11 faktaa minusta -haaste

Sain Decor -blogin Siniltä 11 Faktaa -blogihaasteen kuukausia sitten, mutta sen toteutus oli jäänyt minulla puolitiehen 😀 Nyt päätin ryhdistäytyä ja toteuttaa tämän rästiin jääneen haasteen, jossa kerron 11 asiaa itsestäni, vastaan Sinin 11 kysymykseen ja keksin 11 uutta kysymystä eteenpäin välitettäväksi. 🙂

kuva63389205671.jpg

Makuuhuonekollaasi103.jpg

Haasteen säännöt:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa joille haaste välitetään eteenpäin
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
iIMG_4008.jpg
IMG_4054.jpg

11 asiaa minusta:

 1. Haaveilen tällä hetkellä designkulttuurimatkasta Tanskaan
 2. Olen tehnyt jo alustavia matkasuunnitelmiakin, täydellinen hotelli olisi Radisson Blu Royal Hotel Copenhagen (ja Arne Jacobsenin -hotellipaketti) 🙂
 3. Kesäsuunnitelmissamme on käydä ainakin seuraavissa menopaikoissa tytön kanssa: Linnanmäki, Suomenlinna ja lauttareissu, Korkeasaari, Kaivarin ranta ja jätskit, Helsinki Päivän vuotuinen kesätapahtuma Kaisaniemessä (12.6), juhannusjuhlat kokkoineen. 🙂
 4. Odotan kuumeisesti Netflix-sarja Hemlock Groven kakkoskauden julkaisua, jäin nimittäin pahasti koukkuun kyseiseen sarjaan, joka on niin omituinen ja omalaatuinen etten alussa tiennyt tykkäänkö edes siitä. 😀
 5. Löysin aivan ihanan uuden “kodin” täydellisellä sijainnilla ja hintalapulla varustettuna. Hieman houkuttelisi pistää vanha koti myyntiin ja muuttaa uuteen (kirjaimellisesti), mutta toistaiseksi en ole tehnyt asialle mitään. Uusi “koti” on vasta rakenteilla ja kyseisessä kiinteistössä on useampia hyviä vapaita vaihtoehtoja. Asialla ei ole vielä kiirettä ja aion nautiskella kesästä ilman asunnonvaihdon aikaansaamaa hepulia. 😀 
 6. Olen oppinut tykkämään tammiparketista ja haluaisin uuteenkin kotiin puunsävyisen lattian. Massivinen leveä lankkuparketti vaaleahkossa (esim vaalea tammi, ei kuitenkaan koivu) ja rouheassa puulajikkeessa olisi aivan ihana. <3
 7. Ainoat sisustushaaveeni liittyvät parvekkeeseen (viittä vaille toteutettu hanke) ja kahteen kalustesarjaan (String, Muuto Stacked). 
 8. Rakastan siivoamista ja haluaisin kokeilla viikottain uusia siivousvälineitä ja -aineita. Uuden tuoksuiset siivousaineet piristävät mieltä ja viikkosiivous saa aina uutta puhtia silloin, kun korkkaan uusia siivoustuotteita käyttöön. 😀
 9. Minulla on monta tuunausprojektia työnalla mutta liian vähän aikaa niiden finalisointiin. Yritän saada toukokuun ekalla viikolla kaikki keskeneräiset hommat vietyä loppuun. 
 10. Haluaisin mennä silmien laserleikkaukseen, jotta pääsisin eroon silmälaseista ja piilolinsseistä. En kuitenkaan uskalla, joten tyydyn vain haaveilemaan rillittömästä elämästä. 😀
 11. Itsetutkiskelua suoritettuani olen tullut siihen tulokseen, että oma unelmatyöni olisi ammattiorganisoija aka romunraivaaja. 😀 Olen ihmisläheinen, empaattinen ja ymmärtäväinen, helposti lähestyttävä kuuntelija joka tarpeen vaatiessa osaa olla myös jämpti ja suorasukainen. Entisenä hamsterina ja nykyisenä minimalistina osaan samaistua moneen tavarahamstraamisen taustalla olevaan syyhyn ja osaan ymmärtää syy-seuraus yhteyksiä mielestäni hyvin. Tietotaitoa on sekä siivouksen, järjestelyn ja toiminnallisuuden, sisustuksen, kuin tarvekartoituksen ja kierrätyksenkin tiimoilta. Kenties joskus voin tituleerata itseäni ammattiorganisoijaksi. 🙂

kollaasi884562719.jpg

IMG_4132.jpg

Vastaukseni Sinin minulle esitettämiin kysymyksiin:

1. Valkoinen vai vihreä joulukuusi?
– Sekä että, molemmat on hyviä vaihtoehtoja ja ihan fiiliksestä riippuu kumpi sopii paremmin.
2. Yksi vai kaksi kerroksinen talo, perustele?
– Molemmat, yksi kerroksinen on parempi jos huonekorkeutta löytyy kodin päätiloista nelisen metriä. Viistottainen katto ja  kokonaan ikkunaa olevat seinät ovat plussaa. Kaksikerroksinen on yktitasoista parempi ns. tavallisissa kohteissa.
3. Miksi kirjoitat blogia?
– Tykkään kirjoittaa, kuvata ja suunnitella kaikenlaista ja blogi on hyvä kanava asioiden “paperille” saamiselle. Bloggaaminen ja blogipostauksien tekeminen ovat minulle mukava harrastus ja ajanviete, kohta kolme vuotta mukanani elänyt blogi on iso osa minua ja arkeani. 
4. Koska olet viimeksi siivonnut?
– Eilen. 🙂
5. Lempi tila kotonasi?
– Makuuhuone, varsinkin viimeisin lookki. <3
6. Ostatko sisustuslehtiä?
– Hyvin harvoin ja silloinkin vain ulkomaisia. Tykkään lukea mielummin blogeja kuin lehtiä.
7. Paras matkakohde, jossa olet käynyt?
– Matkakohteena ei ehkä paras, mutta kokonaisuutena niin ikimuistoinen reissu että valitsen tähän Tallinnan. 😀 Viiden naisen kokoinen reissu oli suorastaan hulvaton ja vaikka vuosia onkin jo vierähtänyt useampia, muistelen silti kyseistä matkaa ilolla ja hymyllä. 😀 Tallinan Zara varmasti kiitti jälkeenpäin, paperikasseja oli niin paljon ettei meinattu mahtua paluumatkalla laivaan. 😀
8. Kartell vai Artek?
– Artek
9. Missä on ollut parhaat asuntomessut?
– Vaasassa pari vuotta sitten
10. Viimeisin sisustushankintasi?
– Parvekkeen romppeet, eli ruukkuja, multaa, soraa, kiviä yms. tykötarpeita
11. Uskotko joulupukkiin? 😀
– Hihii, en usko. 😀
IMG_4527.jpg
IMG_4581.jpg

11 kysymystä haastetuille:

1. Nimeä kolme suosikkiblogiasi joita luet säännöllisesti?
2. Blogit vai lehdet? Vai molemmat?
3. Paras blogihetkesi?
4. Oletko koskaan jälkikäteen poistanut jo julkaisemaasi postausta? Jos olet, miksi?
5. Seuraava sisustusprojektisi?
6. Paras sisustukseen liittyvä ostoksesi vuodelta 2013?
7. Kevät vai syksy? (kesää ja talvea ei saa valita :D)
8. Kesäsuunnitelmasi?
9. Kuvaile itseäsi ja persoonaasi viidellä sanalla (esim. luova, kiltti, puhelias)
10. Miten nautit kahvisi? 
11. Mistä haaveilet juuri NYT? 
Tämän haasteen haluan välittää eteenpäin CASAn kolmelle uudelle ihanalle bloggaajalle:

Melissa´s Take on Life -blogin Melissalle

Kaksion Riikalle

Charmed White -bloggaajalle

Aurinkoista päivää kaikille!

16 kommenttia “11 faktaa minusta -haaste

 1. Hei !<br />
  Sulle varmaan toi rojun raivaaja sopisi täydellisesti.<br />
  Mä haluaisin myös raivata meillä roinaa, varmaan 80 % vois lähteä meiltä irtotavarasta, mutta se tavaran poislaittaminen on kovin vaikeaa.<br />
  Itse töissä olen huomannut sana ilmainen tarkoittaa että ihmiset ottavat vaikka ei tarvitsekaan, sana halpa on se että väliin tulee lähes aina trokareita. Jos osaisi löytää kanavan jossa ylimääräinen tavara löytää oikean käyttäjän, siinä haastetta. <br />
  Huutis on aikaa vievää, ilmoituksen teko jne postittamista vähättelemättä, varsinkin kun tänä päivänä ei postejakaan ole enää naapurissa. <br />
  <br />
  Ainoa mitä voin tehdä nyt helposti on ostamisen vähentämistä. Ja jos vaikka 1 per viikko lähtee eteenpäin, sekin auttaa. Ainakin suunta on oikea

  1. Lanttuleikkuri: Ilmaisia näytteitä ja tavaroita moni hamstraa kun ilmaiseksi saa, minäkin olen sitä tehnyt. 😀 Varsinkin kosmetiikkanäytteitä tuli aikoinaan haalittua ison muovikorillisen verran, ei mitään järkeä ollut siinä koska en näytteitä kuitenkaan käyttänyt koskaan. Otin niitä siksi, että jos joskus on pesuaineet tai rasvat loppu niin voi käyttää näytteitä hätävarana, toinen syy oli jos joskus vaikka lähtee matkalle niin on kivempi ottaa mukaan näytteitä kuin pesuaine pulloja. 😀

 2. Kiinnitin huomioni haaveeseesi silmien laserleikkaksesta. En ole varmaan ensimmäinen joka tämän sanoo sinulle, mutta toteuta ihmeessä tuo haave! Vuosien jahkailun jälkeen kävin itse leikkauksessa puoli vuotta sitten, ja ainut asia jota nyt kadun, on etten mennyt aikaisemmin. Minuakin pelotti, mutta kysyin suosituksia ystäviltä ja tutuilta, ja kun päätöksen lopulta tein, en katsonut taakseni – ja voi miten elämä muuttuikaan kertaheitolla. Pitkä penni, mutta pillareiden/rillien käyttö teini-iästä saakka on myös syönyt pienen omaisuuden, sekä haitannut elämänlaatua ja &quot;kuluttanut&quot; silmiä. Lähipiirissäni oli useita (onnistuneen) leikkauksen läpikäyneitä, mikä auttoi tuon pelon selättämisessä. Etukäteen en siis pelännyt kipua (joksi en 10 minuutin epämukavuutta laske), vaan etta &quot;jos jokin menee vikaan&quot;. Lääkäri myös antoi statistiikkaa ja rehellistä tietoa mahdollisista sivuoireista, tieto ei tässä tapauksessa lisännyt tuskaa, päinvastoin;). <br />
  Anteeksi pitkä ei-sisustus-aiheinen viesti, ei tarvitse julkaista, halusin vain lähettää rohkaisuni!

  1. T: Minulle on moni kehunut laserleikkausta ja ihan syystä. 🙂 Minulle se ajatus siitä että ronkitaan avonaista silmää tekee niin pahaa että mahasta vääntää. 😀 Ja toki pelko siitä että jos jokin meneekin pieleen ja sokeutuu kokonaan… En usko että parin seuraavan vuoden aikana uskallan moiseen toimenpiteeseen ryhtyä, mutta toivon että myöhemmin uskallan (tai ainakin siinä vaiheessa jos miinukset kasvaa puolisokeuden puolelle! :D). 🙂

 3. Minä suosittelen myös silmien laserleikkausta! Olin itsekin melkoinen jänishousu, mutta sain kerättyä rohkeutta pitkän haaveilun jälkeen ja viimeinen sysäys oli se että sain työkaverilta lahjakortin esitarkastukseen. Sitten se olikin menoa ja kyllä kannatti! Nyt vähän yli vuosi rillitöntä elämää ja olen ollut tosi tyytyväinen 🙂 Loppujen lopuksi se toimenpidekään ei ollut niin paha kuin kuvittelin. Enemmän jännitti tosiaan se että entä jos kaikki ei menekään niinkuin pitää, mutta onneksi oli asiansa osaava lääkäri 🙂

  1. moonangel: Minäkin ehkä saan kerättyä rohkeutta jonain päivänä, nyt ajatus silmien operoinnista tekee niin pahaa etten uskaltaisi vaikka ilmaiseksi sellaisen saisin. 😀 Rillitön elämä olisi niin ihanaa, sain kakkulat jo seiskaluokalla ja siitä asti olen käyttänyt piilareita ja rillejä. Ihana olisi herätä aamulla ja nähdä eteensä ilman että tarvitsee laittaa nenän päälle mitään. 😀

 4. Minä taas olen tullut siihen tulokseen, että laitan laserleikkausrahat johonkin muuhun ja vanhempana lasit voi olla kiva facelift, kun peittää silmäpusseja yms. xD

  1. Riikka: Hihii, postauksen tekemiseen meni minullakin ikuisuus, niin vaikea on keksiä itsestään mitään kerrottavaa kun olen perusjutut jo kertonut moneen kertaan. 🙂

 5. Tähän sun ammattiraivaajahaaveeseen liittyen, sä voisit joskus tehdä postauksen siitä, miten aloittaa raivausprojekti. Siis ihan tavallisessa kodissa, johon on vain kertynyt kaikkea. Eri asia on sitten ne tv-ohjelmissakin olevat paikat, joissa ei ole enää lattiatilaa…mistä aloitit aikanaan oman karsimisen? Miten? Mihin laitat ylimääräiset tavarat? Jne.

  1. Taru: Aloitin oman karsimiseni aikoinaan vaatteista ja kengistä, jotka veivät 80% kaikesta säilytystilasta. Kun kaappeihin tuli tilaa, sain säilöttyä niihin muutakin kuin rätei ja lumpui. 😀 Tästä voisin tehdä postauksen kyllä, loistava idea. :)<br />
   <br />
   Ylimääräiset tavarat vien varastoon odottamaan myyntiä tai kierrätystä. Poissa silmistä poissa mielestä. Äkkiä unohtaa tavaran merkityksen kun se ei viikottain pomppaa verkkokalvoille kaappeja tonkiessa. Puoli vuotta on sellainen siedätysaika varastoinnille että paatuneinkin &quot;mutku tää on lahja, mutku tätä voi tarvita, mutku tää oli joskus niin kiva&quot;-mutkuttelija saa perspektiiviä tavaran todellisesta tarpeesta ja arvosta. Usein se on pyöreät 0. 🙂

 6. Tosi kiva postaus, kiva kuulla noita juttuja ja haaveita ja mukavaa kun välillä on tällaisiakin postauksia yhteen aiheeseen keskittyvien postausten seassa. <br />
  <br />
  Yksi asia jäi kuitenkin askarruttamaan, eli koetko tosiaan olevasi minimalisti? Ymmärrän tuon toisaalta, eli onhan kotisi nyt paljon valoisampi, avarampi ja siellä on vähemmän tavaraa kuin ennen, joten onhan se minimalistista. Olen kuitenkin jotenkin saanut sen käsityksen, että minimalismiin ja minimalistiseen sisustukseen kuuluu se, että huonekaluja ja sisustustavaroita hankitaan hyvin harkitusti ja pyritään pääsemään tilaan, jossa sisustukseen ollaan tyytyväisiä eikä mitään uutta tarvitse enää hankkia. Toki tuo tuhannen tavaran haaste kertoo siitä, että teillä ei oikeasti ole tavaraa paljon, mutta toisaalta blogin perusteella tuntuu siltä että olet kuitenkin koko ajan ostamassa lisää, suunnittelemassa, hankkimassa uusia juttuja ja koko ajan jotain puutteita. Se mikä on hyvä juttu, on tietysti se, että ilmeisesti jotain tavaraa lähtee sitten samalla kiertoonkin kun uutta tulee, mutta ei tuo minusta silti ole minimalistista, vaan edelleenkin aikamoista hamstraamista (siis siinä mielessä, että koko ajan on pakko saada jotain uutta). Totta kai aidosti minimalistinen sisustusblogi voisi olla vähän tylsää luettavaa..? <br />
  <br />
  Sitä en kyllä yhtään epäile ettetkö olisi ihan loistava ammattiorganisoija 🙂

  1. annap: Minimalistisuus on käsite, joka muovautuu jokaiselle sopivaksi. Minulle minimalistisuus on pyrkimys päästä siihen tilaan että kaikki tarvittava on olemassa mistään kuitenkaan liiaksi tinkimättä. Sisustus on minulle harrastus, ainut sellainen jossa minimalistisuuden käsite joutuu kunnolla tarkastelun alle. Muutoinhan elämäni on minimalistin normeihin sopiva. 🙂 <br />
   <br />
   Pyrkimykseni on ollut saada oma kotini sellaiseksi kuin sen omissa unelmissani näen. Nyt ollaan jo hyvin lähellä tuota pistettä, ja kaikki tämä viimeisen 1,5 vuoden aikana tekemäni muutokset ovat olleet askelia kohti päätepistettä. 🙂 Leikkokukkien, sesonkiin sopivien pienesineiden ja vastaavien kanssa tulen varmasti aina olemaan vaihtelunhaluinen, kesällä koti näyttää riisutummalta kuin talvella jolloin lisään kynttilöitä ja tekstiilejä. 🙂 Perusrungon haluan kuitenkin sellaiseksi että voin katsella ympärilleni on olla pelkästään tyytyväinen. :)<br />
   <br />
   Minimalistiksi ei voi ryhtyä yhdessä yössä päättämällä ettei osta enää ikinä mitään. Ostamattomuus ei ole ainoa määritelmä joka tekee minimalistin, se on vain osa kokonaisuutta. Harva uskoisi sellaisen ihmisen olevan minimalisti, jolla on koti lattiasta kattoon täynnä tavaraa ilman että hän olisi kuitenkaan kolmeen vuoteen ostanut yhtään mitään. Tämä henkilö itse tietäisi elävänsä minimalistisesti vaikka se ei siltä ulospäin näyttäisikään. Yleiset minimalismin säännöt kuitenkin pätisivät tuossa tapauksessa. Asiassa piilee se sama ristiriita joka on minullakin – koen olevani minimalisti vaikka laitan kotiani ja sen seurauksena ostan uusia juttuja. Uusien juttujen ostamisella pyrin korvaamaan kotonani olevia kakkosvaihtoehtoja, jotta pääsisin sinne omaan minimalistin taivaaseeni jota kuvasin tuossa alussa. :)<br />
   <br />
   Omissa tämän vuoden aikana tekemissäni ostoksissani ei ole ollut kyse uusien tavaroiden himostani vaan siitä että tajusin viime vuoden puolella että olet toiminut tyhmästi ostaessani kakkosvaihtoehtoja edullisesti ykkösvaihtoehtojen sijaan. Ykkösvaihtoehdot ovat kuitenkin aina kummittelemassa mielessä siitä huolimatta että korvaava tavara on jo kotona (vaikkakaan ei siis mieluisin). Minun pitäisi toki tyytyä siihen mitä on ja lakata haaveilemasta, mutta en pysty siihen. Sen olen huomannut vuosien varrella ja olen oppinut viimein tuntemaan itseäni ymmärtääkseni syitä mikä tekee tavarasta minulle arvokkaan. Tavaroilla ja vaatteilla on aina taipumus menettää hohtonsa, varsinkin jos ne tulee ostaneeksi vääristä syistä kuten olen itsekin aikaisemmin tehnyt. Kaksi kivaa ja edullista valaisinta ei pysty aiheuttamaan niin suurta tyytyväisyyttä kuin yksi oikea ja arvokkaampi haavevalaisimeni (esim AJ). <br />
   <br />
   Välttelen ostamasta turhaa tavaraa ja varsinkin heräteostoksien määrän olen onnistunut karsimaan lähes olemattomaksi. Tämän vuoden aikana olen tehnyt vain pari edullista pientä heräteostosta ja ne ovat edelleen minusta kivoja. 🙂 Ostamisellani on oikea merkitys, se on teko jotta pääsen lähemmäs sitä tiettyä pistettä jossa voin todeta omistavani kaiken sen mistä olen haaveillut. 🙂

 7. Moikka,<br />
  Hei tuli tuosta sinun asunnonvaihtohaaveestas mieleen. Kun ajattelit ettet pitäisi asialla mtn kiirettä. Vinkki vitosena me muutimme itse avomiehen kanssa uuteen asuntoon viime kesänä. Asunto ostettiin kun kerrokseen oltiin jo seinät pystytetty jne. Mutta kannattaa hyvissä ajoin olla hereillä! Saatiin itse päättää tapetit ja maalit ja lattiat ym. Tuli vasta muutettua todettua että olisi tehnyt vielä enemmän eri tavalla. TV ja tietokone esim suunniteltu niin vääriin kohtiin omasta mielestäni asunnossa.. Nyt TV blokkaa ison ikkuna ja kauniin maiseman kokonaan ja Tietokoneen johto piti vetää listoja pitkin rumasti ihan toiselle puolelle koko huonetta ym… Että kannattaa olla uutta asuntoa ostaessa ajoissa hereillä niin voi vaikuttaa asioihin. Sinulla kun on hyviä mielipiteitä ja tuskin on se ja sama misää kulmassa haluaisit televisiosi olevan 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *