Koti kolmella sanalla

Sain jokin aika sitten PowderRoomin Hannalta ja Satunen blogin Sadulta (blogi sulkeutunut) haasteen kertoa millä kolmella sanalla kuvaisin omaa kotiamme. 🙂 Blogihaasteet ovat vaikeutuneet vuosi vuodelta ja kuten varmasti kaikki haasteeseen osallistuneet bloggaajat, pähkäilin minäkin melkoisen kauan näitä kolmea kuvaavinta sanaa. 😀

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-04-09%20koht

V A L K O I N E N

Kodin pääväritys on selkeästi valkoinen, vaikka joukkoon onkin eksynyt puunsävyjä, keltaista sekä mustaa. Muita satunnaisia kausivärejä on ilmestynyt kotiimme säännöllisen epäsäännöllisesti blogivuosieni aikana, kuten tämän kevään postauksissani esiintyneet oranssin ja pinkin sävyt.

S K A N D I N A A V I N E N

Skandinaavisuus kuvaa minusta melko osuvasti tämän hetkistä sisustustyyliä. Puunsävyjen ja valkoisen raikas väriyhdistelmä sekä kalusteiden ajaton muotoilu ovat skandityyliä parhaimmillaan. Arvostan suuresti pohjoismaista suunnittelutyötä, -suunnittelijoita ja -sisustusbrändejä, mikä luonnollisesti näkyy omaan kotiin tehdyissä valinnoissa. 

V A L O I S A

Kotimme ikkunat ovat itään ja länteen. Itäpuolen ikkunoista (tytön huone, keittiö, eteinen) aurinko aloittaa paistamisen jo heti kukon laulun aikaan ja vastapäisen talon lasitetusta seinästä se heijastuu ja valaisee aina iltapäivään asti. Länsipuolelta (olohuone, makuuhuone) aurinko aloittaa paistamaan iltapäivällä ja kesällä valoisuudesta saa nauttia lähes ympäri vuorokauden. Kerrostalon ylimmissä kerroksissa asumisen parhaita puolia onkin juuri valoisuus, sitä riittää välillä liiaksikin. 🙂 Valokuvauksen osalta runsas valoisuus on hyvä juttu, tällä hetkellä kuvausolosuhteet ovat hyvät aamu kahdeksasta ilta kahdeksaan. Haasteena on kuitenkin se, että joudun kuvaamaan lähes aina vastavaloon, mikä ei ole optimaalisin vaihtoehto onnistuneiden kuvien luomiselle. 🙂

Olen melkoisen myöhässä tämän blogihaasteen toteuttamisen kanssa, joten en tällä kertaa jaa tätä eteenpäin. Jos siellä lukijoiden joukossa kuitenkin on joku joka ei ole tätä haastetta saanut, voit nappata tämä mukaasi! 🙂

Aurinkoista iltaa kaikille! <3

4 kommenttia “Koti kolmella sanalla

 1. Valkoinen kotisi inspiroi todella – harkitut yksityiskohdat, tyylikästä designia, tykkään kovasti! Hieno idea karsia kaikki turha ja kirjata tavarat. Ideasi sai aikaan sen että kirpputoripaikka on täynnä karsittuja tavaroita kodistamme ;). Ihanaa kevättä 🙂

  1. kotiporstua: Ihana kuulla että olen inspiroinut sinua. 🙂 &hearts;<br />
   <br />
   Itse olen huomannut aikoinaan sen että kivatkin tavarat hukkuvat massaan, jos tavaraa on kotona liikaa. Siksi itse olen karsinut hyvin rankastikin tavaraa pois omasta kodista. Nyt kun kotona on pelkästään kivoja juttuja, ne ovat tasapainossa keskenään eivätkä yksittäin hyppää silmille huutaen olevansa designia. Silti ne kuitenkin nousee esille sopivassa suhteessa ja tälläisestä kokonaisuudesta itse tykkään (By Lassen Kubus kynttelikkö on hyvä esimerkki). :)<br />
   <br />
   Hyviä kirppismyyntejä ja aurinkoista kevättä! &hearts; &hearts;

 2. Valkoisen ja puun yhdistelmä minua viehättää myös. Vieläkin meillä tuntuu olevan liikaa sitä puuta ja liian vähän valkoista, mutta kaikkea puuta en silti aio riisua. Aito, vanha puu on kuitenkin hirmu kaunis!<br />
  <br />
  Olen siis selvästi skandinaavinen tyyppi ;D

  1. dara: Sinä ihana skandisiskoni! &hearts; &hearts; 🙂 Pikku hiljaa lisäät valkoista kotiin, valkoisilla tekstiileilläkin saa jo muutettua huoneen yleisilmeen valkopainotteiseksi vaikka kalusteet olisikin pääasiassa puuta. Aito vahna ja patinoitunut puu on todella kaunista, niistä älä luovukaan!!!! Tulet muuten katumapäälle myöhemmin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *