Rosendahl Grand Cru & ruokapostaus

Sain tanskalaisen Rosendahlin kanssa toteutetun yhteistyökampanjan merkeissä valikoida itselleni muutamia tuotteita ja päädyin testaamaan kauniin valkoista Grand Cru-astiasarjaa. Täydellinen astiasarja pitää sisällään useita kauniita ja monipuolisesti käytettäviä osia uuniastioista kahvikuppeihin ja aterimiin. Minä valitsin meille keskikokoisen ovaalin muotoisen uunivuoan, neljä lautasta ja kaksi kulhoa. <3

IMG_3681.jpg

Kaksi matalaa (27cm) lautasta toimivat tämän päivän kattauksessa katelautasina ja kaksi (17cm) kulhoa keittokulhoina. Grand Cru-sarjan valkoinen väri on tosiaankin puhtaan valkoinen, tästä olikin keskustelua kommenttiboksissa taannoisen astiapähkäilypostaukseni yhteydessä. 🙂

IMG_3701.jpg

Alkupalaksi tein helpon, edullisen ja nopeasti valmistuvan kasvissosekeiton, jossa hyödynsin pakastealtaan antimia. Reseptiä on helppo muokata oman makumieltymyksensä mukaan, sillä kaikki juurekset ja kasvikset sopivat tähän simppeliin sosekeittoon. Itse käytin seuraavia perusaineksia:

 • 6 keskikokoista perunaa
 • pussillinen pakasteporkkanoita (baby-porkkanoista tulee herkullisin maku)
 • 1/2 pussillista pakastesipulia
 • kourallinen pakastekukkakaalia
 • pieni pätkä purjoa
 • kaksi pientä tomaatin jämää
 • 1tl oliiviöljyä
 • noin 5dl kasvislientä

Kuori ja keitä keskikokoiset perunat isossa kattilassa ja väljässä vedessä. Laita kattilan päälle höyrytysosa (tai sen puutteessa pienempi teräskattila) ja hyödynnä perunoiden keitinhöyry kasvisten höyrytyksessä. Voit myös höyryttää kasvikset erikseen. Nappaa talteen noin 5-6dl perunoiden keitinvettä valutusvaiheessa, loput vedet voi kaataa viemäriin. Lisää kuuman veden joukkoon kasvisliemikuutio ja anna sen liueta nesteeseen.

Kun perunat ovat kypsiä ja kasvikset höyrytettyjä, sekoita ne keskenään kattilassa jossa muussaat ne survimella / muusinuijalla. Voit hyödyntää myös tehosekoitinta soseuttamisessa. Kun kasvisten koostumus alkaa olla sopiva, laita levy miedolle lämmölle ja lisää joukkoon kasvislientä ohuena norona, jotta voit säännöstellä sosekeiton koostumusta. Mikäli haluat sosekeitosta pehmeämpää ja samettista, lisää tilkka ruokakermaa joukkoon. Anna sosekeiton hautua rauhassa ja poreilla kevyesti muutamia minuutteja, älä kiehuta täydellä teholla.

IMG_3694.jpg

rosendahl2.jpg

IMG_3707.jpg

Keiton kanssa oli tarjolla tuoretta (kaupasta ostettua) ja pehmeää moniviljaleipää ja juomana raikasta Zenato Soave Classico -valkoviiniä, joka sopii mielestäni erinomaisesti kasvisruokien ja tomaattisten pastakastikkeiden kanssa.

IMG_3692.jpg

IMG_3698.jpg

Aterimet jemmasin tuttuun tapaani pellavalautasliinan sisälle, ja ympärille kietaisin paperinarua. 🙂 Tämä on minusta todella kaunis ja simppeli tapa saada kattaukseen hieman arjen luksusta ja juhlavuutta.

IMG_3713.jpg

IMG_3720.jpg

Pääruokana oli lasagnettea, joka on lasagne ilman maitokastiketta. Tämäkin kuuluu meidän perheen perusruokavaihtoehtoihin, jota teen lähes viikottain. Oma reseptini on sovellettu sopimaan meidän kiireiseen arkeen. 🙂

 • Noin 300g pastaa oman maun mukaan (durum, vehnä, kuitu, ruis)
 • 400g naudan jauhelihaa (tai tonnikalaa jos liha ei maistu)
 • Dolmio-pastakastikepurkki (tai itse tehty tomaattinen kastike)
 • 4dl vettä
 • 2 rkl Maizenaa tai muuta suurustetta

Laita uuni lämpenemään 200°c. Voitele uunivuoka ja laita pasta vuokaan. Paista jauheliha. Sekoita kypsän jauhelihan joukkoon Dolmio-kastike, 4dl vettä ja 2rkl Maizenaa. Sekoita hyvin ja anna poreilla miedolla lämmöllä muutamia minuutteja. Kastikkeen tulee olla vetelää, muttei vetistä. Kaada kastike vuokaan pastan päälle ja tasoita kevyesti pinta. Halutessasi voit lisätä joukkoon tuorejuustonökäreitä tai ripotella pintaan juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 200°C noin 30-35 minuuttia.

rosendahl3.jpg

Rosendahlin Grand Cru-sarjan keraamiseen uunivuokaan ei tarvita rasvaa tai leivinpaperia. Siinä on pinnoite, jonka ansiosta ruoka ei tartu kiinni ja irtoaa helposti. Kivikeramiikkasarja on suunniteltu sopimaan sekä ruoan valmistukseen että tarjoiluun. Vuokia valmistetaan kolmessa eri koossa ja niitä voi säilyttää sisäkkäin tilan säästämiseksi. Ovaali uunivuokani on kooltaan keskikokoinen (32cm) ja siihen mahtuu 4-6 hengen annosmäärä ruokalajista riippuen. Ensimmäistä kertaa minulla on kattauskelvollinen ja katseenkestävä vuoka, jonka kehtaa nostaa sellaisenaan ruokapöydälle. 🙂

IMG_3731.jpg

IMG_3741.jpg

Lasagnettea tarjoilin pienemmästä (23cm) matalasta lautasesta, jota voi käyttää myös leipälautasena. Grand Cru-sarjan tuotteissa olevat kauniit urat tekevät niistä modernin ja raikkaan astiasarjan. Tykkään todella paljon niiden ihanasta valkoisen sävystä ja ajattomasta muotokielestä. <3

IMG_3744.jpg

Rosendahl on vastikään avannut omat suomenkieliset sivut osoitteessa www.rosendahl-design.fi. Sivuilta löydät koko kattavan tuotevalikoiman sekä jälleenmyyjätiedot paikkakunnittain. Suomen suurimpina jälleenmyyjinä toimivat tällä hetkellä Stockmann ja Sokos tavaratalot kautta maan. 🙂

Tulin syöneeksi itseni tosi isoon ähkyyn ja nyt suuntaan hetkeksi ruokalevolle sulattelemaan kupuani kasvissosekeiton ja lasagneten jäljiltä. Jospa tunnin kuluttua saisin napaani mahtumaan jälkkäriksi ostamani suklaahippujätskiä. 🙂

(Postaus toteutettu yhteistyössä Rosendahlin kanssa, postauksessa essintyvät tuotteet saatu yhteistyökampanjan kautta)

10 kommenttia “Rosendahl Grand Cru & ruokapostaus

 1. Näyttää hyvältä 🙂 Kiitos muuten tuosta koiran shampoovinkistä aiemmassa postauksessa. Pitääpä vihjata siskolle kun hänen koirallaan on ollut iho-ongelmia ja tarvinnut erikoisshampoota.

  1. moonangel: kannattaa vinkata, meillä tämä on ollut niin unelmatuote, Miffe ei ole kertaakaan saanut kutisevia ihottumalänttejä eikä muutenkaan ole raapinut itseään vereslihalle kuten aina aikaisemmin. Iho ei ole myöskään hilseillyt samaan malliin kuin aikaisemmin, joten jonkinlaisia pitkäaikaisvaikutteita lienee tuotteissa myös. 🙂

 2. Hei, ei tarvitse julkaista tätä kommenttia, mutta viinin nimi lienee Zenato Soave Classico, jos haluat korjata. Mukavaa iltaa!

  1. Pilkunviilaaja: Hyvä kun tulit oikaisemaan minun typomokailuni. 🙂 Ulkomuististani tuon nimen näpyttelin ja väärinhän sen muistin. 😀

  1. Kerttu: Kattaus on hyvin simppeli mutta silti äärettömän kaunis minusta. 🙂 Ihanaa uutta viikkoa sinulle Kerttu! &hearts; &hearts; &hearts;

 3. Mikset käytä pakasteiden sijaan tuoreita raaka-aineita? Sipuli ja kukkakaali ovat kuitenkin sellaisia, että on helppo ostaa pienikin määrä ja ovat varmasti parempi vaihtoehto kuin pakaste. 🙂

  1. Minea: Tuoreissa kasviksissa kuorimiseen menee aikaa ihan liikaa, varsinkin sipulin pilkkominen on ihan kamalaa puuhaa. 😀 Pakasteissa on ravintoarvot edelleen ihan kohdillaan joten olen päätynyt ajansäästämisen vuoksi käyttämään pakasteita, varsinkin näin talviaikaan jolloin kasvisten kilohinnat on tosi korkealla ja alkuperämaa on etelässä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *