Ystävänpäiväylläri

Sain ystävänpäiväyllärinä tämän kauniin kukkalajitelman ja yritin aamulla etsiä netistä tietoa mitä kaikkea tämä sisältääkään ja kuinka sitä tulisi hoitaa. En tullut yhtään viisaammaksi, joten turvaudun teidän apuun ja kysynkin, että tietääkö kukaan teistä viherpeukaloista mitä lajikkeita tässä on??? 🙂 Apu on tervetullutta, koska haluaisin että tämä kukka kestäisi hieman pitempään kuin tavalliset marketin vihermix-kasvini, joista toinen vetelee jo viimeisiään. 😀

iIMG_2668.jpg

iIMG_2669.jpg

pIMG_2668.jpg

iIMG_2666.jpg

Hoito-ohjeeksi oli kukkakaupassa sanottu että kastelu kerta viikkoon. Multa on nyt kosteaa, joten ilmeisesti vasta ensi viikon perjantaina annan tälle kaunokaiselle vettä. 😀 Hjelp!!! 🙂

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

13 kommenttia “Ystävänpäiväylläri

 1. Milloinkas julkistat voittajat ystävänpäivä arvonnasta? Täällä jo kuumeisesti tarkistetaan joka toinen sekuntti että onko uutta postingia tullut 😀

  1. regina: Just laittelen teidän osallistujien nimerkkejä exceliin allekkain. 🙂 Tovi kyllä vielä menee että saan listan valmiiksi ja pääsen arpomaan voittonumerorivit random.orgilla. 🙂 Uskallan veikkailla että tuossa kolmen jälkeen olisi valmista. 🙂

  1. jk: Niimpäs taitaakin. 🙂 Muratiksi sitä ajattelinkin, mutta kuvia netistä katsellessani löysin vähän erinäköisiä muratteja ja ajattelin ettei tuo minun köynnös taida sittenkään olla muratti. Mutta hyvä että on, muratti on ymmärtääkseni aika helppo kasvi. 🙂 Kiitos! ♥ ♥

 2. Riikka vinkkasi Facebookin puolella että valkea kukka on tulilatva. Kaksi viidestä selvitetty. 🙂 Mikähän on tuo mansikanlehteä muistuttava vaaleapilkkuinen lehti??? Eikai se sentään mansikka ole??

 3. valko-vihreälehtistä veikkaisin joksikin pitsilehtilajikkeeksi? Toi iso lehti tossa vasemmalla edessä kuulunee tulilatvalle? 🙂 Joten jääkö sun viides kasvi johonkin piiloon vai laskitko tuon mukaan? 🙂

  1. tiitis: jk tuossa ylempänä kertoikin että se on pitsilehti. 🙂 Minulle tuli pieni hahmotushäiiö ja kasveja / kukkia onkin vain nehjä. 🙂 JOtenkin ajattelin että muratin alla on viides kasvi, muttei ollutkaan. 🙂

 4. heippa miia!<br />
  se vihreä köynnös kasvi on muratti ja se valkoinen pieni kukkiva on tulilatva mutta siitä kolmannesta en tiedä mikä se on kuvan perusteella.<br />
  tulilatvan hoito-ohje:<br />
  tulilatva vaatii paljon valoa mutta ei siedä suoraa auringonpaistetta. anna vettä kunnolla jokaisella kastelu kerralla ja anna mullan välillä kuivua eli juuri niin kuin on sanottu että kerran viikossa. Lannoita kasvia ennen kukintaa mutta kukinnan aikana sitä ei tarvitse lannoittaa ja anna kukinnan jälkeen sille pieni lepo kausi jolloin kastelet sitä sen verran ettei se pääse lakastumaan.<br />
  <br />
  muratti: muratti viihtyy puoli- tai varjoisessa paikassa mutta suhteellisen viileässä paikassa. kastele murattia keväästä syksyyn melko runsaasti silla mullan kuivuessa se käperryttää ja varisuttaa lehtiään. Murattia on helppo lisätä n.15cm latvapistokkaista voit ottaa pistokkaista mihin aikaa vuodesta mutta paras aika on keväällä. istuta useampi pistokas samaan ruukkuun juurtumaan (eli ei tarvitse olla vesimaljakossa juurtumassa voit suoraan pistää ne multaan ilman juuria) mutta muista että peität pistokaan ruukku muovipussilla niin että siellä pysyy kosteus (&quot;muovipussissa on pisaroita&quot;) ja juurtuminen kestää noin kuukauden. sumuta tarvittaessa ruukkuun vettä niin että se pysyy kosteana mutta ei märkänä.<br />
  <br />
  yhdistelmä on kaunis mutta muista että niiden juuret tarvitsevat pian tilaa ja joudut istuttamaan ne uudestaan jos haluat pitää ne yhdessä.

  1. Puutarhuri: Kiitos todella kattavasta tietopläjäyksestä. 🙂 Näillä ohjeilla yritän saada pidettyä kauniin kukkakimpaleeni hengissä. Mitä veikkaat, missä vaiheessa minun pitää vaihtaa isompaan ruukkuun? Yhdessä tahtoisin ne pitää nimittäin. 🙂

  1. aakoo: Minulla pitkäkestoisimmatkin yksilöt ovat alkaneet nuupahtelemaan parissa kuukaudessa, mutta toivon että kukkatietoutta olen sen verran saanut sisäistettyä että onnistuisin kerrankin elämässäni hoitamaan kasvit ja kukkaset kunnolla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *