CÔTE NOIRE – EKOLOGINEN PYYKINPESUAINE

Ekojutuista kiinnostuneena ostin testiin ranskalaisen Côte Noire -sarjan tuoksuttoman pyykinpesujauheen. Sen kasvipohjaiset ainesosat reagoivat veden kanssa muodostaen hapekasta vaahtoa, joka pureutuu likaan ja tahroihin kuten tahranpoistoaineet mutta ilman myrkyllisiä kemikaaleja. Pesuaine on biohajoava ja luontoystävällinen, ja sen tuoksuttomuus on aidosti tuoksutonta. 🙂

IMG_3657.jpg

IMG_3655.jpg

Pyykkipulveri on pakattu ilmatiiviiseen foliokääreeseen, joka on helppo säilyttää pakkausputkilon sisällä valolta suojassa. Pesuaineen mukana tuli oma mittakauha, jolla pyykkipulveria on helppo annostella pesukoneen pesuainelokeroon. 5kg koneelliseen suositellaan käytettäväksi 40-50g jauhetta, mutta itse olen laittanut vain yhden mitallisen eli noin 30g ja puhdasta on tullut. Pakkauskoko on 500g, joten yhdellä paketillisella pesee noin 17 koneellista pyykkiä. 

IMG_3662.jpg

IMG_3659.jpg

Suomalaisia jälleenmyyjätietoja en onnistunut Cote Noiren sivuilta löytämään, joten en osaa sanoa mistä kaikkialta tätä voisi löytyä. Oman pesuaineeni ostin Quriosan nettikaupasta Kalklitir-kalkkimaali-tilaukseni yhteydessä tammikuun puolella. Olen ollut oikein tyytyväinen tähän pesuaineeseen ja sen puhdistustehoon, mielelläni ostan tätä toistekin. 🙂

Keväästä ei ole täällä etelässä tietoakaan juuri nyt. Maa on valkoinen ja jopa puut ovat yön ja aamupäivän aikana kuoruttautuneet lumipeitteen alle. 🙂 Onneksi kerkesin korkkaamaan kevätkelien kenkulini jo alkuviikosta, joten sain muutaman päivän nauttia tennareista ja keveämmästä askelluksesta. 😀 Ihanaa ja talvista lauantaita kaikille!

2 kommenttia “CÔTE NOIRE – EKOLOGINEN PYYKINPESUAINE

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *