DIYish – Printtijulisteiden puolituunaus

Tyttö on kovasti innostunut aakkosista, kirjoittamisesta sekä lukemaan oppimisesta ja keksin kivan idean yhdistää aakkosaiheen tytön huoneen sisustukseen sopivan printtijulisteen muodossa. Isoja aakkosjulisteita en onnistunut löytämään mistään valmiina, joten kyhäsin tulostettavan julistepohjan itse Arne Jacobsenin fonttia hyödyntäen. 🙂

aakkoset90x120.jpg

DIYPRINTTIKOLLAASI2.jpg

Muokkasin Wordillä, Picasan kuvanmuokkausohjelmalla sekä Picmonkeyn nettisovelluksella resoluutioltaan sopivan kokoisen kuvatiedoston, jotta sen voi painaa isolle 90x120cm kokoiselle delux-tason julistepaperille. Mustan ohutreunaisen valokuvakehyksen käyn teettämässä kehystämössä mittojen mukaan. Tämä kehys sisällä olevine aakkosineen tulee tytön huoneessa olevalle valkoiselle seinälle valkoisen PS-kaapin päälle. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-04-19%20koht

DIYPRINTKOLLAASI3.jpg

Samaan hengenvetoon tein samanlaisen kuvanparannusoperaation Artekin pahvipakkaus-sloganista ja pistin tilaukseen 40x40cm kokoisen julisteen. Kehykset tähän on jo valmiina, eikä tarvitse varastoa kauemmaksi lähteä tätä etsimään. Tälle minulla ei ole vielä varmaa paikkaa valmiina, mutta todennäköisesti se tulee olohuoneeseen Bestå-tason päälle. 

Tämä on tälläinen puolittainen DIY-projekti – fontit ja tekstit on valmiita tuotteita, idea ja kuvanmuokkaustyö omaa aikaansaannostani, tulostustyö ja iso kehys tulee ammattilaisen toimesta mittatilaustyönä. 🙂

Vitsit miten sormet jo syyhyääkin tytön huoneen kimppuun. 🙂 Uusia juttuja on vaikka kuinka, mutta joudun odottelemaan tytön synttärikemuihin asti niiden paljastamista. Onneksi on tuo parveke sentään jota pääsen ensi viikolla laittelemaan. 🙂

Ihanaa lankalauantain jatkoa! <3

12 kommenttia “DIYish – Printtijulisteiden puolituunaus

  1. Jos tyttö on kiinnostunut aakkosista, miksei voisi oikeasti opettaa suomalaiset aakkoset juuri sellaisina kuin ne ovat? Musta on tosi outoa jättää kirjaimia pois ja vain sen takia, että aakkosjulisete näyttäisi jotenkin paremmalta. Ä niin kuin äiti on pienille lapsille varmaan se tärkein kirjain.

  2. Samaa mietin minäkin. OK, ymmärrän että nämä sisustushommat on sinulle tärkeitä ja olet niissä tarkka, mutta jos tyttö kerta on innostunut aakkosista niin miksei antaa hänelle niitä kaikkia?

  3. ÄÄÄiti: Koska kyseessä on sisustuselementti, ei aapinen. 🙂 Aakkoset tyttö osaa jo ja jatkossakin aakkosia käydään läpi vanhasta aapisesta sekä Miina ja Manu aakkoskirjasta. Tyttö ei taulua tule varmastikaan tuijottamaan. :)<br />
   <br />
   Tyttö tykkää aakkosista myös kuvina ja se olisi hänelle varmasti täysin yhdentekevää onko taulussa vain ensimmäiset aakkoset ABCD, hänen nimensä, vai kaikki aakkoset järjestyksessään tai sekaisin. Onhan olemassa paljon aakkos-aiheisia tuotteita, esim pussilakanasettejä, joissa aakkoset ovat ihan vinksin vonksin ja sekaisin. Kaikissa tuotteissa ei skandeja ole, kuten ei nyt minunkaan julisteessani. Ei ääkkösten puuttuminen sisustustavaroista ole ennenkään kai estänyt lukemaan oppimista? Tytön huoneen sisustus on hauska, leikkisä ja kiva. Siellä saa rikkoa rajoja, vaikka sitten jättämällä osan aakkosista pois. 🙂

  4. Sanna: taulu on sisustuselementti ja somisteeksi tarkoitettu, ei oppimisväline. Aakkosia käydään läpi vanhasta aapisesta sekä Miina ja Manu aakkoskirjasta, kuten tähänkin asti. 🙂

  1. Mari: Arne Jacobsenin todellista fonttia en tiedä, se ei taida olla julkista tietoa… Itse käytin fonttina Futuraa, jota Wordissa tiivistin Jacobsenin fontin näköiseksi ja ylimääräisiä pätkiä (kuten F:n sakaroita) poistin Picasan retusointi ohjelmalla. Aakkoset G, J, M ja Q on kuvakopioita alkuperäisestä Jacobsenista, jotta sain tekstistä mahdollisimman identtisen. Todella haasteellinen homma oli, nelisen tuntia meni aikaa yhteensä tuohon sähläämiseen (en ole tekniikan kanssa ihan sinut :D). 🙂

  1. Roksu: Tilasin Gigantin valokuvapalvelun kautta netistä ja nouto on myymälästä. Tuttuni teetti siellä isoja julisteita ja ne oli tosi hyvännäköisiä. 🙂 Julistepaikkoja on tosi paljon, kannattaa googlettaa juliste omasta kuvasta jos haluat katsella tarjontaa ja tehdä hintavertailua. Gigantti ei ole suurissa julisteissa se halvin paikka, mutta päädyin tilaamaan sieltä koska voin luottaa että tulostusjälki ja -paperi on hyvälaatuista. 🙂

 1. Hienoja julisteita ;)<br />
  Voitko laittaa linkin josta saa tulostettua oman jos näin haluaa 😉 Itse ihastuin tuohon Artek-julisteeseen…<br />
  <br />
  Mukavaa pääsiäisen jatkoa :0)

  1. Johanna: Tein printit itse, joten varsinaisia kuvalinkkejä ei minulla niihin ole. <br />
   <br />
   Netistä löytyy valmiina tuo Artekin Buy Now Keep Forever-teksti, jonka resoluutio ja koko riittää normaalille A4 tulostukselle kotitulostimella. <br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://trademark.markify.com/trademarks/ctm/buy&quot; target="_blank">http://trademark.markify.com/trademarks/ctm/buy</a&gt; now keep forever/010404499<br />
   <br />
   Jos haluat tehdä isomman kuvatiedoston itse, kannattaa käyttää Futura-fonttia ja esim Word-ohjelmaa (tai openofficea) ja tallentaa se .jpg-muotoon. Tarkkuutta ja kontrastia joutuu säätämään tallennuksen jälkeen, se on helppoa ihan oman koneen perus kuvanmuokkaustoiminnollakin. :)<br />
   <br />
   Ihanaa pääsiäisen jatkoa sinulle myös! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *