Iittalan Vakka -säilytyslaatikot kantistarjouksessa

Huomasin vasta nyt, että Stockmannilla on Iittalan Vakka-säilytyslaatikot* kantistarjouksessa. Itselläni on nimittäin yhden laatikon kokoinen puute olemassa, koska en halua enää sulloa oksarekkiäni täyteen henkarivaatteita. Onnekseni matalampaa valkoista mallia oli vielä nettikaupassa jäljellä, joten pistin tilauksen matkaan ja säästyin myymälävisiitiltä. 🙂 
Iittala%20Vakka.jpg
IMG_1779.jpg
Kestävästä vanerista valmistetut Vakka-laatikot* tekevät tavaroiden, vaatteiden ja lelujen säilytyksestä sisustuksellisesti kaunista. Laatikot taipuvat moneen tarkoitukseen, kuten sivupöydäksi tai yöpöydäksi. Tuotteen suunnittelusta vastaa maineikas muotoilijakaksikko Aalto+Aalto. Vakka-laatikot ovat kotimaista työtä ja ne valmistetaan Lahdessa LK-Taivutteella, jolla on pitkä historia innovoinnissa ja vanerituotteiden valmistuksessa.
Iittala%20Vakka1.jpg
vaateerittely8.jpg
Itselläni on makuuhuoneessa entuudestaan kaksi valkoista Vakkaa, iso ja pieni. Isossa laatikossa säilytän sukkia, sukkahousuja, legginsejä sekä kaksia tummansinisiä farkkujani. Pienemmässä on alusvaatteet sekä kolme vyötäni. Uuteen ja kolmanteen Vakkaani* laitan trikoopaitani ja muut sekalaiset yläosat, jotka eivät ole henkaripaikan arvoisia. Tällä tavoin saan kätevästi ratkaistua säilytystilaongelman, joka onneksi on hyvin lievää sortimenttia. 🙂 Malm-lipastoni nimittäin palautui jo tammikuussa takaisin Ikeaan reklamaation seurauksena ja se jätti jälkeensä pienen trikoopaitojen kokoisen aukon. 🙂
makkari%2003021.jpg
IMG2680.jpg
Vakka-laatikoita on helppo liikutella ja nostella pohjassa olevan uran ansiosta. Niihin myös mahtuu yllättävän paljon täytettä sisälle, vaikka ulkopäin ne näyttävätkin pieniltä ja siroilta. En olisi uskonut että vaatesäilytykseni vaihtuu vaatekaapista lipaston kautta irtolaatikoihin, mutta olen aika innoissani ettei makuuhuoneeseen tai muuallekaan tarvitse tämän enempää säilytystilaa enää hankkia. 🙂
Piristävää päivää kaikille! <3
(Tuotekuvat: iittala.fi. Postaus sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkattu *-merkein)

14 kommenttia “Iittalan Vakka -säilytyslaatikot kantistarjouksessa

 1. Saako kysyä miksi palautit Malm-lipaston? Mikä vika siinä ilmeni? Yksittäinen vai tyyppivika? Itselläni on nimittäin aika monta Malmia…

  1. Virpi: Meillä oli kuuden laatikon malli, jossa kaksi pienempää laatikkoa ylimpänä. Se pikkulaatikoiden keskipalkin takana oleva ruuvi ei pysynyt kiinni kansilevyssä ja sen vuoksi laatikot olivat käyttökelvottomat. Lopulta yksi vaakatasossa ollut poikkipuu (laatikoiden välissä) meni poikki. Oli ilmeisesti yksittäinen tapaus ja todennäköisesti johtui vain viallisesta ruuvista.

  2. Ok. Mulla on niitä neljän ison laatikon Malmeja, sekä uutta että vanhaa versioo eikä niistä ole ainakaan vielä löytynyt mitään ongelmia. Toivottavasti ei löydykään sillä tykkään niistä kovasti. 🙂

  3. Virpi: En usko että niissä ilmenee mitään ihmeempää. 🙂 Se kuuden laatikon Malmin ylin keskipalkki on takaa täysin ilmassa roikkuva ja kiinni siis ainoastaan ylhäältä yhdeltä ruuvilla. Se ruuvi on ilmeisesti ollut viallinen ja siksi se on rikkonut kansilevyn sieltä ruuvinpaikasta ja koko keskiipalkki tosiaan roikkui laatikoineen etureunan varassa. Siksi laatikotkin olivat ihan kierossa ja menivät päällekkäin keskeltä.

  4. Meillä meni tuo poikkipuu rikki, mutta ihan omaa varomattomuuttani. Vetolaatikko oli täynnä petivaatteita ja kun kiskaisin sieltä peittoa liian kovaa, se takertui tuohon poikkipuuhun ja puu murtui. Laatikosto oli kyllä useamman vuoden vanha. Materiaali oli kuitenkin sellaista, ettei oikein tahtonut kestää liikuttelua eikä varsinkaan kunnon muuttoa. Jos vähännkin väärässä kulmassa laski laatikoston/lipaston maahan, niin helposti lohkesi joku pala. Lattiaa pitkin ei oikein pystynyt liu'uttamaan samasta syystä, vaan aina piti nostaa ilmaan ja siirtää. Eli tosi kivoja laatikostoja/lipastoja, tykkään erityisesti yksinkertaisesta muotoilusta ja kyvystä imaista paljon tavaraa, mutta sopivat parhaiten sellaiseen kotiin, jossa ei vaihdeta järjestystä eikä muuteta.

 2. Voi vitsi, että tuo sun oksa on hieno. Aina sitä ihastelen, mutta nyt en ollut pitkään aikaan nähnyt. 🙂 Ja kateuden vihreä mörkö vaanii, kun ajattelen sun vaatesäilytyksen riittävän kaikille perusvaatteille. Mahtavaa! Siinäpä tavoitetta itse kullekin. Vaikka kyllähän sitä huomaa, että varsinkin talvella riittäisivät työelämässä aivan mainiosti ne 33 vaatekappaletta, joita haasteessa suositellaan. Kivaa viikkoa!

  1. Silja Maaria: Hihii, hus tuollaiset vihreät möröt. 😀 <br />
   <br />
   Tosi vähällä pärjään enkä koe että kärsisin puutteista. Aina on kivaa vaatetta puhtaana ja säilytystilaa ei paljoa tarvitse. 🙂 Vähäsen ehdin tuossa tammikuun puolella ressaamaan että minne saan laitettua jonkinlaisen pienen laatikoston tai kaapin, jonne sitten jemmaisin ns. rumemmat vaatteet kuten aavistuksen kulahtaneet trikoot. 😀 Onneksi ne mahtuvat pieneen tilaan ja yhdellä pinottavalla lisälaatikolla sain ongelman ratkottua. 🙂

 3. Muuten ihan kivoja laatikoita (hinta ei kyllä kovin kiva :D), mutta en usko, että voi olla kovin kätevä vaatesäilytyksessä. Joskin mulla on huomattavasti enempi vaatetta, mitä sulla :).

  1. Riikka: jos vaatteita on enemmän kuin minulla, niin ei varmasti ole ainoana säilytysjärjestelmänä riittävä. 🙂 Itse olen kokenut tuon ihan simppeliksi, laatikkoja saa siirreltyä ja nosteltua näppärästi ja niiden seurauksena ei ole enää vaatteet olleet sängyllä hujan hajan, vaikka olisi tullut kiirekin. 😀 ja jos on hieman sotkua, niin kansi päälle vaan, ei näy eikä haittaa. 😀

 4. Vakat on ihan superkauniita &hearts; <br />
  <br />
  Ja nyt hei blogiuutisiaaaa: Nyt on mulla uudet sivut (en tiedä tiesitkö että entinen dm koti laitettiin kumoon). mutta nyt taas ollaan linjoilla :)<br />
  <br />
  Klik nimeni kohdalta pitäs sinne (kai) päästä. Tai ihan googlettamalla design mertanen, se ekana oleva sivusto &gt; viimeisimmät artikkelit alta löytyy blogiräpellykseni 🙂 Tervetulloo kyllään &hearts;

  1. Soili: Ihanaa että olet back in business. 🙂 Lisäsin sinut Blogloviniin, koska seuraan blogeja sitä kautta. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.bloglovin.com/blog/11805767/design-mertanen&quot; target="_blank">http://www.bloglovin.com/blog/11805767/design-mertanen</a><br />
   <br />
   Jos siis haluat ottaa tuon bloglovinin haltuun, niin tee sinne tili ja ilmoita että olet blogin kirjoittaja. 🙂 Bloglovinin kautta on tosi helppo seurata blogeja ja itse olen ottanut kaikkien lukemieni blogien päivitysilmoitukset sähköpostiin, jotta jatkossa pysyn kartalla paremmin mitä lemppareilleni kuuluupi. 🙂

 5. Kerro vielä, miten tuo ihana oksatanko on kiinnitetty. Oletko maalannut metalliketjut valkoisiksi ja ne ovat katossa s-koukuilla vai miten. Mietin tällä hetkellä vastaavanlaista idea meidän eteiseen. En löytänyt aikaisempaa postausta aiheesta, vaikka sellainen varmasti onkin olemassa.

  1. Juuli: Oksan kävin noukkaamass lähimetsästä (valmiiksi katkennut kuiva karahka). Kuorin sen kylpyhuoneessa pinsettien avulla (eli se kaarnan tapainen pois), leikkasin tyvipäästä turhan pätkän pois, hion hiekkapaperilla kevyesti ja maalasin valkoisella maalilla. :)<br />
   <br />
   Kiinnitys on tehty valkoisella verhovaijerilla jonka ostin Clas Ohlsonilta. <br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.clasohlson.com/fi/Verhovaijeri/31-53&quot; target="_blank">http://www.clasohlson.com/fi/Verhovaijeri/31-53</a><br />
   <br />
   Minulla on kaksi vaijeria, joista lyhensin noin 20% pois. Näin sain oikean mittaiset lenksut tehtyä. vaijerit on solmittu molemmista päistä tulpasolmuun ja ripustettu kattokoukkuun roikkumaan. Oksa on aseteltu makaamaan lenkkien päälle. 🙂

 6. Ah, vakat ovat ihania. <br />
  Lisäksi laatu on kunnossa. Olen käynyt näitä(kin) hipelöimässä Stockalla ja jälki on kaunista. Meillä kun tarvittaisiin näitä ehkä n 1000, pysyn vanhassa systeemissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *