Raitaa, retroa, remontointia ja rakkautta

Raitojen maalaaminen onnistui hyvin ja seinästä tuli aika hyvä, vaikka itse sanonkin. 🙂 Huoneen seinäpinnat ei ole täysin suoria ja koska huonetta kiertää epäsuora kotelointi (katonrajassa), oli tosi vaikea saada raidoista suoria. Mielestäni onnistuin kuitenkin aika hyvin ja kauempaa katsottuna seinä näyttää enemmän tapetoidulta kuin maalatulta. 

IMG_3423.jpg

IMG_3420.jpg

IMG_3421.jpg

Huoneen kalustus meni osittain uusiksi, koska vaakaan raidoitettu seinä muutti huoneen mittasuhteita radikaalisti. Vaakaraita leventää päätyseinää eikä huone näytä enää neliöltä mitä se on. Päätyseinä tuli ikäänkuin lähemmäksi ovea ja sen vuoksi sänky näytti liian massiiviseltä 80cm syvyydessään tuon seinän edessä. Pyöräyttelin kalusteita ees sun taas ja lopulta ne asettuivat aika kivasti paikoilleen. Hayn Hee-tuoleja on nykyisin kaksi, joista toinen on tytön huoneessa. Tuolilla oleva rilli-mamma tyynykin sopii kivasti huoneen retroon sisustukseen. 🙂 Huoneesta puuttuu vielä verhot ja pöytä, ne aion viikonlopun aikana laitella paikoilleen. 

IMG_3422.jpg

IMG_3418.jpg

IMG_3419.jpg

IMG_3425.jpg

Tosi kiva muutos tuli parilla raidalla. 🙂 Huone heräsi eloon ihan eri tavalla kuin aikaisemmin ja tykkään itse tosi paljon tästä iloisesta ja raikkaasta fiiliksestä mikä huoneessa nyt on. Tyttö on myös tosi tyytyväinen ja sanoi rakastavansa sitä, ja nimesi huoneensa ampparihuoneeksi. 😀 

Tämä viikko on ollut aivan liian vauhdikas ja väsyttävän kiireinen, tuntuu että päivät olisi viuhahtaneet ohi ja tiistain jälkeen olen ollut päivistä ihan sekaisin. Aamulla kun heräsin, elin torstaita ja olin ihan ihmeissäni kun minulle toivotettiin hyvää viikonloppua. 😀 Parin tunnin kuluttua vaihdan vapaalle ja tyhjennän kaikki viikonlopun menot kalenterista. Harvoin tuntuu siltä että en jaksa mitään, mutta nyt on sellainen olo että on pakko latailla omia akkujanikin välillä. Ajatukset takkuaa ja vaeltelee tosi pahasti, unohtelen asioita ja keskityn epäolennaisuuksiin. Tuntuu että juoksen 24/7 kellokortti kaulassa, unissanikin hihii. 😀 Viikonlopun pyhitän kotona laiskotteluun, ajatuksieni järjestelyyn ja bloggailuun. Kaikkea kivaa siis luvassa viikonlopuksi tänne bloginkin puolelle. 🙂

Ihanan laiskaa perjantaita kaikille! 🙂

49 kommenttia “Raitaa, retroa, remontointia ja rakkautta

 1. Tuli todella kaunista ja raikkaan näköistä, en yhtään ihmettele, että tyttö on rakastunut! 🙂 Itse olen myös harkinnut tuota samaista kaappia meidän tytön huoneeseen säilytyskalusteeksi ja kysyisinkin, miten paljon se &quot;syö&quot; tavaraa sisäänsä? Pitääkö pelti paljon kolinaa tytön kaappia käyttäessä? Nyt kun pääsit vauhtiin lastenhuoneen kanssa, viitsisitkö tehdä postauksen, jossa kuvaisit kaapin ovet auki, saisi vähän osviittaa sen tilavuudesta? Ja jos haluat muutoinkin kertoa käyttökokemuksia nyt, kun kaappi on teillä jo jonkin aikaa ollut. Meillä ei ole Ikeaa ihan likellä, enkä haluaisi tilata &quot;sikaa säkissä&quot;! Kiitos ihan hurjasti, jos viitsit toiveeni toteuttaa!!<br />
  <br />
  Rentouttavaa viikonloppua! 🙂

  1. Hipsu: PS kaappi on sisältä aika tilava. Siinä on molemmilla puolella yksi hylly, eli hyllytilaa on yhteensä neljän tasopinnan verran. Meillä on kaapin toisella puolella kaksi hyllyllistä tytön vaatteita ja toisen oven takana on kirjat, askarteluvälineet, prinsessaasut ja iso laatikollinen barbeja. :)<br />
   <br />
   Oven sulkemisesta tulee peltinen ääni, mutta omaan korvaani se ei ole paha tai ärsyttävä. <br />
   <br />
   Kaapin sisusksista tulee postaus tytön huoneen tavarahaastepostauksen muodossa ensi viikolla. :)<br />
   <br />
   Ihanaa viikonloppua sinulle myös! &hearts;

 2. Ihanan pirtsakalta näyttää!! 🙂 Hyvin onnistuit maalaamisessa, kuvissa raidat näyttää ihan suorilta!

  1. Heli: Minusta alkaa tulemaan aika haka näissä maalarimestarin hommissa. 😀 Kuvissa objektiivi tekee hieman kalansilmämäistä efektiä, mutta suorat ovat raidat oikeasti. 🙂

 3. Mistä ja minkä merkkinen toi sänky on. Mä haluisin lapsille myös yksinkertaiset valkoiset sängyt ja toi näyttää hyvältä. <br />
  Ja ihanan pirteä huone kyllä tuli tytölle.

  1. Anu: Kiitokset! &hearts; &hearts; Me ollaan molemmat tosi tyytyväisiä raitaseinään ja tyttö innostui uudestaan keltaisesta väristäkin. Pinkki ei ole enää mitään. 😀

 4. Oih,se on aivan upea, ihana, täydellinen :)<br />
  Niin raikkaan näköistä :)<br />
  <br />
  Muuten, meillä on neitillä sama sänky, minä ostin viime kesänä sängyn päätyyn hyllyn, se on ihana 🙂 Saa säilytettyä vaikka unilelua kivasti 🙂

  1. Suvi: Päätyhylly on tosi näppärä. 🙂 Itsekin sitä harkitsin, mutta jätin ostamatta kun silloin meillä oli niin paljon säilytystilaa. 🙂

  1. Katja: Huojunta johtuu objektivin vääristämisestä. 🙂 Oikeasti se ei näitä huojuvalta, luojan kiitos. 😀 Kärsin tosi pahasta matkapahoinvoinnista ja muutenkin saan öklön olon tosi helposti jos näen ns. harhoja. Linnanmäen Vekkula on sen vuoksi itseltäni pannassa, siellä käynnin jälkeen heittää päässä monta tuntia. 😀

 5. Seinästä tuli todella pirteä! Olen ajatellut meille vierashuoneeseen vaakaraitatapettia, mutta ehkä voisinkin maalata seinän 🙂 Rentoa viikonloppua!

  1. Syhi: Maalaaminen on kivaa. 🙂 Raitojen merkkaaminen oli hankalaa, mutta uskon ettei tapetin kohdistaminen ole sen helpompaa. Maali on helppo päällemaalata jos alkaa tympimään, tapettien kanssa on enemmän säätämistä. :)<br />
   <br />
   Rentoa vekkania sinullekin! &hearts;

  1. anonyymi: Flux Juniortuoli on oven takana ja siellä istuu tytön Disney Princess Animators nuket. 🙂 Nahkainen Pouf on varastossa säilössä syksyä odottamassa. 🙂

  1. Jenna: Kiitokset! &hearts; Hayn tuoli sopii kivasti raitaseinän eteen. 🙂 Näyttää kivalta kun seinä näkyy tuolin &quot;läpi&quot;. 🙂

 6. Wau! Magee!!! Teillä on amppariseinä ja meillä on boom kah seinä 😀 Todella pirtsakka, onnistunut muutos ja kalusteet menee kivasti yksiin 🙂 <br />
  <br />
  Hei laitatko mulle maililla sen Ikean laatikon, kun on unohtunut, jos muistat 🙂 En löydä…

  1. Suvi: Boom kah-seinä on tosi hieno, varsinkin kun sen näki omin silmin paikanpäällä. 🙂 Sen pintastruktuuri on ihan mieletön, sellaisen seinän meillekin kelpuuttaisin vaikka olohuoneeseen ihan anytime. :)<br />
   <br />
   Kääks ja anteeksi. &hearts; &hearts; Unohdin ihan tyystin vastata sun viestiin. Mutta siis tämä kenkälootasarja valkoisena:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30110832/&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30110832/</a><br />
   <br />
   Niitä oi pinota päällekkäin vaikka kuinka monta, ne on tosi ihanat livenä. Kannattaa käydä katsomassa niitä. 🙂

 7. Aij että onpas ihana kelta-valkoinen seinä. &hearts; Tykkään paljon. Onpas lastenhuoneessa tyylikäs matto 😉 Ei ihan joka lapsella ole samanlaista. 😀

  1. Sini: Yhteistyön kautta saamaani Hanna Korvelan Aqua on &quot;turvassa&quot; tytön huoneessa koiran vuoksi, joka nykyisin hakeutuu oksentelemaan pöydän alle. Kaksi putsausta olen matolle jo tehnyt ja sitten meni hermot. 😀

  1. Annukka: Aurinkoinen tosiaankin. 🙂 Aamuaurinko paistaa suoraan tytön huoneeseen ja se kylpee niin kauniisti valossa. &hearts; &hearts; &hearts; Kuvaan sen teille joku aamu. 🙂

 8. Onpas kiva seinä. Miksi suosit maalattuja seiniä tapetoitujen sijaan? Kysyn mielipidettäsi siksi, että itse pohdin juuri tätä. Meillä on tapetit ja ehkä haluaisin maalattuja seiniä… <br />
  <br />
  Muuten kiitos remppaesimerkistäsi. Seurattuani touhujasi minäkin uskaltauduin tarttumaan maalipensseliin. Olen maalaillut paneelikattojamme. Vähän raskasta työtä tuo kattojen maalaaminen, mutta lopputulos palkitsee!

  1. Sanna: En ole koskaan tapetoinut, mutta vieressä katsonut sitä ähellystä ja manailua kun kohdistus on niin hankalaa. Se on yksi syy. 🙂 Toinen syy on se, että maalatut seinät on helppo muuttaa ja uudistaa edullisesti, tapetointi on työläämpää koska vanha tapetti tulisi yleensä aina poistaa uuden alta mikäli tahtoo tasaisen lopputuloksen ilman kupruilua. <br />
   <br />
   Katon maalaaminen on todella työlästä, ihan jo telaamallakin. Osaan kuvitella mikä urakka on paneelikaton maalaamisessa. Minulla on kylpyhuoneen katon maalaaminen edessä kesällä, en voi sanoa että sitä odottaisin kovinkaan suurella innotuneisuudella, vaikka lopputulos varmasti palkitsee potenssiin tuhat. 😀

  2. Maalatut seinät miellyttäisi ehkä minuakin enemmän. Puhdistus olisi varmaan helpompaa. Kiva oli kuulla mielipiteesi.<br />
   <br />
   Minä suunnittelin jo viiime kesänä kattojen maalausta. Sain maaliasiantuntijalta vinkin, että paneelikatot pitää maalata talvella lämmityskaudella. Paneelit turpoavat kesän kosteammasta ilmasta ja jos maalaa kesällä, tulee talvella näkyviin rakoja. En tiedä, koskeeko kylpyhuonettakin.

 9. Voi mieletön, mikä lopputulos!! Vietä ihana laiskottelu viikonloppu! Sä todellakin ansaitset sen &hearts; &hearts; Mä täällä yritän siivota ees sen verran, että ensi viikollekin pari postausta sais aikaiseksi ;D

  1. Dara: Kiitos ystäväiseni!&hearts; &hearts; Aamulla nukuin piiitkään ja varasin aamupäivän ihan itselleni. Nyt jo tuntuu ihan erilaiselta kun sai nukkua kunnolla eikä aamulla ollut kiire mihinkään. En muista koska olisin viimeksi istunut aamukahvia hörppimässä yli viittä minsaa pitempään. :)<br />
   <br />
   Tsemppiä siivousurakointiin! &hearts; &hearts; &hearts;

 10. Tulipas pirteän näköinen makkari. Keltainen ei ole ollenkaan huono vär,i kun sitä yhdistää valkoisen kanssa. Tykkään!

  1. Marja K: keltainen ja valkoinen on kaunis väriyhdistelmä. &hearts; &hearts; Todella raikas ja valoisa. &hearts;

 11. Itse en ole mikään keltaisen ystävä, mutta on mukava katsoa muiden raikkaita keltasävyisiä sisustuksia. Tuo jos jokin on nimittäin kertakaikkisen raikas kokonaisuus! 🙂

  1. Heidi: Keltainen ei ollut minunkaan lemppareitani vielä vuosi pari sitten, mutta olen oppinut rakastamaan sitä. 🙂 Tytön vuoksi alunperin keltaiseen seinään päädyin, mutta nyt se on minunkin suosikkejani, valkoisen lisäksi tietty. 😀

 12. Vau, miten ihana huone! Oli se jo aiemminkin, mutta nyt vielä ihanampi.<br />
  <br />
  En yhtään ihmettele, jos joskus sinun vauhdillasi väsyttää! Toivottavasti maltat levätä! Ihanaa viikonloppua!

  1. Vekarus: Liian paljon oli tällä viikolla kaikkea pakollista ohjelmaa ja seinämaalaaminen piti ahtaa johonkin väliin. 😀 No, nyt on koko viikonloppua aikaa ottaa lunkisti ja ensi viikolla jaksaa taas pakertaa vanhaan malliin kun huilailee pari päivää. :)<br />
   <br />
   ihanaa viikonloppua sinulle myös! &hearts;&hearts;

  1. Heli: Kiitos! &hearts; &hearts; Huoneesta tuli todella viihtyisä ja paljon kivempi raidoilla kuin mitä se oli ilman. 🙂

 13. Hei olisi kiva kuulla istumiskokemuksia tuosta hay Heen nojatuolista. Olen haaveillut ostavani ne olohuoneeseen. Vaativatkin pehmusteen?

  1. Anonyymi: MInusta Hay Hee Lounge on mukavampi kuin mitä siitä voisi ulkonäön perusteella olettaa. Minulla on useimmiten selän takana koristetyyny parantamassa istuinmukavuuutta ja ihan hyvin sellaisen tunnin ohjelman tuossa tuolissa istuen katselee. 🙂 Mikään mukavuustuoli tuo ei kuitenkaan ole, eli pötköttely on hankalahkoa. Puoli tuntia pärjää ilman pehmusteita mutta sitä pitemmälle istuinajalle suosittelen itse ainakin selkätyynyä. Itse tykkään tuoleista kovasti, enkä vaihtaisi niitä muhkeampiin nojatuoleihin. 🙂

 14. Ulkonäkö miellyttää kyllä silmää 🙂 myöskin siro olemus…eikä tuolissa kerkeä kotioloissa montaa tuntia istumaan;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *