Kay Bojensenin puueläinkokoelma

Eläinhahmot ovat pikkuhiljaa nousseet tytön ykkösjutuksi ja vuosia kestänyt prinsessa-innostus alkaa olla ainakin hetkellisesti ohi. Tytön lempparieläimiä ovat pöllöt, norsut, apinat sekä leijonat ja tämä mamma onkin aika iloinen tästä vaihdoksesta, sillä tykkään itse todella paljon Rosendahlin legendaarisista puueläimistä. <3 Yksi apina meiltä löytyykin jo ja se onkin varsinainen jokapaikanhöylä. 😀 Välillä se roikkuu hyllyn reunalla keittiössä tai olohuoneessa ja toisinaan se on eksynyt tytön lelulaatikkoon. 🙂 Klassikkoleluna se toimii leikkien lisäksi myös sisustusesineenä ja tykkään kovasti ajatuksesta että joskus kymmenien vuosien päästä tyttö istuu oman kotinsa olohuoneessa ja samainen apina istuu hänen seinähyllyllään tuoden mieleen muistoja omasta lapsuudesta. <3

elephant.jpg

kay-bojesen-denmark-hippo-wooden-toys.jp

bunnybearhippo.jpg

kay-bojesen-rabbit-denmark-toys.jpg

Kay-Bojesen-Denmark-121806.XL.jpg

MOnkey.jpg

kay-bojesen-elephant-denmark.jpg

Kävimme tytön kanssa hypistelemässä näitä puueläimiä viime viikolla ja neiti oli silminnähden hyvin innoissaan varsinkin elefantista. Fantti jäi kuitenkin kauppaan sillä reissulla, mutta päätin että haen sen myöhemmin ja yllätän neitokaisen. 🙂 Puput, nallukat ja hipot ovat myös kivoja otuksia. Hippo on hauska erityisesti eskari- ja kouluikäisille, koska hipon suu toimii kynänpidikkeenä. Tässä taitaakin olla meidän seuraava keräilykohde. 🙂

animals1.jpg

Aurinkoista päivää! <3

(Kuvat: Kay Bojensen / Rosendahl)

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

6 kommenttia “Kay Bojensenin puueläinkokoelma

 1. Olen meille kans keräillyt noita eläimiä (meilläkin on apina ja fantti) 🙂 Fantti on ihan lemppari, se on aina parhaimmilla paikoilla. Tein vasta postauksenkin fantin seikkailuista eri paikoissa 😀 Harmi että nuo Bojesenin eläimet ovat niin hintavia mutta pitää keräillä pikkuhiljaa, ovat kyllä sitten loppuiän meillä 🙂

  1. Hani P: Minun lempparit on kanssa Fantti ja Apina. Tytön suosikki taitaa höpötyksiensä perusteella olla Fantti ja Pupu. 😀 Hinta on aika korkea, ei raaski montaa ostaa vuodessa. Voi olla että meidän kerääminen loppuu aikanaan Fanttiin ja pupuun, koiraan en tunnu tytöllä olevan kiinnostusta ollenkaan ja hippokaan ei toistaiseksi sytyttänyt. <br />
   <br />
   Minulle aina nauretaan, kun sanon näistä eläimistä että ne säilyttää arvonsa ja ne kestää kierrättämistä lapselta toiselle. Toivoisin kovasti että mikäli minusta joskus tulee mummu, olisi Bojensenin puuotuksilla paikka myös lapsenlapsien elämässä. 😀 Eihän sitä tiedä millainen on elämä kolmenkymmenen vuoden kuluttua, mutta jos siihen aikaan vielä tavaralla on jotakin maallista- tai tunnearvoa, niin olisi ihanaa että muutamat jutut olisi sellaisia &quot;suvussa kiertäviä&quot; tavaroita. &hearts;

 2. Puueläimet on kyllä aivan ihania! Kelpaisi myös meille lastenhuoneisiin, olohuoneeseen, mihin vaan!

  1. Liina: Nämä on kyllä tosi kivoja ihan aikuistenkin kotona. &hearts; Jos tyttö ei halua Apinaa ja Fanttia omaan huoneeseensa, laitan ne ilomielin asustelemaan olohuoneeseen. 😀

 3. En meinannut päästä kommentoimaan kun meidän pienempi tyttö vaan halusi katsoa näitä kuvia! Oli mieleisiä 🙂 Eli taitaisi olla mukava lahja täälläkin 🙂 On siis ilmeisesti ollut kestävä se apina? Mukavaa viikonjatkoa Miia! 🙂

  1. jaana: Meillä on apinalla leikitty tosi paljon, välillä se on barbien apinaksi taiottu prinssi ja välillä se on hevonen. 😀 Nämä on kyllä niin loistavia leluja, koska sitten kun leikit on leikitty näistä tulee sisustusesineitä. 😀 <br />
   <br />
   Ihanaa loppuviikkoa koko perheelle! &hearts; &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *