Asiaa hiuksista!

Minulta on toivottu monesti hiustenhoitoon liittyviä postauksia ja nyt on hyvä hetki turista niistä hieman. 🙂 Olen värjäillyt hiuksiani reippasti yli sata kertaa elämäni aikana ja kokeillut vaikka mitä. 🙂 Platinablondia, hehkuvan punaista ja sinimustaakin on päässäni nähty, lukemattomista välivariaatioista nyt puhumattakaan. Minulla on ollut permanenttikin moneen otteeseen, afrokihasta loivaan laineeseen. Myös hiustenpidennyksiä olen kokeillut – sinetillä, teipillä ja klipseillä kiinnitettäviä. Vaihtelunhaluni on sittemmin kadonnut kokonaan ja viihdynkin nykyisin omassa ruskeassa tukassani. 🙂

iIMG_5660.jpg

Hiukset ovat aina olleet minulle mielenkiintoinen aihe ja sen vuoksi innostuin nuorempana opiskelemaan kampaajaksi. Vaikka siitä ei minulle vakituista ammattia sitten tullutkaan, jäi takataskuuni paljon osaamista sekä tietoa, jota hyödynnän tänäkin päivänä oman ja perheeni päänmenoksi. 🙂 Parturintuolissani (eli tuolissa eteisen peilin edessä :D) visiteeraa niin ystävät kuin sukulaisetkin, tuoreimpana tapauksena parin viikon takainen rokkaavan jenkkisiili-kesätukan leikkuu veljelleni. Välineistönä minulla sakset, kampoja, kappa ja minitrimmeri – riittävä setti perustason tukanleikkuuseen (unohdin muuten laskea nämä kylpyhuoneen tavarahaastepostauksessa, damn, korjataan!). 🙂

iIMG_5669.jpg

Oman tukkani suhteen olen nykyisin melko tarkka, enkä päästä enää ketä hyvänsä koskemaan siihen. Toista oli nuorena ja kokeilunhaluisena, jolloin annoin aina kampaajalle, äidilleni, siskoilleni ja kavereilleni vapaat kädet loihtia biletukkani kerta kuussa uuteen uskoon. 🙂 Jos lopputulos meni pahasti pieleen, korjasin sitä itse. En jaksanut koskaan stressata hiuksista ja meninkin reippaasti kouluun sekä työpaikkalleni tipunkeltaisella kaamealla vaalennustuloksellakin. 😀 

iIMG_5667.jpg

Minulla on ollut otsatukka lähes koko elämäni ajan, enkä aio siitä luopua vielä pitkään aikaan, jos koskaan. Otsatukka korostaa kauniisti silmiäni, jotka ovat minusta paras osa kasvoistani. Vanhetessa se myös peittää kätevästi otsarypyt ja tekee yleisilmeestä aavistuksen nuorekkaamman. Moni kammoaa otsatukkaa lapsuuden traumatisoimana ja moni kampaamoasiakkaani kertoikin tarinoita, joissa äiti oli leikannut pottamallisen tai liian lyhyen otsatukan juuri ennen koulukuvausta. Koulukuvia aikuisiällä katsomalla otsiksen hirveys vielä konkretisoitui ja lopputuloksena oli, että otsatukka on monelle aikuiselle naiselle ehdoton EI. 😀 Ihan kaikille se ei tietenkään esim kasvojen mallin vuoksi sovi, mutta todella monelle sopii. 🙂 Minä maanittelin pariin otteeseen kauniskasvoisen ja -silmäisen asiakkaani suostumaan otsatukkan leikkuuseen ja asiakas rakasti lopputulosta ennakkoluuloistaan huolimatta. Samat kasvot kävivät tuolissani toistekin, lyhennyttämässä ylikasvanutta otsistaan. 🙂 Otsatukkakammosta kärsinyt kaunis ystäväni sai myös saman käsittelyn – tein hänelle Jenni-lookin vuosia ennen kuin Jenni Vartiaisesta tuli the Jenni Vartiainen. 🙂

iIMG_5665.jpg

Meidän perheessä hiuksia hoidetaan rennolla otteella. Tyttöni tukan pesen kotimaisella Erittäin Hieno Suomalainen -merkin shampoolla ja hoitoaineella, jotka ovat silikonittomia ja hellävaraisia hennoille hiuksille. Olen jo osittain itsekin siirtynyt käyttämään näitä, sillä värjäämätön tukkani ei enää kaipaa kovia tehohoitoja eikä erikoistuotteita. Redkenin riittoisan tehohoitoaineen ja Tigin shampoojämät käytän tietysti loppuun (joka toisella pesukerralla), ja ne loppuvatkin jo onneksi ihan kohta. Hiukset olen värjännyt viimeksi 6kk sitten tehostaakseni omaa luonnollista sävyäni, enkä aio turvautua purkkiväriin enää ennen harmaiden hiuksien ilmaantumista viidenkympin hujakoilla. 🙂 Jos haluan hiuksiini kiiltävää loistetta ja pientä intensiivisyyttä, vaihdan tavallisen hoitoaineeni  Color Maskin sävyttävään tehohoitoaineeseen. Postaukseni aiheesta voit lukea TÄÄLTÄ! Muotoilutuotteiden käytön olen vähentänyt ihan minimiin, koska en halua rasittaa hiuksia yhtään enempää kuin on pakko. Ainut mitä hiuksiini silloin tällöin laitan on puolikiinnittävä kevyehkö hiuslakka, joka ei tahmaa eikä tee tukasta “terästä” (eli sellaista joka ei heilu edes myrskytuulessa :D).

TUKKATAIKAA77382.jpg

Hiusteni kunto on tällä hetkellä erinomainen. Ne ovat kauttaaltaan pehmeät ja sileät, myös latvat ovat hyvässä kunnossa. Luonnontilassa olevassa tukassa on aina useampaa eri väriä ja lähempi tarkastelu paljastaa että omasta päästäni löytyy ainakin kolmea eri sävyä – tummanruskeaa, keskiruskeaa ja punaruskeaa. Tämä tekee hiuksista eloisan ja hieman tuuheamman näköiset. Yksisävyisellä kestovärillä värjätessä hiuksista tulee hyvin tasaiset tyvestä latvaan, mikä aiheuttaa “litistävän” vaikutelman. Paksussa ja tuuheassa tukassa se ei haittaa, mutta jos hiuskarvat ovat liukasta ja ohutta laatua, suosittelen ehdottomasti kampaajalla käyntiä ja osiovärjäystä kahdella tai kolmella toistensa kaltaisella sävyllä. Osiovärjäyksellä en tarkoita niitä kammottavia palkkiraitoja, vaan pienemmissä osioissa tehtyjä värivaihteluita, jotka tekevät hiuksista luonnollisesti yksivärisen oloiset.

PONNARIP%C3%84%C3%84T7738.jpg

Hiusasioista voisin höpötellä teille vaikka ikuisuuksiin, mutta kaunis ulkoilma kutsuu ja on pakko tältä erää lopetella. 🙂 Jos sinulla heräsi ajatuksia tai mieleesi putkahti kysyttävää, niin laitahan kommenttiboksiin minulle viestiä. 🙂

Meidän ponnaripäinen tyttötiimi toivottaa kaikille aurinkoista ja lämpöistä päivää! <3 

14 kommenttia “Asiaa hiuksista!

 1. Arvasinkin, ettet laske kaikkia tavaroitasi! Nuo housutkaan eivät ole laskuissa mukana. Tieysti se on hienoa esitellä muille, miten sinulla on vain TARPEELLISIA tavaroita.. Huoh. Miten hiustenleikkuuvälieent muka UNOHTUIVAT, kun olet niin tarkka ihminen? Entä ruokakaupas kestokassi? Olet niin ekologinen, eikö sinulla ole sellaista?

  1. ???: En ymmärrä miksi jaksat vaivautua lukemaan blogiani kun kommenttisi ovat viikosta toiseen hyvin negatiivisia eikä sinulla on koskaan mitään hyvää sanottavaa. Toivon että löytäisit itsellesi mieluisampaa luettavaa etkä tuhlaisi aikaasi minun blogiani selailemalla. <br />
   <br />
   Leikkuuvälineeni ovat siskollani lainassa ja siksi varmaankin unohdin ne laskea mukaan. Kestokassia ei ole, annoin sen vanhojen hiekkalelujen kanssa naapurin lapsille enkä ole uutta ostanut tilalle vielä. En halua jokaista blogissani koskaan ikinä missään muodossa mainitsemaani ottaa erikseen esille enkä kokenut tarpeelliseksi tavarapostauksessani alkaa luettelemaan tavaroita joita minulla ei syystä tai toisesta enää ole. Tarvitseeko kaikki asiat aina kyseenalaistaa niin kärkkäästi? Huoh!

 2. Heips! Kivaa vaihtelua tämmöinen hius postaus. (vaikka erittäin mielelläni luen jatkossakin sisustus juttuja. ;)) Kysyisinkin sinulta vinkkejä kuinka päästä takaisin omaan väriin? Olen värjäillyt hiuksiani jo kauan ja tämä ikuinen värjäys kierre alkaa tulla korvista ulos. Hiuksiani olen siis värjännyt tummemmaksi ja olisi kiva saada takaisin se oma luonnollinen vaalea pehko. Tuntuu vaan ihan mahdottomalle!

  1. Terhi: Kiitokset. :)<br />
   <br />
   Kaikista kauniimmin ja vaivattomammin pääset, kun menet kampaajalle ja pyydät häntä tekemään kevyen raitavaalennuksen koko tukkaan. Silloin kun tavoitellaan omaa väriä, raidoista tehdään todella todella ohuita ja vaalennusaineesta mietoa jotta hiukset kärsivät mahdollisimman vähän. Tämä vaalentaa yleisilmettä muutaman asteen ja tyvikasvu ei enää sen jälkeen häiritse. 🙂 Mikäli tyven ja pituuden välillä on nyt voimakas tummusaste-ero, pitää raitavaalennus tehdä kahteen tai kolmeen kertaan parin kuukauden väleillä, varsinkin jos haluat säästää hiusten pituuden. Mikäli hiuksiasi saa reippaasti lyhentää, voidaan vaalennus suorittaa kerralla koko päähän ja sävyttää sinun oman värisi mukaan, jolloin voit jatkossa antaa vain tukan kasvaa. 🙂 <br />
   <br />
   Jos et halua kampaajan käsittelyyn, voit pyytää myös kaverilta apua kotivärjäykseen. Siinä tapauksessa tarvitset värinpoistoaineen, piikkipäisen kamman ja raitahupun. Kampaat hiuksesi kuivana ja pesemättömänä sellaiselle jakaukselle missä niitä yleensä aukiollessaan pidät ja vedät hupun kohtisuorassa asennossa päähän. Ystäväsi nyppii raitahatun reiístä pienellä virkkuukoukulla tai hiuskoukulla super ohuita tupsuja, joihin värinpoistoaine levitetään. Vaikutusaika riippuu tummusasteesta, ohje löytyy purkin kyljestä. Parin asteen vaalennukseen riittää 15-25 minuuttia hiuksissa olevista värikerroksista ja aikaisemmin käytetyistä väriaineista riippuen. Värinpoisto on todella rankka prosessi hiuksille ja rankemmaksi sen tekee jälkikäsittely. Värinpoistokäsitelty hius suositellaan aina sävytettäväksi, jotta hiussuomut sulkeutuvat eivätkä jää ihan niin auki kuin värinpoiston jäljiltä ovat. Tähän sävytykseen valitset mahdollisimman lähellä omaa sävyäsi olevan kevytsävytteen tai sävytetyn vaahdon. Valitse kuitenkin tummuusasteeltaa yksi aste omaa sävyäsi vaaleampi, koska vaalennettuun hiukseen sävytteet tarttuvat todella voimakkaasti. Älä kestovärjää vaalennuksen jälkeen. <br />
   <br />
   Tummuusateet väreissä menevät niin että 1 on musta ja 10 on platinanvalkoinen. Itselläni on tummanpunaruskea tukka joka on tummuudeltaan 5. Punapigmentillä on ominaisuutena vaalentaa väriä, ilman punaisuutta oma tukkani olisi asteen tummemman näköinen (eli 4). :)<br />
   <br />
   Hyvät nyrkkisäännöt ovat että väri ei vaalenna väriä ja vaalennuksen / värinpoiston jälkeen aina sävytys. Kampaaja voi sekoittaa sinun hiuksillesi sopivan vaalennusseoksen ja sinun tapauksessasi se on miedompi kuin kaupan valmisväreissä. Kampaajalla suosittelen käymään ihan jo senkin vuoksi että tiedät mitä saat ja hiuksesi eivät kärsi turhaan liian voimakkaista väri- ja vaalennusaineista. :)<br />
   <br />
   Jos et halua värikorjausta lainkaan, silloin et voi muuta kuin käyttää hattuja ja pitää hiuksiasi nutturalla siihen asti että oma värisi on kasvanut sen verran että tumman latvaosuuden voi leikata pois. Tämä vie kuitenkin aikaa ja välivaiheolotila on kamala. 😀 Suosittelenkin sinulle tuota raitavaalennusta, joka auttaa sinut takaisin omaan väriisi nopeaan. :)<br />
   <br />
   Hyvä hoito ja säännöllinen latvojen tasoitus pitää hiuksesi kunnossa. Kun huomaat että latvat alkavat pysyä hyväkuntoisina, voit keventää hoitoaineen hoitavuuden määrää. Luonnonhius voi parhaiten silloin kun se on sopivasti hoidettu, ylihoitaminen tekee siitä liimamaisen ja velton. :)<br />
   <br />
   Kysy vaan heti jos tulee jotakin vielä mieleen tai et saanut pitkästä sepostuksestani selvää. 🙂

  2. Voi kiitos erittäin kattavasta vastauksesta!<br />
   <br />
   Tosiaan minulla on pitkät hiukset (alaselkään ylettyvät), joten kampaaja käynti taitaa olla fiksuin ratkaisu. Hupulla laittaminen on varmaankin vaikeaa näin pitkiin hiuksiin? <br />
   Rahapussi huutaa, mutta jotenkin on pakko päästä pois tästä väri kierteestä! <br />
   <br />
   Onko sinulla muuten mitään hyvää vinkkiä tehohoitoon? Tuntuu, että tämä kuontalo menee latvojen leikkaamisesta huolimata pörröpääksi ihan liian nopeasti.

  3. Terhi: Kampaajakäyntiä suosittelen kyllä ihan ehdottomasti kun hiuksesi ovat noin pitkät. 🙂 Hinta kirpaisee, mutta hyvällä tuurilla yksi käynti riittää ja aurinko hoitaa kesän aikana loput. 🙂 Auringolla on tapana haalistaa myös värjättyä väriä, joten pidä hiuksia mahdollisimman paljon auki kesän aikana. <br />
   <br />
   Tehohoidoksi suosittelen maailman parasta Redkenin All Soft Heavy Creamia. Tällä ihmeaineella olen saanut korjattua jopa neljän rankan värinpoistokäsittelyn jälkeisen permantille kärähtäneen tukkani. <br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.redken.com/products/haircare/all-soft/all-soft-heavy-cream&quot; target="_blank">http://www.redken.com/products/haircare/all-soft/all-soft-heavy-cream</a><br />
   <br />
   Kyseinen tuote myytiin ennen purkissa, saattaa olla Suomen valikoimassa edelleen purkkimuotoisena myynnissä. Uusi pakkaus on tuubin mallinen. Redkeniä myy ainakin valtuutetut kampaamot, Sokokset ja Stockmann. 🙂

 3. Olen seurannut sinun blogias jo jonkin aikaa ja olen ihan hulluna tähän 🙂 tämä on vaan niin mahtava. voimia sinulle kaikista ilkeistä kommenteista huolimatta. Muista Miia se että meitä ihmisiä on joka lähtöön. 🙂

  1. ihana blogi sinulla: Kaunis kiitos mukavasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Muistan että teitä ihania on paljon ja siksi tykkäänkin edelleen bloggailusta vaikka kritiikkiä saankin monesti päivässä. &hearts; Kiitos että jätit kommentin, tuli hyvä mieli! &hearts;

 4. Sinulla on kaikki hommat hallussa :-)<br />
  <br />
  Tosin, ei tarvitse välttämättä odottaa viiteenkymmeneen asti niitä harmaita…<br />
  <br />
  Niin ihania parvekekuvia alla!

  1. Vekarus: Hihii, toivottavasti tulen äitiin ja isään ja harmaat putkahtavat siinä 49-51 vuoden iässä. 🙂 Tällä elämänmenolla niitä tulee kyllä aikaisemmin, hahhha. :D<br />
   <br />
   Parveke kiittää, ja mie kanssa! 🙂

 5. Heipsan! <br />
  minäkin tuun aina vaan uudellee, ja uudelleen lukemaan blogiasi vaika yleensä kyllästyn blogeihin hetkessä. Kovasti tsemppaan sinua jatkamaan ja olemaan välittämättä idiooteista. Niitä riittää. Ite ei ymmärrä sitä että vaikka ei toisen tyyliä/elämää fanittaisikaan nii missä on fiksu käytös?! Hyvää kevättä ihanalle parvekkeelle! 😀

  1. soppura: Ihana kuulla että olet viihtynyt blogini parissa. 🙂 Toivottavasti et kyllästy vielä pitkään aikaan. :D<br />
   <br />
   Kritiikkiä saan aika usein ja sen lisäksi minulla on muutama vakkarikommentoija, joilla on viikottain tarve näpäyttää minua ja &quot;palauttaa minut maanpinnalle&quot;. 🙂 Eihän se koskaan ole kivaa lukea negatiivista palautetta, mutta kaikkeen tottuu ja turtuu. Blogin kautta se on onneksi kasvotonta ja sen sietää paljon helpommin kuin normaalissa päivätyössä. Jos saisin samalla tavalla päivittäin kritiikkiä ja kuraa niskaani töissä, ottaisin parin kuukauden jälkeen jo lopputilin. Tuollaista ei kenekään tarvitse jaksaa tai kestää pakolla. Blogin kautta se on minulle kuitenkin vapaaehtoista ja sekin auttaa kun tietää että jos mitta täyttyy voin pitää blogitauon tai pistää lapun niin sanotusti luukulle. 😀 Vielä ei ole tullut sitä pistettä vastaan, teitä ihania ihmisiä on niin paljon enemmän kuin kritisoijia. &hearts;<br />
   <br />
   Ihanaa kesää! &hearts;

 6. Eikö tuo Color Mask-hoitoaine ole tarkoitettu värjätyille hiuksille? Luulin että on. Itselläni on ihan värjäämättömät. Värjätä en halua, mutta ehkä jotain pientä lisäkiiltoa jne olisi kiva..

  1. Maria: Hoitavuutensa vuoksi on, mutta se sävyttää myös luonnollista väriä. Omaan väriin se tarttuu paremmin kuin värjättyyn hiukseen, paitsi jos kyseessä on vaalennettu hius. Siihen tarttuu kaikki tosi hyvin niin kauan kunnes hius on vaalennettu rikki. :)<br />
   <br />
   Itse sekoitan omaan tukkaani (jossa on 11cm täysin koskaan käsittelemätöntä hiusta) kahta Color mask sävyä, puolet tummanruskeaa Coffeeta ja puolet punaruskeaa Cacaota. Tämä on tosi kaunis miksaus minun punaruskealle tummahkolle tukalleni. Ihana kiilto tulee ja hiukset näyttävät täyteläisemmän sävyisiltä normaaliin verrattuna. Suosittelen siis. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *