin puolesta marimekot ja iittalat… toi teekannu olisi nimittäin ihana 🙂

  1. Tiina: Rusinoiden poimiminen pullasta on kivaa. 🙂 marimekko ja iittala sopii yhteen kivasti. ihan pieni ero on havaittavissa kaupassa, mutta kotioloissa kaiken muun ympärillä olevan kanssa ero on lähes olematon. Ei sitä huomaa jos ei nenä kiinni astioissa ole päivänvalossa. 🙂 Teepannu on minun helmi. &hearts; &hearts;

 12. Tuo teepannu ei taida enää olla sinulla käytössä. Löysin sattumalta Googlen kautta tämän vanhemman postauksen. Olen itselle miettinyt myös tuota mutta käyttötapa täysin vieras. Voiko kannun laittaa tuollaisenaan liedelle? Onko sävy puhtaan valkoinen?

  1. :): Ei ole enää tuota pannua käytössä. Pannua ei voi laittaa kuumalle liedelle, se on vain tarjoilua varten ja siinä voi hauduttaa esim teetä isommalle joukolle. 🙂 Itselleni se oli lopulta turha kun ostin Opan Mari-pannun, jossa veden voi kiehauttaa suoraan. Sävy ei ole puhtaanvalkoinen, vaan sellainen Iittalan-valkoinen (kermainen). 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *