Musta5101 – suomalainen siivouksen ekosarja

Kotimaisen Musta5101 -tuotemerkin siivoustuotteita näkyi jo viime vuoden puolella useissa eri lifestylemedioissa, ja hittisarjan suosio kasvaa kasvamistaan. Ekologisista materiaaleista ja ainesosista valmistettuja tuotteita löytyy nykyisin useista sisustusliikkeistä sekä tavarataloista, tuoreimpana jälleenmyyjänä tavaratalojätti Stockmann. Kysyntää tälläiselle tyylikkäästi mustaksi designatun ulkoasun omaavalle kotimaiselle ekosarjalle todellakin on…

MUSTA5101COL667.jpg

Itse povaan Musta5101-tuotemerkille suurta menestystarinaa ja toivon että tuotevalikoima laajenisi kuluvan vuoden aikana keittiöpainotteisesta tuotekavalkaadista kodin kaikkien tilojen siivoustuotteisiin. Miltä näyttäisikään pikimusta parkettimoppi tai kylpyhuonejynssäri!?! Musta5101 on ehdottomasti vuoden 2014 BLOGITUOTE-valintani! 🙂

musta5101tiskir%C3%A4tti1.jpg

30x30cm kokoinen keittiöpinnoille suunniteltu bambuviskoosirätti* on käytännöllinen valinta päivittäiseen yleissiivoukseen. Bambu on materiaalina luonnostaan antibakteerinen, eikä rätti märkänäkään toimi bakteerien kasvualustana. Tunkkaiselta haiskahtava tahrainen keittiöliina on historiaa. 🙂

musta5101tiskiaine1.jpg

Herkullinen mustikka maustaa tämän korkealaatuisista raaka-aineista valmistetun käsitiskiaineen*, joka on hellä niin käsille kuin luonnollekin. Tuote on biologisesti hajoava, eikä se sisällä Joutsenmerkkikriteereissä kiellettyjä aineita eikä väriaineita.  

musta5101tiskiharja1.jpg

Tyylikkään tiskiharjan* runko on valmistettu teollisuuden ylijäämämateriaalista ja harja on luonnonharjasta. Se kestää kovaakin kulutusta ja pesun astianpesukoneessa. Kun harja on täyttänyt tehtävänsä sen voi palauttaa takaisin kierrätykseen (kirjelähetys maksikirjeenä (3€ postimerkki) osoitteeseen: P-print Oy, PL 21, 21421 Lieto) ja uusiokäyttöön. 

useloverecyclekollaasi.jpg

Ekologisuus ja tyylikkyys kulkevat kauniisti käsikädessä Musta5101 -tuotteissa! <3

attitudensetti4.jpg

Siivousvälineistöni kaipasi pientä päivitystä ja olin aamun ruokakauppavisiitilläni viittä vaille ostamassa uuden Fairy-pullon ja rättipakkauksen, kunnes muistin nämä Musta5101-tuotteet. Fairy rätteineen jäi kauppaan ja tein kotiin päästessäni siivousvälineistö-tilauksen Stockmannille. Musta5101-tuotteiden lisäksi ostoskoriini pääsi ystäväni ylistämät Attituden aidosti hajusteeton ja hellävarainen pyykinpesuneste* sekä ekologisempi tuotevaihtoehto konetiskiaineelle*. Myös saman sarjan kylpyhuonesuihkeen* tilasin, ihan silkasta uteliaisuudesta tuotteen kalkkikertymiä ehkäisevää vaikutusta ja yleistä toimivuutta kohtaan. 🙂

Aurinkoista ja lämmintä päivää kaikille! <3

(Kuvat: Valmistajien. Postaus sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkein)

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

17 kommenttia “Musta5101 – suomalainen siivouksen ekosarja

 1. Kerrohan käyttäjäkokemuksia sitten :)<br />
  Ja muuten miksi tilaat verkkokaupasta etkä hae suoraan Stockalta?

  1. Niih: Kerron heti kun saan ekat pesut tehtyä. :)<br />
   <br />
   En jaksa raahautua Stockmannille etsimään kyseisiä tuotteita, jotka todennäköisesti ovat loppuneetkin. Niin monesti olen mennyt etsimään Laura Ashleynkin pesuaineita todetakseni vaan että aikaa meni hukkaan. kaupoissa lumpustelu on ajantuhlausta, ja jos en ole varma tuotteen saatavuudesta, ostan mielummin netistä parin päivän toimistusajalla. 🙂 Säästän aikaa ja hermojani. 😀

 2. Nämä on juuri niitä tilanteita jolloin tulee mieleen miksi meillä on niin paljon vanhaa varastoa. Sifonet-rulla kestää iäisyyden ja vuosikausia olleen Minirisk-kampanjan jälkeen meillä on vieläkin paljon tiskiainetta. Tiskiharja ei pahemmin kulu käytössä, kun astianpesukone jyllää lähes päivittäin.

  1. lanttuleikkuri: Minulla ei ole siivoustavaravarastoa ollenkaan, kun tökötti loppuu niin uutta on saatava. 😀 Tiskirättejä minulla on vielä pari kelvollista, mutta ne alkavat olla jo niin tiensä päässä että paras jo varautua uuden ostamiseen. Tiskiainetta on pieni tippa pullon pohjalla, riittää maksimissaan loppuviikoksi. Viime viikkoinen parvekkeen siivousoperaationi kulutti pesuainepurtiloni melkein loppuun, lasinpesunestekin vetelee viimeisiään vaikka sen äskettäin vasta ostin. Onneksi ei parveketta tarvitse perusteellisesti siivota kuin kerran kaksi vuodessa. :D<br />
   <br />
   Tiskiharja ei meilläkään pahemmin kulu, mutta kylpyhuoneessa ollut vanha keittiöharja on vartta myöten sen verran rähjääntynyt että siirrän nykyisin keittiöharjan kylpyhuoneeseen ja otan uuden Musta5101-harjan keittiöön paistinpannun putsaamiseen. 🙂

 3. vastaus anonyymille: Rätti on minulle normaali kutsumanimi keittiöliinasta tai siivousliinasta yleensäkin. Myös Musta5101 on itse nimennyt bambuliinansa rätiksi. En julkaissut kommenttiasi genitaalialue-viittauksen vuoksi.

 4. Kivan näköisiä nuo mustat siivoustuotteet! Sen verran kuitenkin haluaisin oikaista että bambukuidulla ei ole antibakteerisia ominaisuuksia kuten usein virheellisesti väitetään. Muutenhan bambu on kyllä oikein hyvä materiaali.

  1. Kotirouva: Bambu on ihan loisto materiaali siivousliinoissa ja pyyhkeissä sen vettä imevän ominaisuutensa vuoksi. 🙂 <br />
   <br />
   Itse olen ollut siinä luulossa että bambusta valmistetuissa tuotteissa on kaikissa antibakteerinen ominaisuus. Näin on bambua aina markkinoitu ja markkinoidaan tänäkin päivänä. Kävin etsimässä aitoa oikeaa tietoa bambusta ja löysin kuin löysinkin maininnan siitä että bambu itsessään on antibakteerinen mutta sen antibakteeriset ominaisuudet kärsivät tuotevalmistuksen aikana eikä vaikutus bakteereihin ole valmiilla tuotteella sama kuin käsittelemättömällä bambulla. Joitakin vaikutuksia niillä voi tuotteesta riippuen olla jäljellä, mutta asiaa ei kunnolla voida tutkia nykyisillä resursseilla.

 5. Hei!<br />
  <br />
  Minulla on ollut nyt noin reilut kaksi kuukautta nuo mustan tuotteet käytössä. Rättiin ja tiskiharjaan olen ollut tyytyväinen, mutta astianpesuaine on ollut kyllä todella tehotonta. Ei ole fairyn voittanutta. Kun tiskiainepullo loppuu ajattelinkin täyttää sen fairyllä, itse pullohan on nimittäin moninverroin kauniimpi esteettisempi kuin tavallisten pesuaineiden.

  1. Lukija: Voi höh. Fairy on kyllä rasvanpoistossa lyömätön, ei sitä voittanutta ole ennenkään löytynyt. Fairy poistaa rasvaa valurautapannusta välillä liiankin tehokkaasti, uskon että tuo Musta5101 on pannulleni parempi aine. Innolla kuitenkin odotan että pääsen kokeilemaan mustikkatiskaria. 🙂

  2. Ella: Tiedän mutten voi sietää pannuun jäävän pihvin hajua jos ruoaksi paistelen seuraavalla kerralla esim kanapihvejä tai munakasta. 😀 Pannu on kestänyt hyvässä kunnossa pesuistani huolimatta, kun sen muistaa pesun jälkeen rasvata kevyesti. 🙂

  3. Pitää vielä kommentoida uudelleen sillä, valurauta pannun ja padan pesuun olen muuten minäkin käyttänyt tätä ja siinä kyllä todella on ajanut asiansa. Minäkään en nauti valurautaan jäävästä pihvin hajusta ja valuraudan puhdistamiseen tämä pesuaine on sopivan mietoa. Ei ole ainakaan toistaiseksi pilannut pannua kunhan vaan jaksaa öljytä silloin tällöin :).

  4. Lukija: kaikista karmein pesuaine valurautapannulle on kuukausi takaperin ostamani sitrushedelmäFairy, sen haju jää kiinni tosi pahasti ja ruokakin maistuu limepesuaineelta. Yökyök. 😡 Yleensä välttelen hajustettuja pesuaineita käsitiskissä just tuon hajuntarttumisen vuoksi. Mustikkaa kokeilen ja toivon että se ei jätä voimakasta tuoksua jälkeensä. 🙂

 6. Toivoisin, että toisit blogissasi enemmän esille pienempiä sisustuskauppoja. Olisi hienoa jos täällä esiteltäisiin sisustamista laajemmin kuin vain Stockmannin ja Hobby Hallin tilauksien kautta. Näitäkin siivoustuotteita on saanut pitkään jo useista kivijalkasisustuskaupoista. Ei se, että Stokka ottaa jonkun tuotteen valikoimiin tee tuotteesta trendikästä tai designia. Ja eikös stokkalla ole jotkut postikulutkin?!? Tulee varmaan aika kalliiksi moneen kertaan viikossa tilata sieltä jokin tilaus.

 7. Nuo kyllä kelpaisivat meidän keittiöön mainiosti! Mikään ei ole sen parempaa kuin arkiset mutta esteettiset esineet. Meillä on käytössä tiskiharjana, rättinä ja pesuaineena kyllä jo kauniimmat yksilöt, mutta tuo musta vain houkuttelee!

  1. riikka: Mustat siivousaineet ja liinat on tosi hienon näköisiä. 🙂 Minäkin ihastuin tuohon muotoiluun ja toivon että tuotteet ovat myös käytössä hyviä. Ainakin mitä olen lukenut niin tyytyväisiä ovat kaikki testailijat olleet. 🙂

 8. Mie bongasin ihan Prismasta vastaavan tiskiharjan, musta varsi ja mustat luonnonjouhiharjakset. En kyllä katsonut merkkiä, mutta epäilen että oli eri valmistaja, kun hintaakin oli puolet vähemmän (vaikka stokkalla on kyllä paha tapa nostaa hintoja muihin nähden.)<br />
  <br />
  Minusta on kiva, että pikkuhiljaa siivoustuotteetkin alkavat olla tyylikkään näköisiä. Perussiivoustuotteet (mopit, jynssäit yms) ovat meillä ihan Siniä (koska yksi varsi ja kaikki päät käyvät siihen = säästää tilaa), mutta kyllä se on ihan kiva jos esim. tiskiharja ja keittiöRÄTTI on kivan näköinen ja asunnon muuhunkin väritykseen sopiva, etenkin jos kotona on avo/tupakeittiö. Yleensä kyllä tiskiharjan piilotan tiskikaappiin, mutta miesmokoma jättää sen aina esille roikkumaan (mur). Tuo bamburätti ois kyllä aika kivannäköinen, musta väri on hyvä koska valkoinen vastaava olisi aika äkkiä järkkykunnossa… :)<br />
  <br />
  Tuli tässä mieleen miten arkipäiväiset asiat vaikuttavat ihmisen alitajuntaan ja miten ne siellä sekoittuvat. Minähän käyn lukeamassa blogiasi useita kertoja viikossa ja pääsitpä sitten vieraaksi unimaailmaani 😀 Unessani kotisi oli sellainen ylinen vierailukohde, johon ihmiset saivat tulla vapaasti käymään olit sitten kotona tai et. Hassua siinä oli se, että kotisi oli itseasiassa lapsuudenkotini, mutta olit tehnyt sen itsesi näköiseksi. Pesuhuoneessa pyykkikoneen päällä oli vanha repaleinen ruutuvihko (samanlainen kuin entisen pyykkitupani varauskirja), johon vierailijat saivat jättää kommentteja kodistasi ja sinä sitten vastasit niihin 😀 Unessani olin vieraana kodissasi ja et ollut aluksi kotona, mutta ilmestyit sitten sinne kuin tyhjästä juuri kun olin jättämässä sinulle kommenttia. Aloit sitten esittelemään minulle uusinta ostostasi joka oli juuri-oikean-sävyinen valkoinen jumppapallo, jossa oli konjakinruskea nahkainen kantokahva xDDD Aika hyvin vissiin tarttuneet tietyt elementit alitajuntaani ja herätessä oli vähän sellainen wtf-fiilis. En muista miten uni sitten jatkui 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *