Kevään juttuja!

Kevään ensimmäiset väripilkut ovat ilmestyneet! 🙂 Tänä keväänä aion olla villi ja vaihdella tehosteväriä fiiliksen mukaan. Ideana on se, että sisustuksen väripilkku syntyy pienistä jutuista, pääasiassa kukkakimpuista. Kimppujen värimaailman monistan kynttilöihin ja korkeintaan kahteen muuhun esineeseen, kuten tyynynpäälliseen. Tällä tavoin saan pidettyä kokonaisuuden hallinnassa ja värien vaihtelu on valkoisella pohjalla helppoa kuin heinän teko. 🙂

iIMG_2469.jpg

iIMG_2460.jpg

iIMG_2462.jpg

Sisustuksen perusväreinä on valkoinen ja tammi. Mustaa löytyy minimaalisesti sieltä täältä ja sen osuus tulee jatkossakin olemaan hyvin hillittyä. Ripaus vihreää tulee kasveista, yrteistä ja kukkien varsista. Värejä on helppo lisätä tähän neutraaliin pohjavärikombinaatioon, eikä minun tarvitse enää rajata mitään pois laskuista yleisen sopimattomuuden vuoksi kuten greigen sävyisten seinien kanssa aikoinaan piti. Joku teistä saattaa muistaa vuoden takaisen ihastumiseni oranssiin (silloinkin syyllinen oli tulppaanikimppu :D) ja nyt päätin kokeilla sitä ihan konkreettisesti. Eilisen shoppailureissun yhteydessä kävin Anttilassa katsomassa White & Fresh-blogin Irinan vinkkaamaa Anno Helmi-sarjaa ja ihastuin sen vaaleanoranssiin sävyyn. Helmi-tyynynpäällisen lisäksi nappasin mukaani Finnmarin saman sävyisen neljän kappaleen lämpökynttiläpakkauksen, jolla sain kivasti rakennettua kolmen oranssin elementin rykelmän. <3

iIMG_2461.jpg

iIMG_2481.jpg

iIMG_2465.jpg

Sitten kun oranssit tulppaanit kuihtuvat pois ja kynttilä on poltettu loppuun, voin soljuvasti vaihtaa tehosteväriksi vaikkapa keltaisen. Keltainen koristetyynynpäällinen minulta löytyy jo valmiiksi, joten viikon kuluttua meillä todennäköisesti nähdään oranssin sijasta keltaisia tulppaaneja, keltaisia kynttilöitä ja se keltainen tyynynpäällinen. 🙂

iIMG_2484.jpg

iIMG_2482.jpg

iIMG_2470.jpg

iIMG_2466.jpg

iIMG_2467.jpg

Keltaisen jälkeen voisin kokeilla violettia, roosaa, pinkkiä, punaista… Tai jos oikein villiksi heittäydyn, rakennan toiselle puolelle huonetta (sohvan nurkkaan) samanlaisen fokusoidun väripisteen toisella värillä. 🙂 

Värikästä päivää kaikille! <3

18 kommenttia “Kevään juttuja!

 1. Ompas upean värinen oranssi tuossa tyynynpäällisessä!<br />
  Ja todella kiva idea piristää sisustusta noinkin pienillä ja yksinkertaisilla jutuilla, mutta sitäkin värikkäimmillä! 🙂

  1. Valkoinen visio: vaikka oranssia on vain vähäsen ja sekin on rajattu yhteen kohtaan, näyttää koko olohuone ja keittiö silti kokonaisuutena tosi keväiseltä ja kivalta. 🙂

  1. kevät: Saisi koittaa nopeammin. 😀 Lumi ja pakkanen tulee jo korvista ulos ja kaipaan jo viherrystä ja puihin pieniä silmuja. &hearts; &hearts; Yhdellä voimakkaalla värillä saa ihmeitä aikaan. Vaikka oranssia ei ole paljoa, on yleisilme silti kotona tosi keväinen. 🙂

 2. Näyttääpä hyvälle nuo oranssit väripilkut ja tulppaanit ovat muutenkin aivan ihania kukkia. Ne tuovat sisälle tuulahduksen kevättä. Kotisi on niin upea! Oikein kivaa viikkoa ja toivotaan, että olisi aurinkoisia päiviä.

  1. Marja K: Tulppaanit on kauniita, tykkään kovasti niiden muodosta ja yksinkertaisuudesta. Väri on niissä se &quot;juttu&quot;, ei niinkään rönsyileväinen muoto tms. Ja edullisiakin ovat. :D<br />
   <br />
   Aurinkoisia päiviä ja kevään odotusta sinulle Marja! &hearts; &hearts; &hearts;

 3. Onpas hyvännäköinen tuo tyyny. Olen itse himoinnut juuri jotain aprikoosi-värin tyyppistä, tuo ehkä olisi vastaus siihen. Nyt kun voin jättää hyväiset meidän oranssille parketille, voisin oikeasti laittaa jotain oranssiin viittaavaa tehosteväriä 😀

  1. Jonsku: Tuo on aika lähellä aprikoosia, just sellainen hieman haalea ja pehmeä oranssin sävy. Ja ilman oranssia parkettia se näyttää tuhat kertaa paremmalta kuin meillä, ja meilläkin se on jo tosi nätti. 😀 Käy kurkkaamassa Anttilassa tai Kodin1:llä miltä näyttää livenä, luulen että tämä on tosi lähellä sitä mitä toivot. 🙂

 4. Näyttääpä kivalta :)<br />
  Oispa mahtavaa, kun jaksaiskin vähän väliä vaihtaa noita tehostevärejä…

  1. Hanna: meillä tehosteväri vaihtuu kuin itsestään, koska kukat väkisinkin kuihtuvat ja kynttilät palavat loppuun. 🙂 Oranssin tyynynpäällisen jemmaan pieneen sisustujemmalaatikkooni odottamaan seuraavaa oranssia kukkakimppua. Keltaista olen kaavaillut seuraavaksi väriksi, se olisi sitten ensi viikolla todennäköisesti, koska viikon verran nuo oranssit tulppaanit ovat ok kunnossa. 🙂

 5. Ihana persikan värinen tyynynpäällinen. Tuo onkin fiksumpaa vaihtelunhaluiselle ihmiselle, että hankkii vain pari pientä juttua haluamallaan värillä. Näin ei tarvitse turhaa hommata sellaista mistä ei sitten jatkossa ehkä pidäkään 🙂 itselläni taitaa turkoosi jatkaa kesto suosikkina tänäkin keväänä 🙂 se tuo mieleeni raikkaan meren tuulahduksen 🙂 tulppaanit sen sijaan on mulla milloin minkäkin värisiä. Ne on niin ihania!!

  1. deliciousliving: Aikaisemmista &quot;mokailuistani&quot; oppineena olen keksinyt keinon miten saan luotua sesonkisisustuksia ilman suuria kustannuksia tai turhan tavaran ylenpalttista keräilyä. 😀 Minulla on pieni sisustuslaatikko, jonne jemmaan yksittäisiä tavaroita joide käyttöaika on kerrallaan vain muutamista viikoista pariin kuukauteen vuodessa. Ajattelin kerätä sellaisen kolmen värin tyynynpäälliskokoelman, yksi oranssi, yksi keltainen ja vaikka yksi pinkki. Niitä voin sitten kukkakimppujen mukaan laitella esille ja saan sisustukseen haluamani väriparit (kukka –&gt; tyyny). :)<br />
   <br />
   Tein muuten hetki sitten postauksen kevään trendiväreistä ja turkoosi on tänä keväänä taas nousujohteessa. Hobbyhalliin oli ilmentynyt ihan älyttömän ihania turkoosi-valkoisia tuotteita. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 6. Ah, niin ihanan raikasta, iloista, pirteää, keväistä! Itselläni on myös valkopainotteinen sisustus, ja hetken mielijohteesta tehtävät värimuutokset tapahtuvat juuri kukkien, tyynyliinojen ja kynttilöiden avulla. Niin helppoa ja nopeaa, eikä vaadi suurta rahallista panostusta sen paremmin kuin täytä liiaksi kaappejakaan. Todella kaunis pilkahdus kevättä näissä kuvissa! <br />
  Kiitos sinulle muuten ihanasta blogistasi ja positiivisesta elämänasenteesta. Täällä piipahtaminen on päivieni piristys! 🙂

  1. Rosmariini: Just näin! 🙂 Ihan samalla linjalla olen kanssasi ja yksi tärkeimmistä asioista on just se ettei kaapit täyty turhasta. <br />
   <br />
   Kiitos itsellesi ihanasta kommentista! &hearts; &hearts; Tuli hymy suunpieleen. 🙂 Kiitos! &hearts;

 7. Niin upeasti sopii oranssi teille! Oi että! 🙂 Ja tuolle valkoiselle pohjalle on tosiaan helppo lisätä mitä tahansa väriä.

  1. Jemina: Valkoinen sopii ihan mihin tahansa, tai siis toisin päin. 😀 Oranssi on tosi pirtsakka ja testasin oranssia tyynyä tänään tytön huoneen keltaista seinää vasten ja vitsit miten herkkuhedelmäinen yhdistelmä sekin oli. &hearts; &hearts; &hearts; Oranssit tulppaanit kun kuihtuvat pois, siirrän tyynyn tytön huoneeseen. 🙂

 8. Upea tuo väri! Voisiko sitä kutsua persikaksi? Ainakin omalla ruudullani näyttää persikalta 😀 Kaunis pinta on myös tyynyssä.

  1. Kanivinossa: persikka on aika hyvä termi. 🙂 Persikassa on vaaleaa ja tummaa oranssia, tuo tyynynpäällinen on siitä väliltä. Sisko sanoi että päällinen on helmineulosta, eli yksi oikein ja yksi nurin neulottua. Itse tein viime syksynä pari valkoista neuletyynynpäällistä samalla tekniikalla ja ajattelin että voisin tehdä kesäksi pari tyynynpäällistä lisää esim keltaisella tai pinkillä langalla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *