Y = YRTTI

Keksin hauskan idean hyödyntää Design Lettersin aakkosmukeja yrttiruukkuina. Kuvissa olevat ABC-kupit ovat tytön kynä- ja pensselikippoja, joita käytin rekvisiittana ideani demonstrointiin. 🙂 Keittiöön sijoitettaville yrteille ostan ikiomat alkukirjaimien mukaiset mukinsa. 🙂

IMG_5013.jpg

IMG_5018.jpg

Ruoanlaitossa meillä käytetään enimmäkseen basilikaa (B), minttua (M), oreganoa (O) ja rosmariinia (R), muita yrttejä kuten timjamia (T) ja sitruunamelissaa (S) satunnaisemmin. Hyvin muistaisi itsekin mikä yrtti olikaan kyseessä kun voi luntata suoraan mukin kyljestä. 😀

IMG_5021.jpg

IMG_5009.jpg

ABCKOLLAASI99836728891.jpg

Tänään on suorastaan jäätävä ilma. Lämpöasteita vaivaiset kuusi ja tuulee niin että tukka hulmuaa. Siirsin parvekkeella asustelevat vihvilän ja sitruspuun varmuudeksi sisätiloihin, jotta ne eivät palellu tuonne viimaan. En usko sitruksen ainakaan tykkäävän pohjolan vaihtelevasta kevätilmastosta. 🙂

Iloista vappupäivää kaikille! 🙂

10 kommenttia “Y = YRTTI

    1. Pirjo: Annoin sille vesihörpyn ennen mukiin laittamista, mutta se eui ehtinyt virota ennen kuvien ottoa. Nyt se on lehdet taivasta kohden taas. 🙂

    1. Hippi: On, neljä kappaletta löytyy ja niihin istutan siemeniä ilmojen lämmettyä. 🙂 Ne tulevat parvekkeelle ja kokeilen parvekepuutarhan toimivuutta niiden avulla. Jos yrtit siellä viihtyvät, voin myöhemmin keksiä muunlaisen yrtinkasvatusalustan. 🙂

  1. Hauska idea laittaa yrtit aakkosmukeihin. Haluttais melkein kopioida tuo idea 🙂 Sellainen juttu tuli vaan mieleen, että nuutuvatkohan helpommin noissa verrattuna sellaisiin ruukkuihin jotka on tarkoitettu yrteille?

    1. Johanna: Minulla basilika on vielä täysissä voimissaan, eli ihan hyvin pysyy hengissä kun muistaa kastella päivittäin pienellä vesitilkalla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *