Sekalaisesti kokonainen astiastomme

Astioiden vaihtoprosessi on loppusuoralla ja neljän hengen astiasto alkaa olla kerättynä. 🙂 Villeroy & Bochin New Wave -astiasarjan osat on paria isompaa kulhoa lukuunottamatta myyty ja tilalle on tullut sekalainen sakki Iittalaa, Arabiaa ja Marimekkoa.

IMG_2878.jpg

Neljä matalaa ruokalautasta (26cm)*, leipälautasta (21cm)* sekä kulhoa (15cm)* ovat Iittalan valkoista Teema-sarjaa. 

IMG_2863.jpg

IMG_2865.jpg

Taka-alalla oleva kaareva tarjoilukulho on Villeroy & Bochin Flow-sarjaa, kulhossa olevat pellavaservetit* ovat Villa Stockmannin. Edulliset ja kauniit servettirenkula-rusetit on tuunattu paperinarusta, jota ostin askartelukaupasta.

IMG_2880.jpg

IMG_2867.jpg

Kauniita kattauksia varten ostin kaksi isoa Arabian Koko-sarjan lautasta*, jotka toimivat katelautasina. Neljä syvää lautasta (21cm)* on Iittalan Teemaa. Tammipuiset salaattiottimet* ovat Casa Stockmannin keittiövälinesarjasta, johon kuuluu monia kauniita osia tarjottimista kulhoihin ja erilaisiin kauhoihin sekä ottimiin.

IMG_2870.jpg

Teepannu* ja pieni Tonkka-maitokannu* ovat Marimekon Oivaa, kuten myös pannun alla olevat neljä pyöreäreunaista leipalautasta*. Pieniä lautasia meillä käytetään eniten, joten niitä on kahdessa eri sarjassa yhteenä kahdeksan kipaletta. 🙂

IMG_2871.jpg

Kuppeja on tällä hetkellä vain neljä, Marimekon Oivaa nekin. Oiva-kuppien* rinnalle ajattelin ostaa kaksi Arabian 0,33dl vetoista Koko-kuppia*, joista voin hörppiä iltateeni. 

IMG_2873.jpg

Juomalasit ovat Iittalan Kartio-sarjaa. Neljä pientä* ja neljä suurta* kirkasta Kartio-lasia riittävät meille, pienten ollessa tytön laseja ja suurten minun. 🙂

IMG_2883.jpg

IMG_2882.jpg

IMG_2862.jpg

IMG_2858.jpg

Ja tässä vielä aterimia ja viinilaseja lukuunottamatta meidän sekalaisen kokonainen astiasarja. Määrä ei ole suuren suuri, mutta meille vähintäänkin riittävä, eikä ole kertaakaan tarvinnut alkaa käsin tiskaamaan kesken kaiken loppuneiden kuppien tai lautasten vuoksi. 🙂 

Astia-asiasta kukkaruukkuun, Stockmannin verkkokaupassa* on vielä tänään ja huomenna kantisetuna kaikista kodinosaston tuotteista -20% alennus. 🙂

Lennokasta lauantai-iltaa! 🙂

(Postaus sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkattu *-merkein)

24 kommenttia “Sekalaisesti kokonainen astiastomme

 1. <a rel="external nofollow" href="http://humpula.blogspot.com/2014/02/uusia-lautasia-vihdoin.html&quot; target="_blank">http://humpula.blogspot.com/2014/02/uusia-lautasia-vihdoin.html</a><br />
  <br />
  Minäkin päivitellyt keittiönkaappeja:)<br />
  <br />
  Minusta arabia/Iittala on juuri sellainen että sen sarjojen kanssa voi yhdistää heidän muita sarjoja ja ihan muita merkkejäkin.<br />
  <br />
  Aivan täydellistä<br />
  <br />
  Hyvältä näyttää sinun astiasto 🙂

  1. laura: Näytti tosi hyvältä se kuva missä musta tabletti ja valkoinen lautanen. 🙂 Iittalan ja Arabian perussarjat sopii kyllä ihan kaiken kanssa. Niissä näyttää ruoka kuin ruoka hyvältä ja jos haluaa yhdistellä muita malleja tai värejä, kuten Muumit, sopivat ne hyvin kattaukseen perusosien kavereina. 🙂

 2. Täytyypä yrittää ensi viikolla tulla testaamaan, miltä kaffi maistuu noista Oiva-kupeista. 🙂

  1. Irina: Takaan että kaffet maistuu hyvältä, vähintäänin yhtä maukaalta kuin vanhoista Newareista. 🙂

 3. Kauniin setin olet koonnut 🙂 Miten valmistat teen tuossa Oiva-teepannussa? Käytätkö irtoteetä, pusseja?

  1. moonangel: Irtoteestä tulee parhaimmat teet, kun hauduttaa sitä viitisen minsaa pannussa ennen kuin kaataa kuppiin. Teepussien kanssa kaytän teepannua vain vettä varten, mutta nyt on viimeiset pussiteet saatu juotua pois, joten jatkossa onkin käytössä vain irtoteetä, namsk. 🙂

 4. Varmasti toimiva kokonaisuus. Täytyy silti todeta, että 21-senttinen Teema lautanen ei ole leipälautanen. Se on ruokalautanen, ja leipälautaseksi aivan liian suuri. Tulisipa kattauksissa ahdasta, jos jokaisella ruokailijalla olisi tuon kokoinen leipälautanen.

  1. anteeksi, mutta kyllä meillä vain nuo 21cm ovat leipälautasia ja ihan normaalikokoisia mielestäni. juuri mahtuu kaksi leipää lautaselle. 😀

  2. Salla: Voi olla että olen suuriruokainen, mutta minun ruoka-annokseni ei mahdu tuohon matalaan 21cm kokoiseen lautasenkaan kuin pyramidina joka leviää pöydälle ekalla kauhaisulla. 😀 Leipälautasena sitä meillä käytetään, siihen mahtuu kaksi ruispalaa tai kolme sämpylämpuolikasta kerralla. 🙂

   1. Onnellinen Oliivi: Kiitokset. 🙂 Minusta sarja on aika näppärä setti sopivan kokoisia kipposia ja kapposia. 🙂

 5. kauniin setin olet koonnut. Päädyitkin sitten myös ostamaan teeman valkoista, hyvä valinta 😉 Meillä on teeman turkoosit ja valkoiset lautaset ja ne ovat ihanan raikas yhdistelmä, enkä ole vieläkään kyllästynyt (4 vuoden jälkeen)!! Tuo Oivan teepannu on kyllä ihana, juuri nuo puiset yksityiskohdat tekevät siitä täydellisen &hearts;!

  1. deliciousliving: Teemaan päädyin lopulta, vaikka värin osalta etsiskelin valkoisempaa sarjaa. 🙂 Teemassa on paljon hyviä osia ja oikeanlainen simppeli ulkomuoto, siksi osa astioista on Teemaa ja muutamat lisäosat on sitten Arabian Kokoa ja Marimekon Oivaa. 🙂 Valikoin parhaat palat jokaisesta sarjasta ja kun saan vielä ne kaksi puuttuvaa Koko-sarjan 0,33dl kokoista kuppia ostettua, niin alkaapi sekasarjani olemaan hankittuna. 🙂

 6. Hyviä valintoja. Itselläni löytyy kaikkea noita, osa vain musta-valkoisena, siis nuo Marimekon. Mut ihan käsittämätöntä miten joku voi noin pienellä määrällä astioita selvitä! Juu, tiedän että olet selittänyt tänne miten teillä ei koskaan ole isompia kekkereitä tai enemmän väkeä kerralla, mut silti. Omistin itse jopa opiskelijanakin enemmän ku nuo ylläolevat. Ja huh, 21cm lautaset leipälautasina?!? Kuka syö noin paljon leipää?? Meillä ne on ruokalautasina ja käytössä eniten. Ne isommat lautaset käytössä TODELLA harvoin. Lähinnä sillon jos kutsun &quot;virallisesti&quot; ystäviä dinnerille ja juhlapyhinä kuten jouluna ja pääsiäisenä, jolloin aterialla on tarjolla vaikka ja mitä. Mut tapansa itse kullaki 😉

  1. ihmettelijä: Marimekon räsymatto-sarja on kanssa aivan ihana. &hearts; En tiiä onko sinulla sitä, mutta se on mustavalkoinen ja itse olen ihastellut sitä jokaisella kauppareissulla, vaikka päädyinkin itse lopulta tähän valkoisempaan Oivaan. :)<br />
   <br />
   Me pärjäillään itse asiassa tosi hyvin tällä astiastolla. 🙂 Illalla on koneellisen verran likaista tiskiä ja aamulla ne on taas kaikki puhtaana käyttöä varten. 🙂

 7. Tosiaan, jokaisella saa olla omat tapansa ja jos tuolla määrällä toimeen tulee, niin ok. Meillä tosin käy 99% vieraskerroista useampi kun yksi ihminen kerrallaan, joten pulassa oltaisi tuolla astiamäärällä. Mutta ei Miialla toki tarvitsekaan olla astioita meidän vieraita varten 😉 <br />
  <br />
  Mutta se, mitä tässä ihmettelen, on lausahdus, ettei kertaakaan ole tarvinnut ruveta käsin tiskaamaan, kun astiat ovat loppu. Tuo astiamäärä itsessään ei voi mitenkään riittää täyttämään yhtä koneellista tai sitten täytyy olla joku tosi minikone. Ystävälläni oli aikoinaan pöytämallinen astianpesukone ja kyllä siihenkin jo enemmän mahtui pestäviä kerrallaan. Kovin ekologista ei ole pestä vajaita koneellisia. <br />
  <br />
  Tuosta 21cm-lautasista vielä. Meillä on siis valkoinen teema-sarja (niin arjessa kuin juhlassakin, muuta ei omistetakaan) ja meillä ei ole suurempia lautasia kuin tuo 21cm ja loistavasti ollaan pärjätty. Meillä on 19 ja 17 cm lautasia leipä/pullalautasina. Mutta kuten todettu, tapansa kullakin ja tällä kommentilla ei ollut tarkoitis Miiaa mollata, vaan ainoastaan tuoda oma kanta esille.<br />
  <br />
  Aurinkoista sunnuntaita!

  1. Henna: Illalla laitan koneen pyörimään ja se on lähestulkoon täysinäinen. lautasia on siinä vaiheessa likaisena puolet, kuppeja ja laseja lähes kaikki. Aterimia reilut puolet. Lisäksi tietty kattila tai kaksi kansineen, lastaa, kauhaa, sakset, veitsiä… Kone on lähes täynnä. :)<br />
   <br />
   Meillä on koneessa eko-ohjelma joka säästää vettä. Pesen useimmiten astiat vartin pikaohjelmalla (mikäli kattilat ei ole puurolla pinttyneitä) ja annan astioiden kuivaa rauhassa astianpesukoneen ovi auki. Kymmenessä minuutissa on astiat kuivuneet kaappiin laittamista varten. 🙂

 8. Tapansa kullakin ehdottomasti. Meilläkin 21cm ihan normi ruokalautasina sekä leipälautasina. Nuo isommat katetaan yleensä jouluisin kun on enemmän ruokaa ;D

  1. Jasmin: Itselleni se on merkityksetöntä mikä on lautasen oikea käyttötarkoitus. 🙂 Meillä 21cm kokoinen matala lautanen on leipiä varten, koska kaksi ruispalaa ei mahdu pienemmälle laitaselle vierekkäin. Mutta ei haittaisi syödä leipää vaikka pikku tassilta, taikka isolta matalalta lautaselta. Samapa tuo mitä on ruoan alla kunhan ruokaa on. 😀

 9. Meillä ei noita 21 cm lautasia ole vaan leipälautasina ovat 19cm Teemat. Ne nykyään jotain erikoiserää, eikä normisti saatavilla. Usein kuitenkin Stockan valikoimissa ja joskus myös Iittalasta. Se mielestäni paras leipälautasina koko.

  1. Leena: Itse vertailin kahden koon väliltä, muistaakseni 17cm ja sitten tämä 21cm ja päädyin 21cm kokoisiin lautasiin siksi että niihin mahtuu kaksi ruispalaa vierekkäin. 🙂

 10. Ihania, voih! &hearts; Meillä on tuosta vielä yli puolet vähemmän astioita (myös 2 hengen talous) ja erittäin hyvin tullaan toimeen! Pidän siitä yleensäkin, ettei kaapeissa loju tavaroita/esineitä turhanpanttina vaan ovat jatkuvassa käytössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *