Oodi luonnollisuudelle

Keskustelin viikonloppuna siskontyttöni J:n kanssa kauneudesta ja oli ihana huomata miten luonnollista kauneutta osataan arvostaa niin paljon enemmän kuin omassa nuoruudessani. Olen iloisesti yllättynyt myös siitä miten itsevarmoja ja fiksuja nykypäivän nuoret aikuiset ovat. Silloin kun itse olin täysi-ikäisyyden kynnyksellä vuosituhannen vaihteessa, ei tullut kuuloonkaan elellä omalla hiusvärilläni. Aina piti olla kaikki ihan vimpan päälle – tukka, meikki ja vaatteet. Itse en koskaan lähtenyt (onneksi) mukaan ylitälläytymiseen, joka tarkoitti että ollaan juhlakunnossa jopa lähikauppaan mennessä, mutta kyllä minäkin aikamoinen pakkeliprinsessa sinimustassa tai platinanvalkoisessa tukassani olin. 😀 Ilman meikkiä collegehousuissa kouluun mennessä oli normaalia pyydellä anteeksi omaa “rähjäistä” olemustaan ja puolustella sitä pommiin nukkumisella, vaikka todellisuudessa rento asu, tukka ja meikittömät kasvot olivat kauniit ja siistit ihan sellaisenaan. Aika harvassa on nykyään tälläiset nuoret naiset, jotka häpeilevät “oikeita kasvojaan”. <3

tukka1.jpg

Luonnollista kauneutta on jo pitkään käsitelty mediassa positiivisessa valossa ja se toimiikin hyvänä vastaiskuna photoshopin valtaamalle naisihanteelle. Omasta mielestäni paras ja onnistunein mainoskampanja on ollut Dovella, jonka mainoksessa erikokoiset ja -näköiset kauniit naiset nauravat iloisesti alusvaatteisillaan. Vaikka kyseessäkin onkin mainosyhtiön luoma markkinointikikka, saa sen aiheuttama mielikuva itsevarmoista ja onnellisista naisista minut joka kerta hymyilemään. Itsekin kannatan “luomua” ja erityisesti rohkeutta olla kosmetiikasta paljas ja riisuttu oma itsensä. Kauneus ei ole pelkkää kuorta, iloisuus ja hymy on aina naisen kaunein asuste, kiloihin, ryppyihin ja näppyihin katsomatta. <3 

tukka2.jpg

Tein J:lle hiustenleikkuun sekä vanhojentanssien testikampauksia viikonloppuna ja samalla pääsin hypistelemään hänen terveitä, eloisia ja pehmeitä hiuksiaan. Puhuimme hiustenvärjäämisestäkin pitkän tovin ja tulimme yhdessä siihen tulokseen että hänen luonnollinen oikea hiusvärinsä on kaunis sellaisenaan, eikä kaipaa mitään tehostusta väripurkista. Hiukset ovat luonnostaan todella taipuvaiset ja niissä on nähtävillä viime kesästä syntyneitä vaaleampia raitoja. Kymmennen vuotta sitten hiuksiin olisi automaattisesti haettu intensiivisempää sävyä värjäysoperaatiolla, mutta nykyisin on ihan okei olla “luomuna”. 😀

Pieniä kauneusvirheitä löytyy meiltä jokaiselta ja omaa peilikuvaa tuijotetaan liian kriittisesti. Näin olen itsekin tehnyt, mutta olen vuosien saatossa opetellut hyväksymään itseni ja kauneusvirheeni ja olemaan itselleni hellempi ja armeliaampi. Pystyn edelleen luettelemaan virhelistani tuosta noin vain – lyhyet jalat, littana takaraivo, tihrusilmät, töppövarpaat, naururypyt… mutta nykyisin on yhtä helppoa ja nopeaa luetella myös ne parhaat puolet, joita ennen sai miettiä pitkään. 🙂 Viime viikolla kävin tälläisen keskustelun: “Muistaisitko ystäväsi leuassa olleen finnin seuraavana päivänä? Öö, en muistaisi”. Niin, ei hänkään muistaisi sinun finniäsi. 😀

Kuvissa esiintyvä J on kaunis nuori naisenalku, niin ulkoisesti kuin sisäisestikin! <3 Hän on yksi upeimmista ja fiksuimmista tapaamistani nuorista, joilla on jalat maassa ja järki päässä, kuten äitini aina sanoo. Kiitos J että olet olemassa! Olet rakas! <3 <3

2 kommenttia “Oodi luonnollisuudelle

  1. Minä tein noin vuosi sitten päätöksen, että annan oman värin tulla esiin enkä värjäile. Värin jota en voinut kuudennelta luokalta saakka sietää – se harmahtavan maantien rusertava. Mutta mukavuudenhalu vei nyt voiton. Ainakin nyt näin 🙂

    1. Katja: Tärkeintä on että on omissa nahoissaan hyvä olla, vaikka väri olisikin purkista lähtöisin. 🙂 Minä laitoin värin päähäni hiustenleikkuun yhteydessä ennen pikkujouluja, mutta väri on niin lähellä omaani ettei juurikasvusta ole haittaa. Nyt mennään taas omalla värillä, latvoissa hiusvärin jämää ehkä jäljellä, mutta värieroa ei ole yhtään. 😀 Olen hyväksynyt minun punertavan tummanruskean värini, joka on ihan ok. Ok riittää. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *