Ilmianna Ikeasi -blogihaaste :)

Sain Vaihtelevasti Valkoista -blogin Hani P:ltä hauskan Ilmianna Ikeasi -blogihaasteen. Haasteen tarkoituksena on tehdä esittelypostaus kaikista kodin Ikea-tavaroista ja kalusteista, joita meidänkin pirtistä tietenkin löytyy. 🙂

mongstadmalmlipasto.jpg.jpg

Heti ovesta sisään astuessa on vastassa rivi Ikealaisia Mongstad-peilejä. Peilit ostin neljä vuotta sitten eikä kyseistä peiliä ole valmistettu valkoisena enää aikoihin. Kuvassa näkyy myös edesmennyt kuuden laatikon Malm-lipasto, jota meillä ei enää ole. Ylälaatikoiden keskipalkki hajosi ja lipasto meni reklamaationa takaisin Ikealle.

sultanpatjatjpg.jpg

Makuuhuoneessa on kaksi Ikean Sultan-sarjan runkopatjaa, jotka on jemmattuna nahkaisen sänkyrungon sisälle ja petauspatjan alle. Olen kuullut Sultan-sarjan patjoista pelkkää hyvää ja itsekin olen tyytyväinen näihin runkopatjoihini. 🙂

lackhyllyt.jpg

IMG_3286.jpg

IMG_3264.jpg

Keittiön puolelta löytyy kuusi korkeakiiltovalkoista Lack-seinähyllyä päällekkäin aseteltuna. Tykkään niistä kovasti ja ne kuuluvat ehdottomasti parhaiden Ikea-ostoksieni top kolmoseen. 🙂

best%C3%A5sarjaa.jpg.jpg

iIMG_2467.jpg

iIMG_2281.jpg

iIMG_2307.jpg

Olohuoneesta löytyy vuorostaan Bestå-sarjaa. Matalan kaappirivistön kokonaismitat ovat 300x40x64cm ja se koostuu kolmesta erillisestä rungosta ja viidestä korkeakiiltovalkoisesta ovesta. Kaappien päällä on sarjaan kuuluvat valkoiset lasilevyt, jotka siistivät mattarunkoisen kaapin yhtenäisemmän näköiseksi. Ihana heijastus on pelkkää plussaa. 🙂

pskaappivalkoinen.jpg.jpg

IMG_3420.jpg

Uusin Ikealaiseni on tytön huoneeseen saapunut valkoinen PS-kaappi. Kaapissa on sisällä hyllyt ja se syö tavaraa sisäänsä enemmän kuin sen heiveröisen ulkomuodon osalta uskoisi. 🙂

olohuonehaaste1.jpg

Pikkusälän osalta Ikea on meillä aika heikosti edustettuna. Minulla on ainoastaan muutama Kasset-sarjan pahvinen säilytyslaatikko, kaksi DVD-laatikkoa ja neljä A4-kokoista arkistointilaatikkoa.

Kivikdivaani.jpg

Liitän tähän listaukseen myös tulevaisuuden Ikea-haaveeni, joka on valkoisella Blekinge-päällisellä verhoiltu Kivik-divaani. Divaanilla voisin korvata nykyisen ison nahkasohvani, mutta toistaiseksi asia on vasta muhimassa ajatuksen tasolla. Irtopäällisten pesemisestä on kokemusta ja koiraperheessä sitä saa tehdä parin viikon välein. Nahkasohvan helppohoitoisuuteen tottuneena ajatus jatkuvasta pesu-urakoinnista on kauhistuttava. 😀

Minusta olisi kiva kuulla millaisia Ikea-tavaroita teidän kodeista löytyy ja siksi haastankin tällä kertaa bloggaajien sijasta teidät lukijani. 🙂 Kommenttiboksiin voit laitella listaa oman kotisi Ikealaisista risujen ja ruusujen kera. 🙂

15 kommenttia “Ilmianna Ikeasi -blogihaaste :)

 1. Meiltä löytyy Malm-lipastoja kahdessa eri koossa, meillä onneksi pysyneet ehjänä ja olleet enemmän kuin hyvät 🙂 hemnes-sarjasta löytyy myös useampia osia, ja lapsen kirjoituspöytä ja tuoli… Kenkäteline ja hattuhylly, yksi matto.. Olikohan muuta 🙂 varmasti olis, jos vähän aikaa vielä miettisi. Ei ole ollut huonoja kokemuksia ikeasta…paitsi pöytäkynttilät, niitä en enää osta. Tuikkuja kyllä sitäkin enemmän 😀 Ikeassa kartan ihan halvimpia huonekaluja jne. Joista näkee jo esillä ikeassa ettei kauaa kestä, samoin mattoja (vessan mattoa lukuunottamatta) en sieltä ostaisi.

 2. Hei mahtavaa että toteutit haasteen! Olipa kiva lukea mitä Ikeaa sulta löytyykään ja tosi hyvä idea antaa haaste eteenpäin lukijoille! Jään mielenkiinnolla seuraamaan mitä tänne kommentoidaan 🙂

 3. Hei!<br />
  <br />
  Asiasta vähän kolmanteen, tuli mieleen että kun olet ilmeisesti aika kova leffafani, niin olisi kiva jos joskus postaisit suosikkileffoistasi ja vähän vinkkaisit mitä kannattaisi katsoa… siis muutakin kun ihan jotain perusklassikoita. Ois tosi mielenkiintoista, vaikka ymmärrän että ei ihan blogisi keskeinen aihe olekaan.<br />
  <br />
  Olen vakkarilukijasi, sulla on ihana blogi, oikea hyvänmielen blogi :)<br />
  <br />
  T. Liisa

 4. Heh… Meillä tämän voisi kalusteiden osalta tehdä niin, että luettelee ne huonekalut, jotka EIVÄT ole Ikeasta, niin pääsee lyhyemmällä listauksella. Meillä on olkkarissa 2 Ektorp nojatuolia ja 3 istuttava Ektorp sohva, iso Hemnes lipasto ja Hemnes peili, Ektorp rahi, Lindved pikkupöytä nurkassa, Liatorp tv-taso, 3 Lack-hyllyä, sekä kaikennäköstämtilpehööriä mm. kasset. bokseja, lasihurrikaania, kynttilää, tuikkuja yms. Keittiössä tuolit on Ikean Harolat, tablettia, viinilasia yms löytyy. Edellinen ruokapöytäkin oli, mutta nykyinen ei. Olisin muuten ostanut nykyisenkin, mutta halusin sellaisen, jossa ei ole jatkopalaa. Eteisessä on Hemnes kenkäkaappi ja wc:n matto. Yläkerrassa on meidän makkarissa Nöresund sänky, Hemnes yöpöydät ja Leksvik lipasto. Pojan huoneessa Hemnes sohvasänky ja Sultan patja, Hemnes 6 laatikon lipasto sisäbokseineen, Leksvik naulakko (samanlainen muuten alhaalla tuulikaapissa), Hemnes seinähylly kannattimineen (ai niin näitäkin 3kpl myös meidän makkarissa ja 1 keittiössä), tauluhylly ja vihreä matto. Tytön huoneessa on 8 lokeron expedit hylly, jossa kaappi ja laatikosto sekä 4 kangasboksia, sekä 4 lokeron expedit jossa 2 laatikostoa ja 2 kangasboksia. Nuo expeditit aattelin jossain vaiheessa vaihtaa Hemnes lipastoon. Tytöllä on myös Minnen kattolamppu. Kylppärissä on sitten myös Leksvik naulakko ja Molger hylly. Kalusteiden lisäksi löytyy sitten lukuisa määrä kaikennäköstä rottinkikoria, vilttiä, tyynyjä yms tilpehööriä.<br />
  <br />
  Jos joskus olisi varaa tehdä keittiöremppaa, niin todennäköisesti sekin olisi Ikeasta. Tykätään Ikean tuotteista. Hinta-laatu ok ja se niiden systeemi ja palvelu on muutenkin mieleen. Mies ei esim suostu asioimaan enää muissa huonekalukaupoissa. Mutta vaikka jos sattuisi olemaan paljon enempi rahaa käytössä, niin tuskin muualta siltikään kamojamme ostaisin. Mut ei hätää, kun Ikeankin juttuihin joutuu säästämään. 😉 Ikean tyyli miellyttää silmääni. Noihin valkoisiin on sitten kiva yhdistellä jotain muita juttuja.

  1. Ikean keittiö on yllättänyt positiivisesti! Olen erittäin pienellä budjetilla joutunut toteuttamaan osittaisen keittiöremontin ja olen yllättynyt todella positiivisesti. Aiempaa kokemusta on mm. Puustellin keittiöstä (heidän valikoimastaan tosin myös vaihtoehto edullisimmasta päästä). Ikeasta en ovien osalta ottanut ihan sitä halvinta, mutta kuitenkin sieltä halvimmasta päästä ja lopputulos on erittäin hyvä, suosittelen!

 5. Meiltä löytyy aikalailla talollinen Ikeaa 😉 Hyvin palvelevaa tavaraa, sopii hyvin kahden pienen lapsen ja pienen koiran kanssa 🙂 Melkein kaikki ostettiin muuttovaiheessa uuteen taloomme reilun puoli vuotta sitten. Löytyy ruokapöytää ja tuoleja, sohva irtopäällisellä, lastenhuoneissa on kaikki Ikeasta, oma vuoteemme jne jne eli se talollinen 😉

 6. No säläähän kaikkea kynttilä höskää ja purnukkaa löytyy kyllä ja paljon. 😀 Isoja kalusteita on tällä hetkellä expedit vanhan mallinen hylly missä erikokoisia lokeroita. Ihana mutta väri väärä :s (harkitsen maalaamista mutta en tiedä miten sen voisi toteuttaa ja millä maalilla) toinen on lack sohvapöytä (korkeakiiltovalkoinen). Nyt kun katselee asuntoa, muuta ei enää näköjään löydykkään koska huonekalut vaihtuneet pikku hiljaa. Olisi tarkotus ostaa juuri noita lack-seinähyllyjä ja joku lipasto/senkki systeemi keittiöön lisätasona olisi mainio myös. Näin opiskelija budjetilla taidan tyytyä malm lipastoon. 🙂

 7. Meillä oli tuota Kivik-sarjaa ja musta koira perheestä löytyy, yhtälö oli mahdoton 😀 Meidän haukulla on karva vielä sellaista lyhyttä, paksua ja jämäkkää, melkein kuin piikkejä, eikä ne todellakaan lähteneet tuosta kankaasta irti imuroimalla tai pesemällä. Likakin siihen tarttui heti kun tuollaista paksua puuvillaa. Vaihdoimme sohvan valkoiseen nahkaan, joka oli mielettömän helppo pitää puhtaana. Sittemmin sohva on vaihtunut Ikean Söderhamn-sarjaan, jossa kangas on jotenkin liukasta? Anyway, tähän ei tahrat jää kiinni, plus päälliset on helppo irrottaa ja laittaa takaisin pesun jälkeen (Kivikin kanssa se oli yhtä tuskaa). <br />
  <br />
  Pointtini on siis se, että käytännönläheisenä ihmisenä niinkuin sinä suosittelisin harkitsemaan kahdesti, koska Kivikin paksu puuvilla on mahdotonta pitää puhtaana vaikka sen pesis joka päivä 🙂

 8. Hei! Ihana raikasta teillä! :)<br />
  Kysyisin noista lack hyllyistä, että onko ne pysyneet suorassa siis seinästä ulospäin. Tuo hylly on nimittäin nin kätevä ja hyvännäköinen, mutta viimeksi kun laittelimme olohuoneeseen sellaisen yhden niin tuntui, että se viettää jotenkin alaspäin. Ymmärrätkö mitä tarkoitan? 🙂 Tahtoisin nykyisen kotimme olkkariin yhden myös telkkarin yläpuolelle ehkä…tai sitten jonkun muun seinähyllyn… joka on hyvin simppeli muotokieleltään. Ideoita muista?

 9. Meiltä ei tällä hetkellä kalustepuolelta löydy kuin yksi kirjahylly ja yksi expedit-hylly. Muusta hankkiuduttiin eroon viime kesäisen muuton yhteydessä. Valaisimia on aika montakin ja sen lisäksi pientä sälää, kuten salaattilinkoa, kynttiläkippoja yms. Ikean lastulevykalusteita ei meidän taloon toivottavasti enää tule, sen verran pettynyt olen niihin ollu verrattuna täyspuisiin huonekaluihin. 🙂

 10. Kivik-sarja kannattaa EHDOTTOMASTI ostaa nahkaisena. Kyseistä divaania saa siis myös nahkaversiona ja kotiinkuljetus kuuluu hintaan koska ovat tilaustuotteita. Meillä on Kivik-sohva valkoisella nahalla ja on ollut erittäin hyvä. Nahka on puolimattaa, jämäkkää ja kestävää ja ennenkaikkea helppohoitoista. Muistaakseni kyseinen divaani valkoisena ja nahkaisena maksaa 500e, mikä on minusta pieni hinta hermojen säilyttämisestä. Lisäksi Kivik pitää muotonsa nahkaisena paljon paljon paremmin eivätkä tyynyt liu'u paikaltaan kuten kankaisissa. Ikean sivuillakin on näkyvissä Kivikit nahkaisena 🙂

 11. Meiltä löytyy kaksi Malm-lipastoa ja päällä lasilevy, Bestå Burs-työpöytä, Lack-pikkupöytä, kaksi Mammut-jakkaraa, keittiönpöytä… kaikki valkoisena 🙂 lisäksi löytyy peili, satunnaisia pikkutavaroita ja säilytyslootia. Ollaan oltu tyytyväisiä kaikkiin! Ainoastaan Malmien välillä on värieroa, ne kun on ostettu eri aikoihin.

 12. Meiltäkin löytyy Ikeasta ostettua huonekalua yms paljonkin. Alkaen keittiöstä, meillä on ikea faktum keittiö (vanhaa mallistoa, nykyään metod keittiöt), sitten löytyy lipastoja, malmia ja hemnesiä, kampauspöytää (se modernimpi) sohvat on Ikeasta; karlstad 3istuttava ja kivik 3 istuttava divaani, bestå sarjaa löytyy useampikin, työpöytää, verhokiskot, tekstiilejä yms 🙂 muistinkohan nyt kaikki mainita.. 🙂 tykkään hirrrweeen paljon Ikeasta, ollaan saatu edullisesti kaunis ja meidän näköinen koti 🙂

  1. Jatkaakseni vielä aikaisempaa viestiäni.. meiltäkin löytyy aikalailla valkoinen koti 🙂 kiitos sinun blogisi olet inspiroinut minua paljon!:)

 13. Moi!<br />
  <br />
  Mistä olet ostanut tuon sohvapöydän, jossa on kaksi osaa? Olen etsiskellyt juuri tuon tyylistä ympäri kauppoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *