Kevyt illallinen neljälle!

Illallissuunnitelmat menivät aamulla uusiksi ja alkuperäisen kuuden hengen juhlamenyyni vaihtui neljän hengen kevyeksi salaattipöydäksi. 🙂 Tarjolla oli kolmea erilaista “painontarkkailijan” salaattivaihtoehtoa, ja pöydästä jätimme tarkoituksella kaikki turhat hiilarit, kuten krutongit ja patongit pois. 🙂 

IMG_4126.jpg

IMG_4135.jpg

IMG_4129.jpg

IMG_4142.jpg

IMG_4132.jpg

IMG_4145.jpg

IMG_4143.jpg

IMG_4148.jpg

IMG_4136.jpg

IMG_4160.jpg

IMG_4167.jpg

IMG_4166.jpg

Jälkiruokana meillä oli syntisen hyvää Ingmanin Pohjolan Marjat -jäätelöä, joka maistuu suomalaisilta mustikoilta ja mansikoilta. Namsk. 🙂 

IMG_4150.jpg

IMG_4158.jpg

iIMG_4178.jpg

Loppuun vielä lupaamani toivekuva olohuoneesta ruokailutilaan päin. Artekin ritiläpenkki on pöydän vasemmalla puolella varaistuimena siihen asti kun Hayn Hee-tuolit kuun lopussa saapuvat. Ritiläpenkille mahtuu hyvin kaksi peppua vieretysten, se on nyt testattu. 🙂

Täällä iltameno jatkuu ja toivottelen teille kaikille ihanaa lauantai-illan jatkoa! <3 <3

27 kommenttia “Kevyt illallinen neljälle!

  1. Senni: He eivät halunneet valokuviin ja kunnioitan sitä. Postaukseni ei ollut bilepostaus vaan kattauspostaus ja kuvat otin siinä vaiheessa kun sain pöperöt ja lautaset pöytään. En oikeiastaan koskaan kuvaile syötäviäni enkä pidä kameraa pöydällä ruokaillessa, varsinkaan sellaisten ihmisten läsnäollessa jotka eivät koko blogihommasta jaksa kiinnostua. 😀

 1. Minäpä vielä jatkan kuvaustoiveita: olisiko mahdollista saada kodistanne kuvia &quot;360°&quot; eli kuvia jokaiseen 8 ilmansuuntaan niin, että kuvat otetaan keittiön ja olohuoneen välillä seisten? Minulla on edelleenkin hieman hankalaa hahmottaa tilojen kokonaisuutta 🙂

  1. Sanna: Jossakin vaiheessa saatan tehdä uuden tuollaisen postauksen, mutta en voi luvata tarkkaa aikaa koska näin tapahtuisi. Vanhoista postauksista löytyy kuvia jokaiseen ilmansuuntaan, mm. viime syksyltä otsikolla kotikuvia. 🙂

 2. Kauniisti sointuu uusi pöytä tammilattiaan ja tammisiin yksityiskohtiin!<br />
  <br />
  Hauska lukea, että suunnittelet Tablon hankintaa, meille se muutti jo jonkin aika sitten. Tykkään!<br />
  <br />
  Ihanaa sunnuntaita!

  1. Vekarus: Onko teillä Normann Copenhagenin Tablo vai Design House Stockholmin Tablo? 🙂 Meiltä löytyy Normann, se pienempi saarnijalkainen valkoinen versio. 🙂

  2. Vekarus: Se on ihana, sitä juuri itsekin hullujen päivien kuvastosta kiikaroin. &hearts; &hearts; &hearts;

  1. nanna: Hihii, kiitokset. 🙂 Keittiö on minusta tosi karmea, mutta kyllä sitä jaksaa vielä hetken katsella kun useampi vuosi on jo sitä joutunut tiirailemaan. Saareketta odotellessa… 🙂

 3. Tämä menee postauksen aiheen ohi, mutta kiitos taas kivasta tavarapostauksesta! Tavaroiden karsintasi inspiroi minuakin, olen vähentänyt tavaraa jo muutaman vuoden ja välillä tuntuu ettei projekti etene tai ei osaa päättää onko jokin tavara tarpeellinen vai ei, kiva siis kuulla millaisia ratkaisuja muut ovat tehneet. Joskus omiin tavaroihinsa on niin tottunut ettei edes osaa ajatella muita käyttötarkoituksia tai tajua jonkin tavaran olevan turha. Itsekin haluaisin laskea tavaramme, mutta määrä on vielä moninkertainen sinun kotiisi verrattuna, joten tuntuu liian suurelta projektilta vaikka listailu ja järjestely kiehtookin.. Turhat bonuskortit minäkin irtisanoin ja leikkelin poikki, ihmeen mieltä keventävä vaikutus 🙂 samoin paperikasat olen suurimmaksi osaksi hävittänyt skannaamalla ne koneelle, ihanaa huomata kun laatikoita, hyllyjä, kaappeja ym säilytysratkaisuja alkaa pikkuhiljaa jäämään turhiksi sieltä sun täältä. Lisää postauksia odotellessa.. Ja jos sinulla on muita inspiroivia minimalismiblogeja tiedossa niin ottaisin vinkit mielelläni vastaan!

  1. HannaK: Tavaran karsiminen on pitkä prosessi ja huomasin että se vaikuttaa kokonaisvaltaisesti elämään ja ajatusmaailmaan. Minulla oli useamman vuoden mittainen hamsterivaihe, jonka aikana kerkesin täyttämään kaapit äärimmilleen. Sisustus- ja naistenlehtiäkin oli iso kaapillinen, lähes tuhat kappaletta, enkä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta koskaan palannut niitä selailemaan. Huomasin myös sen että mitä vähemmän omistaa, sen enemmän niitä olemassa olevia tulee käyttäneeksi. Lehdet toimivat tässäkin hyvänä esimerkkinä: karsin 90% lehdistä pois ja jäljelle jääneitä lehtiä tulikin sittemmin luettua useampaankin kertaan. Luin puolessa vuodessa niitä kymmentä lehteä enemmän kuin aikaisempana kolmena vuotena kaikki lehtiä yhteensä, jolloin lehtikokoelmani oli järjettömissä mittakaavoissa. :)<br />
   <br />
   Olen käyttänyt usemman kuukauden aikaa skannatakseni papereita sähköiseen muotoon ja vaikka se on projektina aika tylsä ja hitaasti etenevä, en ikinä palaa takaisin vanhaan vaan jatkan tulevaisuudessakin skannailua. 🙂 Skannaukseen joutuivat mm. vanhat palkkakuitit ja työsopimukset, vanhat vakuutuspaperit, tiliotteet, äitiyspäivärahaa koskevat lippulaput… Yhden kansion verran on jäljellä tärkeitä papereita, joista on oltava skannatun version lisäksi myös alkuperäiset kappaleet. Ero kaapissa on huima, ilman tuota skannailua en olisi saanut työjuttujani mahtumaan minnekään. :)<br />
   <br />
   Tsemppiä projektiisi ja aurinkoista kevättä! &hearts;

 4. Keittiösi on minustakin upean näköinen, turhaan arastelet esitellä sitä 🙂 Olen juuri löytänyt blogisi ja tänäänkin selannut monta tuntia vanhoja postauksia. Mahtava tyyli ja rakastan juurikin minimalismia, vaikka omassa kodissani tavaraa vielä onkin. Sinun inspiroimana aloitan kuitenkin roinanraivauksen 🙂

  1. Annu: Kiitos kivasta kommentistasi ja lämpimästi tervetuloa! &hearts; &hearts; &hearts; Uusia romun raivausaiheisia postauksia on tulossa tässä viikon parin sisällä, toiveita saa myöskin esittää. 🙂

 5. Joitteko kahvit ennen ruokailua? Ihmettelen vaan kun kahvikuvissa kubuksen kulho on hyllyllä ja samaten hyllylle on ilmestynyt myös viherkasvi. Miksi kahveissa on maito vaikka pöydässä ei kukaan istu? Taisit nyt jäädä kiinni huijaamisesta, noloa.

  1. Vauvapalstalta: No ei sentään, kyllä salaatit syötiin ennen kaffetta. :)<br />
   <br />
   Ruoan ja kahvin välissä pidettiin pieni sulattelutauko ja sillä välin pesin Kubuksen, jotta pesto ei värjää kulhon sisäosaa. En ole aikaisemmin tarjonnut kosteaa ruokaa Kubuksesta, enkä tiennyt miten maalattuun teräspintaan jää pestosta väriä kiinni. Vihreä pesto ei onneksi värjännyt. Hyllyllä on basilika joka jäi yli salaateista. Minun piti laittaa basilikan lehtiä mozzarellan ja tomaattisiivujen väleihin, mutta yksi ystäväni inhoaa basilikaa joten jätimme sen laittamatta. :)<br />
   <br />
   Minä kysyin että tuleeko maitoa kahviin ja minulle huikattiin että joo kaada vaan. Ei tässä ole nyt mitään kummallista tapahtunut. 😀

 6. Heips. Ihana koti teillä! <br />
  Nyt jäi vain häiritsemään tosissaan, että missä on jääkaappi? Onko se tuo kaappi tuossa mikron alla? Koitan itse tässä keksiä kivaa keinoa häivyttää oma jääkaappi sisustukseen. 🙂

  1. ilona: Kaunis kiitos! &hearts;<br />
   <br />
   Mikron alla oleva kaappi on Ikean Bestå-kaappi, jossa säilytän astioita. Jääkaappi ja pakastin on keittiökaapiston vieressä, kuvien ulkopuolella.<br />
   <br />
   Uudessa keittiössä tulee olemaan todella huomaamattoman kodinkoneet, täysintegroituna eli kalusteovella joissa vetiminä vedinurat. Se taitaa olla ainut keino saa kylmäkoneet jemmattua, ovat ne sitten korkeaa kaappimallia tai pöytätason alle asennettavat.<br />
   <br />
   joissakin jääkaapeissa on mahdollisuus vaihtaa etupaneeli kalusteoveen. Kannattaa googlettaa omien kylmäkoneiden tyyppinumerot ja etsiä tietoa olisiko se teillä mahdollista. Useimmat koneet ovat standardimitoitettuja, joten esim keittiö.netistä saisi kalusteovet hankittua edullisesti. 🙂

 7. Kauniita kuvia! Pöytä sopii teille todella kivasti ja valkoiset astiat näyttävät sillä todella raikkailta. Oletko harkinnut pöydän siirtämistä hieman enemmän hyllyseinään päin? Tarvittaessa voisi ehkä laittaa hieman vähemmän syvät hyllyt tai poistaa muutaman alahyllyn? Pöytä voisi näyttää vielä kivemmalta keskellä ikkunaa ajattelee suuri symmetrian ystävä 😉 Mutta hyvä siis tietenkin näinkin!

  1. Kotirouva: Pöydän ja seinähyllyjen väliin jää sen verran vähän tilaa, ettei mahtuisi istumaan kunnolla mikäli pöytää siirtäisi lähemmäs hyllyjä. <br />
   <br />
   Seinähyllyjä en toistaikseksi halua vaihtaa, sillä ne ovat syvyydeltään 26cm ja optimaaliset viherkasveille ja muille pikkutavaroille. 🙂

 8. Teillä on kyllä todella kaunista. Olen blogiasi seuraillut jo pitkään mutta nyt vasta kommentoin :)<br />
  Onko tuo ihana keinu mistä hommattu sisälle? Aivan mahtava idea 🙂

  1. Minna: Kaunis kiitos! &hearts; &hearts; :)<br />
   <br />
   Keinu on kotimaisen Lillagungan valmistama ja olen saanut sen heiltä yhteistyön kautta. Kyseistä keinua voi ostaa suoraan Lillagungalta olemalla yhteydessä Anton Stenforsiin (info@lillagunga.com) tai Finnish Design Shopista. 🙂

  2. Löysinkin tiedon täältä sinun blogistasi jo 🙂 Oli menny tämä asia ohi, vaik paljon postauksiasi olen lukenutkin. Kiitos kuitenkin kovasti vastauksestasi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *