Iltavalaistus makuuhuoneessa ja perustelut A330s -valaisimesta

Teillä tulee varmaan jo minun makuuhuone-postaukseni korvista ulos, mutta vielä yhden uskallan tälle viikolle mahduttaa. 😀 Iltatunnelma-postauksen haluan teille vielä jakaa, sillä r a k a s t a n makuuhuonetta valaistuksessaan. <3 Tunnelma on pehmoinen ja hämyisä, ei yhtään liian kirkas, muttei pimeäkään.

iIMG_2704.jpg

iIMG_2703.jpg

String-hyllyn tavarat laittelin eilen illalla uuteen uskoon, koska minusta eilisen päiväpostauksen kuvien mukainen piensisustuspuoli oli jotenkin sekava. Nyt hyllyllä on sävyihin sopivat jutskat ja halusin makuuhuoneeseen hieman naisellisuutta lisää. Sitä ovatkin tuomassa minun valkoista nahkaa oleva meikkipussini sekä hajuvesivalikoimani. 🙂

IMG_2699.jpg

iIMG_2700.jpg

Ah mikä valkoisuus! <3 <3 <3 Torkkupeitto oli liian syksyinen ja viikkasin sen pois sängyltä. Petaukseen unohtui eilen lisätä pellavaiset koristetyynyt, joten nyt nekin on paikoillaan kuten pitääkin. Kukka häippäsi yöpöydältä myös ja sen tilalle siirsin Iittalan valkoiset nappulat sekä uuden Pb Home-sarjan Fresh Linen tuoksukynttilän.

IMG_2659.jpg

Uusi Artekin valaisimeni on jakanut paljon mielipiteitä ja moni on kritisoinut sen mittasuhteita verrattuna makuuhuoneen muuhun kalustukseen. Valaisin on toki pieni siro, mutta minusta se on juuri sen vuoksi täydellinen valinta. Makuuhuoneen osittain madallettu katto asettaa melkoiset kriteerit valaisinhankinnoille. Isompi riippuvalaisin olisi peittänyt taakseen nurkassa olevan String-hyllyn ja ollut turvallisuusriskikin. Ei ole kiva että valaisin tippuu alas sänkyä pedatessa, tai vielä pahempaa – tytön roikkuessa siinä. Plafondit ovat myös nounou, koska kauniita plafondeja ei ole kuin kromattuna ja kristallisena. Mielessäni pähkäilin kolmen eri variaation kanssa, valkoinen tai kultainen Artekin A330s tai valkoinen Muuton Myy. Ne ovat kaikki samaa kokoluokkaa ja päädyin kultaiseen /messinkiseen väriin siksi, että en halunnut valaisimen hukkuvan valkoisiin seiniin. Kultainen / messinkinen on lisäksi niin huomiota herättävä väri, että se dominoi herkästi koko huonetta. Siksi isompaa kultaista valaisinta en halunnut edes harkita. Olen todella tyytyväinen valintaani tämän A330s valaisimen osalta. 🙂

Tänään sain haettua Ikean PS-kaapin lähikaupasta kotiin ja se onkin jo tytön huoneessa kasattuna. Huomenna tulossa postausta siitä. 🙂 Ihanaa iltaa! <3

24 kommenttia “Iltavalaistus makuuhuoneessa ja perustelut A330s -valaisimesta

 1. Valaisin on ihana, koosta viis! Ja itse asiassa, minulla on tuo sama, tosin valkoisena, odottamassa kiipeämistä. Ja kohdekin on sama, makuuhuone. 🙂

  1. Jutta: Oijoi, yhtä ihana tulee sinunkin valaisin olemaan. 🙂 valaisimien vaihto ja asennus on ärsyttävää puuhaa, sellaista pikku niperrystä jossa ainakin minulle menee helposti hermot. 😀

 2. No jotkut nyt kritisoi ihan kritisoimisen ilosta, etenkin sun kohdalla, mikä on kyllä epäreilua ja lapsellista. Mun mielestä makkari näyttää ihanalta, ja tuo valaisin on ylisöpö!

  1. Sanna: Olen kai sen verran maanläheinen ja helposti lähestyttävä että minulle on helppo antaa risujakin. 🙂 Joskus kuitenkin se alkaa mennä vääntämiseksi tuolla kommenttiboksin puolella, mutta olen niin jästipäinen että pidän kynsin ja hampain kiinni siitä mikä minusta on kaunista vaikka muiden mielestä ei olisikaan, hihii. 😀 Kertaperustelun jälkeen toivoisin että asia voitaisi todeta omaksi tappiokseni, minähän se oman &quot;ylipienen&quot; valaisimeni kanssa jatkossa elelen. 😀

 3. Herkkää 🙂 Se voi olla, että pian siro, pieni kattovalaisin onkin &quot;SE&quot; juttu makkarin sisustuksessa!! 😀

  1. msp: Koskaan ei voi tietää mikä on seuraavaksi kuuminta hottia. 😀 Itselleni sillä ei ole kovinkaan paljon merkistystä onko kotini sisustus in vai out. Joskus tulee varmasti aika kun valkoinen väri on ehdottoman out tässä mittakaavassa mitä minun kotonani on. Silloin olen ylpeästi epämuodikas sitten. 😀

 4. Kateus se on se syy, miksi osa haluaa kritisoida teidän bloggaajien eloa! Mutta ei pidä välittää moisista ;). Olen seurannut blogiasi jo kauan ja en voi muuta sanoa kuin että sinulla jos kellä on silmää kaikelle kauniille!! Sinulla on upean ihana koti ja sisustustyyli! Blogiasi onkin ilo seurata, saa aina hyvälle tuulelle 🙂

  1. Minna: Vaikea sanoa mikä on syynä milloinkin. Mielipide-eroja toki on ihan luonnostaankin ja ilman mitään taustatekijää, mutta välillä menee ihan vänkäilyksi kommenttipuolella. :)<br />
   <br />
   kaunis kiitos! &hearts; &hearts; &hearts;

  2. johannal: Artekilla on paljon ihania tuotteita, vaikka ihan jokaiselle ei oma sydämeni sykikään. 🙂 Valaisin puolella on todellisia helmiä, samoin kalusteista osa on aivan ihania. &hearts; &hearts;

  3. En nyt voi olla kommentoimatta 😉 Olen varmastikin yksi tarkoittamistasi vänkäilijöistä (ihana sana!). Itse en ainakaan tarkoita negatiivisiksi tulkittavia kommenttejani pahalla. Omasta lähipiiristä on joskus todella vaikea saada irti kritiikkiä. Olen puolivakavissani miettinyt oman sisustuspainotteisen blogin aloittamista ja nimenomaan toivoisin saavani kritiikkiä ja parannusehdotuksia kommenttien muodossa. Makuuhuoneen lamppu on ihana ja väri ihan paras ja sopii mielestäni kotisi tyyliin loistavasti, tuo syvyyttä ja kontrastia. Lisäksi lamppu on varmasti hyvä sijoitus, artek-tuotteilla on todella hyvä jälleenmyyntiarvo (vaikka eipä niihin helposti kyllästykään). Eikä lamppu näytä ainakaan kuvissa yhtään liian pieneltä vaan raikkaalta, kivasti erilaiselta kun mittasuhteet ovat hieman tavallisuudesta poikkeavat. String-hyllyn asetelmasta taas en pidä kovinkaan paljoa, tuo mieleeni teinitytön huoneen ja näyttää jotenkin liian asetellulta. Polttaisitko ihan oikeasti kynttilöitä tuolla hyllyn päällä?

  4. Kotirouva: Vänkäilijällä tarkoitin kokonaissumaa kommenteista joita sain. Suurin osa joutui poistetuksi inhottavan ja henkilökohtaisuuksiin menevän kirjoitustyylin vuoksi ja muutamat asialliset ja neutraalit kommentit (kuten sinun) päästin läpi. :)<br />
   <br />
   Minä saan krittiikkiä 60% kaikesta saamastani kommentoinnista nykyisin ja se käy hetkittäin raskaaksi. Ilmaisimpa itseäni miten tahansa, laitoinpa kotiani miten hyvänsä, voin olla varma että kuusi kommenttia kymmenestä on sellaisia joissa luetellaan vikoja. Jos suhde olisi toiste päin, sen jaksaisi huomattavasti paremmin. En halua vaikuttaa marisijalta, mutta sanottava on että joskus harmittaa että joudun perustelemaan jokaikisen asiani perinpohjaisesti. Ei riitä että blogini tai sisustukseni vain on. :)<br />
   <br />
   Olen polttanut kynttilöitä hyllyn päällä monesti, niin makuuhuoneessa kuin olohuoneessakin. Seinät on molemmissa betonia, ei cyprocia. Täytyy vain huolehtia siitä että kynttilän sydän ei ole liian pitkä, jotta liekki ei lepata holtittomasti. 🙂

 5. Mitä materiaalia sängynpäätysi on? Mistä hankittu? Voitko kertoa oliko kallis, kun tuntuvat maksavan maltaita. Levollinen kokonaisuus.

  1. anonyymi: Sängynpääty on osa kokonaista sängynrunkoa. Materiaali on keinonahkaa. Kyseinen sänky on Palorannalta ja se on Kare Designin Ice Cube. Kyseistä sänkyä ei imeisesti enää saa, mutta jos olet pelkkää päätyä vailla, kannattaa kurkistaa Pispan Puun valikoimaa. Heillä on upeita päätyjä erilaisilla materiaaleilla ja niitä saa omienkin mittojen mukaan jos standardikoot eivät ole sopivia. 🙂

 6. Kyllä on taas niin ihanaa että! Ylisöpö tuo valaisin 🙂 Saako vinkata? Minä en löytänyt itselleni mistään sopivaa sängynpäätyä omalle runkopatjasängylleni, joten suunnittelin ja ompelutin oman. Eli minun sängynpäädykseni tuli 140 x 70 cm kokoinen &quot;jättityyny&quot; jonka pintamateriaali on keinonahkaa ja sisällä pienen pientä vaahtomuovisilppua omassa 140 x 70 cm sisätyynyssään. Pehmeä ja erittäin tukeva tyyny joka toimii myös olohuoneen puolella tarvittaessa &quot;säkkituolina&quot;. Ja hintaa tälle tuli noin 50€.

  1. Taata: tottakai saat vinkata. 🙂 Tuo vaikuttaa aika kivalta idealta ja muuntautumiskyvystä annan henkilökohtaisesti plussaa. 🙂

 7. Ikävä lukea noin negatiivisia kommentteja mutta hienosti jaksat kyllä niihin suhtautua! Paljon tsemppiä, sulla on ihana blogi! 🙂

  1. Hani P: Kiitokset! &hearts; &hearts; &hearts; Joskus olisi ihana fiilistellä blogiin sisustusjuttuja, ilman että saan kritiikkiä. Läpi päässeet kommentit ovat neutraaleja ja asiallisia, mutta kyllähän se vähän fiilistä laskee, kun niitä tulee monta putkeen. No, semmosta se on blogimaailmassa. 😀

  1. Jenni: Niin miekin. 🙂 Minusta se on kaikessa söpöydessään niin täydellinen kuin vain olla voi. &hearts; &hearts; &hearts; Ihan harmittaa söpöläisen puolesta kun vastaanotto on ollut vähän nihkeänpuoleinen. 😀

 8. Upea on! Kysynkin sulta, että mikä on valaisimen valaisutehokkuus? Meillä ollaan täällä pohdittu tulevan vauvanhuoneen sisustusta ja valasin valintoja. Tämäkin on ollut listoilla muutaman muun kanssa. Mutta mies toivoo huoneeseen muutakin kuin tunnelma valaisinta, joten myös valaisimen tehokkuudella on väliä… 🙂 Ei vain ulkonäöllä siis! Valitettavasti… 😀 Voisin muuten antaa vauvanhuoneen sisustus suunnitelma toivepostauksen sulle! 🙂

  1. Heli: Valaisimen maksimiteho on 40w, joka on sellainen keskivertokirkkaus. JOs valaisin on riittävän ylhäällä (kuten omassa makuuhuoneessani), se toimii ihan hyvänä perusvalona noin 10m2 kokoisessa huoneessa. Sitä suuremmassa tilassa se on todennäköisesti riittämätön. <br />
   <br />
   Minulla on lamppuna Airamin energiaasäästävä halogeeni hehkulamppu, joka kivasti ylittää maksimiwatit. 😀 Se on 53W joka vastaa vanhanaikaisissa hehkulampuissa 70 wattia. Värisävynä on 2800K / 840 lumenia. Todella hyvin toimii ja kirkkaasti paistaapi valo. 🙂

 9. En voi sanoa muuta kuin aivan ihana lamppu !<br />
  Olen käynyt tätä katsomassa liian monta kertaa Stockalla. Ihana !<br />
  <br />
  Meillä mieheni on lamppuhullu ja kaikki minun ostamani lamput olen saanut myydä kirpparilla eteenpäin. Ainoastaan perintölampun olen saanut säästää, käytössä sitä ei ole näkynyt kohta 10 vuoteen. Koska meillä on lamppupaikat täynnä, en haaveilusta huolimatta tätä kuulemma saa ripustaa, joten &quot;tyydyn&quot; katselemaan sinun lamppuasi.

  1. lanttuleikkuri: Hihii, ihanaa että sinun miehellä on kuitenkin intoa ja kiinnostusta sisustuksen saralla. 🙂 Teillä on kyllä tosi kivoja valaisimia, joten miehelläsi ei ole yhtään hullumpi maku. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *