5 tavaran haaste

Sain Delicious Living -blogin Jannalta erittäin haasteellisen blogihaasteen, jossa tulee esitellä oman kodin viisi tärkeintä sisustusesinettä. Haastavaksi tämän tekee se, että minun on vaikea valikoida ja rankata kaikista kotikolmiossamme olevista ihanista tavaroista vain viisi tärkeintä tavaraa. Yritetään kuitenkin. 🙂

1. Louis Poulsen AJ -lattiavalaisin

iIMG_2417.jpg

IMG_4243.jpg

Ensimmäinen ja rakkain esineeni on Louis Poulsenin valkoinen AJ -lattiavalaisin, joka olikin ainut helppo ja selkeä valintani. Jos saisin omistaa vain yhden sisustustavaran, se olisi tämä. <3

2. Lillagunga Classic -keinu

IMG_3042.jpg

iIMG_4008.jpg

Kakkosvalintani on Lillagungan valkoinen keinu, joka on yksi sisustuksen merkittävimmistä yksittäisistä esineistä. Se toimii katseenvangitsijana olohuoneen ja keittiön välissä, antaen sisustukseen kivan lisämausteen. 🙂

3. Iittala Vakka -säilytyslaatikot

Vakkalaatikko.jpg

IMG_2946.jpg

Rakastan organisointia ja järjestelyä, ja seurauksena olen omistanut useita erilaisia säilytyssysteemejä. Iittalan valkoiset Vakka-puulaatikot ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokkaasti suunniteltuja ja monipuolisesti säilytystarpeisiin soveltuvia. Pinottuna ne säästävät tilaa ja toimivat myös laskutasona. Vakka on kotimaisuutta parhaimmillaan, valmistusprosessia myöten. <3

4. By Lassen Kubus

IMG_4251.jpg

Nelosena listalle pääsee By Lassen nelihaarainen valkoinen Kubus-kynttelikköni, joka on yksinkertaisesti täydellinen! <3 <3 Ei lisättävää. 🙂

5. Pappelina Svea -matto

IMG_8030.jpg

Pappelinan valkoiset Svea-mattoni ovat ansainneet paikkansa tärkeimpien sisustustavaroiden top vitosessa. 🙂 Ne ovat kauniita, helppohoitoisia, tyylikkäitä… ja sanoinko jo että Pappelina Svea on markkinoiden valkoisin pehmeältä tuntuva muovipunosmatto joka myös pysyy valkoisena, vaikka kyseessä olisi eläin- ja / tai lapsiperhe. 🙂

Top 5 -listalle ei mahtunut murto-osaakaan itselleni tärkeistä tavaroista, joten jatkan vielä muutaman tavaran verran matkaa eteenpäin. 🙂

Jaettu 6. sija

HAY tammivalkoinen Aac22 -tuoli & valkoinen Hee -tuoli

IMG_4158.jpg

IMG_4058.jpg

Ruokapöydän ääressä olevat Hayn tuolit ovat minusta niin äärettömän kauniita, etten osannut valita kumpi on toistaan ihanampi. Siksi jaetulle kutoselle pääsevät molemmat, yhdessä ja erikseen. 🙂

7. String System

holmegaard1.jpg

iIMG_2850.jpg

Tämä todellinen klassikko sopii meidän kotiin kuin nenä päähän ja sen monipuolinen muuntautumiskyky, aikakausijohteinen sitoutumattomuus sekä loputon laajennettavuus ovat itselleni tärkeitä valintakritereitä ja siksi String valikoitui haastelistaukseni lisäsijoille. 🙂

8. Uashmaman paperipussukat

IMG_2806.jpg

Kierrätysmateriaaleista valmistetut italialaiset Uashmaman (lausutaan washmama) paperipussukat ovat osoittautuneet olevansa nerokkaiden säilytyshommeleiden aatelia. 🙂 Kokoja löytyy useita aina ministä jättikokoiseen ja niitä voi hyödyntää missä tahansa käyttötarkoituksessa. Vesipestävyys on tälle paperipussille mahdollista, voiko kätevämpää materiaalia enää ollakaan kuin kierrätetystä selluloosasta valmistettu vesipestävä paperipussi? 😀

9. Kay Bojensen Elefantti

IMG_2340.jpg

IMG_2345.jpg

IMG_2353.jpg

Arvostetun Kay Bojensenin suunnittelema ikiklassikko – tammipuinen norsu – on meidän kodin veikeä yksityiskohta. Välillä se seikkailee olohuoneessa, toisinaan keittiössä ja joskus myös tytön huoneessa. 🙂 Se on sekä somiste että lasten lelu, meistä se on hauskan piristävä otus. 🙂

Kiitos Jannalle kivasta haasteesta! Tätä oli hauska miettiä ja tehdä, vaikka ihan viiteen en saanutkaan mahtumaan kaikkia tärkeimpiä sisustusesineitäni. 🙂

Aurinkoista mieltä kaikille! ☀

18 kommenttia “5 tavaran haaste

 1. Kestääkö tuo keinu aikuisen painon? :)<br />
  <br />
  Onko noita Iittalan laatikoita muissa väreissä? Vaikuttaa tosi käteviltä ja kauniilta!

  1. K-K: Keinun suositeltu painoraja on 80kg. Itse olen siinä ottanut monet vauhdit ja keinussa on pari kertaa keinunut myös yli 80kg painoinen aikuinen (omallaa vastuullaan testaili vauhdin huumaa :))<br />
   <br />
   Vakka-laatikoita on valkoisena ja koivun värisenä. 🙂

 2. Ihania kuvia ja tosi hyvät valinnat!<br />
  <br />
  Minä kyselisin minkä kokoinen tuo teidän Hayn Tray pöytä on, joka Huseerausta ja hommailua -postauksessa oli siirretty hetkeksi seinän viereen: <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/03/huseerausta-ja-hommailua&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/03/huseerausta-ja-hommailua</a&gt; ? Se näyttäisi olevan tuollainen suorakaiteen muotoinen, ja minä jostain syystä tunnun löytävän vain neliön mallisia pöytiä eri kokoisina…

  1. T R: Kiitoksia! &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Tray pöydän koko on 40x60cm. Kyseistä kokoa löytyy Suomesta aika harvasta paikasta, omani onnistuin löytämään Seita Shopista, josta se on myyty nyt loppuun. Laatukalusteelta kuitenkin löytyy kyseistä pöytää, valkoisena ja mustana. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.laatukaluste.com/huonekalut/poydat/sohvapoydat/tray-poyta-40×60-hay-p-1011.html&quot; target="_blank">http://www.laatukaluste.com/huonekalut/poydat/sohvapoydat/tray-poyta-40×60-hay-p-1011.html</a&gt;

  1. saparo: Divaani on nyt kellarissa. Tytön huoneeseen kun tulee se String-hyllystö kohta puoliin niin divaani ei olisi mahtunut. 🙂 Tytön huoneesta postailen kun synttärilahjat on kasattu ja huone laitettu kuntoon. 🙂

  1. täh: Et ehtinyt kenties lukea tekstiä, mutta kuten kirjoitin, on kotonani tärkeitä tavaroita niin paljon etten mitenkään olisi voinut valita vain viittä tavaraa. Listassani on 9 tavaraa (ei 10) joten neljällä mentiin yli. 😀

 3. Ihania tavaroita! Onko nuo Pappelina-matot siis muovia, voiko niitä pienempiä pestä koneessa? Oliko sinulla jossakin vaiheessa valkoinen divaani, mistä olit sen hankkinut? 🙂

  1. Annu: Pappelinat on muovia ja pienet matot voi pestä koneessa 30°C. <br />
   <br />
   Valkoisesta Ikean Karlstad-divaanista postailin viime kuussa, sen ostin nettikirppikseltä ja siihen uuden valkoisen Blekinge-päällisen Ikeasta. Jos tuo ei ole se mitä tarkoitat, saattaa kyseessä olla elokuussa 2012 ostamani valkoinen keinonahkainen Blaze-divaani jonka ostin Kodin1:sestä. Sitä ei ole enää saatavana, sen verran vanha malli on kyseessä. 🙂

  1. Pia: Olivat nekin, samoin &amp;traditionin milk lamp, Tivoli Audion radio, Muuton Dotsit, nahkainen sänkyni, Artekin Kanto ja moni moni muu. 🙂 Pakko oli yrittää supistaa tärkeistä tavaroista mahdollisimman lyhyt lista ja nuo 9 ovat sellaisia jotka ovat minulle kaikista tärkeimpiä ja päivittäin isoa iloa tuottavia. 🙂

 4. Arvelinkin että viisi tavaraa on aika vähän, sillä itsekin olisin voinut luetella vaikka mitä siihen päälle. Kiitos toteutuksesta, nuo kaikki mainitsemasi esineet voisin itsellenikin kotiuttaa 🙂 ja huoh taas noita muutamia kommentteja 😀

  1. deliciousliving: Viisi on niin pieni määrä etten mitenkään olisi voinut valikoida vain viittä tavaraa. 😀 Yhdeksänkin kanssa oli ongemia, oikeampi määrä tärkeimpiä mööpeleitä olisi ollut noin 20 kpl. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *