Vakka kantensa valitsee

Iittalan valkoinen Vakka-kokoelmani täydentyi kolmannella laatikolla ja nyt Vakka-pino on riittävän korkea toimiakseen myös pikkupöytänä. Vakka-laatikoiden paikka on ehdottomasti makuuhuoneessa, sillä ne sisältävät vaatteitani ja ovat oksarekin kanssa varsin kivan näköinen ja hieman erilainen vaatesäilytysjärjestelmä. Tuossa kyseisessä paikassa oli aikoinaan massiivinen vaatekaapisto, kolmeosainen kiintokaappi jonka syvyys oli 62cm ja leveys 150cm. Makuuhuone ei ole järin suuri neliöiltään ja vanhan kiintokaapin ja jenkkisängyn kanssa huone oli aivan tukossa. Toista on nyt, onneksi. 🙂

Vakkalaatikko.jpg

iIMG_2951.jpg

iIMG_2932.jpg

Alimmaisessa laatikossa on sukat, sukkahousut, legginsit, farkut ja muutama musta vaate jota en halunnut laittaa henkariin esille roikkumaan. Sisältö on vähän sekalainen, mutta itseäni se haittaa koska tätä laatikkoa tulee pengottua kaikista vähiten. Sukka- ja legginspyykkini nimittäin kulkee nyt kivassa syklissä, pesukoneesta jalkaan ja jalasta koneeseen. 😀

IMG_2935.jpg

Keskimmäisessä laatikossa on alusvaatteet, mutta tämä kuuluu oikeasti päälimmäiseksi koska laatikon sisältöä pengon päivittäin. 😀

IMG_2936.jpg

IMG_2937.jpg

Uusimpaan Vakkaani minun piti laittaa mustaa trikoota ja sekalaista vaatetta, mutta toisin kävi. 🙂 Päätin hyödyntää laatikon kengilleni, koska haluan pitää kausikengät mielummin jemmattuna kuin esillä ihan siivouksen sujuvuudenkin vuoksi. 

IMG_2939.jpg

IMG_2942.jpg

IMG_2941.jpg

Normaalisti Vakka-pinon päällä ei ole mitään tavaraa, mutta nyt halusin somistella siihen pienen naisellisuuspisteen omaksi ja vähän teidänkin iloksi. 🙂 Korkeaan ja kapeaan maljakkoon laitoin kolme tulppaania rennosti levälleen ja päivittäin käytetyt meikit löytyvät Holmegaardilta saamastani Design With Light-maljasta. Valentinon Valentina-tuoksu on tämän hetken mielitiettyni. Olen aika herkkä nenäinen ja ronkeli tuoksujen suhteen, tykkään hyvin vienoista tuoksuista ja tätä Valentinaa(kin) käytän niin että suihkautan yhden tuoksupilven ilmaan ja kävelen sen alta. Näin tuoksu ei ole liian voimakas, vaan juuri sopivan mieto ja henkäyksen kevyt. 🙂

IMG_2946.jpg

IMG_2949.jpg

IMG_2952.jpg

Vienoista tuoksuista ja herkästä nenustani huolimatta rakastan maalin tuoksua. <3 Vakka-laatikot tuoksuvat uutena ihan mielettömän hyvältä, vastamaalatulta puulta. <3 <3 Aina kun avaan minkä tahansa huonekalulaatikon tai kalusteen paketistaan, käytän ensimmäiset minuutit niiden nuuhkimiseen. 😀 Ihanan uuden puun ja tuoreen maalin tuoksut menevät samaan tunteisiini vetoavaan lempituoksukategoriaani kuin sateen, leikatun nurmikon, uunituoreen korvapuustin, vastajauhetun kahvin ja vauvan tuoksutkin. <3

Aurinko paistaa täällä Helsingissä parhaillaan ja mieli on energinen ja iloinen. Kuulun siihen ihmisryhmään joka elää auringosta, kun aurinko nousee niin herään ja kun aurinko laskee mie väsähdän. 🙂 Nyt täytyy nautiskella valosta ja keväisestä ilmasta varastoon, kun ei tiedä mitä loppuviikon sää taas tuo tullessaan. 🙂

Aurinkoista päivää kaikille!

14 kommenttia “Vakka kantensa valitsee

 1. Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miten sä jaksat jatkuvasti vaihtaa tavaroiden paikkaa, laittaa jollekin pöydälle jotain pientä tavaraa ja toiselle toista jne. Tarkoituksenani ei ole nyt mitenkään arvostella tai mitään, ihan ystävällisesti tätä kysyn. <br />
  Mietin vain itseäni, kun mielestäni tavaroilla on paikkansa ja en jotenkin jaksa ajatella, että nytpä tuon hajuvesipullon tuosta laitankin täksi päiväksi tämän pöydän päälle 🙂 Tuleeko sulle koskaan sellainen olo, että nyt olisi kiva tehdä muutakin kuin miettiä kodin sistustamista?

  1. Rose: Minusta sisustusjutut on vain pelkästään kivaa puuhastelua eikä tuohon parin pikkutavaran kantamiseen mennyt ihmeemmin aikaa. 🙂 Samalla kun puuteria lisäsin, nostin koko kulhon seinähyllyltä tuohon Vakka-lootan päälle ja samalla vaivalla siirtyi hajuvesikin. 🙂 Kukan kannoin ihan tarkoituksella olohuoneesta asti, ja ihan postausta varten. <br />
   <br />
   Meillä ei ole sisustusesineitä erityisemmin, jokainen esillä oleva tavara on käyttötavara tavalla tai toisella ja ne liikkuvat päivittäin sen perusteella miten niitä kukakin asukas tarvitsee. Siksi meillä ei ole &quot;oikeaa&quot; ja pysyvää paikkaa maljakoille tai muillekaan. Ne liikkuu ihan luontaisesti ja varsinkin maljakot, joissa joskus on kukkia ja toisinaan ei jolloin ne onkin kaapissa. :)<br />
   <br />
   Vakka-laatikon täyttämiseen, niiden kuvaamiseen, somistukseen ja postaukseen meni aikaa 27 minuuttia. Ei kovin paljoa ole tuo minuuttimäärä vuorokaudesta. 🙂

  2. Mun pointtini oli vain se, että en vain jaksa itse koko ajan miettiä, jos otan jonkun tavaran käteeni, että tänään tämä voisikin olla kiva vaikka toisen hyllyn päällä. Mutta kuten sanoit, sulle sistustus on kivaa puuhastelua, niin mullekin, nyt tällä hetkellä vain aika ei riitä tuollaiseen näpertelyyn. Meillä vain taitaa sun kanssasi olla aika eri elämäntilanne, joka ilman muuta vaikuttaa kaikkeen tekemiseen. Kenellä menee aikaa mihinkin!<br />
   <br />
   Otitko oikeasti ajan, että tuohon meni 27 minuuttia 😉

  1. Hani P: Vakat on tosi kivoja, tykkään niiden ulkonäöstä kovasti ja ne ovat varmasti kestäviä kapistuksia laadukkaan kotimaisen materiaalinsa vuoksi. 🙂

 2. Kauniin näköistä, mutta käytännöllisyys mietityttää. Siis pitääkö sinun nostaa kaikki päältä pois, jos haluat esim. keskimmäisestä laatikosta ottaa jotakin? Eli ei ole vetolaatikko?<br />
  <br />
  Olisi minulle aivan liian vaivalloista plus pullot kaatuilsivat varmaan aamukiireessä pitkin lattiaa..

  1. L: Pitää nostaa tavarat pois laatikon päältä, mikäli halajan laatikon uumenia tonkimaan. 😀 Vakka-laatikoissa on nostettava kansi, ei siis vetolaatikko. Siksi en pidäkään laatikoiden päällä oikein koskaan mitään. Laatikot ovat paksua vaneria ja painavat yllättävän paljon, ne ei kaadu edes törmäillessä. 🙂

 3. Samaa mieltä kuin L eli musta tuntuisi tosi vaivalloiselta nostella laatikoita aina kun tarvitsisin Vakasta jotain. Muuten kyllä älyttömän kauniita.

  1. Elvira: Päälimmäisessä laatikossa on alusvaatteet ja se on ainoa loota mitä tongin päivittäin. Nostettava kansi on kevyt, joten ihan yhdellä käden heilautuksella saan kannen auki ja haluamani vaatteen nostettua pois laatikosta. Yhtä helppoa kuin lipaston laatikon auki vetäminenkin oli. Alempien laatikoiden osalta joudun nostamaan tietysti päälimmäiset pois tieltä, mutta joka toinen päivä tehtäväksi hommaksi se ei ole omasta mielestäni yhtään vaivaalloista tai rankkaa. 🙂

 4. Kaunista ja ilmavaa! Keväinen raikastus makkarille :)<br />
  Itselläni makkarin täyttää juurikin iso kaapisto, täynnä vaatteita ja kenklaatikoita.<br />
  Olisin mieluiten ilman kiinteitä massiivisia säilytysratkaisuja, mutta se ei toteudu 5-henkisessä perheessä :D<br />
  Auringonpaistetta kevääseesi Miia!

 5. Mä niin ihailen sua kun pärjäät noin vähillä vaatteilla! Pitäisi varmaan tehdä itse sama, että laittaisi kaikki käyttämättömät pois. Ei varmasti jäisi paljon jäljelle… 🙂

 6. Tykkään tosi paljon noista vakoista, mutta täytyy kyllä yhtyä aikaisempiinkin mielipiteisiin että mua tympis aina nostella ne lattialle että saisi mitä haluaisi. Tai ainakin mun laiskuudella ne olis aina pitkin lattioita!! 😀 😀 Tosi kauniit ne kyllä on ja ihanan selkeät 🙂 Ihan nappi juttu jos olisi vetolaatikot!

 7. Nätin näköistä on. Mietin vain noita kenkiä, että pysyykö ne tuolla laatikossa hyvänä. Eikö nuo naarmuta toisiaan? Ei mulla paljoa korkkareita ole, mutta kyllä mä ne säilytän ne omissa laatikoissaan eikä sikin sokin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *