Tulppaanit ruukussa

Löysin kukkakaupasta ruukkutulppaaneja ja nappasin yhden valkoisen yksilön piristämään mieltäni. 🙂 Ruukkutulppaanit ovat kestävämpiä kuin kimppuina myytävät, ja taidan jatkossa ostaa tulppaanini sipuleineen päivineen. 🙂

IMG_2783.jpg

IMG_2784.jpg

IMG_2781.jpg

IMG_2782.jpg

IMG_2780.jpg

Kun tulppaanit ovat kukkineet, voi sipulit istuttaa uudestaan itämään. Heti sitten kun nuupahtaminen alkaa, leikkaan vihreät varret pois ja siirrän sipulit ruukussaan parvekkeelle odottelemaan kevättä. Keväämällä siirrän sipulit uuteen multaan ja toivon että niihin syntyy uusia kukintoja. 🙂

Otan mielelläni vastaan sipulien idättämis- ja hoitoniksejä! 🙂

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

7 kommenttia “Tulppaanit ruukussa

  1. Pieni Lintu: Kukkakaupoista ainakin pitäisi löytyä näitä ruukkutulppaaneja ihan reilustikin. 🙂 Ovat tämän kevään hittituote. 😀

 1. Kauniita:)! Muistatko, ovatko tyyriimpiä kuin leikkotulppaanit? En ole itse törmännyt vielä noihin, mutta ehdottomasti täytyy itsellekin tuommoisia vielä saada:) jos saisi vaikka ulos ne sitten keväällä?!(kukkiiko ne uudestaan samana vuonna :D?) <br />
  <br />
  Tuossa Uashmaman pussukassa näyttävät jotenkin superhyviltä!!

  1. Lulus: Ruukkutulppaanit on kaupasta ja sipulien määrästä riippuen 3-7 euroa. Hinta on hieman kalliimpi kuin kimpuilla mutta toisaalta nämä ruukkutulppaanit kestävät kuulemma pitempään, joten ihan mielelläni maksan hieman extraa siitä hyvästä. :)<br />
   <br />
   Kukkakaupan myyjä sanoi että ne kukkii toistamiseen vielä tänä vuonna, mutta alla oleva Aino sanoo ettei kuki. En siis tiedä kumpi on oikeassa ja omaa kokemusta ei minulla vielä ole. Uudelleen istutettuna näiden pitäisi olla kuitenkin monivuotisia, joten toivoa ainakin on. 🙂

 2. Tulppaanit kukkivat siis vain alkukesästä, joten toista kertaa et saa samoja sipuileita tänä vuonna kukkimaan. Homma siis menee näin: Anna tulppaanien varsien lakastua ja maatua maahan omia aikojaan, älä leikkaa, muutoin et saa uutta kukintoa koska sipuli menettää kaikki voimat jos ei saa lakastuttaa lehtiä rauhassa. Keväällä tulppaani kukkii uudelleen, jos kukkii koska ovat hiukan arvaamattomia talvehtimisen ja kasvupaikan suhteen. Helpoimmalla pääset siis jos vaan heität kukkaset pois nuupahtamisen jälkeen, koska eivät oikestaan ole edes kalliita ja kerrostalossa ei ole mahdollisuutta laittaa sipuleita talvehtimaan maahan…

  1. Aino: Voi snif. Toivoisin niin että olisit väärässä. 🙁 Kukkaupan myyjä minulle nimeomaan nuo idätysohjeet antoi ja sanoi että tälle keväälle tulisi vielä toinen kukinto kun idättää ne uudestaan ja siirtää uuteen multaan. 🙁 Voihan räkä jos näin ei olekaan. 🙁

 3. Oi miten kaunis tuo viimeinen kuva, aivan täydellinen! Oikein silmä ja sielu lepää sitä ihastellessa. 😀 Ja tuo fantti on niiiin söpö. Sellainen voisi muuttaa meillekin, vaikka ei ole edes lapsia. 🙂 Sen sijaan en ole millään ymmärtänyt sen apinan kauneutta, kun muutaman muun kommentoijan lailla minustakin se näyttää ennemminkin pelottavalta. Hetken pohdiskeltuani syytä tähän muistin perukoilta kumpusi joku Stephen Kingin kauhutarina jostain tuollaisesta apinasta, heh. 🙂 Onneksi en ole koskaan nähnyt sitä kamalaa klovni-elokuvaa, kun sen jälkeen kuulemma kaikki pellet ja klovnitkin muuttuvat pelottaviksi. 🙂 Pitääkin jatkossa olla varovainen mitä kauhujuttuja lukee tai katselee, ettei kivat jutut mene &quot;pilalle&quot;. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *