Kesäparvekkeen sisustussuunnitelma

Lasitettu parvekkeeni saa uudistetun lookin ensi viikolla. Sisustussuunnitelmani on valmis ja tavaratkin jo tilattuna kasveja lukuunottamatta. Vappuna olisi tarkoitus siirtyä ”ulkoruokintaan” sähkögrillin avustuksella. 😀

Istuinryhmä parvekkeelle ja sisustusideat Omakotivalkoinen

Parvekkeen sydän tulee olemaan pieni istuinryhmä, jossa hyödynnän vanhaa kiiltovalkoista 80x80cm kokoista ruokapöytääni. Tuoleiksi ajattelin hankkia Ikean edulliset ja pinottavat Röxöt-tuolit vihreänä (ja tai valkoisena).

Istuinryhmä parvekkeelle ja sisustusideat Omakotivalkoinen

Löhötuoleina toimii vuorostaan kaksi valkoista Essent´ialin säkkinojatuoliani. Niissäkin on hieman kiiltävä pinta, joten ne sopivat näpsäkästi pöytäryhmän kanssa. 

Istuinryhmä parvekkeelle ja sisustusideat Omakotivalkoinen

Kauniit Lechuza-ruukut

Tein tänään melkoisen tilauksen Hobby Halliin ja hyödynsin samalla -20% kanta-asiakas alennuksen. Kukkaruukkujen haluan olevan sisustukseen sopivia, joten vatvomisen jälkeen päädyin kiiltäväpintaisiin posliinia muistuttaviin Lechuzan* ruukkuihin. Ruukkuja tulee olemaan neljä ja ne ovat kaikki keskenään eri kokoisia. Ruukkuihin käyn hakemassa täytettä Plantagenilta viikon päästä perjantaina. 🙂

Istuinryhmä parvekkeelle ja sisustusideat Omakotivalkoinen

Mullat, sorat ja ruukkukaatteet kotiinkuljetuksella

Koska en omista autoa, on kukkamultien ja sepeleiden kuljettaminen melko mahdoton tehtävä. Muutama pussi nyt menisi vielä vaikka tytön vanhoissa rattaissa työntäen, mutta multatarpeeni on niin massiivinen että hyödynsin tässäkin Hobby Hallia, alennusprosettia sekä kotiinkuljetusta. 😀

6 säkkiä Kekkilän ruukkusoraa* ruukkujen pohjalle, 6 säkkiä kestomultaa* siihen päälle ja 6 pakettia valkoisia koristekiviä* ruukkujen pintaa koristamaan. Kiloja kuormalle kertyy huikea määrä, eikä tässä tosiaankaan ole vielä kaikki. 😀

Istuinryhmä parvekkeelle ja sisustusideat Omakotivalkoinen

Upotetut spotit parvekkeen lattialle

Keksin nimittäin loistoidean miten saan maahan upotettavat spotit parvekkeelle. Parvekkeellamme on puiset terassilaudat, mutta ne eivät peitä lattiapintaa kokonaan. Umpinaisen seinän ja lasituksen vierestä jää noin 20cm lattiaa näkyviin ja peitän tuon L-muotoisen alueen Kekkilän grafiitinharmaalla ruukkukatteella*.

Ruukkukatetta tilasin 20 pakettia, joka toivottavasti riittää peittämään 20x250cm ja 20x330cm kokoiset alueet. Katekivien joukkoon upotan 10 puutarhaspottia, jotka löytyivät edullisesti Clas Ohlsonilta: perusosa sisältää neljä spottia, jakorasian (kymmenelle spotille), muuntajan sekä verkkokytkimen, jonka lisäksi ostin vielä 6kpl yksittäistä spottia, jotta kympin valosuora on kasassa. Pääsiaisen ajan (21.4. asti) saa myös Clasun nettikaupasta alennusta, 10% lähtee pois tilauksen loppusummasta koodilla CLAS31548.

Valkoisia terassimattoja googletellessani päädyin takaisin Hobby Hallin sivuille, josta löytyi Saltexin kotimainen Coral-nurmimatto* – VALKOISENA! 🙂 Kolme 100x200cm kokoista mattoa näpyttelin tilaukseen, ne peittävät terassilaudat melko millilleen. 

Tässä vielä lyhennelmä sepostuksestani:

  • Terassilaudat peittyvät valkoisilla matoilla kokonaan
  • Parvekkeen reunalla kulkee harmaa koristekivetys, jossa 10kpl upotettuja spotteja luomassa tunnelmaa
  • Kalusteet pääasiassa valkoisia (+ vihreät tuolit ja mahdolliset tekstiilit)
  • Ruukut valkoisia, kasvit vihreitä, ruukkujen pinnalla valkoiset koristekivet peittämässä ja suojaamassa multaa

Ensi viikonloppuna olisi tarkoitus laitella kaikki valmiiksi vappua varten. Järkkään nimittäin pienet vappukinkerit ja tarkoitus olisi parvekkeella sähkögrillata kasvis- ja lihavartaita. 

Hyvää pääsiäistä kaikille!

Tuotekuvat: IKEA, Kekkilä, Lechuza, Essent´ial, Saltex, Clas Ohlson, *sisältää kaupallisen linkin


Comments are closed.