Omppuperheen uusin tulokas!

Olen herännyt todella myöhään tietoteknisiin juttuihin ja vasta vuonna 2006 aloin käyttämään nettiä kunnolla kun sain ekan oman koneeni. Sitä ennen netin käyttöni rajoittui lähinnä satunnaisiin kaverin koneella istumisiin ja pankin aulatilassa olleen verkkopankki-koneen käyttöön laskun maksujen yhteydessä. Olen ihan oikeasti maksellut laskuni pankin tuulikaapista käsin vielä vuonna 2006, hihii. 😀 Nykyisellä tietokoneen käyttötarpeellani on vaikea edes muistaa tuollaista aikaa, mitähän sitä silloin teki kaikella vapaa-ajalla kun en edes koneella istunut??? 😀

KODINDATAKESKUS.jpg

Netin perusjutut ovat nykyisin aika helppoja, olen oppinut ratkomaan vuosien varrella jos jonkinlaisia ongelmia nettiyhteyden vikatilanteista hajonneisiin vempaimiin ja tiedän mistä löydän vastauksia uusiin ongelmiin. Viimeisin ongelmatila koski pätkivää yhteyttä, joka ärsytti eniten netti-telkkaria katsellessa. Katsomon katselu varsinkin oli niin ju-ju-ju-mit-mit-ta-ta-ta-tavaa, etten edes viitsinyt vaivautua sen ohjelma-antia seuraamaan. Aikani asiaa vatvottua löysin ongelmalle syyn – Soneran 100 Mbit/s valokuitu laajakaistayhteyden nopeus jakaantuu meillä niin moneen laitteeseen, että tiedonsiirto tökkii. Iltaisin meillä on useampia laitteita samanaikaisesti päällä: Netflix tai Ruutu.fi telkkarissa, blogi läppärillä, uutiset iPadilla, meilit kännykässä… Monta rautaa siis tulessa samaan aikaan. 🙂

appleextreme8878.jpg

Ystäväni Datanörtti suositteli Buffalon ikivanhan wi-fi-boksini vaihtamista parempaa rautaa sisältävään laitteeseen ja minähän tein työtä käskettyä. 🙂 Omenaperhe kun ollaan, halusin jatkaa samalla linjalla ihan jo yhteensopivuuden ja laitesynkronoinnin vuoksi. Pystysuuntaisesti muotoiltu ja tilaa säästävä uusi Apple AirPort Extreme tukiasema vauhdittaa wi-fi-nopeuden kolminkertaiseksi ja huomenna nähdään pitääkö vempain lupauksensa, kun saan sen vaihdettua Buffalo-romun tilalle. 🙂

Alla teknistä tietoa Mac Storen sivuilta lainattuna:

802.11ac. Nopean uusi määritelmä.

Kolmivirtaisen 802.11ac-tekniikan ansiosta täysin uusi AirPort Extreme -tukiasema vie Wi-Fi-nopeudet äärimmäisyyksiin. Nyt voit saavuttaa jopa 1,3 Gb/s tiedonsiirtonopeuden, joka on kolme kertaa aiempaa 802.11n -standardia nopeampi. Se tarkoittaa kolme kertaa nopeampaa Wi-Fi-yhteyttä. Saat myös kaksi kertaa suuremman kaistanleveyden, jossa 80 MHz leveät kanavat tarjoavat enemmän tilaa datalle, joka virtaa nopeammin kuin koskaan. Jos sinulla on lisäksi 802.11a/b/g/n -laitteita, AirPort Time Extreme maksimoi myös nämä yhteydet. 

Samanaikainen tuki kahdelle taajuudelle.

AirPort Extremessä on samanaikaisesti kaksitaajuuksinen 802.11ac Wi-Fi. Tämä tarkoittaa, että se voi käyttää 2,4 GHz ja 5 GHz taajuuksia samaan aikaan. Joten riippumatta siitä, mitä taajuutta langattomat laitteesi tukevat, ne muodostavat automaattisesti yhteyden parhainta mahdollista taajuutta käyttäen nopeimman suorituskyvyn takaamiseksi.

Beamforming kerää voimia laitteellesi.

802.11ac -tekniikkaan kuuluu myös älykäs ja tehokas keilanmuodostava antenniryhmä. Useimmat tukiasemat välittävät tasaista ja jatkuvaa Wi-Fi-signaalia kaikkiin suuntiin. Keilanmuodostava antenniryhmä on kuitenkin älykkäämpi – se tietää, missä 802.11ac-laite sijaitsee verkossa. AirPort Extreme kohdistaa signaalin tähän laitteeseen. Niinpä Wi-Fi-signaalisi on vahvempi, häiriöttömämpi ja nopeampi.

IMG_5117.jpg

Siinä se masiina odottelee Bestå-tason päällä huomista asennusta. AirPort Extreme on ulkomuodoltaan ja väriltäänkin kauniisti sisustukseen integroitavissa, että harmittaa jemmata sitä tuonne datakaapin sisälle piiloon. 🙂 Sinne sen kuitenkin lykkään, se on turvassa pienen tytön uteliailta hyppysiltä ja pölyltäkin. 😀 Toivottavasti tämä Express-tason wi-fin siirtolaite pelaa ja jumittava nettitelkka olisi tosiaankin historiaa. Jospa Katsomoakin voisin alkaa taas katsomaan nikottelematta ja kiukkuamatta. 🙂

Kivaa lauantai-iltaa kaikille ja huomiseen! <3

Ps. Ainiin, Netflixin oma sarja Hemlock Grove jatkuu uuden kauden jaksoilla heinäkuussa!!! JEEEE! 🙂 

10 kommenttia “Omppuperheen uusin tulokas!

 1. huh, melkein en tajunnut mitään 😀 mut siis kuulostaa aika hyvältä kyllä. Meillä kanssa monta masiinaa samaan aikaan ja siihen päälle vielä Miekkosen pleikkari pelaaminen onlinessa…joten tökkii välillä kyllä vaikka laajakaista onkin nopea..<br />
  <br />
  Mutta siis tästä uudesta ihanuudestasi, pitäisköhän hankkia sitten tällainen, kun saat sen toimintaan niin vastaappa tähän ja kerro nyt sitten millä tavalla se ns. wörkkii 😉

  1. laura: Nuo tekniset termit ovat aika hepreaa, itse olen googlettanut niiden merkityksiä ja kysynyt välillä myös apua siskolta joka on opiskellut datajuttuja. Pikkuhiljaa olen päässyt sisälle datakieleen. 😀 Nettitv ja online-pelaaminen vie kyllä kaistaa niin paljon, ettei paljoa tilaa muulle aktiviteetille jää. Kaikista ärsyttävintä on se jumittaminen, ohjelmassa jää ruutu still-kuvaan ja ääni jatkaa silti matkaansa eteenpäin, joskin änkyttäen ja nykien. 😀 Montakohan kertaa yritin katsella hamstraajia ja Nymfejä mutta jätin kesken sen jumittamisen vuoksi. Nymfit on vissiin ihan hyvä sarja, harmi kun en saanut kovin mukavaa katseluelämystä. :D<br />
   <br />
   Voin tehdä postauksen ensi viikolla tehotestailun jälkeen ja katsoa millainen on vaikutus. Odotukset on kovat ja toivon ettei minun tartte tippua pilvilinnastani. 😀

 2. Hih, olen muutaman kerran miettinyt mikä toi luukku mahtaa olla. Nyt selvisi. :)<br />
  Mukavaa sunnuntaita!

  1. Minna: Datakaappihan se. 🙂 Välttämätön paha, mutta onneksi suht huomaamaton kuitenkin. :)<br />
   <br />
   Rentoa sunnuntaita! &hearts;

 3. Näitä uusia blogeja selatessa huomasin, että joka toisessa nimessä on valkoinen (white). Tosi tylsää. Ja muutenkin liian samanlaista sisältöä blogeissa.. Samat tavarat. Ja sisällöttömys! Esim. White &amp; fresh. Laitan viestin sinulle, koska olen käsittänyt, että olet jollakin tavalla osallisena portaalissa. Muutenkin kuin bloggaajana. Mutta ehkä Irina saa blogata siksi, kun on sinun kaveri…?

  1. ???: Olen täysin eri mieltä ja minusta kommenttisi sisältö on kurja. Sisällön osalta jokaisella on oma mielipiteensä, se että itse et koe saavasi tietyn tyylisistä blogeista mitään, ei tarkoita että muut olisivat kanssasi samaa mieltä. Jokaisen bloggaajan koti on omanlaisensa, vaikka niissä olisikin samoja yhtäläisyyksiä kuten valkoiset seinät ja sohva. <br />
   <br />
   En ole portaalin toiminnassa mukana muulla tavoin kuin tavallisena bloggaajana, jonka blogi on casan alaisuudessa. En vaikuta bloggaajien toimintaan, niiden valintakritereeihin tai muuhunkaan portaalia koskevin päätöksiin. Irina on hyvä ystäväni, mutta hän ei ole tullut valituksi casaan sen vuoksi. Hänellä on omanlaisensa blogi joka keskittyy ihan erilaisiin asioihin kuin esim minun blogini. On olemassa lukijoita jotka paljon mielummin lukevat Irinan tarjoamaa sisältöä kuin minun. Et vaikuta kovin mielissäsi olevan minunkaan tuottamastani sisällöstä, joten kenties olet liian krittiinen meidän tavallisen ihmisen tekemästä tavallisesta blogisisällöstä. On kuitenkin täysin makukysymys mistä tykkää ja mitä tahtoo lukea vapaa-aikanaan, haluaako uppoutua esim sliipattuun naistelehtimäiseen sisältöön vai tavallisesta arjesta ja harrastuksista kertovaan aidompaan arkilukemiseen. Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta lukijakunta on näillä kahdella esimerkillä varmasti täysin eri. <br />
   <br />
   Meidän blogit on mielestäni tosi hyviä, ne ovat monipuolisia ja niissä on kaikissa persoonallinen ote. Koteja löytyy laidasta laitaan ja isoista pieniin. On tuunauksia, designia, valkoista, värejä, retroa, avaraa, minimalistista, romanttista, runsasta, edullista, kallista, uutta ja vanhaa. Blogeissamme käsitellään sisustuksen lisäksi myös lifestyle-aiheita kuten perhe-elämää, terveellisiä elämäntapoja, kuntoilua, ruokaa, muotia, kosmetiikkaa, meikkejä ja matkailua. Meitä erilaisia ihmisiä yhdistää kuitenkin yksi asia: rakkaus sisustamiseen. Meistä vain harva on ammattilainen, mutta sisustamisesta innostuminen ja siitä bloggaaminen ei todellakaan vaadi ammattipapereita jotta sitä saisi tai voisi tehdä. Itsekin olen pelkkä suuri sydäminen harrastaja ja olen ylpeä omasta kodistani, omasta kehityksestäni sisustajana ja siitä että olen rohkeasti bloggaillut vuodesta toiseen. :)<br />
   <br />
   Blogeja ei kannata ottaa liian vakavasti, meidän tarkoitus on jakaa hyvää mieltä ja kivoja juttuja kaikille sellaisille joita samat aiheet ja aihealueet kiinnostavat. Kenenkään ei tarvitse väkipakolla lukea sellaista sisältöä joka ei miellytä. Rennosti ja hyvillä mielin siis eteenpäin kohti kesää! 🙂

  1. ???: Datakaappi on rakennusvaiheessa (tai jälkikäteen remontin yhteydessä) rakennettu tekninen kaappi, jossa on kodin datakytkentöjen pääsäädöt. Sieltä hallinnoidaan kaikkien huoneiden nettiyhteyksiä ja pistokkeita, jaetaan langaton yhteys yms. 🙂

 4. Hei!<br />
  <br />
  En ole kesän aikana juuri seurannut blogielämää, joten on jäänyt huomioimatta josko olet kirjoittanut kokemuksiasi tästä laitteesta. Onko toiminut hyvin vai jopa paremmin kuin odotit?

  1. Mari: En ole tehnyt uudempaa postausta Applen Airport Extremestä. :)<br />
   <br />
   Voin suositella tätä todella, Netflix ei ole nikotellut laitteen vaihtamisen jälkeen kertaakaan, samoin netti toimii mielestäni vauhdikkaammin nyt kuin ennen. Nopeutumisen näkee varsinkin iltalehden ja iltasanomien sivuilla vieraillessa, aikaisemmin sivun latautumisessa kesti muutama sekuntti monen vilkkuvan mainosbannerin vuoksi, mutta sivu latautuu heti kokonaan lööppeineen päivineen. :)<br />
   <br />
   En uskaltanut toivoa kovin mullistavaa muutosta, joten yllätyin erittäin positiivisesti tästä vekottimesta. Suosittelen! :)<br />
   <br />
   Jos tarvitset erikseen ulkoista kovalevyä tiedostojen tallentamiseen tai langattomaan toistamiseen, on vaihtona myös kovalevyllä varustettu Airport Extreme. Minulta kovalevytila tosiaan puuttuu tästä omasta versiostani, käytän vanhaa ulkoista levyasemaani backupina kuten ennenkin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *