Käyttökokemukseni Samsungin kuivaavasta pesukoneesta

Ensi tiistaina tulee tasan kahdeksan viikkoa täyteen Samsungin WD806P4SAWQ-mallin kuivaavan pesukoneen saapumisesta ja nyt on aika tehdä teille kattava postaus pesukoneen ominaisuuksista ja omasta käyttökokemuksestani.

pesukone1.jpg

Minulla ei ole kovinkaan paljoa kokemusta erilaisista laitteista ja listani onkin pesukoneiden ja kuivureiden osalta melkoisen lyhyt. Mielen koneilla olen muutaman vuoden pessyt pyykkiä (loistavat laitteet, mutta ulkomuodoltaan vähemmän nättejä :D) ja edelliset Electroluxin koneet tulivat siskoltani vaihdossa ja niillä pesin sekä kuivasin pyykkini vuosikaudet. Yksiössä asuessa pyykki hoitui päältä täytettävällä pikkukoneella, jonka merkkiä en enää muista. Mutta jätetään johdannot siihen ja mennään itse asiaan. 🙂

iIMG_2403.jpg

Ensimmäisenä syyniin joutuu puuvillan pesuohjelma, jonka vakioasetuksena veden lämpötila on 60C° ja täydet linkoukset (1400 kierrosta / min). Lämpötilan ja linkouksen voi itse vaihtaa pestävän pyykin mukaan. Tällä pesuohjelmalla pesen mm. liinavaatteet ja pyyhkeet (60C°) sekä likaisimmat vaatteet (40C°). Pesuaika vaihtelee automaattisesti täyttömäärän mukaan, viiden kilon kuorma peseytyy 60-asteessa noin kahteen tuntiin ja matalammalla lämmöllä hieman nopeammin. 

iIMG_2404.jpg

Synteettisen pyykin pesuohjelmalla olen pessyt meidän vaatteita – trikoota, sekoitekuituja ja puuvillaa sekaisin. Pesutulos on loistava, vakioasetuksena tällä ohjelmalla on 40C° ja hieman hellemmät kierrosasteet lingotessa. Tämä on hyvä peruspesuohjelma vaatteille.

iIMG_2405.jpg

Päivittäistä pesuohjelmaa käytän kaikista eniten, sillä meillä pyykki ei ole kovinkaan tahraista enää nyt kun tyttö on oppinut syömään siististi. Satunnaiset ruokaroiskeet ja deodoranttien haisut puhdistuvat erinomaisesti ja viiden kilon pyykin saa puhtaaksi tunnissa. Täydellä linkousvauhdilla pyykki on todella kuivaksi lingottua. Tämän koneen vedenpoistotehosta ei voi edes puhua samassa lauseessa vanhan pesukoneen kanssa, jonka jäljiltä pyykki oli varsin märkää. 😀

iIMG_2406.jpg

Pikapesua käytän noin kerran viikossa ja yleensä pesen sillä omia vaatteitani. Talviaikaan en hikoile juuri lainkaan ja ainut syy pestä vaatteet on niiden ryttyisyys ja deodorantin / hajuveden tuoksahdus. Vartissa saa puhdasta ja kuivaustoiminnon kun lisää pesuohjelman perään, saa pari kiloa puhdasta ja kuivaa pyykkiä 1-1,5 tunnissa. Tämä on loistava toiminto silloin, jos on unohtanut pestä lempparivaatteensa tai jos haluaakin pukea päällensä jotakin likakorissa olevaa. 

iIMG_2407.jpg

Air Refresh-toimintoa olen käyttänyt muutaman kerran. Tuuletin sillä mustan Zaran mekkoni kaksi kertaa (mekko ei kestä vesipesua) ja kerran tuuletin mustan shifonkipaitikseni. Hyvä extratoiminto, mutta meillä käytössä aika harvoin.

iIMG_2408.jpg

Air Wash-toimintoa en ole käyttänyt vielä kertaakaan, joten siitä minulla ei toistaiseksi ole mitään sanottavaa. Kyseistä pesuohjelmaa on verrattu kuivapesuun, mutta itselleni on vielä mysteeri miten se oikein toimii. Pelkällä tuuletuksella olen tähän asti pärjännyt ongelmavaatteiden kanssa, jotka eivät kestä vesipesua. 

iIMG_2410.jpg

Ah, sitten päästää lemppariohjelmaani eli kuivaukseen. 🙂 Kuivaustoiminnon voi lisätä manuaalisesti yhdellä napin painalluksella jokaisen pesuohjelman jatkeeksi (joko heti pesuohjelmaa valitessa, tai erikseen pesuohjelman loputtua). Kun säädin on käännetty kuivaus-toiminnolle, toimii kone kuin perinteinen kuivausrumpu. Tällä voi kuivata nyrkkipyykillä pestyjä vaatteita omana toimintonaan tai jos pyykki jää nihkeäksi ensimmäisen kuivauksen jälkeen, voi erikseen laittaa lisäkuivauksen pyörimään.

iIMG_2411.jpg

Baby Care-pesuohjelma on tarkoitettu vauvanvaatteille ja sen automaattinen oletus on 95C° ja linkous täydellä kierrosvauhdilla. Ymmärtääkseni tähän ohjelmaan kuuluu myös jonkinlainen liotus, jotta pyykistä tulee extrapuhdasta. Itse en ole kertaakaan käyttänyt tätä ohjelmaa, joten enempää en osaa ohjelmasta teille kertoa.

iIMG_2412.jpg

Villa-ohjelmalla olen pessyt mm. akryylia sisältävät Housen torkkupeittoni ja ne ovat säilyneet hyväkuntoisina. Olen pudottanut torkkujen pesussa vakiolämpöasteen neljästäkympistä kolmekymppiin. Mieto ja hellävarainen linkous ei ravistele helposti venyviä neulekankaisia tekstiilejä liikaa, mutta poistaa silti enimmät vedet. 

Yleisarvosanaksi annan tälle koneelle 8/10, koska muutamia pieniä miinuksiakin tästä löytyy. Huonoja puolia koneessa on sen suuri koko. Kone on syvyydeltään putkien kanssa lähes 70cm, joka on aika paljon. Ymmärrän toki, että koneessa on sisällä vaikka millaisia putkia ja kompressoreita kuivauksen jäähdytystä varten, mutta silti. Toinen miinus tulee siitä, että pikkusukilla on taipumus jäädä jumiin pesukoneen luukun alareunaan. Tätä ei tapahtunut jokaisessa koneellisessa onneksi, mutta viikottain kuitenkin. Ongelman olen ratkaissut lukijalta saamallani vinkillä laittaa sukat isossa pesupussissa koneeseen. 🙂

Loistavia puolia sen sijaan löytyy vaikka kuinka. Yksi parhaista asioista on se, että yhdellä koneella saa tehtyä sekä pesut että kuivaukset ilman erillistä siirtelyä ja kanniskelua. Kone on ihmeellisen hiljainen ja ilman vedenpoistosta tulevaa ääntä, olisi linkouskin jopa täydellä teholla täysin äänetön. Olen todella tyytyväinen tähän koneeseen ja se palvelee meidän perheen pyykkihuollon tarpeita. Isolle perheelle tämä kone on auttamattomasti väärä valinta ainoaksi koneeksi, jos kuivaus on tarkoitus suorittaa koneellisesti. Erillisellä pesukoneella ja kuivausrummulla saa usemman koneellisen pestyä ja kuivattua päivän aikana. 🙂 Itse suosittelen tätä Samsungin 8 / 5 kg:n kuivaavaa pesukonetta 1-3 hengen talouksille, joissa pyykkimäärä on maksimissaan yksi koneellinen päivää kohden. Ja varsinkin urheilijoille tämä pesukone on loistovalinta erikoisominaisuuksiensa vuoksi.

Samsungin pesukoneesta tekemäni teknisen ja tietopainotteisen postauksen voit lukea TÄÄLTÄ!

Nyt untenmaille! <3 Kauniita unia kaikille! <3

26 kommenttia “Käyttökokemukseni Samsungin kuivaavasta pesukoneesta

 1. Ihan kuin olisit meidän pesukoneesta kirjoittanut. Se on tosin LG, eikä ole kuivaava, rumpu meillä erikseen, ja on se jo muutaman vuoden vanha. Meilläkin silloin aluksi lasten sukat jäivät jatkuvasti jumiin. En tiedä ovatko sukkien koot kasvaneet vai kone parantunut, mutta nykyään niin käy tosi harvoin. Minäkään en ole vieläkään ilmapesua kokeillut, joten siitä odotan postausta innolla. Meilläkin koneen syvyys oli yllätys, tosin ei se sentään ihan noin syvä ollut, mutta syvempi kuin vanha koneemme ja tulee siis ikävästi hieman ulos kaappirivistöstä. Meidän koneessa on parasta juurikin tuo mainitsemasi pikapesuohjelma. Ihanaa, kun saa puhdasta vauhdilla!<br />
  <br />
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  1. Vekarus: Ilmapesu on kyllä niin mielenkiintoiselta kuullostava toiminto, että voisin itsekin yrittään keksiä jotain ilmapestävää ja testata omaa konettani. 🙂 En ole vaan vielä keksinyt mitä sillä voisin pestä.<br />
   <br />
   Pikapesumoodi on yksi parhaista puolista, entisen koneen pikapesu kesti tunnin joten vartti on minulle silkkaa juhlaa. :D<br />
   <br />
   Aurinkoista alkavaa viikkoa! &hearts;

  1. anonyymi: Valmistajasta riippuen ei kaikki vauvanvaatteet kestäkään, mutta yleinen suositus se kuitenkin on. Varsinkin vauvojen lakanat ja puklausliinat aka sideharsot kannattaa kyllä pestä tulikuumalla puhtaaksi. 🙂

  1. idae: Kuivaustoiminto on tosi näppärä kun ei tarvitse enää vaihtaa pyykkiä koneesta toiseen. Senkun nakkaa vaan likaiset koneeseen ja ottaa ne puhtaana ja kuivana sieltä ulos. 🙂

 2. Mukava kuulla pidemmältä aikaväliltä sinun kokemuksesi ja näistä eri ohjelmista :)<br />
  Me pestiin viikonloppuna lakanat ja kuivattiin ne, niin tuli kyllä pehmeät ja kuivat lakanat. Tänään pesin pyyhkeitä ja käytin nekin kuivauksen kautta niin tulipa ihanan pehmeät niistäkin! Mieskin tuossa kokeili, että muuttuivatpa ne pehmeäksi entisten koppuroiden sijaan 🙂 Olen kyllä ollut tyytyväinen pesujälkeen ja siihen että hommattiin uusi kone, kiitos suosituksesta! :)<br />
  Meillä kone alkoi alkuun kyllä liikkumaan eteenpäin, mutta saatiin sekin asia hoidettua kun kallistettiin konetta hieman taaksepäin säätöjalkojen avulla. Tuokin liikkuminen johtui varmaan siitä kun kylpyhuone on pieni ja lattia lähtee kallistumaan (lattian kaato) juuri siinä kohdassa missä meillä on pesukone. Nyt onneksi pesukone pysyy paikallaan ja on kyllä hiljainen edelliseen verrattuna.

  1. moonangel: Kuivaustulos on ihan kuin kuivurilla, pehmoista ja möyheää pyykkiä saapi aikaan. 🙂 Meillä on kanssa lattia kallellaan vasemmalle ja jouduin laittamaan sen vatopassilla ihan aavistukseen nojalleen oikealle, jotta kone ei vaapu lingotessa painavaa lastia, kuten pellavalakanoita. 🙂

 3. Kyllä esikutistettu puuvilla kestää 95 asteen pesun ihan hyvin. Värithän niissä voi haalistua, mutta varmaan osittain senkin takia vauvanvaatteet ovat usein vaaleita. (ja toki varmaan siksikin, että vauvoja halutaan suojella voimakkailta väriaineilta)

  1. –: Näin juuri. 🙂 Värit haalistuvat pesussa melkeimpä poikkeuksetta, ei siltä voi vauvan vaatteissa oikein välttyäkään, kun niitä pitää pestä niin usein. 🙂

 4. Kiitos tästä postauksesta! Yli 10 vuotta vanha Uponi alkaa vedellä viimeisiään ja olen alkanut etsiä uutta konetta. Tällainen kuivaava kone on aika vahvoilla ihan siksi, että hermo menee lakanoiden ja pyyhkeiden kuivattamiseen pyykkitelineellä… Varsinaista kuivausrumpua ei yhden hengen taloudessa tarvitse. Toivottavasti Uponi kuitenkin kestää vielä kylppäriremonttiin saakka, nyt tuollainen sivustatäytettävä kone ei nimittäin mahdu kylppäriin. Mutta remontissa huolehdin, että pyykkikoneelle tulee tarpeeksi iso tila!

  1. sinkku: Tämä kone on varmasti ihan unelma pienissä talouksissa, kuten meilläkin. Ja itse nautn siitä, kun ei enää tarvitse vaihtaa kosteaa pyykkiä koneesta kuivuriin, vaan kaikki hoituu alusta loppuun asti yhdellä kerralla. :)<br />
   <br />
   Tsemppiä remonttiin ja pidän sormet ristissä että Uposi kestää remppaan asti. 🙂

 5. Hei! Vaikuttaa liian hyvälle ollakseen totta 🙂 Itselläni on uuden pesukoneen hankissa edessä ja olen nyt miettinyt pitäisikö panostaa pesutorniin tai kuivaavaan malliin. Minkälaisia kokemuksia sinulla on pölyn ja nukan poiston suhteen? Kuivausrumpuhan poistaa hyvin pölyn tekstiileistä, mutta onko kuivaavassa pesukoneessa yhtä hyvä pölynpoisto ominaisuus?

  1. Tupsuhäntä: Nukka ja pöly poistuu kuivaavan pesukoneen kuivausohjelman poistoveden mukana. Ainoastaan pellavalakanoiden kuivauksesta on jäänyt vähän nukkaa luukun reunaan, mutta se on helppo napata pois käsin. Nukkasihtiä ei erikseen siis ole, ainoastaan se pesukoneen alareunassa oleva nukka&quot;banaani&quot; pitää puhdistaa säännöllisin väliajoin, kuten kaikissa normaali pesukoneissakin. 🙂 Koneen kuivauskapasiteetti on 5kg, joka on meille riittävä. Jos koneessa kuivattaa enemmän kuin 5kg pyykkiä, voi nukkaa jäädä vaatteisiin hieman koska pyykki ei mahdu ilmavirrassa pyörimään tarpeeksi ilmavasti. Itse olen todella tyytyväinen ollut tähän koneeseeni, mutta jos perhe on iso ja pyykkiä kertyy paljon, on erillinen pesukone ja kuivuri parempi ratkaisu. 🙂

 6. Ostimme juuri tuon samaisen koneen sinun innoittamanasi. Kiitos vaan informatiivisestä postauksesta! Pesimme eilen ekan erän pyykkejä ja mulle heräsi kysymys koneesta. Paljonko olet laittanut pyykkiä kuivaukseen. Koneen ohjeessa sanotaan se 5kg, mutta koneen rummussa on tarra &quot;max level for drying&quot;. Tiedätkö saako raja ylittyä, jos pyykki painaa alle 5 kg? Eilen pesin pyyhkeitä jotka painoivat alle 2 kg, mutta ylittivät tuon maksimirajan.

  1. DluxEdition: Olen kuivannut pyykkiä jos jonkinlaista ja määrätkin ovat vaihdelleen muutamasta kilosta noin 6kg asti. Pyyhkeiden ja lakanoiden kuivauksessa rumpuun olisi hyvä jäädä liikkumatilaa jotta ilma pääsee puhaltamaan rummussa ilmavasti ja isot tekstiilit mahtuvat liikkumaan vapaasti, mutta en ole mitenkään tarkasti säädellyt kuivattavan (ja pestävän) pyykin määrää. 🙂 Pyyhkeitä pesen yleensä kaksi isoa ja kasan pieniä (4-6kpl), kuivatusaika niillä on 1,5-2 tuntia jonka olen asettanut manuaalisesti pesuohjelman valinnan yhteydessä. Painoa arvioisin niille noin 4-5kg. <br />
   <br />
   Lakanoita olen pessyt ja kuivannut yli sallitun suositusmäärän, sillä pellava painaa kastuessaan melko paljon. Lakanapyykin jaan yleensä kahteen osaan – kaksi pussilakanaa omana koneellisenaan ja iso aluslakana sekä 4 tyynyliinaa omanaan. Kuivaisaika on ollut sama kuin pyyhkeillä, noin 1,5-2 tuntia per satsi. 🙂

 7. Elikkäs tilasimme koneen siis vaimo tilasi altaviikko sitten samanlaisen laitteen,no toivat kotiin ilmaiseksi ja kantoivat ihan paikalleen saakka,taisi tilata jostain hemmetin kaukkaa mustasta pörssistä ja oli viimeinen kone.Aamusta ajoivat 60km päähän meille asiakseen.Eikä se maksanut mitään.Taisi hinta olla tuolla 670-680eemillin pintaan,halvin muuten oli 599e jonka netissä näin.<br />
  <br />
  No tänään 1.12 2014 sitten testattiin pieni koneeellinen ja kaapissa on kuivana,se minua nyt hieman huolestuttaa kun haju jokin kumimainen haju haisee vähän liian voimakkaalle.<br />
  <br />
  Eli vaatteet ja kylpyhuone,vaatteet ei siis tuoksunut raikkaalle vaan sellaiselle kumille tai liekö uuden koneen hajua,toivottavasti hälvenee jotenkin pois ajan kanssa,eikö teillä muilla ole haissut?<br />
  <br />
  Mutta antaa sen soida vaan ehkä se siitä hälvenee.

  1. Juuri ostimme koneen: Uutena koneessa oli sellainen vieno haiskahdus, mutta se ei ollut niin voimakas että olisi itseäni häirinnyt. Muutamassa pesussa se hälveni kokonaan pois, jäljelle jäi mieto pesuaineen tuoksu yhdistettynä lämpimään puuvillaan. Kokeilkaa tehdä yksi tai kaksi pesukertaa ilman kuivausta, sen luulisi poistavan kaiken ylimääräisen koneesta, jonka jälkeen kuivaustoiminnon ei pitäisi enää saada aikaan kuumentumisesta johtuvia hajuhaittoja. &hearts;<br />
   <br />
   Mikäli haju pysyy yhtä voimakkaana pesujenkin jälkeen, suosittelen ottamaan yhteyttä myyjään ja kysymään heiltä mitä asialle voisi tehdä. Oma koneeni on tosiaan täysin hajuton ja on ollut jo kahden pesukerran jälkeen. 🙂

 8. Moi Miia! Mitä mieltä olet nyt tuosta kuivaavasta pesukoneesta? Kannattaako semmoinen hankkia? Suosittelisitko siis nelihenkiselle perheelle?

  1. SannaK: Tykkään koneesta edelleen kovasti, todella loistava vempain. 🙂 Nelihenkiselle perheelle koneen kapasiteetti on siinä ja siinä, että riittääkö se. Jos yksi pesukoneellinen päivässä riittää, tai vaihtoehtoisesti 2-3 vapaapäivänä, niin silloin uskallan suositella tätä kuivaavaa konetta. 🙂 Pesukoneena tuo Samsungini on huippujen huippu, kuplapesu vie pahatkin tahrat mennessään ilman valkaisu- ja tahranpoistoaineita. Lisäplussaa useista pesuohjelmista sekä koneen puhdistustoiminnosta, jonka olen kahdesti nyt vetäissyt läpi ja rumpu kimaltaa sen jälkeen kuin timantti. 🙂 Kuivausohjelma on toimiva, mutta vie tosiaan aikaa, jolloin yhden koneellisen pesuun ja kuivatukseen menee noin 2,5-3 tuntia yhteensä. Saitkohan tästä nyt mitään selvääkään? 🙂 laitan alle vielä listan:<br />
   <br />
   1. Parasta on pesutulos, joka on vailla vertaansa jopa matalissa asteissa<br />
   2) linkousnopeuden (1400) vuoksi pyykki tuntuu vain vähän nihkeältä koneesta narulle ripustettuna ja narulla kuivamisaika on puolet pienempi kuin vanhalla koneellani<br />
   3) useita ohjelmia, urheiluvaatteet, villapesu, hienopesu, pikapesu 15 min, pikatuuletus, käsinpesu manuaalisäädöillä vesiasteista linkousvauhtiin…<br />
   4) bubble wash, irroittaa pinttyneitä tahroja ilman vahvoja tahranpoisto- tai valkaisuaineita<br />
   5) suuri täyttömäärä<br />
   6) koneen oma puhdistuohjelma<br />
   7) vettä ja energiaa säästävä (pesuun ja kuivaukseen käytettävä vesi maksaa vuodessa noin 30€, eli 2,5€ /kk)<br />
   8) pyykkiä ei tarvitse vaihtaa pesun jälkeen toiseen koneeseen, kuivausohjelma alkaa suoraan pesun päätteeksi.<br />
   <br />
   Miinusta annan vain ja ainoastaan siitä, että kuivaus saisi olla nopeampaa, vaikkei se nyt erityisen hidastakaan ole. Viiden kilon verran pyykkiä kuivaa noin 1,5-2 tunnissa riippuen pyykin laadusta. keinokuituiset polyesteripaidat ja alusvaatteet kuivahtavat nopeammin kuin puuvillaiset froteepyyhkeet tai pellavalakanat. 🙂

 9. Ei kannata hankkia lapsiperheeseen mikäli vain pystyy hankkimaan/asentamaan kylppäriin oikean kuivausrummun. Ostin tämän koneen viime syksyllä koska sitä oli täällä niin paljon kehuttu mutta jos saisin peruttua kaupan niin peruisin. Tänään pesin just lakanapyykin eli 2xaluslakanat, 2xpussilakat ja 2xtyynyliinat ja aikaa meni kaikkineen 8 tuntia ja vaikka käytin kuivaamiseen alhaista lämpötilaa tuli lakanat koneesta aivan ryppyisinä! Aivan turhaa hypetystä rakkineesta. Olen tosi pettynyt.

  1. Tsuppari: Lapsiperheen tarpeisiin tämä kone ei välttämättä ole paras, nopeammin saa varmasti pyykkivuoren taltutettua erillisillä koneilla jos pestävää on useamman ihmisen edestä pyyhkeet ja liinavaatteet mukaan luettuna.<br />
   <br />
   Itse pesen lakanapyykin kahdessa osassa, pussilakanat 2kpl erikseen ja lakanan tyynynliinoineen toisessa erässä. Tämä siksi että koneen 8kg pesukapasiteetistä huolimatta kuivausteho on vain 5kg ja varsinkin pellavan suhteen pyykki painaa märkänä melkoisesti. Tyynyliinatkaan eivät päädy pussilakanoiden sisälle jumiin kun pesee pussarit ja muut petivaatteet erillään. <br />
   <br />
   Itse laitan aina lakana- ja pyyhepyykille manuaalisen kuivauksen. Valitsen normaalisti pesuohjelman (60°c noin 1,5h) ja asetan kuivauksen näytön kautta 1,5-2 tuntiin. Kuivaan automaattilämmöllä joka on aika kuuma. Sillä saa pestyä ja kuivattua koneellisen lakanapyykkiä noin kolmessa tunnissa.

 10. Erinomainen kirjoitus ko. pyykinpesukoneesta, Samsung voisi mielestäni antaa jonkinlaisen kiitoksen kyllä arvon bloggarille. 🙂 Etsin tyypilliseen tapaani pitkään netistä tietoa ja kokemuksia eri valmistajien kuivaavista pyykinpesukoneista. <br />
  <br />
  Luettuani blogiasi valinta oli aika helppo, etenkin kun Mustan Pörssin nettikauppa antaa 10 % alennuksen jo alennetusta hinnasta 599 €. Katsotaan miten pesee meidän 2 1 kokoisen pikkuperheen pyykit, todennäköisesti vähintään yhtä hyvin kuin nykyinen perus-Candy. Pyykinkuivaustelinekin toivon mukaan uuden koneen myötä historiaa… 😉

  1. pikku_kaksio: Olen lähes 1,5-vuoden jälkeen edelleen tyytyväinen pesukoneeseen, kone toimii yhtä hyvin kuin uutenakin ja kokemusta on karttunut niistäkin pesuohjelmista, jotka tämän postauksen tekovaiheessa olivat vielä kokeilematta. 🙂 Koneen oma tehopuhdistusohjelma (ilman pesuainetta) on pyörähtänyt kolmesti läpi ja rumpu hohtaa kuin timantti sen jäljiltä. Myös vauvapyykin 95°c pesua olen kokeillut, se säätää pesuajan manuaalisesti pyykin painon ja likaisuuden perusteella ja tiputtaa sen ajan alkulinkouksen jälkeen lähtötunneista pienemmäksi. Nerokas laite ja puhdasta tulee. :)<br />
   <br />
   Lakanoiden kanssa kannattaa täyttömäärä jättää vajaaksi, jotta kuivausaika ei veny pitkäksi, kolmeen tuntiin saa puhdasta ja kuivaa lakanapyykkiä joka on suht sama aika kuin erillisillä pesu- ja kuivauskoneilla. 🙂 Pienet sukat (tennarisukat ja lastensukat) kannattaa pestä isossa pesupussissa, jotta eivät jää koneen luukkuun jumiin. 🙂

 11. Tulipa vaan mieleen, puuttuuko tuosta koneesta ajastin? Itse pesen pyykit aina yöllä, aamuaurinko paistaa suoraan parvekkeelle klo 7 alkaen. Saa kone pestä vaikka 7 tuntia kun se tietää, että pyykin on oltava valmista klo 7. Polyester T-paidat ovat kuivia n. tunnissa ja muut muutamassa tunnissa. Kesällä tai muuten hyvin kostealla ilmalla on pakko käyttää kuivuria, ettei vaatteet roiku ulkona päiväkausia, 85-100% kosteus kuivattaa hitaasti. <br />
  <br />
  Meille tuli juuri parvekkeelle vastaava kone WD80J6410 ja on mielenkiintoista nähdä miten se selviää 10% bambukuitu lakanoista, jotka painavat useamman kilon vielä pitkän linkouksen jälkeenkin. AirRefresh on toimiva, kaikki talvivaatteet ovat vakuumipussissa 10kk ja yleensä menevät niihin hieman kosteina, haisevat kuin raadot ilman koneessa käyntiä. Samoin keskikesän vaatteet menevät lokakuussa pusseihin ja ne otetaan sieltä pois kesäkuun lopussa. Tämä Hong Kongissa.<br />
  <br />
  Kaliforniassa asuin alueella jossa ilman kosteus oli suuremman osan vuotta alle 20%, siis aavikkolla. Vuonna 1982 ei Suomessa vielä ollut kuivureita ja epäilin niitä aluksi, että ne kuluttavat vaatteita. Mutta jenkkikoneet kuluttavat vaatteita pesun aikana niin paljon, että kuivuri oli pakollinen, muuten kokolattiamatot olisivat pölisseet nukasta koko ajan.

  1. Matka-Sepi: Omassa koneessani on ajatustoiminto, eli pesukoneen saa ajastettua aloittamaan pesuohjelman myöhäisemmäksi. :)<br />
   <br />
   Pellavalakanat ovat myös kosteana todella painavia ja kuivatuksessa kestää polyesteri-paitoja pitempään. Sama on varmasti myös bambukuidulla. Airfresh on mahtava toiminto, pelastanut monta ummehtuneen hajuista vaatetta ja koristetyynyäkin varastoinnin jäljiltä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *