Familonin sijauspatja ja tyytyväiset unet! :)

Tammikuun lopulla kyllästyin kärsimään jatkuvista alaselän säryistä ja ostin uuden sijauspatjan vanhan ja huonoksi menneen tilalle. Tein jonkin verran vertailuja eri tuotteiden ja tuotemerkkien välillä ja päädyin uteliaisuudestani kokeilemaan Familonin hyväksi kehuttua AeroFlex® MemoTouch -petaria. Päätökseni syntyi lopulta hyvin helposti, sillä patjan ominaisuuksina oli mainittu mm. pintapaineen vähentyminen (asennonvaihtotarve yöllä vähenee). Myös kotimaisuus ja Avainlippu-tunnus olivat itselleni merkittävässä asemassa tämän allergia- ja astmaliiton hyväksymän patjan valintaan. 🙂

iIMG_3052.jpg

Neljä viikkoa olen nyt nukkunut uuden sijauspatjani kanssa ja selkäsärky on vähentynyt merkittävästi. Aamukankeutta ja venyttelyn tarvetta ei enää ole esiintynyt ja pääsen sängystä nykyisin ylös yhdeltä istumalta. 🙂 Selkäsärky ei ole kokonaan kadonnut, mutta se on ymmärrettävää koska alaselkäni inhottava juiliminen ei johdu pelkästään huonosti nukutuista öistä, vaan taustalla on nivelongelmaa ja notkoselkää yms. Olen todella tyytyväinen tähän patjaan ja uskallan suositella sitä muillekin – selkäsärkyisille ja säryttömillekin. 🙂

IMG_3051.jpg

Sijauspatja on kaksi puolinen ja paksuudeltaan noin 6cm. Sileämpi puoli, jolla itse nukun, antaa napakamman tuntuman ja profiloitu puoli pehmeämmän. Patja sopii kaiken painoisille nukkujille kevyestä painavampaan ja se muotoutuu nukkujan mukaan. Tämä onkin hyvä perusominaisuus varsinkin parisänkyihin, joihin tahdotaan yhtenäinen koko sängyn mittainen petari, nukkujien ollessa keskenään eri painoluokkaa (rouva ja herra :D). 

IMG_3048.jpg

Patjan ympärillä on valkoinen vetoketjukiinnitteinen pehmustettu suojapäällys, jonka voi pestä. Vetoketju kulkee kolmella puolella, joten päällyksen irroittaminen ja takaisin paikoilleen laittaminen on hyvin helppoa. 🙂 Itse ajattelin ostaa petarin päälle vielä erillisen patjansuojuksen, sillä Familonin petarin oma suojapäällys ei mahdu meidän pesukoneeseen. Koodin Health Guard tai Delux Fresh -patjansuojusten väliltä teen varmaankin valintani. 🙂

Kivaa torstain jatkoa kaikille! <3

EDIT: Päädyin tilaamaan tuon kokonaan valkoisen ja edullisemman Delux Fresh-patjansuojuksen koossa 160x200cm. 🙂

8 kommenttia “Familonin sijauspatja ja tyytyväiset unet! :)

 1. Meillä on tuollainen kuminauhalla kulmista kiinnittyvä petarinsuojus, ja se on ainakin superkätevä ja maksanut kyllä joka pennillä itsensä takaisin. Mieluummin pesen sitä kuin petauspatjan omaa päällistä, joka on iso ja jonka pelkään menevän pesussa kieroon tai muuten mutkalle.

  1. Anna: Meillä petarin oma pussi ei edes mahtuisi koneeseen, koska se on niin iso ja paksu. Märkänä painaa varmasti yli 8 kg. 😀 Erillinen kumpparireunainen suoja onkin tarkoitus hankkia ja hyvä kuulla että olette olleet tyytyväisiä. Täytyykin klikata toinen noista vaihtoehdoistani heti tänään kotimatkalle, ja samaan syssyyn taidan tilata myös J.F by Finlaysonin isot 60x80cm kokoiset pellavatyynyliinat, koska olen hieman kyllästynyt noihin minun ainokaisiin siivekkeellisiin versioihini. 🙂 Kiitokset siis kokemuksienne jakamisesta, menen heti ostoksille Hobbariin. 😀

  2. Anna: Nyt on patjansuojus tilattu. 🙂 Päädyin Delux Freshiin sekä hinnan että kokonaan valkoisen värinsä vuoksi. Toivottavasti patjansuojuskin tulee nopeammin kuin ilmoitetusssa kolmessa viikossa, hobbarilla usein onneksi yllättyy positiivisesti kun paketti saapuukin ennen aikojaan. 🙂

  3. Mun pesukone on niin pieni, että joudun käyttämään täkitkin pesulassa paristi vuodessa. Tuo petarin päällinen ei varmasti tosiaan muuten koneeseen edes mahtuisi. Toivottavasti tulee paketti perille nopeasti.

  4. Anna: Toivottavasti patjansuojus mahtuu meidän 8kg pesukoneeseen. Harmi kun tuotetiedoissa ei ole koskaan arviota paljonko tuollainen tuote painaa märkänä. 🙂

 2. Kristiina: Painoin vahingossa sojottavalla sormellani kommenttisi kohdalla &quot;poista&quot; enkä &quot;julkaise&quot;, kuten piti. 😀 Ihana kuulla että teilläkin on hyviä kokemuksia erillisestä patjasuojasta. Näppäilin Hobbarilta tilaukseen Deluxin suojuksen, jossa kuminauhat nurkissa. 🙂

 3. Meillä ois edessä pikapuoliin sängyn uusiminen, vanha alkaa olla jo loppunsa edellä… Huonekaluliikkeessä kokeilin huvikseni kerran tempur-patjaa ja se vasta olis ihana! Turhan hintava vain 🙂

  1. Hannele: Tempur on varmasti tosi hyvä, mutta itse en raaskisi ostaa neljän-viiden vuoden välein uutta tempuria. Hui mikä hinta. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *