Tyylikästä skandinaavisuutta ja leikkisää luovuutta!

Miten aika meneekään niin nopeasti? 🙂 Vastahan minun pieni tyttöni kasvoi ja hyöri masuni uumenissa ja kohta koittaa jo neljävuotissynttärit. <3 Synttäriyllätyksiä olemme miettineet kovasti ja vaihtoehtoina on touhupäivä HopLopissa tai ensimmäinen elämys elokuvateatterissa. Leffateatteri olisi minusta kivempi idea, koska pienten tyttöjen porukasta kukaan ei ole vielä käynyt ihka oikeissa elokuvissa ja se on varmasti todella jännä paikka 4-6-vuotiaille tytöille, vaikka mammat onkin mukana matkassa. 🙂 

Oli minulla kyllä muutakin asiaa, kuin höpötellä synttärisuunnitelmista. 😀 Tein nimittäin ideakollaaseja tytön huoneen uudesta isojen tyttöjen-lookista, joka tulee varmasti olemaan tytölle mieluisa. <3

s%C3%A4ilytysjuttuja.jpg

Huoneen väritys tulee jatkossakin olemaan valko-keltainen, jossa ripaus mustaa joukossa. Extra-silauksen sisustukseen tuo kuitenkin pieni määrä ruskeaa, jota löytyy puisesta Kay Bojensenin apinasta sekä Ferm Livingin tuotteista. Kyseinen Ferm Livingin Half Moon-sarjan kuosi on tytön oma ihastus. Kollaasin oikeassa yläreunassa oleva valkoinen puulaatikko on Casa Stockmannin. Kannellisen umpinaisen laatikon sisään saa jemmailtua askartelutarvikkeita, kuten tarroja, kiiltokuvia, kimallepurkkeja ja -liimatuubeja. Näin ne ovat kaikki kädenulottuvilla, mutta silti siististi piilossa katseelta. 🙂

kalustekollaasi4.jpg

Kalustepuolella ei tapahdu mitään muuta uutta, kuin String-hyllystön ilmaantuminen. Hay Hee-nojatuoli toimii pesäpaikkana päiväpötköttelylle, Normann Copenhagenin Hang On-naulakkoon ripustellaan vaatteita, jotka eivät vielä tarvitse pesua. Ikean PS-kaappi pitää sisällään tytön vaatteita sekä leluja. Kollaasikuvassa oleva Muuramen Jolla-sänkyä meillä ei ole eikä tule, mutta ihastuin sen muotoiluun ja laitatyynyihin ja toivoisin että olisin ostanut Jatkopuun sijasta tämän Jollan. <3 <3 Eero Aarnion Pony saa jatkossa oleilla tytön huoneessa, Artekin jakkara toimii tuolina uuden String-hyllystön ja työpöydän ääressä istuessa.

ideoita.jpg

stringhyllyst%C3%B6.jpg

Tälläinen String System-hyllykokonaisuus olisi nyt sitten tarkoitus hankkia tytölle synttärilahjaksi koko suvun kesken, korkeampi pöytälevyllinen hyllykokonaisuus nyt ainakin. Matalampi hyllystön puolisko on vielä mietinnässä… Värinä tulee olemaan valkoinen ja sijoituspaikkana keltainen seinä, josta valkoinen kaluste tulee kauniisti esille. <3

pikkujuttuja8.jpg

Tyttö rakastaa piirtämistä yli kaiken ja synttärilahjaksi aion hänelle ostaa uusia piirustus- ja väritysvehkeitä. Erilaisia piirustusmuotteja yritän etsiskellä (esim hevonen, rakennuksia ja ihminen, jotka muovimuotin läpi piirretään mittasuhteissaan), vahavärejä, kimalluskyniä, vesiväripensseleitä, vihkoja sekä paperia. Kynä- ja pensselipurkeiksi suunnittelin hankkivani Design Lettersin A,B, ja C-kupit sekä numerokupit 1-4. Myös Qualyn pupusakset olisi söpöt ja näpsäkät. 🙂

valaisimet2.jpg

Valaisimien osalta minulla on muutama idea mielessäni. Katossa roikkuu tällä hetkellä yksi keltainen Muuton Myy (jonka saatan tuunata automaalaamossa valkoiseksi), mutta syksyn tullen sen valoteho on riittämätön. Sen vuoksi työvalaisin on ihan ehdoton hankinta, sillä PS-kaapin päällä oleva S-kokoinen pieni Tupla Kupla ei riitä Myyn kanssa valaisemaan huonetta riittävästi. En haluaisi enää koskaan turvautua kakkosvaihtoehtoon sisustushankinnoissa ja siksi harkitsenkin ykkösvaihtoehdon ostamista, joka on Louis Poulsenin AJ

ideoita3.jpg

Viimeisenä kuvana fiiliskollaasi kivoimmista lastenjutuista huoneessa. <3 Tyylikäs ja leikkisä harvoin sopii samaan lauseeseen, mutta minusta sisustusideani väreineen ja kuoseineen sisältää juurikin näitä molempia. 🙂

Ihanaa uutta viikkoa kaikille! <3

(Kuvat: Valmistajien)

40 kommenttia “Tyylikästä skandinaavisuutta ja leikkisää luovuutta!

 1. <a rel="external nofollow" href="http://humpula.blogspot.fi&quot; target="_blank">http://humpula.blogspot.fi</a><br />
  <br />
  Harvalla 4 vuotiaalla, saati yleensäkään lapsella on noin desing- huone täynnä kalliita tuotteita.<br />
  Meillä 4 vee ja ei kyllä ainuttakaan Desing- tavaraa, enempi kyllä Ikeaa :)<br />
  Eikö sinua pelota että 4 vuotias keksii kaikenlaista jännää noihin kalliisiin tavaroihin?<br />
  Ihanalta näyttää varmasti huone.

  1. laura kaartinen: Oma ajatusmaailmani kaiken designin taustalla on se, että haluan opettaa tytölle kuinka on parempi satsata niihin ykkösjuttuihin kuin tyytyä varavaihtoehtoihin. Minulla ei ollut lapsuudessani mitään arvokasta ja nuorena aikuisenakaan en raaskinut ostaa niitä asioita joita todella halusin. Lopputulema on se, että en tyytynyt kuitenkaan varavaihtoehtoihin vaan suuntasin kierrätyksen kautta hankkimaan niitä juttuja joita halusin jo vuosia sitten. AJ valaisinta olen pitänyt vuosikymmennen ajan sellaisena, jota en koskaan raaskisi itselleni ostaa. Ostamattomuuspäätöksestäni huolimatta en koskaan lakannut haaveilemasta kyseisestä valaisimesta ja jos olisin tiennyt kaiken tämän jo kymmennen vuotta sitten, olisin mielummin jättänyt varavaihtoehdot nro 1, 2 ja 3 ostamatta ja niihin kuluneella yhteissummalla ostanut unelmieni AJ:n. :)<br />
   <br />
   Tein pari vuotta sitten itselleni lupauksen, että jos joskus kotiini tulee oikea työpöytä, hankin valaisimeksi AJ-lampun tai olen ilman. Nyt kyseessä on toki tytön huoneessa oleva pöytä eikä minun omani, mutta haluan tarjota tytölle jotakin sellaista josta ehkä tykkää ja jota ehkä oppii aikanaan myös arvostamaan. Mikäli hän ei innostu isompana enää katselemaan AJ:ta, löydän sille kyllä hyvän paikan muualta kotoa. :)<br />
   <br />
   Tytön ollessa vauva, tiesin että pikkulapsen kalusteisiin ei kannata sijoittaa kovin suuria summia. Nyt tyttö alkaa olla siinä iässä ettei ole enää tarvetta vaihdella huonekaluja. Tyttö tarvitsee hyvän sängyn hyvällä patjalla sekä hyvän pöydän ja työvalon joiden kanssa on mukava istua piirtämässä ja myöhemmin läksyjä tehden. Muunneltavuus on tärkeää sillä tarpeet saattavat tytön kasvaessa muuttua, riippuen ihan mielenkiinnonkohteista ja harrastuksistakin. Siksi String-hyllystö on hyvä valinta. :)<br />
   <br />
   Klassikkokalusteet ovat klassikkoja syystä ja toivon että niiden pitkä elinkaari jatkuu myös tästä eteenpäin. Mikään ei olisi hienompaa kuin se, että tytöllä olisi täysi-ikäisyyden paikkeilla omilleen muuttaessaan kauniit ja yhteensointuvat, kestävät ja laadukkaat kalusteet, eli päinvastoin kuin minulla aikoinani. Tyhjästä on paha nyhjästä, mutta puolivalmista on kiva kasata. 🙂

  2. Ärsyttää, kun ihmiset yllä olevan Lauran tavoin jatkuvasti kirjoittavat design-sanan väärin :/ Se on siis desiGn, ei desiNg!! <br />
   <br />
   Ihania ja ajattomia juttuja, Miia, olet tyttösen huoneeseen valinnut! 🙂

  3. Hei, olen kanssasi eri mieltä tästä lastenhuoneen &quot;design&quot;-asiasta. Artek, String ja Miian luettelemat valaisisimet ovat hyviä, kestäviä ja kauniita jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettuja huonekaluja. Kyllä näissä kalusteista saa pieni käytönjälki näkyäkin. IKEAn huonekalut ovat valitettavan usein kertakäyttökamaa, meillä osa huonekaluista taas peräisin isovanhemmiltani ja vanhemmiltani. Pidemmän päälle laatua ostamalla säästää sekä rahaa että ympäristöä.

  4. Ärsyttää: Tuo on hieman epäsuomalainen sana ja myönnän että olen joskus itsekin kirjoittanut sen väärin. 😀 Näppäimistöltä on loogisempi näpytellä sing kuin sign, en tiedä mistä se johtuu. :D<br />
   <br />
   Minustakin nuo jutut ovat tosi kivoja. Tekstiilit elää vain lyhyen hetken, joten siinä vaiheessa kun tyttö ei enää &quot;pilvikuosista&quot; välitä, on pussilakanakin jo todennäköisesti haalistunut ja huonokuntoinen. Kalusteiden osalta yritän hakea pitkäikäisyyttä ja String-hyllystö on 60-vuoden historiallaan osoittanut että se kestää ajan hammasta sekä laadun että tyylinkin osalta. Turvallinen valinta siis, vaikkei olisikaan aina muodinmukainen kaluste. 🙂

  5. Kotirouva: Käyttöön meillä kaikki tavarat tulevat ja tyttö saa koskea vapaasti ihan kaikkea, paitsi lasisia tavaroita. Stringissäkin hyvä puoli on se, että jos joku osa sattuisi joskus hajoamaan, voi sen suht edullisesti korvata uudella osalla. Ei tarvitse ostaa kokonaista hyllystöä. :)<br />
   <br />
   Ikean PS-kaappi oli alussa tosi hyvä, mutta nyt on sanottava että olen hieman pettynyt siihen. Ovet eivät pysyneet paikoillaan vaan tippuivat alas, koska kiinnitys tapahtuu 6-kulma-avaimen näköisillä koukuilla jotka eivät pysy kiinni vaan aukeavat, jolloin koko ovi tippuu syliin. Nyt olen tehnyt teippiviritelmät ovien sisäpuolelle ja toistaiseksi se on auttanut ongelmaan, mutta vastaavaa säätämistä huonekalujen kanssa en enää ikinä halua. Varsinkaan lapsen huoneessa. <br />
   <br />
   Nyt kun tarjoutui hyvä mahdollisuus alkaa keräämään tytölle jotakin isompaa ja arvokkaampaa sarjaa, oli vaihtoehtoina String ja Lundia. String sopii minusta paremmin sekä meidän kotiin että tytön tarpeisiin ja tulevaisuudessa sen muuntelukyky on ihan omaa luokkaansa. 🙂

  1. Terhi: Kuplat on minusta kivan muotoinen. 🙂 Valaisutehosta en osaa sanoa, sekin on kupumainen muodoltaan ja valo osoittaa kohtisuoraan alaspäin. Voisi olla aika näpsäkkä kyllä. 🙂

 2. Ihan samaa kuin Laura pohdin täällä. Aika erikoinen huone 4 vuotiaalle. Taitaa olla enempi äidin kuin lapsen makua ;). Jokatapauksessa kauniilta näyttää ja kalliilta myös. Ollaan miehen kanssa lapseton avopari (ja suht hyväpalkkaisissa töissä) ja meillä ei kyllä olisi varaa hankkia noita kaikkia design tuotteita edes itsellemme ennen kuin piiitkän säästämisen jälkeen.

  1. Anna: Ei neljävuotiaalla voi olla vielä kovinkaan kummoista &quot;omaa makua&quot;. 🙂 Tytölle on melkoisen samantekevää millainen pöytä hänellä on huoneessaan, kunhan on jokin pöytä koska hän sitä tarvitsee ja haluaakin. 🙂 String on yhteinen valinta, johon osallistui itseni lisäksi useampi muu sukulainen ja perheenjäsen. Toinen vaihtoehto oli Lundia, mutta siihen totesimme yhteisesti että String on paremmin sopiva.

 3. Sulla on kyllä harvinaisen varhaiskypsä 4-v. täyttävä tyttö, kun ihastui graafiseen mustavalkoiseen kuosiin… Olen päiväkodissa töissä (jo. 6. vuotta), enkä voi sanoa tunteneeni ainuttakaan tuonikäistä tyttöä, joka olisi preferoinut enemmän mustavalkoista graaffisuutta kuin esim. Disneyn prinsessoja 🙂 Eli siis prinsessat ja ennenkaikkea VÄRIT sikin sokin jyrää kyllä oikeassa elämässä tuon ikäisillä.<br />
  <br />
  Kaunis on huone, mutta enemmän tuntuu äidin alvhem-inspiraatiolta kuin oikeasti tytön toiveiden mukaiselta. Sorry vaan.

  1. LE: Lapsia on monenlaisia ja erilaisissa kehitysvaiheissa olevia. Oma tyttöni on varhaiskypsä, kiinnostunut eskarilaisten jutuista ja päivittäin haaveileen koouluun menosta. Hän opettelee aakkosia parhaillaan ja osaa kirjoittaakin vähäsen. Hänellä on suuri intohimo käsillä tekemiseen (askartelu, piirtäminen), lukemiseen ja kieliin. Hän osaa hieman englantia ja kiinnostus vieraisiin kieliin on ihan hänen omaa tuotostaan. Harkinnassa on että hän menisi eskariin vuotta aikaisemmin, eli viisi vuotiaana, koska innostus on niin kova. Hän osaa olla myös tavallinen tenava, leikkiä ja riehua siinä missä ikätoveritkin. Mutta kiinnostus nukeilla ja poneilla leikkimiseen, kokkileikkeihin, hiekkakakkuihin ja muihin vastaaviin on nykyisin hyvin pientä. Enemmän tuntuu kiinnostavan eläimet, kasvit, kirjat, ja askarteluhommat. <br />
   <br />
   Ehkä niihin käsillä tekemiseen kuuluu jollakin etäisellä tavalla myös sisustaminen, sillä niin outoa kuin se ehkä onkin, osaa neiti sanoa täysin suoraan mikä kuvio miellyttää ja mikä ei. Mustavalkoisista jutuista tykkää, sekä tavaroiden kuvioissa että eläimissäkin. Seepra on hänen yksi lempparieläimensä muiden viidakonelukoiden ohella. 🙂 Väreissä hänen suosikkeja on keltainen, vihreä ja pinkki. Hän osaa selvästi kertoa myös värien osalta mistä tykkää ja mistä ei, kirkkaat sävyt on enemmän mieluisia kuin pastellit, violetti on sellainen mistä hän ei tykkää yhtään. <br />
   <br />
   Minä haluan kannustaa tyttöä tekemään niitä asioita joista tykkää eniten. samalla yritän myös tarjota uusia vaihtoehtoja, joista saattaisi kiinnostua. Tyttö on selvästi taiteellinen ja luova, todella tiedonjanoinen kyselijä joka vaatii aina vastauksia vaikken osaisi niitä antaakaan. 😀

 4. Minä näen vain ja ainoastaan positiivisena asiana sen että lapsi saa kasvaa noin tyylikkäässä ja harmonisessa ympäristössä. Kyllä sitä sateenkaariväreille, prinsessoille ja muulle tilpeehöörille pääsee muuallakin altistumaan vähintäänkin riittävästi 🙂

  1. Hanna: Kiitos kivasta ja ymmärtäväisestä kommentistasi! &hearts; &hearts; Meillä on ollut todella vahva prinsessakausi joka on kestänyt pari vuotta. Sen aika alkaa olla takana päin ihan luontaisesti, enkä halua pakottaa tyttöä prinsessaleikkeihin jos hän ei itse niistä enää piittaa. 🙂 Ja värejä on tytön huoneessa keltaisen lisäksi muitakin, leluista tulee jo sellainen väri-iloittelu aikaan että itse koen vain hyvänä puolena sen että huone itsessään ja harmoninen ja sisustettu vain muutamalla perusvärillä. 🙂

 5. Ihme arvostelua saat/tyttösi saa taas osakseen! Luulisi edellä kirjoittaneen päiväkodintädinkin ymmärtävän lasten erilaisuutta ja yksilöllisyyttä. Ystävälläni on 5-v tyttö, joka on hyvin tyttösi kaltainen, sen perusteella, mitä kerroit vastuksessasi. On kiinnostunut jopa lääketiteestä ja sen termistöstä, matematiikasta ja englannin kielestä! Tytön äiti onkin koettanut löytää käytettynä 1. luokan matematiikan kirjoja, kun tytöllä on niin kova oppimisen halu 🙂 Osaa myös jonkin verran lukea ja kirjoittaa. Ja on silti muuten ihan tavallinen, ikäistensä leikeistä kiinnostunut energiapakkaus! Mielestäni on hienoa, että havainnot ja tuet lapsesi taitoja ja mielenkiinnon kohteita!

  1. HannaP: Lapsia on niin erilaisia, jokainen on omanlaisensa ja minusta on tärkeää tukea jokaista muksua heidän omissa mielenkiinnonkohteissaan. Monesti sanotaan että lapsi saa olla lapsi vain niin vähän aikaa, ja se on totta. Mutta silti pitäisi jokaisen ymmärtää se, että lapsuus ei ole pelkästään nukke- ja kotileikkejä. Oma tyttöni tykkää &quot;isompien lasten&quot; jutuista, kuten aakkosten opettelusta, numeroista, laskemisesta, lukemisesta, piirtämisestä ja suhtautuu myös tanssiharrastukseensa melkoisen suurella vakavuudella. 😀 Hän haluaa oppia ja osata, ja onnistuessaan hän on sanoinkuvaamattoman onnellinen ja iloinen. Barbeilla leikitään siltikin joskus, samoin poneilla mutta harvakseltaan enää. Energiaa riittää meilläkin ja ihan on ikäisensä tasolla vaikka toivoisikin jo pääsevänsä kouluun. <br />
   <br />
   Itse yritän äitinä antaa tytölle mahdollisimman paljon vaihtoehtoja joista voi sitten valita mieluisimmat puuhastelut. Opetan uusia juttuja jos hän haluaa ja toistaiseksi tiedonjano on ollut valtava. 🙂

 6. Meillä 4-vuotias tyttö tykkää myös mustasta, ja saattaisi hyvinkin valita nuo samat lakanat. Omista sisustushankinnoistani kommentoi välillä &quot; äiti, tuo on hieno&quot; tai että &quot;haluaisin omaan huoneeseenikin tuollaisen..&quot; <br />
  <br />
  Nyt taitaa olla taas narisijat liikkeellä kun joka postauksessa on näitä arvostelijoita ja kummastelijoita liikkeellä.. Huoh! Tsemppiä Miia! Itse tykkään blogistasi hirveästi, ja se onkin yksi niistä kolmesta sisustusblogista joita lähes joka päivä luen, vaikka harvoin kommentoin. <br />
  <br />
  Älä anna noiden &quot;kiusaajien&quot; lannistaa itseäsi! Voisi sitä kummasteltavaa ja arvosteltavaa löytyä sieltäkin kaikkien nimimerkkien takaa;). Joskus joillakin on vain vaikeuksia katsoa omaa napaa kauemmas;).<br />
  <br />
  Ihanaa kevättä Miia:)!!!

  1. Enkeli: Maailma on niin erilainen nyt kuin silloin kun me olimme lapsia. Omassa lapsuudessani ei ollut nettiä, ei kännyköitä, ei kunnolla edes palveluita. Tv:stä katseltiin vain pikkukakkosta ja se olikin melkein ainut ohjelma lapsille, jos ei 90-luvulla alkanutta mtv3:sen lauantaiaamun lastenohjelmaputkea lasketa. Myös lastenohjelmat ovat kehittyneet, nykyisin pienille suunnatuissa ohjelmissa on enemmän vuorovaikutusta ja lapset ovat osa ohjelmaa. Huudetaan yhdessä juu ja huu, lasketaan yhdessä ääneen, opetellaan asioita. Silloin kun itse olin muksu tapitin maija mehiläistä ja taotaoa sohvalla melko pateettisena. :D<br />
   <br />
   Ennen ei ollut informaatiota saatavilla samaan tapaan kuin nykyisin ja siksikin nykypäivän lapset ovat &quot;fiksumpia&quot; kuin mitä oma ikäpolveni oli lapsena. Toki on poikkeuksia tässäkin asiassa, mutta tämä minun oma mielipiteeni. :)<br />
   <br />
   Olen saanut viimeisen parin päivän aikana sellaisen kommenttiryöpyn niskaani että arvaan minusta käytävän keskustelua palstoilla. Aika ajoin näin tapahtuu ja kokemuksesta olen todennut että on paras julkaista muutama asiallisempi kommentti ja vastata niihin, kuin jättää reagoimatta blogissa kokonaan. Näin keskustelijat saavat vastauksia ja kyllästyvät puimaan minun. elämääni ja blogiani hetkeksi. :D<br />
   <br />
   Ihanaa kevättä Enkelille! ♥

 7. Kivoja, aikaa, silmää ja kulutusta kestäviä juttuja suunnitteilla tytön huoneeseen! :)<br />
  Minulle hankittiin aikoinaan 6-vuotiaana omaan huoneeseeni valkoinen Muuramen työpöytä laatikostolla, hyllyllä ja tasolla. Nyt olen viittä vaille kolmekymmentä, ja samainen työpöytä on kulkenut aikuisiällä omasta kodista toiseen ja on edelleen hyvässä kunnossa ja minulla käytössä! Ja samoja settejä myydään edelleen Muuramella.. Että kiitos vaan vanhemmilleni fiksusta ja laadukkaasta valinnasta! 😉

  1. Munkin lapsellani on käytössä oma 35 vuotta koulupöytäni, ei ole muuten Muurame tai mikään muukaan merkkituote, mutta hyvin pidettynä sekin on kestänyt 🙂

  2. Nanna: Olen toivonut että minullekin olisi lapsena hankittu jotakin laadukasta joka olisi kestänyt aikaa ja muuttoja aikuisiälle asti. Nyt kun olen äiti, haluan oman tyttöni saavan kaiken sen mistä itse olen ehtinyt haaveilemaan. 🙂 jos tyttö ei halua oman huoneensa tavaroita mukaansa kun muuttaa omilleen, niin se on ihan okei, mutta ainakin hänellä on vaihtoehto ottaa ne mukaansa. :)<br />
   <br />
   Tuollaisen kokemuksen haluan omalle tytölleni myös. Vaikka ei osaakaan vielä arvostaa huonekaluja samoin kuin minä, toivon että aikuisena hän osaisi ja olisi iloinen omistaessaan jotakin arvokasta ja kivan näköistä. 🙂

  3. RR: Tuohon pyrin itsekin, toivottavasti tyttö tulee aikanaan ilahtumaan kalusteista jotka nyt lapsena hänelle hankitaan. 🙂

  4. Minulla taas on päinvastainen kokemus Muuramen laatikostoista. Sain veljeni kanssa laatikostot 80-luvulla, ja ne eivät kyllä kestäneet ehjänä muutamaa vuotta kauempaa. Etuosat irtoilivat jatkuvasti. Kaatikselle ovat jo menneet. Ehkä laaduissa on eroa eri aikoina. Muuramen sängyt tosin taisivat kestää ja lähtivät aikanaan kiertoon. Nyt meillä olevat Ikean Malm-lipastot ovat kestäneet n. 7 v moitteettomasti.<br />
   <br />
   Laatu on hyvä asia. Niitä löytyy halvoista ja kalliimmista tuotteista, merkeistä ja ei merkeistä, tämä pätee kokemukseni mukaan ainakin vaatteissa, huonekaluissa ja kosmetiikassa. Tällä hetkellä meillä on (edelleen) Askon Carolina-sohva, ollut nyt vuodesta -97 asti. Päällä valkoinen tuunattu Ikean Ektorp-päällinen. Sohva on edelleen erittäin ryhdikäs ja täysin ehjä. Erittäin edullinen aikanaan. Että aina se hinta tai &quot;merkki&quot; ei kerro laatua.<br />
   <br />
   Huone kuulostaa kivalta Mia!!!

 8. Voi kunka ihana on tuo Ferm Living Half moon -kuosi! Kiitos, että toit tämän tietoisuuteeni! 🙂

 9. Ihanat suunnitelmat. Vain sinä tiedät minkälaisessa ympäristössä tyttösi viihtyy. Pidän kovasti ideoistasi varsinkin tosta Hay Hee- nojatuolista ja Hang On-naulakosta, niitä haluaisin hankkia meidänkin lastenhuoneeseen.:))) <br />
  Olemme viikonloppuna asettaneet String hyllystö paikalle ja se on upea!!! Itsekin ajattelen jatkaa kokonaisuutta yhdellä täyspitkällä sivupaneelilla:) valitettavasti en ehtinyt vielä ottaa kuvia siitä.

  1. Nina: Tunnen tyttöni hyvin ja hän saa osallistua oman huoneensa sisustukseen ja hankintoihin. Jos hän ei jostakin tykkää niin sellaista ei hankita vaikka kuinka itse tykkäisinkin. 🙂 Artekin Siena kuvio on sellainen, se ei kelpaa neidille vaikka minusta se on tosi kiva. Myöskään AAC22 tuolia hän ei halua omaan huoneeseensa vaan Artekin perusjakkara on hänen lempituoli joten saa sen omaan huoneeseensa työtuoliksi. Myöhemmin varmaankin vaihdetaan se ergonomisempaan vaihtoehtoon, mutta vasta sitten kun tyttö siitä innostuu. :)<br />
   <br />
   String on tosi kiva ja tykkään itsekin siitä todella paljon. Siitä saisi rakennettua myös vaatekaapiston, olisi varmasti todella ihana avoratkaisu. &hearts; &hearts;

 10. Ihanalta vaikuttaa. Olen täysin samanlainen kuin sinä, eli mieluummin panostetaan laatuun joka kestää, myös lastenhuoneissa!!! Ja kyllä meillä ainakin mustavalkoisuus jyllää niin aikuisten makuuhuoneessa kuin lastenkin. 2- vuotiaan tyttäreni huone on ainut jossa pilkahdus vaaleanpunaista, mutta sekin väistyy kesän korvilla neutraaleihin sävyihin. <br />
  <br />
  Tulevan vauvanhuoneen olen suunnitellut jo ja se on mustavalkoinen, pienellä twistillä joko punaista tai harmaata riippuen kumpaa sorttia tulee! 😉 Mielestäni näin huone on ajattomampi, ja ainahan sinne voi sitä sen hetken juttua tuoda vaikka pienissä määrin tavaran muodossa tai tekstiilien kuten koristetyynyn tai peiton muodossa. 🙂

  1. Heli: Mustavalkoinen on hyvä perusväritys kaikkiin kodin huoneisiin, myös lastenhuoneisiin. 🙂 Siihen on helppo yhdistellä ihan mitä lemppariväriä vain ja väriähkyn ilmaantuessa voi aina palata takaisin pelkkään mustavalkoisuuteen. Kymmenen vuotta taaksepäin ei tullut kuuloonkaan laittaa lastenhuonetta mustavalkoiseksi, sitä ei tunnuttu ymmärtävän ollenkaan että lapsi &quot;joutuu olemaan niin ankeassa&quot; huoneessa. Vedottiin ties mihin kehitysviivästymiin jos ei lastenhuone ole riemunkirjava. 😀 Onneksi täällä Suomessakin ollaan kehitytty niistä ajoista eikä ole enää oikeaa tai väärää tapaa sisustaa lastenhuonetta, thank god! 🙂

 11. Ihania tuotteita, mua vain hiukan hymyilytti tuo &quot;isomman tytön huone&quot;, kun kyse on 4-vuotiaasta 🙂 Aika pieni hän vielä on! Meillä 9-vuotias neito haluaa edelleen asustella pinkkisävyisessä huoneessa, jossa on myös aavistus mustaa mukana…<br />
  <br />
  Kannattaa miettiä tuota aiemmin eskariin laittamista tarkasti. Meillekin sitä ehdotettiin, mutta päädyimme siihen, että antaa olla, eskariin ja kouluun ehtii, kun sen aika on 🙂

  1. Rose: Tyttö ei ole iältään vielä iso tyttö, mutta haluaa jo kouluun ja muutenkin on innostunut isojen tyttöjen asioista (meille iso tyttö on ekaluokkalainen :D). Isojen tyttöjen huoneella tarkoitan sitä, että huone muistuttaa enemmän peruskoululaisen huonetta kuin pikkuvauvan. Leikki-iässä ollaan toki vielä, mutta tyttö mieluummin piirtää ja harjoittelee kirjoittamista ja lukemista pöytänsä ääressä kuin että istuisi lattialla nukkeleikkien keskellä. <br />
   <br />
   Tyttö haluaa kovasti eskariin ja kouluun ja haluan kuunnella hänen toiveitaan. Jos oppii kunnolla lukemaan ja kirjoittamaan seuraavan vuoden aikana, voi olla että eskari jää välitä ja hän hyppää suoraan 6-v ekaluokalle. Tämä on vasta harkinnassa ja aikaa on vielä vaikka kuinka. Päätös riippuu ihan tytöstä itsestään, jatkuuko oppimisen into tasaisena jatkossakin vai lopahtaako mielenkiinto jossakin vaiheessa. On toisaalta myös ajateltava lasta itseään ja hänen tarpeitaan, vaikka mielellään pitäisinkin tytön pikkuruisena muksuna lopun ikäänsä. 🙂 Kielikoulu on myös yksi vaihtoehto, koska tyttö on kiinnostunut vieraista kielistä ja katselee piirretyt nykyisin englanniksi tai saksaksi. :)<br />
   <br />
   Tulevaisuus on kuitenkin vielä avoin, mitään päätöksiä ei ole tehnyt suuntaan eikä toiseen, eikä tehdäkään ennen viisivuotis päivää. :)<br />
   <br />
   Siskoni on mennyt kuusi vuotiaana kouluun ja hänellä ei ole kuin pelkästään hyvää sanottavaa vaikka olikin vuotta nuorempi kuin luokkalaisensa. Hän on meidän suvun älykkö ja ihan rehellisesti sanottuna fiksuin ja järkevin perheenjäsen joka minulla on (itseni mukaan laskien :D).

 12. Ihania juttuja! Voisitko vinkata, mistä noita saisi hankittua? Nettikaupoista vai jostain kivijalkaliikkeestä?

  1. Millis: En tiedä mitä kollaaseissa esiintyviä tuotteita tarkoitat mutta laitan sinulle listan tähän alle:<br />
   <br />
   Kuva 1:<br />
   <br />
   Kay Bojensen / Rosenthal puinen apina<br />
   <a rel="external nofollow" href="https://stockmann.com/fi/koti/sisustus/piensisustus/koriste-ja-lahjaesineet/rosendahl-apinafiguuri–11392/11452?itemId=412403&quot; target="_blank">https://stockmann.com/fi/koti/sisustus/piensisustus/koriste-ja-lahjaesineet/rosendahl-apinafiguuri–11392/11452?itemId=412403</a><br />
   <br />
   Ferm Living Half Moon -säilytyskori iso<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.aveo.fi/shop/fi/tekstiilit/357-ferm-living-laundry-basket-.html&quot; target="_blank">http://www.aveo.fi/shop/fi/tekstiilit/357-ferm-living-laundry-basket-.html</a><br />
   <br />
   Ferm Living Half Moon -säilytyskori pieni<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.aveo.fi/shop/fi/tekstiilit/348-ferm-living-basket.html&quot; target="_blank">http://www.aveo.fi/shop/fi/tekstiilit/348-ferm-living-basket.html</a><br />
   <br />
   Ferm Living Half Moon -pussilakanasetti<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.aveo.fi/shop/fi/tekstiilit/347-half-moon-bedding.html&quot; target="_blank">http://www.aveo.fi/shop/fi/tekstiilit/347-half-moon-bedding.html</a><br />
   <br />
   Casa Stockmann lakattu valkoinen säilytyslaatikko<br />
   <a rel="external nofollow" href="https://stockmann.com/fi/koti/sisustus/tila-ja-jarjestys/tila-ja-jarjestys/casa-stockmann-sailytyslaatikko-683489–11392/11461?itemId=683490&quot; target="_blank">https://stockmann.com/fi/koti/sisustus/tila-ja-jarjestys/tila-ja-jarjestys/casa-stockmann-sailytyslaatikko-683489–11392/11461?itemId=683490</a><br />
   _____________________________________<br />
   <br />
   Kuva2:<br />
   <br />
   Hay Hee Lounge -tuoli<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-nojatuolit-sohvat-hay-hee-nojatuoli-hee-nojatuoli-valkoinen-p-3729.html&quot; target="_blank">http://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-nojatuolit-sohvat-hay-hee-nojatuoli-hee-nojatuoli-valkoinen-p-3729.html</a><br />
   <br />
   Normann Copenhagen Hang On -Henkarinaulakko<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-naulakot-hang-seinanaulakko-valkoinen-p-4636.html&quot; target="_blank">http://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-naulakot-hang-seinanaulakko-valkoinen-p-4636.html</a><br />
   <br />
   Ikea PS-kaappi<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/80100190/#/10251451&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/80100190/#/10251451</a><br />
   <br />
   Muurame Jolla -sänky<br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.vepsalainen.com/fi/tuotteet/makuuhuonekalusteet/jolla-saatosanky&quot; target="_blank">https://www.vepsalainen.com/fi/tuotteet/makuuhuonekalusteet/jolla-saatosanky</a><br />
   <br />
   Eero Aarnio Pony<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.designeeroaarnio.com/Pony&quot; target="_blank">http://www.designeeroaarnio.com/Pony</a><br />
   <br />
   Artek E60 jakkara<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.artek.fi/fi/products/chairs/11&quot; target="_blank">http://www.artek.fi/fi/products/chairs/11</a><br />
   <br />
   _____________________________________<br />
   <br />
   Kuva 3:<br />
   <br />
   String-hyllystö<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.finnishdesignshop.fi/advanced_search_result.php?keywords=string&quot; target="_blank">http://www.finnishdesignshop.fi/advanced_search_result.php?keywords=string</a><br />
   <br />
   _____________________________________<br />
   <br />
   Kuva 4:<br />
   <br />
   Design Letters numero- ja aakkoskupit<br />
   <a rel="external nofollow" href="https://stockmann.com/fi/brandit/koti/design-letters#&quot; target="_blank">https://stockmann.com/fi/brandit/koti/design-letters#</a><br />
   <br />
   Design Letters kynät<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.room21.fi/fi/artiklar/5-pakkaus-kynia.html&quot; target="_blank">http://www.room21.fi/fi/artiklar/5-pakkaus-kynia.html</a><br />
   <br />
   Eero Aarnio Pony-vihko<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.designeeroaarnio.com/epages/GPL.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20032008-40191/Products/BEA010/SubProducts/BEA010-0003&quot; target="_blank">http://www.designeeroaarnio.com/epages/GPL.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20032008-40191/Products/BEA010/SubProducts/BEA010-0003</a><br />
   <br />
   Georg Jensen Moneyphant säästöpankki<br />
   <a rel="external nofollow" href="https://stockmann.com/fi/koti/sisustus/piensisustus/koriste-ja-lahjaesineet/georg-jensen-moneyphant-with-twins-saastolipas?cm_vc=10102_24231&itemId=457900&quot; target="_blank">https://stockmann.com/fi/koti/sisustus/piensisustus/koriste-ja-lahjaesineet/georg-jensen-moneyphant-with-twins-saastolipas?cm_vc=10102_24231&itemId=457900</a><br />
   <br />
   Qualy Desk Bunny -pupusakset<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.kn2.fi/tuotteet.html?id=84/553&quot; target="_blank">http://www.kn2.fi/tuotteet.html?id=84/553</a&gt;

 13. Kaunis ja tyylikäs huone tulossa tyttärellesi. Se varmasti kestää aikaa ja muuntuu helposti teinin huoneeksi.<br />
  <br />
  Toivepostaus: Mitä aiot hankkia Hulluilta päiviltä.

  1. Vakkarilukija: Näin ainakin toivon. 🙂 Toivottavasti tytölle ei tule teini-iässä sellaista sisustusvaihetta että kaikki mööpelit olisi vääränlaisia. :D<br />
   <br />
   Itse meinaan kärkkyä huomenna Artekin valaisinta ystävälleni ja itselleni olen ajatellut Johtoin keltaista 1,5m jatkojohtoa, KC Professionalin cacao-hoitoainetta, Artekin Siena kangaskassia, Nomess Copenhagenin Tool Boxia ja Wondersin ballerinoja. 🙂

 14. Arvostan laadun ostamista, jos siihen on varaa.<br />
  Mielestäni Stringin pöytä on kuitenkin kovin pieni. Ainakin meillä on kiva, että äiti tai kaveri pääsee viereen piirtämään tai tekemään tehtäviä ;)<br />
  <br />
  Meillä lapsi ei kylläkään arvostaisi huonekalulahjaa, hyötylahjoina lelujen sijaan on suku ostanut vaikka juuri 4v:lle polkupyörän jne. Mutta Lundiaa tai Muuramea voi meillä siirtää sujuvasti olohuoneesta makuuhuoneeseen tai lapsen huoneeseen ja takaisin. Eivät siis sinänsä ole lapsen omia, mutta ehkä halutessaan saa jotain ajatonta mukaansa aikanaan.

 15. Minusta tytön huone on oikein hieno. Meillä äiti harrasti aikoinaan sisustamista ja osti vain designia. Kotona oli vain valkoista ja tummanruskeaa sekä yksi beige sohva. Seinät olivat valkoisia, paitsi minun huoneessani, jossa oli yksi keltainen seinä. Kirjoituspöytänä minulla oli lapsena ja teininä valkoinen Muurame. Olen näin aikuisenakin yhä ylpeä äitini aikoinaan meille sisustamasta designkodista, jota moni kävi ihastelemassa. Itse en osaa sisustaa, mutta käyn täällä blogissasi aina tunnelmoimassa ja minulle tulee hyvä mieli, sisustustyylisi on hyvin samanlainen kuin äidillänikin oli lapsuudenkodissani. Tästä blogista tulee todella kotoinen olo 🙂

 16. Vau…. oli ensimmäinen ajatus kun näin nämä kollaasit! Niin ihania juttuja olet suunnitellut tyttäresi huoneeseen! Odotan innolla huoneen uutta ilmettä! Meille myös kotiutumassa Muuton Myy ja nuo lakanat olisivat tosi kivat! Kiitos vinkistä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *