Lahjaideoita ylioppilaille & ammattiin valmistuville!

Tänäkin keväänä juhlimme tuhansia uusia ylioppilaita ja ammattiin valmistuneita ympäri Suomen. Keräsin muutamia valmistujaislahjaksi soveltuvia tuotteita inspiraatioksi lahjanantajille ja tänä vuonna pääsen itsekin tätä muistilistaani hyödyntämään. 🙂

designletters2.jpg

Monet joutuvat elämään hyvin säästeliäästi koko opiskeluaikansa, koska opintomateriaali kirjoineen syö ison osan tuloista (omista tai vanhempien). Itse tykkään juuri siitä syystä antaa vastavalmistuneelle (usein myös nuorelle aikuiselle) rahalahjan, sillä koen että siitä on suurin ilo ja hyöty tulevaisuuden haaveiden toteuttamisessa. Pelkän setelinipun sijaan haluan kuitenkin että lahjassa on jokin juju, ja viime vuoden ideani antaa lahjarahat Iittalan Vitriini -rasiassa oli todella kiva ja tykätty juttu. 🙂 

1DesignLetters_iso.jpg

Myös arvostetun Arne Jacobsenin typografialla varustetut Design Lettersin aakkosmukit* ja -lautaset* ovat kivaa extraa rahalahjan tai lahjakorttien ohessa. Setelit voi kääriä rullaksi, solmia ympärille mustan satiininauharusetin, laittaa Jacobsenin mukiin ja pakata kauniiseen läpinäkyvään sellofaanipakettiin. Aakkosen voi valita vaikkapa lahjansaajan nimen perusteella. 🙂 Mukeihin on saatavana myös erillisiä puukansia*, jolloin muki muuttuukin säilytyspurkiksi. 

lahjaidoita7763673.jpg

1) Georg Jensen Moneyphant,  2) Georg Jensen kello,  3) Marimekko Räsymatto kuppi,  4) Marimekko Räsymatto 5dl kulho,  5) Hay Lup -kynttilänjalka

Toinen hyvä idea mistä itse tykkään on tanskalaisen Georg Jensenin Moneyphant -säästöpankki*, jonne voi kerätä “starttirahaa” koko suvulta tai miksei vaikka juhlaporukaltakin. Saman suunnittelijan kynästä luotu kello* on tyylikäs ja ajaton valinta aikusempaankin makuun. Marimekon Räsymatto-sarjan kupit* ja kulhot* näyttävät kivalta perusvalkoiseen astiastoon yhdistettynä ja uskoisin että ne ilahduttaisivat nuorekkaalla olemuksellaan juhlien päätähteä. 🙂 Hayn Lup-kynttilänjalka* on edullinen, mielenkiintoinen ja kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin näyttäväkin lahjaidea, josta veikkaan tulevaisuuden klassikkoa.

Minun valmistujaislahjani tulee olemaan yhdistelmä tässäkin postauksessa mainituista jutuista. Toivottavasti juhlasankari ei nyt eksyisi lukemaan tätä postausta ennen h-hetkeä. 😀 Inspiroivaa illanjatkoa kaikille ja huomiseen! <3

(Kuvat: Valmistajien. Postaus sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkein)

16 kommenttia “Lahjaideoita ylioppilaille & ammattiin valmistuville!

 1. Rahan antaminen on tosi tylsän tuntuista itselleni, vaikka usein lahjansaajalle paras vaihtoehto! Senpä takia minäkin tykkään, että se raha annetaan jossain muussa, kuin kirjekuoren välissä. Tosi kivoja ideoita olet tähän kerännyt ja vitriini-idea ihan super myös! Oma tytär on saanut rippilahjarahan esim. Marimekon Unikko-kukkarossa, siinä sai kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun kukkarokin jäi tytölle käyttöön! <br />
  <br />
  Oma valmistuminen on nurkan takana, olen heittänyt miehelle ja vanhemmilleni ilmoille, että jos haluavat jotenkin muistaa, niin mielellään saisi muistaa Block-valaisimella, heh! 😉

  1. Blondi: Raha kirjekuoressa on vähän tylsä lahja. 🙂 Tuo Unikko-kukkaro idea on myös loistava, huomaa että on kuitenkin laitettu eforttia myös siihen lahjan miettimiseen vaikka se onkin pääasiassa se raha siellä kukkaron sisällä. :)<br />
   <br />
   Block-valaisin on kaunis! &hearts; &hearts; Toivottavasti sellaisen saisit, olet sen kyllä ansainnut! &hearts; &hearts; &hearts;

 2. Suomessa annetaan hirvittävän arvokkaita lahjoja. Suomen ulkopuolella ihmiset tuovat kukkia tai viinipullon. Ainoastaan sukulaiset, itseasiassa vanhemmat ja isovanhemmat lahjovat suuremmilla summilla. Mun mielestä niin saisi olla myös Suomessa. Kivoja ideoita silti:)

  1. Sissi: En osaa itse verrata Suomen ja ulkomaiden lahjasummia kokemuksen puutteesta. Ameriikoissa kaikki on tosi suurta, siellä arvo on varmaan aika samoissa Suomen kanssa, ainakin minun oletukseni mukaan. :D<br />
   <br />
   Sukulaiselle annan itsekin enemmän ja arvokkaamman summan edestä. Valmistujaislahjani on yleensä 100 euron luokkaa mikä on minusta ihan ok määrä. Muita merkkipäivälahjoja antaessa summa pyörii 20-100 eurin välillä merkkipäivästä ja lahjansaajasta riippuen. 🙂

 3. Niin siis onko sinulla jääkaappia? Jos on niin missä? Luin vaan noita nettipalstoja missä puhutaan ettei sinulla ole. Voisitko valaista asiaa? Siis ei pakko mutta ei kai yksi jääkaappi ole niin vakava asia?

  1. nuu: Tottakai on jääkaappi, pakastinkin löytyy. 😀 Nettipalstoja ei aina kannata uskoa, ihme että siellä tuollaisista asioista keskustellaan.<br />
   <br />
   Jääkaappi ja pakastin on keittiössä (vai onko se nyt sitten eteistä, kun tuo on tuollainen avoin tila). Rajaan ne kuvista pois koska ovat aika rumia. Remppaa odotellessa. 🙂

 4. Moi! Sattuisitko muistamaan/tietämään onko Finnishdesignshopilla tässä keväällä mitään ale kampanjaa? 🙂

  1. Mariia: En tiiä yhtään millaisia kampanjoita FDS:llä on tulossa kevään aikana. Kesäale alkaneen juhannuksen jälkeen kuten muuallakin. 🙂

 5. Hei! Kivoja lahjavinkkejä. Tykkään tuosta tavasta myös, ettei pelkkää rahaa kuoressa vaan jossain mikä jää muistoksi juhlapäivästä. Olisi kiva kuulla muiltakin, mikä on sopiva summa esim. yo-lahjaksi ysväperheen lapselle tai kummilapselle. entäs rippilahja?<br />
  Stiina

  1. Stiina: Minä annan sukulaisille 100 euroa oheislahjan (esim aakkoskupin tai vitriinin). Vieraammalle antaisin varmaakin 50 euroa ja oheislahjan. Kukkia en ehkä ostaisi juhlasankarille lainkaan (koska niitä tulee niin paljon muutenkin), mutta emännälle (perheen äidille) veisin pienen kukan tai kimpun. :)<br />
   <br />
   Rippilahja on samaa tasoa kuin valmistujaislahja. 🙂

 6. Osa nuista jutuista on minusta ihan kivoja, mutta esim. tuosta kynttilänjalasta en pidä yhtään, enkä olisi parikymppisenäkään pitänyt. Mustavalkoisia astioitakaan en halunnut (kun valmistuin). Eli vaikka ne sinusta on tosi kivoja, ei ne välttämättä lahjan saajasta ole.. Mielestäni voi kysellä mistä lahjansaaja pitää, ellei ole asiasta aivan varma. Mikään nuista esittelemistäsi tavaroista ei ole sellainen, että sen säilyttäisin, jos saisin lahjaksi.

  1. ???: Jokaisella on oma makunsa ja siksi lahjojen antaminen onkin tuuripeliä jos ei tunne lahjan saajaa kovin hyvin. Raha kelpaa kuitenkin aina kaikille ja sitä itsekin suosin. Oheislahja on vain pieni extra siihen, ja jos ei se miellytä niin kierrättäköön lahjansaaja sen pois sitten itsekseen. :)<br />
   <br />
   Toki voi kysellä mistä pitää, mutta itse kysyisin vain sankarin vanhemmilta jotta lahja on edes jollakin tasolla yllättävä. 🙂 Jos on kyse 18-19 vuotiaista nuorista niin he saattavat toivoa jotakin sellaista mistä vanhemmat eivät ehkä tiedä. :)<br />
   <br />
   Toivottavasti sinun sukulaiset ja perheenjäsenesi tuntevat tyylisi, eivätkä moisia kammotuksia sinulle erehdy kantamaan. 😀

 7. Säilytätkö itse sellaiset saamasi lahjat, joista et pidä / jotka eivät ole tyylisiäsi? Ja ei, kaikki omat sukulaiseni eivät todellakaan tiedä mistä pidän tai välitä siitä…

  1. ???: En säilytä, eikä tässä ole nyt kyse siitä säilyttääkö saaja lahjansa vai ei. :)<br />
   <br />
   Sinä et tykkää minun poimimistani lahjaehdotuksista, eikä tarvitsekaan. Nämä ovat luonnollisesti minun valitsemiani tuotteita, joita itse antaisin mielelläni lahjaksi. Tämä postaus ei ole yleispätevä julistus, jota kenenkään pitäisi orjallisesti noudattaa. Puolustuksen nimissä sanon kuitenkin että sukulaistyttöni olisi mielissään näistä kaikista vaihtoehdoista, eli makukysymys tykkääkö vai ei. :)<br />
   <br />
   Kivaa viikonloppua!

 8. Omista ylioppilasjuhlistani ei ole vielä montaa vuotta aikaa, ja mielestäni tässä listassa on tosi ajankohtaisia ja kivoja juttuja. Kaikkien makuun eivät tietenkään ole, mutta mulla ainakin kelpaisi! 🙂

  1. Mariena: Kiva kuulla että tykkäät lahjaideoistani. 🙂 Makuja on tosiaan monia ja yhden mielipiteen (eli omani) varaan ei kannata lahjavalintaa jättää. tse listasin tosiaan sellaisia juttuja jotka minusta ovat kivoja ja joista oma lähipiirini ja ystäväni voisivat tykkäillä. Enhän muusta edes tiedä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *