Olohuoneen uudet valaisimet

Ystäväni ei kelpuuttanut Hulluilta Päiviltä ostamiaan Artekin A330s-valaisimia omaan keittiöönsä liian pienen koon vuoksi, joten päätin käyttää tilaisuutta hyväkseni ja nappasin ne itselleni. 🙂 Olohuoneessa roikkuneet isot kangasvarjotimella varustetut Valaisin Grönlundin New Yorkit ovatkin nyt sitten historian havinaa. 😀

iIMG_5179.jpg

iIMG_5188.jpg

Tykkään tosi paljon tuosta Artekkien huomaamattomuudesta ja niiden sulautumisesta valkoiseen miljööseen. Kahtena kappaleena niiden valaisutehokin on riittävä. Nyt vielä kun saisi tuon ikkunan yläpuolella olevan verhokiskon vaihdettua kevyemmäksi, olisin aika tyytyväinen. 🙂

iIMG_5187.jpg

iIMG_5183.jpg

Olohuoneesta uupuu nyt keskilattialla oleva laskutila, koska kaikki Tray-pöydät ovat käytössä toisaalla. Nurkassa kylmyyttä paossa olevan sitruspuun alla on yksi tarjotinpöytä, loput kaksi olohuoneessa ollutta ovat parvekkeella ja sinne ne kesäksi jäävätkin. Hieman on tyhjän oloista kun ehti tottumaan pöytäkokoelmaan, mutta ainakin tytöllä on kivaa kun saa tanssahdella tilavassa olkkarissa. 😀

iIMG_5186.jpg

Kivaa päivää kaikille! 🙂

33 kommenttia “Olohuoneen uudet valaisimet

 1. Niin kaunista! Mistä mahtaa tuo matto olla? Sopii niin täydellisesti tuohon tilaan ja noihin väreihin. Itsellä hakusessa vastaava 🙂

  1. sari: Kiitokset! ♥ Matto on Pappelina Svea värinä white (tai metallic white, nimi vaihtelee ostopaikan mukaan). Matto on muovipunosta, mutta näyttää ja tuntuu enemmänkin paperinarulta kuin muovilta. 🙂

  1. jk: pari vuotta vanha Pappelinan mattoni on, se sama joka on näkynyt lattiallani sekä keittiössä että olohuoneessa ennenkin 🙂

 2. Hyvin sopii Artekin pienet valasimet olohuoneeseen. Paljon paremmin kuin edelliset. Mä ehdotan, että siirrät Tablon sohvan eteen ja Kanto telineen Tablon paikalle… Uskon että sopis hyvin niin! 🙂 Kaunista on!

  1. Heli: Asettelen olohuoneessa kalusteita hieman toisella tavoin kun saan tuon sitruspuun ja tason päällä olevan vihvilän takaisin parvekkeelle ilmojen lämmettyä. 🙂 Nojatuolikin nököttää nyt hassusti yksinään bestå-tason edessä kun pöydät keskilattialta puuttuvat. 😀

 3. Tosi kivat! Mutta mun silmään näyttää vähän liian pieniltä noin isoon tilaan. Näitä ei ilmeisesti ole isompana?

  1. Minea: A330s-mallin valaisimet (ja artekin valaisimet yleensäkin) ovat melko pieniä, isompana niitä ei saa. Ystäväni osti keittiöönsä A331-mallin valaisimet, ne ovat kooltaan hieman suuremmat ja mitoiltaan ne olisi sopineet meidänkin olohuoneeseen paremmin. Itse ihastuin kuitenkin tuohon kokovalkoisten A330s-valaisimien huomaamattomuuteen vaikka ajattelinkin itsekin aluksi että ne ovat ihan liian pikkuiset. 🙂

  1. Marie: Menin ääripäästä toiseen, jättikoosta miniin. 🙂 Itse tykkään molemmista, niitä on aika vaikea edes verrata kun ovat niin erilaiset tyyliltään ja kooltaankin. 🙂

 4. Miten huollat Pappeliinaa? <br />
  <br />
  Valaisimet ovat itsessään kauniit, mutta minunkin mielestäni hieman liian pienet ko. tilaan. Ts. tila näyttää nyt jotenkin &quot;liian tyhjältä&quot; (ei vain puuttuvista pöydistä johtuen). Mutta ehkä sitten pöytien kanssa kokonaisuus tasapainottuu.

  1. LE: En huolla Pappelinaa mitenkään, paitsi pyyhkimällä likatahrat mahdollisimman tuoreeltaan rätillä pois. :)<br />
   <br />
   Olohuone näyttää tyhjältä koska pöydät puuttuvat, ruma patteri näkyy, matto on ilman pyötiä aavistuksen liian pieni ja tavarat keskittyvät pelkästään sohvan vierustoille ja Bestå-tason toiseen päähän jossa nököttää myös yksinäinen tuoli. Tälle teen kyllä jotakin kun ilmat lämpenevät ja saan siirrettyä sitruspuun ja vihvilän takaisin parvekkeelle. 🙂 Kyllä tämä tästä paremmaksi vielä muuttuu… 🙂

 5. Ihan kauniit lamput, mutta noin isoon tilaan aivan liian pienet! Mittasuhteet ovat pielessä. Edelliset lamput olivat mielestäni hyvät.

  1. Vicki: Molemmat valaisimet edustavat ääripäitä, massiivisesta miniin. Molempien mittasuhteissa myös sama ongelma, toiset olivat hieman liian suuret tilaansa nähden, toiset hieman liian pienet. Taidan olla ääripäiden ihminen. 😀

 6. Oi Ihania kalusteita, tuolta pohjalta helppo lähteä sisustamaan! Koklaa lukijoiden mieliksi:-):<br />
  – sitruspuu hiukan poispäin nurkasta, verhon ja ikkunan keskikohtaan, suoraan lattialle<br />
  -puun alla oleva pöytä tablo-pöydän kohdalle<br />
  -oven puoleinen sivuverho yhtä leveälle kuin toinen puoli<br />
  -matto lähemmäs sohvaa, ehkäpä etummaisten jalkojen alta lähtemään<br />
  -tablo sohvan eteen, siihen pyöreä lasiruukku kukat matalasti<br />
  -taulu lattialle pöydän taakse nojaan seinään<br />
  -lehtiä lehtitelineeseen<br />
  -tv tasolle kirjoja ja niiden päälle milk, kohtaan missä iso kukkaruukku<br />
  -iso ruukku sitten nyt olevalle milkin kohdalle tai kirjapinon milkin viekkuun<br />
  -ihana värikäs kaunis tyyny tuolille ja sohvalle muiden tyynyjen lisäksi.<br />
  sivupöydälle vielä kynttilänjalat, ne palleroiset……<br />
  Ja sit kuvaa taas :-)<br />
  EI pahalla, tykkäät siirrellä ja vaihdella, siksi uskalsin ehdottaa:-)

  1. Vivi: Kiitokset ehdotuksistasi, voin kokeilla ehdottamiasi muutoksia ja napata niistä muutaman kuvan tänne blogin puolelle nähtäväksi. 🙂 Laitan ehdotuksiesi perään muutamia merkintöjä:<br />
   <br />
   – sitruspuu hiukan poispäin nurkasta, verhon ja ikkunan keskikohtaan, suoraan lattialle<br />
   Sitruspuun paikka on parvekkeella jonne se siirtyy heti kun yölämpötilä on lähempänä kymmentä astetta. Sitruspuu ei siksi kuulu olohuoneen &quot;perusvalikoimaan&quot; :)<br />
   <br />
   -puun alla oleva pöytä tablo-pöydän kohdalle<br />
   Hay Tray (40x40cm) on tosi siron näköinen sohvan vieressä yksinään, se näyttää siinä pienemmältä kuin tablo nyt<br />
   <br />
   -oven puoleinen sivuverho yhtä leveälle kuin toinen puoli<br />
   Seinän puolella on neljä verhoa, makuuhuoneen puolella vain kaksi. Verhot ovat rempallaan ikkunapesun jäljiltä ja jätin ne noin koska haluan iltaisin ihailla parvekkeen tunnelmavaloja. 😀 Olohuoneeseen ripustin aikoinaan makuuhuoneesta lähteneet verhot, jotta ne eivät mene ryttyyn. Verhoja vähennän puolella ja keksin ylimääräisille jotakin muuta käyttöä. :D<br />
   <br />
   -matto lähemmäs sohvaa, ehkäpä etummaisten jalkojen alta lähtemään<br />
   Matto on liian pieni olohuoneeseen ilman päällä olevia pöytiä, jotka tasapainottavat tilaa. Sohva on keskitetty takana olevan seinän kanssa ja matto on keskitetty osittain sohvan ja osittain Bestå-tason kanssa. Tätä ei näe kuvista selvästi. Jos laitan maton sohvan jalkojen alle, se on liian lähellä parveketta ja ikkunoita. Kuvaan tämän ehdotuksesi niin näet mitä tarkoitan, hankala homma tuo järkevä keskitys tuossa pitkulaisessa olohuoneessa. :)<br />
   <br />
   -tablo sohvan eteen, siihen pyöreä lasiruukku kukat matalasti<br />
   Pieni tablo on liian pieni yksinään, mittasuhteet näyttävät tosi hassulta.<br />
   <br />
   -taulu lattialle pöydän taakse nojaan seinään<br />
   Taulun korkeus on 70cm, pöydän 40cm. Taulu ei näy pöydän takaa. Pöydän päälle nostettuna se on liian vaarallinen tytön ja koiran vuoksi.<br />
   <br />
   -lehtiä lehtitelineeseen<br />
   Telineessä on lehtiä. 🙂 En lue kovinkaan paljon lehtiä, joten pinon korkeus ei kasva nopeasti, pari kolme lehteä vuodessa tulee siihen lisää, sellaisia siis jotka haluan säästää. :)<br />
   <br />
   -tv tasolle kirjoja ja niiden päälle milk, kohtaan missä iso kukkaruukku<br />
   Minulla ei ole kuin muutama kirja ja ne ovat pokkareita. En halua ostaa kirjoja pelkän sisustuksen vuoksi, joten tähän ei ole tulossa nopeaa ratkaisua. Iso ruukku ja siinä oleva vihvilä kuuluvat parvekkeelle jonne siirtyvät ilmojen lämmettyä. <br />
   <br />
   -iso ruukku sitten nyt olevalle milkin kohdalle tai kirjapinon milkin viekkuun<br />
   – Iso ruukku siirtyy parvekkeelle, on siis vain tilapäisesti hakemassa lämpöä tuossa olohuoneen tasolla<br />
   <br />
   -ihana värikäs kaunis tyyny tuolille ja sohvalle muiden tyynyjen lisäksi.<br />
   Värejä en ihan just nyt ajatellut lisätä, mutta myöhemmin ehkäpä- :)<br />
   <br />
   sivupöydälle vielä kynttilänjalat, ne palleroiset……<br />
   Ja sit kuvaa taas :-)<br />
   Nappulat? 🙂 Mikä ettei. :)<br />
   <br />
   Kokeilen toteuttaa huomenna ehdotuksesi ja postaan kuvat. Värikkäitä tyynyjä tai kirjoja en saa tähän hätään lisättyä, mutta muut asiat pystyn aika helposti laittamaan ehdotuksiesi mukaisiksi. 🙂

 7. Minusta kalusteita on nyt juuri sopivasti, ja kuten joku jo sanoikin, siirtäisin minäkin Tablon sohvan eteen ja Kanto menisi siihen Tablon paikalle 🙂 meillä on olkkarissa suunnilleen samankokoiset lamput (tosin olohuone on pienempi ja matalakattoisempi kuin teillä), ei ainakaan omaan silmääni näytä aivan liian pieniltä. Siis ovathan ne pienet varsinkin edellisiin verrattuna, mutta tuovat minusta keveyttä ja ilmavuutta!

  1. meri: Valaisimet uppoavat minusta kivasti tuohon kaikkeen valkoiseen, ja ne ovat samaa henkeä string-hyllyn ja tarjotinpöytien kanssa. &hearts; Mittasuhteet eivät ole ihan optimaaliset, mutten piittaa siitä. En piitannut yksinäisen String-hyllynkään osalta. :D<br />
   <br />
   Ilmavaa ja kevyttä haluan kokonaisilmeeltä, massiivisuudesta huolehtii sitten tuo massiivinen sohva. 😀

 8. Tykkään noista valaisimista ja ensin ajattelin että on ehkä hieman pienet, mutta mitä enemmän kuvaa katselin niin sitä varmemmaksi tulin että eivät ole liian pienet vaan tuovat koollansa kivaa kontrastia 🙂 Ja kivan näköistä kun niitä on kaksi!<br />
  <br />
  Oletko muuten ollut tyytyväinen parvekkeen Koodi-palasohvaan? Ovatko palat jollakin kiinni toisissaan? Onko istuintyynyjen musta väri haalistunut?

  1. Syhi: Saman ajatuksen kävin itsekin läpi kun niitä katselin ripustamisen jälkeen katossa. Ensiksi mietin että ne on liian pienet, mutta sitten aloin tykkäämään niin huomaamattomuudesta ja siroudesta. Ihanaa vaihtelua vanhojen isojen valaisimien tilalle. :)<br />
   <br />
   Myin Koodin palasohvan ystävälleni, koska en saanut grilliä mahtumaan parvekkeelle turvallisesti (tilaa oltava ympärillä riittävästi). Pieni ruokailuun sopiva pöytäkin piti parvekkeelle mahduttaa, mutta se ei onnistunut. Sohvaan olin todella tyytyväinen, valkoinen rottinki pysyi valkoisena ja sohva ryhdikkäänä. Palat eivät ole kiinni toisissaan millään, mutta meillä ei ne eivät irronneet vaikka vauhdikkaamminkin olisi istunut alas. 🙂 Istuintyynyt ovat tummanharmaat, eivät siis mustat. Väri ei haalistunut ainakaan yhden kesän auringossa. 🙂

   1. Tirsk: Minusta sisustusjutut ja kokeilut ovat pelkästään kivoja, niihin käytän aikaa oikein mielelläni. 🙂 Tykkään myös lukijoiden osallistumisesta ja siitä, että voimme jakaa mielipiteitä ja ehdotuksia puolin sekä toisin. Ei se että keskittyy niinkin epäolennaisiin asioihin kuin sisustukseen tai meikaamiseen, tee elämästä ongelmatonta kenellekään. Tälläinen kevyt puuhastelu on hyvää vaihtelua kaiken muun ohella ja hyvä keino johdatella ajatuksia pois ongelmista. 🙂

  2. Kiitos vastauksesta! Meillä harkinnassa Koodi-sohvan hankinta. Vielä muutama kilpailija sillä, vaikea päättää 🙂

  3. Syhi: Kipaisin katsomassa huonekaluliikkeiden ulkokalustetarjontaa ja samaa hintaluokkaa olevia valkoisia palasohvia löytyi useasta huonekaluketjusta. Askon valikoima kannattaa myös katsoa. 🙂

 9. Hyvältä näyttää! Yksi valaisin voisi tuntuakin pieneltä, mutta yhdessä ne ovat mielestäni ihan riittävän kokoiset! :)<br />
  <br />
  Mainitsit rumasta patterista: oletko miettinyt sellaista patterisuojan teettämistä? Itse mietin mokomaa tuulukaappiimme, saisi samalla hieman laskutilaakin (sinulla kun ei näytä olevan ikkunalautaa).

  1. Satu: Yhdessä ne ovat minusta tosi kivat, yksinään keskellä olohuonetta en ehkä olisi Artekkia valinnutkaan. :)<br />
   <br />
   Olen harkinnut patterisuojan tuunaamista Etolan sivupöydästä tai Ikean Lack-hyllyistä. En ole kuitenkaan vielä tehnyt asialle mitään koska en ole varma muuttaako iso Tupla Kupla takaisin tuohon olohuoneen ikkunan eteen. 🙂

 10. Itse en oikein ymmärrä, miksi joillakin tuntuu olevan välttämätön pakko etsiä lähes jokaisesta tekemästäsi sisustuspostauksesta erinäisiä &quot;vikoja&quot;. Okei, kyseessä on julkinen sisustusblogi, mutta silti.. Eihän kaikkien kotien tarvitse olla kuin jostakin sisustusoppaasta siten, että kaikki mittasuhteet ovat millilleen oikein, sävyt sopii täydellisesti yhteen jne.. Jos blogisti sisustaa kotiaan vain itseään varten ja on itse tyytyväinen sisutukseensa niin miksi lukijan pitää nipottaa kaikesta mikä hänen omasta mielestään toisen sisutuksessa on väärin. Niitä makuja ja mielipiteitä kun kuitenkin on niin monia kuin on lukijoitakin.

  1. L: Blogeissa vuorovaikutus on tärkeä osa bloggaamista ja niiden lukemista, joten siksikin kantaaottavia mielipiteitä paljon kirjoitellaan. Olen bloggaajanakin niin helposti lähestyttävä tavis, että minulle on helppo sanoa suora mielipide minkä koen itse ihan hyvänäkin asiana. 🙂 Joskus lukija on kommentillaan ihan oikeassakin ja tälläiset kommentit onkin olleet minulle tosi hyödyllisiä. Samoista &quot;vanhoista&quot; asioista vänkääminen taasen on rasittavaa, ei niiden lukeminen mutta samoilla fraaseilla sadatta kertaa niihin vastaaminen. 🙂 Lyhytkin toteamukseni vaikuttaa helposti puolustelulta, mikä näkyy varsinkin mittasuhteita koskevissa vastauksissani. :D<br />
   <br />
   Teitä on paljon kaikenlaisia lukijoita,on ihanan positiivisia tsemppareita, kriittisempiä kokonaistilan katsojia, heitä jotka poimivat parhaat ideat omaan käyttöönsä niitä soveltaen… ja sitten on se pieni ryhmä joilla on jo valmiiksi kiukkuiset mustat lasit silmillään lukiessa. 🙂

 11. Wonderful interior! I am looking for a buffet / cabinet just like yours? The white one your tv is on. Could you please tell me where you got it? Thank you so much! Best, Jasmine

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *