PS. Nyt meni hermot! :)

Illan pikasiivousta tehdessäni menetin hermoni ainaiseen lelujen keräilyyn ja tavarakaaokseen. En ole koko viikkona jaksanut raijata tytön mööpeleitä oikeille paikoilleen, eli lelukoreihin ja legolaatikoihin, koska ne levitetään pitkin poikin enivei seuraavana päivänä. Pienillä lapsilla lelukorit toimivat tosi kivasti, kun pikkutavaraa ei ole juuri ollenkaan. Mutta nyt kun tytön tärkeimmät lelut ovat kokoa “barbin kenkä”, ne tietysti sujahtavat heti lelukorin pohjalle. Se meinaa sitä että koko kori pitää tyhjentää päästäkseen käsiksi niihin. Kesästä asti olen vatvonut tytölle säilytysratkaisua ja aina siirtänyt sen hankkimista hamaan tulevaisuuteen vedoten siihen, että no kun tähän saakka on ihan hyvin pärjätty. Katin marjat! 😀 

ma1304_d_karstende_004.jpg

Menin hetki sitten Ikean nettikauppaan, syötin hakusanakenttään PS-kaappi ja klikkasin kyseisen kaapin MyPack-toimituksena kotimatkalle alta kolmeen minuuttiin. 😀 Ensi viikon alussa on tytöllä huoneessaan kuvan mukainen kaappi, jonne säilötään barbie-kokoelma, kaikki tilpehööritavarat, palapelin palaset, kirjat ja väritystarvikkeet. Ei tarvitse neidin enää jatkossa levittää kaikkea pitkin lattioita löytääkseen sen pienimmän mahdollisen barbien lemmikkikoiran tuttipullon (kokoa topsipuikon kärki :D). 🙂 Huh, jo helpotti! Ja ensi viikolla helpottaa entisestään kun kaappi saapuu. 🙂

Huomiseen! 🙂

19 kommenttia “PS. Nyt meni hermot! :)

 1. Barbiaika saattaa teilläkin kestää vuosia,ja pikkuriikkiset osaset on hankala pitää ojennuksessa.Meillä oli aikoinaan vaan koreissa tarvikkeet,ja sieltä ne aina vaan levitettiin/kaadettiin lattialle.Samoin on kaikki palapelit ja pikku tilpehöörit,koreihin/laatikoihin,että ne voi leikkeihin antaa,kun niillä haluttiin touhuta.Täytyy vaan välistä kerätä pois lapsen kans,että oppii lapsi pitämään järjestystä yllä.Meillä on otettu barbit uudelleen käyttöön pikku Pavulle.Kannattaa jotain leluja säilyttää ja jättää muistoksi,vaikka lapsi kasvaa niistä &quot;ulos&quot;.<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.madeinkoti.blogspot.fi&quot; target="_blank">http://www.madeinkoti.blogspot.fi</a&gt;

  1. Aikku: Olen varautunut siihen että tuo pikkukrääsän määrä vain kasvaa mitä lähemmäs teini-ikää mennään. 😀 Minulla on barbie-leluille jo oma pieni kori varattuna, se kaappi vaan on puuttunut tähän asti. Iham vetkuttelua on kyllä ollut tämän lipasto/kaappi asian kanssa, olisinpa silloin viime kesänä ostanut tämän PS kaapin ihan suoraan, turhaan olen vuoden päivät raijannut lelukoreja ja -laatikoita pitkin olohuonetta ja keräillyt krääsää sohvan alta ja verhojen takaa. :D<br />
   <br />
   meillä on varastossa iso laatikko ja puolikas jätesäkki leluja, joita vaihtelemme nykyisten kanssa. Osa leluista on hylättyinä ja unohdettuina kiikutettu kellariin kuukaudeksi ja takaisin kotiin kantaessa ne muuttuu ihan uusiksi. 😀 Tyttö totesikin viime leluvaihtarin yhteydessä että on ihan kuin joulu, hihii. 😀 😀

 2. tämä kaappi ei sitten ole valkoista nähnytkään, omituinen tunkkainen sävy. petyin itse kovasti väriin 🙁

  1. pv: Valkoisen sävy on tässä ps-kaapissa sellainen harmahtava, vähän likaiseen vivahtava. sen tiesin ja siksi olen tähän mennessä jättänyt kaapin ostamatta. Malli on ihana, mutta se värisävy… Nyt en kuitenkaan enää kestänyt tätä sekasortoa ja koska parempaakaan en ole löytänyt niin PS:llä mennään. 🙂

  2. Entä jos maalaa päälle aerosolimaalilla puhtaan valkoisen kerroksen? Luin vasta mainoksen uusista (?) aerosolimaaleista, joissa on enemmän pigmenttia ja siten parempi peittävyys jo yhdellä maalauskerroksella. Kun vaan muistaisi mistä luin ja mikä oli merkki…

  3. Kristiina: Saatoin lukea saman uutisen, merkkiä en muista minäkään tähän hätään… Tuo voisi olla yksi vaihtoehto sitten tulevaisuudessa, en usko että värisävy häiritsee minua ainakaan toistaiseksi. 🙂

 3. Heippa. Tämä kyseinen kaappi muutti juuri eilen meille, mielestäni ainakin tässä yksilössä väri on enemmän puhtaan sävyinen, kuin kermaan taittava. Kivaa järkkäilyä uuden kaapin parissa. Tässä on tosi hyvää se, kun hyllyjen korkeutta voi säätää tosi nopeasti ja näppärästi 🙂 P.s olen uusi tuttavuus blogisi kimpussa. Herrkkuja juttuja täällä piisaa! 🙂

  1. anvi: Uskon että kaappi on meille pelastus. 🙂 Värisävy on muistaakseni sellainen hieman haalea valkoinen, mutta ei haittaa minua yhtään. Hyvin se keltaista seinää vasten varmasti sopii. :)<br />
   <br />
   Lämpimästi tervetuloa blogini pariin! &hearts; &hearts; Ja mukavaa alkavaa viikonloppua! 🙂

 4. Tämä onkin siitä hauska Ikea-kaluste, ettei kokoamiseen mene kuin hetki, eikä tarvitse ruuvailla mitään :).

 5. Meillä on mielestäni näppärä systeemi jolla ei synny sotkua lainkaan. Nimittäin sekä lego friendseille että barbi-leikeille on omat kaappiinsa ja kun leikkiä halutaan avataan vaan kaapinovet ja kaikki on valmiina. Barbien tavarat ja kodit on kaapissa valmiina järjestyksessä. Barbien koti on tehty ison vaatekaapin alimmille hyllyille kun barbien tavarat vie niin paljon tilaa. <br />
  lego friendsit taas mahtuvat Ikean halpis kirjahyllyyn (johon on hankittu myös ovet. Eli leikin loputtua ovet vaan kiinni ja homma hoidossa. Tosi näppärää eikä ole tarvinnut kinastella siivouksesta tai tuskailla kun astuu lattialla pikkulegojen päälle 🙂

  1. Ansku: Meillä on legot ja duplot säilötty pinottaviin legolaatikoihin ja ne on myös näppärät. Meillä ongelmana on nuo kaikki muut lelut, joita on kertynyt oikein kiitettävästi. 😀 Barbiet, ponit, pehmolelut, leikkiastiat, leikkiruoka ja muu kun sotkeentuu barbien kenkiin, prinsessakorviksiin yms. niin ei mene kuin vartti ja kaikki tavarat on pitkin lattioita. Yhdessä niitä keräilemme iltaisin takaisin lelukoriin, mutta senkin ajan käyttäisi mielellään paremmin. 🙂 Tyttö kun ei kuitenkaan leiki kaikilla leluillaan edes samana päivänä, niin se jatkuva siivoilu ja lelujen kerääminen tuntuu niin turhalta. 🙂

 6. Meillä on kaksi poikaa, joten barbien kengistä ei ole kokemusta, mutta pikku-legoista kyllä! 🙂 <br />
  <br />
  Niille olen hommannut clasulta semmoisia ruuvilaatikoita. Saa jaoteltua mallin/värin/ukon/mielen mukaan ihan miten vaan ja sieltä ne pienet osta löytyy helposti. En nyt osannu linkittää kuvaa, mutta säilytyslaatikko tuotenro 40-7523, tuolla löytyy verkkokaupasta. Lokeroita saa muuteltua, joten voisi olla teillekin hyvä?<br />
  <br />
  Noiden laatikoiden jälkeen pojat huomasi että osat löytyy helposti jolloin rakentelu on helpompaa ja sen ansiosta sinne ne myös palautuu. 🙂

  1. pikkupoikien äiti: Kävin katsomassa tuotenumerolla tuon laatikon ja kätevä kyllä kieltämättä olisi. 🙂 taidankin hakea pikkuneidille yhden tuollaisen, saa sitten itse valikoida mitä haluaa siellä säilytellä. 🙂 Kiitos vinkistä! &hearts;

 7. *vink vink* uusimmassa Kodin Kuvalehdessä (4/2014) on esitelty koti, jossa hyväkuntoinen tammiparketti on maalattu valkoiseksi betolux -maalilla 🙂

  1. Kristiina: Betoluxilla ei viitsi maalata omaa lattiaa koska siinä on voimakas hajuhaitta, joka kestää viikkoja. Kauniilta ne kyllä näyttää aina ja siksi onkin harmi ettei Betolux Akva kestä koirataloudessa. Snif.

 8. Miks just toi PS-kaappi? Miks ei esim bestå? Onks tossa paremmat sisätilat?<br />
  <br />
  Meillä on kans varastossa aina vaihtarilelut. Jos F haluaa niistä jonkin lelun leikkeihin, niin silloin viedään hänen huoneestaan joku lelu varastoon. Huone kun on todella pieni, on tavaroiden säilytys todella ongelmallista, vaikka kuinka yrittäis pitää lelujen määrän pienenä 😀 Tommonen kaappi, jossa barbie- tai legoleikit olis, ois kyllä tosi kätevä!

  1. Teija N: Halusin tytön huoneeseen jotakin speciaalimpaa kuin Bestå, jota löytyy olohuoneesta kolmen metrin rivi. Ja PS-kaappi on hyvin edullinen sekä ulkomuodoltaan kivan retro, joka sopii keltaisen seinän kanssa hauskasti yhteen. Sisäosa on yhtä näppärä kuin Beståssakin, hyllyt joita voi säätää. :)<br />
   <br />
   Meillä kanssa kierrätetään leluja kodin ja varaston välillä, säästyy uuden ostamiselta hyvin kun voi varastosta aina käydä hakemassa &quot;uusia&quot; leluja. 🙂 Neiti on aina ihan riemuissaan kun on lelupäivä, eli yhdessä laitetaan vanhoja tylsäksi käyneitä leluja laatikkoon ja viedään varastoon. samalla tuodaan varastossa jemmattuna ollut laatikko takaisin sisälle eikä neiti muista yhtään mitä sinne on laitettu kuukausi pari takaperin. 😀

 9. Moi, piti vaan tulla vinkkaamaan että rautakaupasta saatava lokerikkokaappi (semmoinen pieni, muttereille ja ruuveille tarkoitettu) on tosi kätevä barbileikkeihin, kun kengille, laukuille, asusteille ym on kaikille omat lokeronsa. Semmoinen minulla oli aikoinaan, laatikoita oli kiva availla ja järjestellä. Aion hankkia myös tytöilleni kunhan tulevat barbi-ikään 🙂 kiitos inspiroivasta blogista!

  1. Eija: Kiitos loistavasta vinkistä. 🙂 meillä ei ole vielä kovin suurta barbie-pikkutavara kokoelmaa mutta se pahaenteisesti on alkanut kasvaa siihen mittakaavaan että kohta tarvitaan iso lokerikko minne voi lajitella kengät, kruunut, tavarat, laukut ja vaatteet. 🙂 Tämä täytyy laittaa muistiin, kiitos! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *