Asukokonaisuus kevätjuhliin!

Mangosta vuosia sitten ostamalleni lempipuserolle kävi köpelösti, kun menin töpseksimään ja kaadoin kahvit päälleni. Pesin paidan kolmeen otteeseen ja uskaltauduin kokeilemaan jopa valkaisuainetta, mutta tahra on ja pysyy. Se siitä puserosta sitten, snif. 🙁 Tällä viikolla on kolmet kevätjuhlat, ensimmäiset jo tänä iltana, joten jotain oli keksittävä äkkiä. Zaran valikoimaan voin aina luottaa ja löysin nätin juhlavan puseron vanhan lempparini tilalle. 🙂

iIMG_5635.jpg

zarabasicshirt7725.jpg

Juhlapukeutumiselle ei ole tarvetta kovinkaan monesti vuodessa ja yritänkin aina valita juhlavat vaatteeni niin että niitä voi käyttää myös arkikäytössä ilman ylipukeutumisen vaaraa. 🙂 Tämä pusero on oikealla tavalla taipuvainen sekä juhlaan että arkeen, alaosaa ja asusteita vaihtamalla voi säätää kokonaisuuden juhlavuutta. Pusero on läpikuultavaa ja todella kauniisti laskeutuvaa materiaalia, jonka hihat ovat kauniisti pitsikuvioidut. Valkoisten housujen ja mustien ballerinojen / korkkareiden sekä asusteiden kanssa kokonaisuudesta tulee passeli keväisiin juhliin. Hameen kanssa (jota minulla ei kylläkään ole) pusero sopii jopa virallisempaan juhlatilaisuuteen kuten hääjuhliin, rippijuhliin ja vastaaviin. 

zaraoutfitmay2014.jpg

Minua ripitettiin eilen kolmen lukijan voimin viimeaikaisiin vaateostoksiini ja 1000 tavaran haasteeseeni (vaatepostaus TÄÄLLÄ!) viitaten. Ripitys oli sinällään täysin ymmärrettävää, koska en ole postannut aiheesta uudelleen. Vaatteiden, kenkien ja asusteiden yhteenlaskettu lukumäärä on uusista ostoksistani huolimatta edelleen 80kpl ja tästä on tulossa tarkempaa tietoa tavarahaasteen yhteenvetopostauksessa. 🙂 

iIMG_5642.jpg

iIMG_5641.jpg

Vaatteiden kuvaaminen henkareissa ei aina ole niin helppoa kuin voisi kuvitella. 🙂 En omista ainuttakaan housuhenkaria ja jouduin miettimään konsteja, joilla saisin valkoiset housut nätisti ripustettua tavalliseen henkariin. Kikkakakkoseni on Invisibobblen ponnarit ja nutturapinnit. 😀

iIMG_5652.jpg

iIMG_5654.jpg

juhlaasu66734.jpg

Halusin kuvata vaatteet myös kokonaisena settinä ikään kuin ne olisivat kaupan seinällä esillä. 🙂 Juuttinarupatenttini auttoi tässä asiassa ja narun avulla sain laskettua housut oikealle korkeudelle puseroon nähden. 🙂

IMG_5633.jpg

Tässä vielä kuva minun surullisesta lempparipaidastani, nyyh. 🙁 Tahra ei lähde millään ilveellä pois ja ohut kangas on kärsinyt pesuyrityksistäni. Paitaa ei muutenkaan suositella vesipestäväksi, joten liotus ja valkaisevan tahranpoistoaineen käyttö jätti jälkensä. Jos teillä on jakaa hyviä vinkkejä joita voisin tahraan vielä kokeilla, olisin todella kiitollinen! <3 <3

Helteistä uutta viikkoa kaikille! 🙂

37 kommenttia “Asukokonaisuus kevätjuhliin!

  1. —: peilin kautta kuvaaminen on tosi vaikeaa, koska ne ovat niin korkealla eikä jalat näy kunnolla. Myös takaa tuleva valo häikäisee niin pahasti että kuvat ovat suorastaan surkeita. Viikonloppuna saan kuvauspua ja kuvautan teille useamman asukokonaisuuden ulkona. 🙂

 1. kokeile tahraan varovasti taikasientä. Itse sain sillä pois paidan hihaan pinttyneen punaviinitahran, joka ei irronnut tahranpoistoaineella. Ja ehti reilun puoli vuotta tahroineen kaapinperukoilla lojua, ennenkuin kokeilin.

  1. tiuhti: Paita on niin hauras että meneeköhän puhki? Eipä sillä kai väliä koska ei sitä tuollaisenaakaan voi käyttää ihmistenilmoilla. Kokeilen ensin auringonvaloa ja jos se ei auta niin testaan taikasientä. 🙂 Kiitoksia! &hearts;

 2. kokeile sappisaippuaa, sillä olen itse saanut monet vaikeat tahrat pois. Myös sellaiset jotka eivät tavallisilla tahranpoistoaineilla irtoa. Saippualla voi suoraan hangata tahraa ja siitä voi myös 'vuolla' palasia, jotka sitten laitetaan pesukoneeseen pyykin sekaan. :)<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://kauppa.ruohonjuuri.fi/sappisaippua-pala/SONETT-4007547201026/dp&quot; target="_blank">http://kauppa.ruohonjuuri.fi/sappisaippua-pala/SONETT-4007547201026/dp</a&gt;

  1. jk: Tuo onkin loisto idea. 🙂 Siskollani taitaakin olla sappisaippuaa, joten lainaan häneltä pienen biitin puseron puhdistusta varten. 🙂

 3. Kokeileppa klooria! Sillä olen itse pelastanut joitain valkoisia vaatteita, joissa ollut pinttymiä tai väärien vaatteiden kanssa pesukoneessa pyörimiseen seurauksena värjääntymiä. Ihan vain ämpäriin likoamaan, klooria paaaaljon perään ja vähäsen vettä. Sekoittaakin kannattaa välillä että aine pääsee tasaisesti vaikuttamaan. Raikas tyyli sinulla 🙂

  1. HH: Puseroni on todella haurasta materiaalia ja vesipesukin on kielletty kokonaan. Olen kyllä rikkonut tuota sääntöä ja pessyt puseroni viileällä vedellä. Valkaiseva Vanish teki hallaa puserolle, enkä uskalla ehkä kloritea kokeilla… Ihan viimeisenä vaihtoehtona toki tätäkin, koska paita päätyy roskikseen jos tahra ei lähde. Snif. 🙁

 4. Vie pusero pesulaan. Omista vaatteistani pesulassa on saatu pois sellaisia tahroja, joihin ei yksikään kotikonstini ole tepsinyt. Ohueen puseroon, jolle ei suositella vesipesuakaan, en uskaltaisi klooria kokeilla, saattaa haurastuttaa kuidut pahasti. Puuvillaan kloori kyllä tepsii mainiosti. Tuoreen kahvitahran kohdalla kannattaa muistaa, ettei yritä poistaa kuumalla vedellä, joka vain saa tahran jämähtämään paikalleen.

  1. Ella: Minulla ei ollut mahdollisuutta huuhtoa paitaa puhtaaksi heti ja kahvi ehti kuivahtamaan ohueen kankaaseen. :/ Kloritea en uskalla kokeilla kuin vasta viimeisenä oljenkortena. Pesulakin on yksi vaihtoehto, mutta en raaskisi maksaa paria kymppiä turhasta jos tahra ei lähde tai kangas palaa puhki. Paita oli todella edullinen, maksoi uutena vain 25€.

 5. Hei! Aurinkoa minäkin ehdottaisin. Valkoisesta olen saanut juuri auringossa kuivattamalla tahrat pois. Kastele paita ja aurinkoon moneksi tunniksi paahtumaan. Tämä on toiminut ainakin vaikeisiin nurmikkotahroihin ja porkkanasosetahroihin.

  1. Tiina: paita on parhaillaan auringossa kuivumassa. 🙂 Kangas on niin ohutta että se kuivaa vartissa… En tiedä pitäisikö sitä kastella uudestaan, koska nyt ei ainakaan vaikuta siltä että aurinko tepsisi… No olkoot paahteessa alkuyöhön asti, toivottavasti tahra haalenisi pois. &hearts;

 6. Laita pusero pesukoneeseen astianpesukoneeseen tarkoitetun tabletin kera. Ko kukka on tepsinyt moneen vaikeaan tahraan😄😄

  1. Katja: En taida uskaltaa astianpesuainetablettia laittaa pyykinpesukoneeseen… Käsipesuna voisin kyllä kokeilla tuotakin niksiä. 🙂

 7. Paidanhan voi myös värjätä, ainakin jos ei ole 100% polyesteriä. Tai tahrakohtaan voi tehdä kuvion kirjomalla tai kangastusseilla. Harmittaa muuten etten muista mitä ihmeainatta käytin hääpukuliikkeessä työskennellessäni vuokrapukujen tahroihin: apteekista sitä ostettiin ja pumpulitupolla levitettiin tahroihin jotka katosivat joka kerta.

  1. Pimmiainen: valitettavasti on, joten väriaine ei tartu puseroon tasaisesti. :/ Mikähän tuo ihmeaine mahtaa olla, täytyykin yrittää googlettaa sitä jos vaikka onnistuisin löytämään tuotteen nimen. 🙂

  2. Apteekista saa ainakin laimeaa vetyperoksidiliuosta esim: (<a rel="external nofollow" href="http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/tuotteet/pages/product.aspx?pagetype=1&catalog=yasalescatalog&productid=5555554(yabasecatalog))," target="_blank">http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/tuotteet/pages/product.aspx?pagetype=1&catalog=yasalescatalog&productid=5555554(yabasecatalog)),</a> olisiko ollut sitä ? <br />
   <br />
   Muita mahdollisia saattaisi olla oksaalihappo ja ammoniakki. En siis suosittele näitä kankaille, kun ei ole itsellä kokemusta. Mutta nuo aineet voivat toimia valkaisevasti/värejä poistaen. Näitä aineita googlettassa päädyinkin Martojen sivuille, josta löytyy lisätietoa:<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.martat.fi/kodinhoito/tahranpoisto/&quot; target="_blank">http://www.martat.fi/kodinhoito/tahranpoisto/</a&gt; <br />
   <br />
   Polyesterista: muistelen juuri lukeneeni, ettei sitä kannata/saa valkaista, materiaali hajoaa ennemmin kuin valkaistuu.

  3. H: Polyesteri ei kestä valkaisua kovinkaan hyvin. Puseroni on hapertunut tahrakohdasta jo pelkän kevyesti valkaisevan Vanishin käytöstä. Klorite ja vastaavat ovat varmasti puseron viimeinen tuho, mutta toisaalta se joutaa roskikseen enivei jos tahraa en saa pois. Käynkin lukaisemassa marttojen vinkit valkaisuun, kiitokset sinulle avusta! &hearts;

 8. Kokeile käsitiskiainetta! Itse poistin juhlamekkooni juhlahulinassa tulleen kastiketahran Fairyllä. Pyykinpesuaine ei tehonnut, mutta Fairyllä lähti!

  1. Heissan ja löysin blogisi aivan hiljan ja onkin todella kiva 🙂 Meillä on hyvin samanlainen sisustustyyli ja löysin heti jo ekan idean, Nougatista nuo paperipussit! Fairya minäkin lähtisin ensimmäisenä kokeilemaan, mulla on sitä aina laimennettuna suihkepullossa, ruiskutan sitä aina esim. meikkitahroihin ennen pesua. Laimennettuna ei vaahtoa koneessa ihan valtavasti. Kastele paita, fairya siihen ja anna vaikuttaa ja pese pois. Näin mulla lähti valkoisesta paidasta myös punaviinit. Toki tahra on ollut jo pitkään, mutta jatkossa heti tämä käyttöön, tepsii lähes kaikkeen!<br />
   <br />
   Aurinkoista kevättä!<br />
   ninni

  2. Fairy: fairya ehdin jo kokeilemaan. Oliko sinulla ihan tavallinen vihreä fairy vai keltainen sitruunafairy? Minä testasin tavallisella, eikä se tällä kertaa auttanut, nyyh. 🙁

  3. Ninni: Kiitos kivasta kommentistasi ja lämpimästi tervetuloa seurailemaan höpöttelyäni. 🙂 &hearts;<br />
   <br />
   Fairya kokeilin mutta se ei auttanut tällä kertaa. Kahvi on kyllä ketku kaveri kun noin pahasti meni jymähtämään nyt kiinni. Punaviinikin puhdistuu vaatteista helpommin kuin Pauligin kahvi. :D<br />
   <br />
   Aurinkoista kesää! &hearts;

 9. Mä kans vannon sappisaippuan nimeen! Ei oo tullut vielä lapsiperheessä sellaista tahraa vastaan mitä ei ole sappisaippualla saanu pois 🙂 Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! 🙂

  1. teisu: sappisaippua on seuraava testivuorossa. 🙂 Aurinko haalisti tahraa ehkä ihan milliriikkisen verran (ellen sitten vain toiveajattele :D), joten vielä jatkuu tahran kanssa taisteluni. 🙂 Toivottavasti sappisaippua tekee ihmeitä. 🙂

 10. Sappisaippuaa ehdotan minäkin. Sillä olen saanut vauvan vaatteista ja vaipoista tahrat pois, mm. mustikan ja bataatin. Eli uskon, että kahvi lähtee hyvin.

  1. En lukenut kaikkia kommentteja läpi. Mutta oletko kokeilut Marseille-saippua (se perinteinen palasaippua, jossa on kissakuva)? Minulla se on toiminut monenlaiseen tahraan 🙂

  2. Elkku: sappisaippua on seuraavana vuorossa. 🙂 Toivottavasti se toimii ja saan puseroni käyttöön takaisin. 🙂

  3. Saru: Marseille-saippuaa en ole kokeillut vielä, sitäkin voisin testailla heti sappisaippuan jälkeen mikäli sappisaippua ei tepsi tahraan. 🙂 Kiitokset vinkistäsi! &hearts;

 11. Ajattelin suositella Vanishia, mutta jos olet jo sitä kokeillut, ei olekaan niin hyvä vinkki. Sain sillä ihan perus Vanishilla (pinkki pullo, nestemäinen) pois suuret punaviinitahrat pois vastaavanlaisesta paidasta liottamalla ensin pari tuntia ämpärissä, missä oli veden seassa Vanishia ja sen jälkeen lisäämään sitä myös pesukoneeseen. Muita valkoisia vaatteitani olen kirkastanut lisäämällä pesukoneeseen pyykkien joukkoon muutaman lusikallisen ruokasoodaa 🙂

  1. Maria: Vanishiä olen jo kokeillut, tahra ei lähtenyt mutta kangas hapertui. :/ Soodaakin ehdin testaamaan jo, ei vaikutusta tahraan. Aurinko hieman vaalensi sitä muttei tarpeeksi. Sappisaippuaa testasin mutta ei muutoksia silläkään. Vielä olisi pari niksiä kokeiltavana ja sen jälkeen on pakko hyväksyä etti paitaa saa enää puhtaaksi. Snif. 🙁

  2. Voi tulla vähän myöhään ja vuodenaikakin on väärä, mutta tuo auringon avulla haalistaminen toimii siten, että vaate on auringossa pitkiä aikoja, viikosta yli kuukauteen (vrt. vaikka aurigon haalistamat aurinkovarjot tms. jotka ovat koko kesän olleet auringossa) itse pidän aurinkoa hyvin tehokkaana ja suht. hellävaraisena keinona kun kankaaseen ei kohdistu mekaanista rasitusta kuten pesussa tai hankaamisessa. Aikaa se vie mutta muiden keinojen loputtua, mitä menetettävää on jos paita &quot;unohtuu aurinkoon&quot; muutamaksi viikoksi..

  3. Heidi: Viisi päivää pidin puseroa auringossa mutta se ei vaikuttanut tahraan, oli siis liian lyhyt aika. 🙂 Onnistuin muuten saamaan tahran pois, onneksi en luovuttanut. 🙂 Perlana White -pyykinpesunestettä laitoin vanulapulla suoraan tahralle ja annoin sen vaikuttaa noin nelisen tuntia. Sen jälkeen pesin puseron normaalisti ja tahra oli poissa. 😀 Tahrakohta on tosin hapertunut muuhun kankaaseen nähden, mutta se johtuu aikaisemmista valkaisuyrityksistäni ja hankaamisesta. Puseroa voi kuitenkin käyttää arkikäytössä neuletakin kanssa, joka peittää pintanukkaantuneen kohdan. :)<br />
   <br />
   Kiitos vinkistäsi! &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *