Design Forum Finland – 135 vuotta muotoilun edistämistä

Design Forum Finlandin tiloissa visiteeraaminen oli minulle suoranainen taivasmatka. <3 Shopin puolella oli paljon lempparimerkkejäni ja sisustuksen suosikkisävyjäni valkoista, puuta, mustaa ja keltaista. Tilat ovat suuret ja näyttävät, pöydät notkuvat toinen toistaan ihanampia tuotteita. Jos lompakkoni olisi ollut rajaton, olisin kärrännyt kotiini pari pöytää, useamman tuolin ja rekkalastillisen pientavaraa. 😀 Tässä muutamia omia suosikkipoimintojani Design Forum Shopin valikoimasta.

Design%20Forum4.jpg

Design%20Forum3.jpg

Design%20Forum5.jpg

Design%20Forum1.jpg

Design%20Forum2.jpg

Design%20Forum6.jpg

Design Forum Finlandin juuret ulottuvat peräti 135 vuoden päähän ja suomalaisen muotoilun historiaan. Monen huulilla DFF on ollut vasta viime vuosina, sillä suomalaisen muotoilun, suunnittelutyön ja taiteen osuus on kasvanut räjähdysmäisesti meidän tavallisten kuluttajien tietoisuudessa. Sisustamiseen satsataan entistäkin enemmän, tuotetietoutta haetaan aktiivisesti ja kotimaiset arvot ovat arvoasteikolla nykypäivänä hyvin korkealla. Suomalainen suunnittelu ja design on kaikessa kauneudessaan kilpailukykyinen ja laadukas valinta kaikkiin koteihin ja tiloihin! <3

135 vuotta muotoilun edistämistä

Suomen Taideteollisuusyhdistys – Konstflitföreningen i Finland ry perustettiin 1875. Perustajina oli joukko kulttuurielämän vaikuttajia ja talousmiehiä. Esimerkkiä toiminnalle haettiin Euroopan johtavista taideteollisuus- ja käsityökouluista.

Aluksi yhdistys ylläpiti kädentaitoja opettavaa koulua sekä keräsi kansainvälistä taideteollisuuden ja taidekäsityön kokoelmaa. Yhdistyksen perustajan, estetiikan professori Carl Gustaf Estlanderin aloitteesta toteutettiin yhdessä Suomen Taideyhdistyksen kanssa suuri uudisrakennushanke, Ateneum, josta tuli suomalaisen taiteen ja taideteollisuuden museo ja oppilaitos.

Vähitellen koulu kasvoi ja vakiinnutti asemansa johtavana suomalaisena alan oppilaitoksena, vuonna 1965 se siirtyi valtiolle ja myöhemmin siitä tuli Taideteollinen korkeakoulu. Nykyisin se on Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu. Yhdistys perusti myös taideteollisuusmuseon, joka monien vaiheiden jälkeen siirtyi itsenäiselle säätiölle 1989. Nykyisin museon nimi on Designmuseo.

1950-luvun alusta lähtien yhdistys alkoi panostaa määrätietoisesti suomalaisen muotoilun tunnetuksi tekemiseen. Yhdistys järjesti näyttelyitä ympäri maailmaa ja se mm. organisoi 1950- ja 1960-luvuilla Suomen osallistumisen Milanon triennaaleihin, joissa suomalainen muotoilu tuli maailmankuuluksi ja käsite Finnish Design syntyi.

Luovuttuaan koulusta ja museosta yhdistys suuntasi toimintansa uudella tavalla. 1980-luvun lopussa otettiin käyttöön uusi, kansainvälinen toiminimi, Design Forum Finland. Toiminnan pääalueeksi valittiin muotoilun edistäminen pienen ja keskisuuren teollisuuden parissa sekä kansainvälinen toiminta. Toiminnan muodoiksi vakiintuivat näyttelytoiminta kotimaassa ja ulkomailla, tiedotus ja viestintä, julkaisut, kilpailut ja palkinnot. (lähde: designforum.fi)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-01-28%20koht

Design%20Forum7.jpg

Design Forum Finland on tutustumisen arvoinen kokonaisuus, joka tarjoaa Shopin puolella vaihtelevan myymälätarjonnan ja Showroomin näyttelypuolella silmiä hivelevän upean ja mielenkiintoisen elämyksen. Sijainti on erinomainen, Rautatieasemalta vain kymmennen minuutin kävelymatkan päässä. Design Forum Finland – Erottajankatu 7, 00130 Helsinki

Illemmalla tulossa postausta Design Forum Shopista saadusta ylläripaketista ja omista ostosteluistani. Tyhjin käsin en nimittäin täältä voinut poistua. 😀 Kivaa päivää kaikille! <3

(Postaus tehty osana CASA ON THE ROAD-kiertuetta)

2 kommenttia “Design Forum Finland – 135 vuotta muotoilun edistämistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *