Makuuhuoneessa tapahtuu

Makuuhuonepostauksia on toivottu, joten tässäpä tulloo nyt sitten. 🙂 Makuuhuoneessa ei ole tapahtunut yhtikäs mitään (edelleenkään) pitkiin aikoihin, mutta tulevana viikonloppuna olisi tarkoitus tarttua maalipönikkään ja sutimeen taas vaihteeksi. Makuuhuoneen katossa ollut iso kristalliplafondi sai uuden kodin ja valaisimen vaihdoksen vuoksi katto vaatii pakkelointia ja maalia. Seinissä on hieman epätasaisuutta vanhasta struktuuripinnasta johtuen, joten samalla vaivalla (ja koska kattomaalia kuitenkin onnistun roiskimaan myös seinille :D) maalaan myös seinäpinnat uusiksi.

iIMG_2429.jpg

iIMG_2415.jpg

iIMG_2418.jpg

Katon maalaan tavallisella Tikkurilan kattomaalilla ja ikkunaseinät perusvalkoisella himmeällä maalilla (Tikkurilan Siroplast2 sävy Paperi F497). Kaksi ehjää seinää saakin hieman mielenkiintoisemman pinnan, sillä valkoinen Kalklitir-kalkkimaali (sävy Ivory) odottaa sutimista. Norsunluunsävyisen kalkkimaalin pitäisi näyttää makuuhuoneen viistottaisessa valoisuudessa upealta, mutta lopputulosta ei voi etukäteen tietää kun kyseessä on luonnontuote. Ensi viikolla tiedetään miten kalkkimaali käyttäytyy minun hyppysissäni, jännää. 🙂

iIMG_2413.jpg

iIMG_2416.jpg

makkari%2003021.jpg

Oksarekin alla ollut Malm-lipasto sanoi räkspoks ja lähti reklamaationa takaisin Ikeaan. Onneksi lipaston laatikot olivat melko tyhjät, joten sain niiden sisällön mahtumaan muualle kotiin. Liinavaatteet siirtyivät kylpyhuoneen kaappiin pyyhkeiden seuraan, pikkuvaatteet (topit, legginsit, sukkahousut, sukat ja alusvaatteet) ja asusteet säilöin kuvassa näkyviin Iittalan Vakka-laatikoihin. Trikoopaidat, housut ja muutama muu vaate löytyvät puhtaiden pyykkien korista, mutta niiden oikea säilytyspaikka on oksarekillä henkarissa. Nyt kun olen innostunut silittämään meidän kaikki vaatteet (alusvaatteita ja sukkia lukuunottamatta), kulkeutuvat puhtaat pyykit pesukoneesta puhtaiden pyykkien koriin ja harmittavan usein ne myös jäävät sinne silitettyinä pinoina. 😀 Pitäisi ottaa ryhtiliike ja viedä vaatteet heti silityksen jälkeen oikeille paikoilleen. Taidankin hankkiutua eroon tuosta pyykkikoristani, niin ei olisi enää paikkaa minne jemmata puhtaita vaatepinoja. 😀

iIMG_2422.jpg

makkari%20030213.jpg

iIMG_2421.jpg

iIMG_2431.jpg

Ruusukimpun siirsin makuuhuoneen puolelle kynttilöiden kanssa, ripaus romantiikkaa minunkin kammarissani, hihii. 😀 Mulberryn kauniin paperikassin ja kiitoskortin kuvasin teille jo tammikuussa, mutta silloin oli niin pimeää ja kuvat onnistuivat kehnosti. Koska makuuhuone on lähes identtinen viime postaukseen nähden, keksin yhdistää tähän postaukseen lähikuvia pikkutavaroista ja myös tuosta Mulberryn kauniista kassista kortteineen. 🙂 

iIMG_2444.jpg

makkari%2003022.jpg

iIMG_2417.jpg

Makuuhuoneessa ei ole tällä hetkellä muuta valaistusta kuin Poulsenin AJ-jalkalampppu. Onneksi päivä pitenee koko ajan ja valoa riittää jo ihan hyvin. Ei ole mitään kiirettä hankkia uutta kattolamppua, kunhan syksyyn mennessä olisi jotakin ideaa ja ratkaisua työn alla. 🙂

Huomiseen! <3

39 kommenttia “Makuuhuoneessa tapahtuu

 1. Heh, ajattelin että tämä postaus &quot;makuuhuoneessa tapahtuu&quot; käsittelee jotain ihan eri aihetta.

 2. Hei! Olen seurannut blogiasi muutaman kuukauden ja tykkään todella paljon tyylistäsi. Löysin viime vuonna laittamasi pohjakuvan kodistanne, mutta en osaa hahmottaa makuuhuonettasi siihen. Oletko muuttanut vai olenko hahmotusongelmainen?? Kiitos kivoista kuvista.

  1. Päivi K-L: Tässä postauksessa on oma tekemäni luonnos pohjasta:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/08/makuuhuone-pohjakuvan-kera&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/08/makuuhuone-pohjakuvan-kera</a><br />
   <br />
   Ja tässä koko asunnon pohjakuva:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/03/kodin-pohjakuva&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/03/kodin-pohjakuva</a><br />
   <br />
   Makuuhuone on se huone, jossa lukee Tytön huone ja suunta on toinen kuin omassa luonnoksessani. Oman luonnokseni oviaukko on vasemmalla ja oikean pohjakuvan oviaukko on ylhäällä. Toivottavasti selkiyttää, vaikka ovatkin vähän hassusti erisuuntaan. 🙂

  2. Kiitos, nyt selkesi. Ainoa, mitä jäin miettimään on se, että missä se nykyään on se &quot;tytön huone&quot;. <br />
   Olet kyllä huipputaitava ja kätevä, kun pystyt tekemään remontin jos toisenkin. Ja uskallat tehdä rohkeitakin muutoksia.

  3. Päivi: Tytön huone on toisessa makkarissamme, eli siinä missä oikean pohjakuvan postauksen ekassa kuvassa lukee Tuleva olohuone. 🙂 Keittiön hyllyseinän takana siis. 🙂

  1. Sanna: isoimmissa tyynyissä on siivekkeelliset Villa Stockmannin pellavatyynyliinat koossa 60x80cm. Ihan normaalit nukkumiseen tarkoitetut tyynyliinat siis. 🙂

 3. Seuraan blogiasi suht säännöllisesti, mutta en ole aiemmin kommentoinut. Kotisi on ihanan valköinen ja mielettömän kaunis. Kaikkea hyvää sinulle ja pienelle tytöllesi.

  1. —: Viikonlopun maalaustako meinaat? 🙂 Pakko olla jos jotain haluaa tapahtuvan ja kattoon on tullut niin paha tummentuma pölystä ja muusta johtuen että se näyttää aivan karmealta, ei sitä katsele erkkikään. 😀 😀

 4. Onko tuossa sängyn jalkopäädyssä oleva ikkuna parvekkeelle? Ai että minullekin kelpaisi noin pikkuruinen makuuhuone kun tahtoo sitä tavaraa sinnekin eksyä ja kun nykyiseen mahtuu parisängyn lisäksi kaikkea muuta turhaa roinaa.. Sänky näyttää oikealta unelmalta &hearts;<br />
  <br />
  Hauskaa illan jatkoa! 🙂

  1. Elina: Sängyn päädyssä oleva ikkuna on parvekkeelle. 🙂 Makuuhuone oli se suurinta ihastusta aiheuttava kohta koko kodissa silloin kun tulimme tätä ekaa kertaa katsomaan. Ja kaupat tehtiinkin heti. 😀 😀 Parvekkeen suuntaan olevasta ikkunasta näkyy merikin, kesäisin se kimaltaa auringonvalossa kauniisti. Ikkuna on niin matalalla että sängyssä puoli-istuvassa asennossa hengaillessakin voi katsella puita ja meren kimmellystä. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; <br />
   <br />
   makuuhuone on aika pieni, mutta minusta se on passelin kokoinen. Lepoon ja rentoutumiseen sitä käytän ja olen tarkoituksella siirtänyt kaikki muut toiminnot pois makkarista. 🙂

 5. Oijoi, mäkin niin tykkäisin osata maalata. Kadehdin naisia jotka tuosta vaan vaihtavat huushollin seinien väriä. Itselläni on muutama epäonnistunut kokemus paljon pienemmistä kohteista, joten on vaan odotettava että &quot;mies&quot; ottaa ja maalaa. Eikä siinä vielä mitään, hankalinta on saada sen pää kääntymään, että ennestään ihan hyvä seinä pitäisi maalata ja vielä harmaaksi!

  1. mervi: minäkin ennen delegoin maalaamiset miehelle, mutta hänkään ei ihan aina innostunut tarttumaan telaan ja pensseliin. Sitten päätin että jos haluan jotain myös tapahtuvan on pakko opetella maalaamaan itsekseni. 😀 Ei minullakaan ekat maalaukset onnistuneet ihan nappiin, katonrajaan jäi epätasaisuutta ja ekalla kerralla maalasin liian kuivalla telalla yms. Mutta sitä oppii kun vaan tekee, alkaa keksimään niitä oikeita keinoja jolla seinistä saa siistit. Maalaaminen oli alussa varovaista ja hidasta, mutta nykyään se sujuu tosi vauhdilla. Pohjatyöt (teippaukset ja maalausvälineiden valmistelut) kun tekee huolella, on maalaaminen aika helppoa, vähän kuin meikkaaminenkin. 🙂

  2. —: Ei todellakaan tarvitse olla naisena avuton. 🙂 Rohkea pitää kyllä olla, että uskaltaa alkaa tuumasta toimeen. Miehet ne yleensä suhtautuu naisten remppahommiin vähän &quot;no joo&quot;-tyylillä. 😀 😀

 6. Näyttää kyllä kauniilta! Nämäkin kuvat joissa on pieni määrä tavaraa siististi paikoillaan inspiroivat karsimaan omaakin tavaramäärää 🙂 Vaikka meillä muuten on siistiä ja tavarat paikoillaan niin kaapit kaipaisivat kyllä läpikäymistä! Neljän hengen perheessä sitä turhaakin tavaraa vaan tuppaa kertymään ja vaikka itse kriittisesti niitä kävisi läpi niin mies vaan tunkee kaiken ylimääräisen siihen kaappiin joka sattuu olemaan lähimpänä 😀

  1. Hani P: Olen tarkoituksella pyrkinyt rajaamaan makuuhuoneessa tapahtuvat toiminnot nukkumiseen ja lepoon. Jos tilaa olisi, siirtäisin vaatteenikin sieltä kokonaan pois. 🙂 Kaapeilla on aina tapana täyttyä, sen olen itse huomannut. Siksi olen mennyt melkoisen ääripäähän ja tavaran karsimisen yhteydessä hankkiutunut eroon myös tyhjentyneistä kaapeista ja laatikoista. 😀 Omaa tyyliäni en uskalla suositella muille ihan sellaisenaan, mutta samalla kun kodin tavaroita käy läpi, kannattaa silmäillä kriittisesti myös kalusteita. Onko jossakin nurkassa lipastoa tms. tien tukkeena ja voisiko koko lipastosta hankkiutua eroon… 🙂 Tsemppiä kaappien kesyttämiseen! &hearts; 🙂

 7. Hei!Pakko kysyä nyt tuosta Pappeliina matosta kun kirjoitit&quot;toisenlainen totuus:)&quot;postauksen nii siinä kun kerroit eteismatosta että sait itse vitivalkoisen maton ja jätit muille kermanväriset:)niin voiko ne olla niin erisävyiset?Vai oliko se kermanvärinen joku muu Pappeliina &quot;merkki&quot;kuin Svea metallic white?Itselläni on juuri tuo samainen matto kun teillä makkarissa ja tarvitsisin toisen niin rupesi pelottaman jos ihan eri sävyiset.Kiitos vastauksesta:)Iski jo paniikki koska en tod.halua mitään kermanväristä ja vihaan yli kaiken palauttamista:)

  1. Peppi: Pappelinaa on saatavana kahdessa valkoisen sävyssä, white on tämä mikä meilläkin on ja vanilla on kermanvalkoinen. Kermanvalkoisia pappelinoja löytyy lähes jokaisesta pappelinaa myyvästä liikkeestä, mutta valkoiset ovat aina loppu. Sitä tarkoitin kun sanoin että vein viimeisen valkoisen maton ja jätin kermanvalkoiset muille. :D<br />
   <br />
   Kaikki Pappelina Svea metallic White-matot ovat samaa sävyä, joten ei hätää. 🙂

  2. Huh!Kiitos vastauksesta:)Ehdin jo säikähtää niin nyt voin hyvillä mielin tilata toisen.<br />
   Ihana blogi muuten:)

 8. Nyt on tosi nättiä makkarissa. Tuo oksa tulee paremmin esiin, kun ei ole lipastoa siinä alla.<br />
  Minusta se lipasto oli tosi kaunis siinä sängyn vierellä, jossa nyt on se String-hylly. Itselleni, kun noiden Stringien the-juttu ei ole oikein auennut… Mulle tulee niistä jostain syystä astioiden kuivauskaappi mieleen. Sori vaan kaikki Stringien ystävät:/

  1. Marie: Stringissä on kyllä kieltämättä hieman astiankuivauskaapinomaista fiilinkiä. 😀 <br />
   <br />
   Makuuhuone on aika pienikokoinen ja se näyttää helposti täyteen ängetyltä, kuten on monesti näyttänytkin. Tykkään siitä että sänky on keskitetty vastapäisen ison ikkunan kanssa, jolloin sängyn ja Sting-hyllyseinän väliin jää vain 40cm tilaa. Jos sinne laittaisi lipaston, olisi sänky siirrettävä reippaasti lähemmäs ovea, ja makkarista tulisi taas sellainen täyden oloinen, josta en tykkää. Oksarekki on minun lemppareitani, onneksi tein sen tuunauksen viime keväänä. 🙂

 9. Sinä kun olet niin tarkka noista valkoisen sävyistä, niin kerrohan toimiiko tuo &quot;Paperi&quot; hyvin yhteen listojen ja ovien &quot;listavalkoisen&quot; kanssa? Kiitos!

  1. Sini: Paperi on sellainen neutraali valkoinen, joka ei kellerrä muttei myöskään taita harmahtavaan. Listoihin verrattuna se on piirun verran raikkamman ja kirkkaamman valkoinen, mutta sävyero ei ota silmään kuitenkaan. Itse en halunnut lämpimään taittavaa valkoista seinille, koska moni kaluste ja tavara on lähempänä paperin valkoista kuin listavalkoista. Valkoisten kanssa on aina säätämistä, kun kermaisemmat sävyt alkavat helposti näyttää nuhraantuneilta vanhoilta pinnoilta. Olen kookenut että paperin valkoinen on sellainen keskitien kompromissi, raikas muttei silti muuta ympäröiviä asioita likaisenvalkoiseksi. 🙂

 10. Jes! Tuota Kalklitirin maalia mietin just tossa sävyssä meillekin, odotan siis mielenkiinnolla millaista jälkeä on tuleman! 🙂

  1. Tiina: Minua vähän jännitää miten maalaus onnistuu. 🙂 Kalklitir suditaan isolla pensselillä seinälle, eikä sitä telata. On kyllä hommaa saada sudittua kaksi seinää ja vielä mieluiten niin ettei vastamaalattu katto mene pilalle. 😀 Postailen heti kun saan hommat käyntiin. 🙂

 11. Moi! Täällä on ennenkin kysytty noista lattialistoista ja ovista, että ovat varmaan perua siitä romanttisesta kaudesta? Mun mielestä niiden muotoilu on selkeästi maalaisromanttinen ja ristiriidassa muun (ihanan!) sisustuksen kanssa. Ovien vaihtaminen ei ole mikään halpa homma, mutta oletko miettinyt maalaisromanttisten ovien ja listojen vaihtamista selkeälinjaisiin?

  1. Miia: Listat ja ovet on vaihdettu 2010 jolloin en ollut ehtinyt vielä hurahtamaan romantiikan puolelle. 😀 Ideana minulla on se, että yhdistän sellaista ydinkeskustamaista vanhan kerrostalon tunnelmaa skandinaavisen moderniin kalustukseen. Olen itseasiassa miettinyt, että peruspohjasta tehdään entistäkin klassisempi, haluaisin korkeammat listat, kattoilistat ja kipsikaton ledeillä. sellainen ihana 1900-luvun alkupuolen fiilis yhdistettynä korkakiiltoisiin futuristisiin pintoihin ja skandinaavisen pehmeisiin puisiin yksityiskohtiin. 🙂

  2. On nyt ihan pakko kommentoida tähän lista-asiaan. Vaikka makuasioista ei pitäisi kiistellä, niin älä nyt ihmeessä laita 1900-luvun alkupuolen fiilistä listojen muodossa uuteen kerrostaloasuntoon. Aitous kunniaan, uuteen asuntoon sopii modernit uudet listat ja oikeasti vanhaan asuntoon vanhat listat yms. Tuo sitä fiilistä kotiisi vaikka muutamalla yksittäisellä aidosti vanhalla kalusteella!

  3. Kiitos vastauksesta, mukavaa että jaksat kommentoida. Olen kyllä kanssasi samaa mieltä, että talon julkisivun ja sisustan ei täydy olla samaa linjaa. Vierastan vain sellaisia &quot;muka vanhoja&quot; juttuja, mieluummin joko rehellisesti uutta tai oikeasti vanhaa. Kopio on aina kopio. Ja itsellänikin on moderni sisustus yli sata vuotta vanhassa talossa 😉

  4. Kotirouva Helsingistä: Itse en koe, että peiovet tai korkeat koristelistat ovat mukavanhoja. Ne ovat tyyliltään toki vanhahtavia ja sopivat hyvin romanttisempaan sisustustyyliin, mutta en koe lavastani kotiini vanhan ajan tyyliä näillä yksittäisillä elementeillä sellaisenaan. Ja jos kattoon lisätään kipsireunat, tulee niihin led-valaistus joka tekee heti modernimman ilmeen siihen. :)<br />
   <br />
   Ihanalta kuullostaa kyllä sinun koti. Minusta se on aitoutta parhaimmillaan, että vanha talo saa olla oikeasti itsensä näköinen ja kalustus on sitten tätä päivää, kuten asukkaatkin. minusta siitä tulee ihan paras kokonaisuus! &hearts; &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *