Makuuhuone remppavaiheessa

Eilen illalla tuntui siltä että olen mennyt haukkaamaan aivan liian ison palasen remppahommien suhteen ja joudun turvautumaan ammatti-ihmisten apuun (sekä terapeutin että remppamiehen :D) hermoillessani katon kohtaloa. Aamulla kuitenkin sisuunnuin ja päätin että hoidan homman kunnialla kotiin, vaikka sitten vaikeimman kautta. 🙂

remppa1.jpg
 
remppa3.jpg
 
remppa2.jpg
 
Preston remonttitasoite alias hyvä ystäväni kitti on varsin haastavaa tavaraa saada pysymään katossa, ja virheistä viisastuneena (joita tuli kokeiltua useampia :D) levitän sen hyvin ohuina kerroksina elementtisauman peitoksi. Aikaisempi Plan B-ideani saumanauhan käytöstä ei toiminut, sillä en löytänyt Prismasta betonille sopivaa saumanauhaa. Kitin kuivumiseen meneekin nyt sitten ikuisuus ja kattoa pääsen hyvällä tuurilla maalaamaan ehkä huomenna, mikäli neljä kitti-kerrosta riittää tasoittamaan katon sileäksi.
 
iIMG_2536.jpg
 
iIMG_2545.jpg
 
Preston remonttitasoitetta ostin aluksi tuon pienemmän purkin verran, mutta eihän se mihinkään riittänyt. 😀 Kävin hakemassa eilen sitä lisää ja nappasin mukaani suoraan tuon ison ämpärin, eipähän lopu kesken enää. 😀
 
iIMG_2542.jpg
 
Kattomaaliksi ostin Siro Himmeää valmiiksi sävytettynä (sävy ns. maalarinvalkoinen). Toivottavasti huomenna pääsen sitä telailemaan kattoon asti. 🙂
 
iIMG_2541.jpg
 
Siroplastin paperinvalkoiseksi (F497) sävytettyä maalia minulla oli varastossa valmiina viitisen litraa. Tällä maalaan ikkunaseinät ja koska kyseessä on vain siistiminen, riittää yksi maalikerros vallan mainiosti.
 
iIMG_2540.jpg
 
Norsunluun valkoinen Kalklitir-kalkkimaali tulee kahdelle ikkunattomalle seinälle tuomaan tunnelmaa ja struktuuria. Maalikerroksia tarvitaan kaksi ja yhden kalkkimaalikerroksen kuivumiseen menee useita tunteja. Joudun ajanpuutteen vuoksi maalaamaan kerrokset eri päivinä ja laskeskelin että torstaina olisi makuuhuone valmistunut ja käyttökuntoinen. Ellei tule eteen uusia ylläreitä rempan edetessä… 😀
 
iIMG_2544.jpg
 
Kolmiosta tuli väliaikaisesti nyt kaksio, kun makuuhuoneen kalusteet ovat olohuoneessa. 😀 Onneksi tavaraa on meillä sen verran vähän, että kaikki mahtuu suht siististi olemaan olohuone-keittiö-eteinen akselilla ilman suurta kaaosta. 🙂
 
Mukavaa uutta alkanutta viikkoa! 

20 kommenttia “Makuuhuone remppavaiheessa

 1. Moikka! 🙂 Oli pakko tulla kommentoinaan remonttiurakkaasi sen verran, että tulevaisuudessa jos tasoite ei pysy seinässä tai katossa, kannattaa tasoitettava kohta maalata ensin, jolloin saadaan hyvä tartuntapinta tasotteelle! 🙂 Hyvää kevättä sinulle ja voimia maalausurakkaan! Mielenkiinnolla odotan kuvia valmiista huoneesta :)<br />
  Terv. Pintakäsittelijä/ maalari 🙂

  1. Noora: Tuo onkin hyvä vinkki, laitan talteen tulevaisuutta varten. :)<br />
   <br />
   Täällä neljäs kerros kittiä on nyt levitetty ja mikäli se ei kutistu kovin paljoa, tulee katosta hionnan jälkeen siisti ja tasainen. 🙂 Sormet siis ristiin, että enää ei tarvitse kittiä levittää. 🙂

 2. Meillä on näemmä samansuuntaiset suunnitelmat meneillään, joskin minä remppailen keittiön seiniä. Meillä on seinissä levyjen välissä rumat raot, ja ne peitetään tässä samalla. Miksi on kukaan alunperinkään mennyt valitsemaan levyjä, joiden väliin jää raot? Eikö niitä pitäisi muka huomata vai pitäisikö siihen suhtautua levyn komistuksena?

  1. Kirpparikeiju: Rakojen paikkaaminen on ärsyttävää puuhaa. 😀 joskus lienee ollut trendikästä jättää raot näkyviin, jopa päälleasennetuissa cyproc-seinäelementeissä. 🙂

  1. Viivi: Neljäs kittikerros on nyt levitetty ja näyttää yllättävän siistiltä. 🙂 Jos ei se kutistu kovin paljoa kasaan, saattaa olla että seuraavaksi pääsen jo maalailuhommiin. 🙂

 3. Moi Mia!<br />
  <br />
  Sama remonttikärpänen on purrut täälläkin :D<br />
  Meillä koko koti remontissa.<br />
  Norsunluun valkoinen kalkkimaali kuulostaa kivalta! Toivottavasti siitä tulee lähikuvia myös ;)<br />
  Miten teillä muuten menee sisustusmaly yhteen? Kun remontoit ahkerasti niin saatko suostutella kauan miestäsi vai oletteko samaa mieltä ?<br />
  Meillä nimittäin suostuttelua joudutaan joskus käyttämään :)<br />
  Mukavaa kevättä ja tsemppiä maalaamiseen!

  1. Ninni: Postaan remppavaiheista tänne blogiin, myös kalkkimaalista. :)<br />
   <br />
   Minä sisustelen ja remontoin yksikseni, joten saan valita materiaalit ihan ittekseni vaan. 😀 Toisaalta myöskään apuja ei heru, joten itse pitää kaikesta suoriutua. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista kevättä ja tsemppiä teidän remppailuun! &hearts; &hearts;

 4. Hyvä siitä tullee 🙂 Oot sie kyllä aika sissi, jäisi monelta tekemättä tuo hommeli. <br />
  Täällä yksi terapeutti käytettävissä, jos hermo palaa :D<br />
  Kivaa viikko siulle Miia &hearts;

  1. Soili: Eilen illalla meni niin hermo että oli pakko itkeä tirauttaa itsesääli-itkut makkarin lattialla istuen. 😀 Mutta päätin että kattoremppa onnistuu ja sen mitä mokaan, itse myös korjaan. 😀 Voi olla että terapialle tulee vielä tarvetta kun pääsen joskus eteenpäin tästä pakkelointivaiheesta. Muistan tarjouksesi siinä vaiheessa! ;)<br />
   <br />
   Ihanaa ja aurinkoista viikkoa sinullekin! &hearts;

 5. Voi pyhä jysäys, että olet reipas! Pidän itseäni jonkin sortin DYI-ihmisenä minäkin, mutta kyllä tämän projektin suuruus ja vielä tuolla asenteella (&quot;laskeskelin, että torstaina on valmis&quot; vai miten se meni) jäisi meikätytöltä suorittamatta. Virtuaali-hatunnosto minulta!

  1. Tanja: Hihii, aika tarkkaan laskeskelen aina ajankäyttöni ja sen mitä kaikkea iltaisin ehdin tekemään. 😀 Nyt olen saanut viimeiset kittaukset tehtyä ja aamulla vielä kurkkaan onko lopputulos todellakin niin onnistunut kuin miltä se nyt vaikuttaa. Jos on, pääsen huomenna viimeinkin maalaamaan kattoa, jei! 😀 Ja katon maalaus on korkeintaan yhden päivän homma, joten uskallan veikata että ilman uusia kommervenkkejä saan kannettua sängyn takaisin makuuhuoneeseen torstai-iltana. 🙂

 6. Sinulla on kyllä melkoinen projekti menossa. Sisua sinulta ei puutu. Vaikeuksien kautta voittoon! Piti myös kysymäni että miksi katossa on tuollainen porrastus? Onko siellä jotain vesiputkia tms?

  1. Minna L: vaikeuksien kautta voittoon jos ei helpommalla pääse. :D<br />
   <br />
   Makuuhuoneen madalluksen kohdalla on ylimmän kerroksen asunnon parveke, joten siinä on eristyskerros. Meidän oma parveke on myös samassa linjassa ja yhtä syvä kuin tuo madalluskohta. Yläkerran asukkaalla on parveke isompi kuin meillä, se jatkuu meidän parvekkeen päältä vielä makuuhuoneenkin päälle, luksusta on se! &hearts; &hearts;

 7. Olet kyllä Miia aikaimoinen superremppanainen!!! Itse en tuohon pystyisi! Tsemppiä sulle ja blogiasi seuranneena tietää jo nyt sanoa, että hyvä siitä tulee! Tarvittaessa ota apuvoimia käyttöön. Sinun vuorokaudessa täytyy olla enemmän kuin 24h, niin paljon saat aina aikaan &hearts;

  1. Satu Jii: En ole aina ollut näin omatoiminen remppailija, mutta kaikkeen näköjään oppii kun vaan alkaa hommiin. 😀 Makuuhuoneen katosta on tullut siisti, olen niin tyytyväinen että pakkelointi onnistui. 🙂 Illalla pääsen maalaamaan kattoa ja huomenna seiniä, aikataulussa siis ollaan toistaiseksi ja torstaina pitäisi olla valmista. 😀

 8. Oot sinä aikamoinen touhutäti, hih..mutta näinhän se on jos meinaa jotain saaha niin ite se on viisainta toteuttaa.

  1. Hilima: Touhutäti tosiaankin. 😀 Iltaisin kun pikkuneiti nukkuu, mie roikun katonreunassa pakkeloimassa ja tänä iltana pääsen jo maalaamaankin. Jippii. 😀 Itte kun tekee niin saa valmista, ainakin jossain vaiheessa, hihii. 😀

 9. Lueskelin päivän ratoksi postauksiasi pitkälle saakka ja tässä kohtaa heräsi kysymys; mikä maali sinulla on pohjamaalin päällä? Tuo siroplast2 on pohjamaali, mikäs siinä päällä on?

  1. Ansku: meillä Siroplast2 toimii myös pintamaalina. Totesin sen kestävän pyyhintää ja kulutusta ihan samoin kuin Harmonyn pintamaali, joten en nähnyt mitään syytä enää ostaa kallista pintamaalia. 🙂 Keittiön välitilaan ei Siroplast yksistään sovi, siellä pitää olla kosteutta sietävämpää ja kestävämpää pintamaalia. Mutta muualle tuo Siroplast sopii vallan mainiosti sellaisenaan ilman erillistä pintakäsittelyä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *