Makuuhuoneen remppa loppusuoralla

Kalklitir-kalkkimaalit on sudittu seiniin ja kuivumisprosessi on alkanut. 🙂 Kalkkimaalin sĂ€vyksi valitsin Ivoryn eli norsunluunvalkoisen ja sen tarkoitus on korostaa seinissĂ€ entuudestaan olevaa Tunto Hieno struktuuripintaa. Aamulla nĂ€hdÀÀn vastaako lopputulos mielikuvani mukaista “raakapintaista” mutta huomaamatonta kalkkikiviseinÀÀ. 🙂

iIMG_2629.jpg

iIMG_2632.jpg

Kalkkimaali oli erittĂ€in helppo sekoittaa ja työstÀÀ, melkeinpĂ€ helpompaa kuin tavallisen maalin kanssa touhuaminen. 🙂 Kalklitir myydÀÀn jauhona, joka itse sekoitetaan veteen. YhtĂ€ pussia kohden tulee 1,7L vettĂ€ ja suositus on ettĂ€ maalimassaa sekoitetaan vĂ€hintÀÀn 10 minuuttia vispilĂ€llĂ€ (lainasin omani keittiöstĂ€ :D) kunnes viimeinenkin paakku on tasoittunut. Kalkkimaalia ei telata, vaan se suditaan leveĂ€llĂ€ pensselillĂ€ seinĂ€lle pystysuuntaisilla vedoilla. Itse tein maalailuni tĂ€ysin ohjevideon mukaisesti ja tein kunnollisen suojauksen leveĂ€llĂ€ maalarinteipillĂ€ katon- ja seinienrajoihin. Kalkkimaali pinta kuivahtaa hyvin nopeasti, joten tĂ€ssĂ€ puuhassa ei kannata liian hidas olla. 🙂 Kokonaiskuivumisaika on normaalia maalia pitempi, parista tunnista jopa kuuteen tuntiin riippuen maalattavan kohteen lĂ€mpötilasta ja kosteudesta. Itse annan seinien kuivaa rauhassa huomisaamuun asti. Maali on mĂ€rkĂ€nĂ€ todella paljon tummempaa kuin kuivuttuaan, joten vĂ€riĂ€ ei pidĂ€ sĂ€ikĂ€htÀÀ. Oma maalini oli vaaleankeltaista seinĂ€lle sutiessani, mutta jo tunnissa se on vaalentunut niin paljon ettĂ€ on lĂ€hes yhtĂ€ valkoinen kuin viereinen Tikkurilan paperinvalkoisella maalattu seinĂ€. 

iIMG_2637.jpg

iIMG_2631.jpg

String-hylly ja Tivoli Audion radio pÀÀsivĂ€t ensimmĂ€isenĂ€ paikoilleen ja huomenna kun saan makuuhuoneen lattian putsattua (ikkunaskraappa HĂ€ndillĂ€ raaputtamalla sekĂ€ moppaamalla), on aika roudata sĂ€nky, petivaatteet, oksarekki ja muut tykötarpeet takaisin. Ennen sĂ€ngyn paikoilleen kasaamista kiinnitĂ€n kattoon töpselikuvun ja ihanan uuden valaisimen, jonka sinne ostin. <3 Mutta siitĂ€kin huomenna sitten lisÀÀ. 🙂 Nyt saunaan pesemÀÀn viimeiset remppatöhryt pois ja sen jĂ€lkeen nauttimaan iltapaa Under The Dome-sarjan viimeisimmĂ€n jakson pariin. Illanjatkoja! <3

10 kommenttia “Makuuhuoneen remppa loppusuoralla

  1. Virpi: HirviĂ€ hinku olisi saada makuuhuone ja sen myötĂ€ myös olohuone kuntoon, mutta nyt on pakko odotella huomista apua, koska en pysty nostamaan oikeaa kĂ€ttĂ€ ollenkaan. Huilitauko tulee siis vĂ€kisinkin tĂ€lle illalle ja se on ihan hyvĂ€ juttu. 🙂

  2. VĂ€hĂ€n kylmÀÀ ja lepoa niin kĂ€si siitĂ€ asettuu. OlkapÀÀ kentien Ă€rtyny maalaamisesta ja hiomisesta? Lepo tosiaan auttaa ja pitÀÀ kuitenki muistaa liikutella ettei mene jumiin 😉 HyvĂ€ kun saat jeesiĂ€ 🙂

  3. Virpi: KĂ€si on hieman parempi, ei sĂ€rje enÀÀ niin paljoa. 🙂 Saa nĂ€hdĂ€ Ă€ityykö kipu pahemmaksi nyt kun kanniskelin sĂ€ngyn makkariin ja silitin painavia pellavalakanoita. 😀

 1. TÀÀ kommenti ei nyt liity yhtÀÀn tĂ€hĂ€n postaukseen mutta kommentoin kuitenkin. Sun postaus <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/01/minun-vaatekaappini-75-yhteensopivaa-osaa&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/01/minun-vaatekaappini-75-yhteensopivaa-osaa</a&gt; sai mut lopullisesti avaamaan mun silmĂ€t sille etten oikeasti tarvitse niin paljon kaikkea. Alkoi ihan oksettaa oma vaatekaapin sisĂ€ltö ja oonki alottanu karsimaan ihan hirveĂ€sti tavaraa sieltĂ€ pois. Oon jo miettiny sitĂ€ pidempÀÀn mut toi postaus sai mut vihdoin toteuttamaan sen projektin! Nyt oon raahannu kirppikselle kassi tolkulla vaatteita, kenkiĂ€, koruja ja laukkuja.. VielĂ€ on vĂ€hĂ€n matkaa haluttuun lopputulokseen mutta oon vaan niin kiitollinen sulle tosta postauksesta. HyvÀÀ kevÀÀn odotusta sulle, sun blogi on huippu &hearts; 🙂

  1. Samaa mieltÀ, se kirjoitus nousee varmaan klassikoksi aikanaan. Vaikka ei ihan yhtÀ ekstreemille linjalle lÀhtisi, kirjoitus on ajatuksia herÀttÀvÀ.

  2. Johanna: Sinun kommenttisi kaltaiset palautteet on kyllĂ€ parasta mitĂ€ bloggaajana voin saada. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; SitĂ€ monesti miettii ettĂ€ on ihan yksin omien asioidensa kanssa ja tuntuu hyvĂ€ltĂ€ ettĂ€ raivaajia on niin paljon muitakin siellĂ€ ruudun toisella puolen. 🙂 Itse olen hyvin yksinĂ€isenĂ€ aikoinaan karsinut omia tavaroitani ja vaatteitani (aika ennen blogia) ja omasta ystĂ€vĂ€piiristĂ€ni ei löytynyt silloin ketÀÀn, joka olisi ajatellut asioista kanssani samoin. Olen tosi tosi iloinen siitĂ€, ettĂ€ postaukseni on toiminut inspiraationlĂ€hteenĂ€ ja antanut sen viimeisen puuttuvan sysĂ€yksen karsimisen konkreettiseen aloittamiseen. 🙂 &hearts; &hearts; &hearts; Siivous- ja karsimisintoisena tykkĂ€isin postailla tĂ€stĂ€ aiheesta enemmĂ€nkin ja nyt kun saan makkariin kalusteet kannettua ja olohuoneen siivottua, alkaa olohuoneen tavaroiden laskenta. 🙂 Muutaman pussukan verran kĂ€vin alkuviikosta varastossa ollutta tavaraa lĂ€pi ja pistin ne eteenpĂ€in. Oli puoliksi poltettua kynttilÀÀ, kankaanpalasia ikivanhoista mustavalkoisista verhoistani sun muuta hylĂ€ttyĂ€ tavarataakkaa… ja hyvin taas muistui mieleen se, ettĂ€ tavaraa ei koskaan kannata varastoida vain varastoimisen tĂ€hden. Ei niitĂ€ muista kuitenkaan enÀÀ myöhemmin. Jos olen ollut kynttilÀÀ vailla, olen ostanut kaupasta uuden, koska en ole muistanut omistavani pussillista puoliksi polteltuja kynttilöitĂ€. Ihan turhaa rahanmenoa sekin. 😀 Siksi yritĂ€nkin saada varaston lĂ€hes tyhjĂ€ksi ja kaikki sĂ€ilytys tapahtuisi kotona. Ainoastaan tytön muistot ja lelupussit sekĂ€ remppavehkeet saavat jÀÀdĂ€ varastoon, kaikki muu huspois. :D<br />
   <br />
   ItsellĂ€ni on suurin urakka jo takanapĂ€in, mutta karsittavaa löytyy silti edelleen. Siksi onkin ihana lukea teidĂ€n kommentteja, joissa puidaan samoja asioita. Saan vertaistukea ja tsemppiĂ€ itsekin. 🙂 SiispĂ€ kaunis kiitos kommentistasi! &hearts; &hearts;

  3. Tanja: Minun vaatepolitiikkani on todella extreme ja varmasti monelle aivan liian suppea mukavaan elĂ€miseen. 🙂 ItsellĂ€ni se kuitenkin toimii tosi hyvin tĂ€llĂ€ hetkellĂ€ ja yritĂ€n jatkossakin pitÀÀ vaatekierrosta kiinni – yksi ulos ja vasta sitten yksi sisÀÀn, ei toistepĂ€in. 🙂

 2. Kiitos tĂ€stĂ€ postauksesta, tuo maali olisi meillĂ€kin mietinnĂ€ssĂ€… MitĂ€ Miia olet mieltĂ€ lopputuloksesta? Onko tuo valkoinen kuinka &quot;valkoista&quot;?

  1. Tiina: Ivoryn sĂ€vy on ihan himppasen kermaisempi kuin Tikkurilan paperinvalkoinen, mutta niin vĂ€hĂ€n kellertÀÀ ettĂ€ ei sitĂ€ kermanvalkoiseksi voi missÀÀn nimessĂ€ sanoa. 🙂 Itse olen tosi tyytyvĂ€inen ja se sopii hyvin meidĂ€n kaikkeen muuhun valkoiseen, myös kirkkaanvalkoiseen. 🙂

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *